Epitaful lui Isaac Newton
Aici este înmormântat Sir Isaac Newton, nobil,
care, prin puterea unei minți aproape divine,
prin principiile matematice elaborate de el,
a explorat evoluția și formele planetelor,
traiectoriile cometelor, fluxul și refluxul mărilor,
a deosebit razele de lumină, și, ceea ce
nicio altă minte savantă nu și-a imaginat până atunci,
proprietățile culorilor produse de lumină.
Sârguincios, inteligent și credincios în expunerile sale
despre natură, antichitate și Sfintele Scripturi,
el a dovedit, cu ajutorul filosofiei sale,
măreția Dumnezeului atotputernic și bun, exprimând,
în maniera sa, simplitatea Evangheliei.
Să se bucure muritorii că a existat această podoabă
a speciei umane. S-a născut la 25 decembrie 1642,
și a murit la 20 martie 1727.
epitaf de G.L. Smyth din Monumentele și geniile Catedralei Sfântul Pavel și Mănăstirii Westminster (1826)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Totul în viață este despre putere. Chiar și cel mai evoluat spirit de pe Pământ, care nu mai caută de mult puterea omenească, își dorește puterea asupra propriei sale minți, asupra emoțiilor și stărilor sale. Își dorește iluminarea și evoluția. Să fii alfa înseamnă să ai putere, însă puterea nu este în puterea pumnului care lovește, a banului care cumpără sau a vocii care tună. Adevărata putere este puterea de a face ceea ce alții nu pot să facă. Adică să ierți când e cel mai greu, să iubești pe cine simte că nu merită iubirea, să încurajezi pe cel care nu mai crede în el și să faci toate astea discret, fără să ai nevoie de validare și aplauze. Pentru a putea face astea, însă, ai nevoie să deții tu această putere.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Schimbarea corpurilor în lumină, și a luminii în corpuri, este în conformitate cu evoluția Naturii, care pare încântată de aceste transformări.
citat din Isaac Newton
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Lectura ne oferă emoții tulburătoare cu scrierile sale despre viață...
Citiți-le cu sufletul ca pe Sfintele Scripturi și o să vă curgă gândul
departe și atât de lin până în inima pietrelor.
Camelia Oprița
Adăugat de Camelia Oprița
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ființa umană concretă a fost creată de Dumnezeu în vederea unei finalități supranaturale, fericirea desăvârșită ce nu poate fi atinsă decât în viața de dincolo prin vederea lui Dumnezeu. Această vedere nu poate fi căpătată de om numai prin capacitățile sale naturale, însă omul poate atinge o fericire imperfectă în această viață prin exercițiul capacităților sale naturale, ajungând la o cunoaștere filosofică a lui Dumnezeu prin intermediul creației sale și prin dobândirea și exercițiul virtuților naturale. Finalitatea naturală, fericirea imperfectă, este pe măsura naturii umane și a capacităților umane, dar cum omul a fost creat pentru o finalitate ultimă supranaturală, finalitatea naturală nu îl poate împlini;ea este imperfectă și este îndreptată dincolo de sine.
citat clasic din Sfântul Toma de Aquino
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cât despre limbaj...
Cât despre limbaj... Tăcerea este, de asemenea, un limbaj.
Când nu mai este ordine în ceruri
noi facem ceea ce facem
prin noroc sau forță,
sau prin componentele dorinței.
Puterea crește asemeni vegetației,
în natură nu sunt preferințe.
Nu știu de ce o frunză trebuie să valoreze mai puțin
decât Vaticanul
sau despre ce se îngrijorează constructorii.
Pietrele matematice recită logica lor
despre cruzime și disperare,
iar noi intervenim gratificând niște procese inscrutabile,
sculptând forme în aer.
poezie de Louis Dudek, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Bioetica este necesară pentru ca biopolitica să nu devină instrumentul prin care evoluția normală a speciei umane să fie deturnată sau blocată.
citat din Vasile Astărăstoae
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Hristos este veșnic viu, el nu s-a născut, nu a murit și nici nu a înviat vreodată. Dacă nu poți vedea asta, trebuie să dai la o parte falsul din întreaga ta religie. Hristos care s-a născut, a murit și a înviat a treia zi, ascunzându-se de fapt după scripturi e doar o poveste de adormit copiii, nu este inima cea vie a Preaiubitului. Dacă Dumnezeu se naște și moare sau reînvie, adică dacă se schimbă odată cu efemerul, este o parodie a minții umane și nu Dumnezeu ce veșnic este chiar aici, chiar acum. Hristos este Viața Veșnică, nu un trup pribeag care se naște și merge spre moarte prin ea. Tu nu ești corpul-minte, ești doar o biată victimă ce trăiește o "viață" de mormânt, în această închisoare. Câți dintre voi puteți accepta că sunteți doar o biată victimă a minții și vă hrăniți cu suferință?
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Adevărata natură, esența sufletului este valoroasă, merită aprecierea iubirii, nu pentru că îi dă ceva, nu pentru că se adaugă ei, nu pentru că o eliberează, ci întrucât este frumoasă. Valoarea sa constă în frumusețea și perfecțiunea ei. Adevărul său este valoarea sa, iar acest adevăr este esența întregii frumuseți. Frumusețea formei se dovedește a fi această transparență către adevărata natură. Cu cât mai mult o formă manifestă exprimă și întrupează adevărata natură cu trăsăturile sale atemporale, cu atât mai mult ochii sufletului observă că este frumoasă. Frumusețea este reflecția adevărului, și este cea din urmă și autentică natură. Iar dimensiunea naturii autentice este cea care relevă că această frumusețe esențială este cea a unei iubiri divine.
citat din Hameed Ali
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cu cât un om este mai deosebit de ceilalți, cu atât mai puțin se aseamănă el normei normei, în dublul ei sens, de medie și de ideal. El își pierde individualitatea, în schimbul conformării sale la normalitate sau la ideal. Totuși, însemnătatea persoanei este întotdeauna relaționată la comunitate. Căci după cum o piesă de mozaic are valoare numai prin relația sa cu întregul mozaicului, tot astfel unicitatea persoanei umane își găsește pe deplin sensul numai prin rolul pe care îl joacă într-un întreg. Astfel, sensul persoanei umane ca personalitate indică dincolo de limitele sale, înspre comunitate; fiind orientat către comunitate, sensul individului se transcende pe sine.
citat clasic din Viktor Frankl
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nașterea tuturor lucrurilor, evoluția tuturor ființelor schimbătoare, tot ceea ce se mișcă într-un mod oarecare își are sortite cauze, rânduire, forme din stabilitatea inteligenței divine. Aceasta șezând în cetatea uniformității sale asigură în desfăsurarea realității o ordine multiformă. Prin urmare deși vezi că se întâmplă aici ceva pe alături de speranțele tale, există totuși o ordine în lucruri, iar confuzia care răstoarnă valorile este o aparență subiectivă a minții tale.
citat celebru din Boethius
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Corpurile nu acționează asupra luminii la distanță, și prin acțiunea lor nu îi curbează razele?
citat clasic din Isaac Newton
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Intenție de Epitaf pentru Sir Isaac Newton
Legile Naturii se ascundeau în bezna cea deplină
Și Dumnezeu a spus, "Să fie Newton!", și a fost lumină.
distih de Alexander Pope, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru Dimofte
Comentează! | Votează! | Copiază!
Este clar, pentru cine cunoaște în profunzime această simbolică, că sensul visului, toate detaliile și unele dintre fragmentele sale devin mai ușor de înțeles fără a fi necesar ca cel care a dormit să fie supus unui interogatoriu privind gândurile sale din vis. Ne apropiem aici de idealul popular pe de-o parte, iar pe de altă parte de metoda dragă popoarelor primitive la care imaginile visului se interpretau în mod exclusiv prin simboluri.
Sigmund Freud în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Noi punem peste măreția a Ceea Ce Este un construct psihologic despre ceea ce ar putea fi. Când această ultimă întrebare este abandonată, ce rămâne?! Chiar în acest moment, El este Aici! Ce anume nu apare și nu dispare, dar este din Veșnicie Aici? Nu există doi, nici unul nu există, ce este înainte de Zero? Nu există nicio cale pentru Acum, pentru că noi suntem deja Acum. Nu există nicio cale pentru Aici, pentru că noi suntem deja Aici. Când această ultimă întrebare este abandonată, ce rămâne?!
Atmaji Maharaj în Ce a fost înainte ca forma ta să fie?
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Evoluția omului trebuie să înceapă prin efortul său propriu, manifestarea Voinței sale și a Credinței în posibilitățile sale nelimitate.
Albert Ignatenko în Cum să devii fenomen
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Pentru a convinge, viabil, lumea despre adevărurile divine, trebuie să fim mai serioși chiar decât Dumnezeu; El este serios prin natură, în timp ce noi trebuie să dobândim această natură.
citat din Ion Buga
Adăugat de Girel Barbu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Existența unui Diavol imaginat mi se pare total inutilă. Omul a dovedit în toată istoria existenței sale că este capabil să păcătuiască la o scară mult mai mare decât posibilitățile unei entități malefice.
Vasile Gavrilescu în Parabole (martie 2008)
Adăugat de Vasile Gavrilescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Legea divină este inevitabilă, căci ea are în sine puterea de a făptui ceea ce a fost decis. Cine o suportă este dus fără să știe spre cele pe care le va îndura stârnit de o mișcare nesigură pretutindeni în rătăcirile sale, și sleit după multe eforturi cărora li s-a opus, sfârșește prin a ajunge la locul cuvenit lui, având ca pedeapsă o suferință nevoită datorită mișcării sale. În lege se spune cât și până când trebuie să dureze suferința, și tocmai la încetarea pedepsei apare și puterea de a fugi din acele locuri, grație armoniei care domnește peste toate.
citat celebru din Plotin
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
O altă nenorocire, secundară pentru mine, sunt informațiile sau aluziile inexacte pe care ni le furnizează Jégut despre acest Tratat pe care-l publică sub numele de Isaac Lôriah. Prima pagină a cărții conține într-adevăr aceste precizări anonime, dar aparținând fără îndoială traducătorului: Isaac Lôriah, deși de origine și dintr-o familie germană, s-a născut la Ierusalim în 1534 și a murit la Jafet, în Galileea de nord, în 1572, la vârsta de 38 de ani. Cum lăsase cu limbă de moarte ca operele sale să fie îngropate împreună cu el în mormânt, discipolii săi, dintre care cel mai cunoscut este R. Chaim Vital, nu s-au dat înapoi de la a folosi un subterfugiu rabinic ca să păstreze opera maestrului, respectându-i în același timp voința á la lettre.
Ioan Petru Culianu în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Am demonstrat prin mijloacele filosofiei că pământul este rotund, și este locuit pe toate părțile sale; că este nesemnificativ de mic, și se naște prin intermediul stelelor.
citat din Johannes Kepler
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Participă la discuție!