Cât de mică este partea din viața noastră de care ne bucurăm! În tinerețe, așteptăm cu nerăbdare lucrurile care urmează să ni se întâmple; la bătrânețe, privim înapoi la lucrurile care au trecut; când suntem adulți, deși se pare, într-adevăr, că suntem preocupați de lucrurile prezente, chiar și această ocupație este, mult prea adesea, lăsată la o parte datorită hotărârii noastre vagi de a fi extrem de fericiți într-o zi viitoare în care vom avea timp.
citat din Charles Caleb Colton
Adăugat de Elena Gheorghe
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Cea mai mare parte din cunoștințele noastre le datorăm nu celor care au fost de partea noastră, ci celor care au făcut diferența.
citat din Charles Caleb Colton
Adăugat de Sinziana Mihalache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ceea ce desăvârșește neputința noastră de a cunoaște lucrurile este faptul că, în ele însele, lucrurile sunt simple și că noi suntem alcătuiți din două firi opuse și diferite ca genuri, din suflet și trup;căci este cu neputință ca partea care raționează în noi să fie altfel decât spirituală. Și, în cazul în care am pretinde că suntem numai corporali, asta ne-ar înlătura și mai mult de la cunoașterea lucrurilor, întrucât nu este nimic mai de neconceput decât să spui că materia se cunoaște pe sine.
Blaise Pascal în Scrieri alese
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Oamenii se împart în două categorii: oameni care anticipează și oameni care așteaptă ca lucrurile să se întâmple și apoi reacționează. Primii sunt cei care fac ca lucrurile să se întâmple, iar cei din a doua categorie, sunt oamenii cărora li se întâmplă lucrurile făcute de ceilalți. Tu din ce categorie faci parte?
citat din Marius Simion
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Există un trio diabolic în om, care este implacabil, de neînlăturat, cooperant și concordant, mândria, invidia și ura; mândria care ne face să ne închipuim că merităm toate bunurile pe care le posedă alții; invidia că unii sunt admirați în timp ce noi suntem trecuți cu vederea; și ura, pentru că tot ceea ce li se oferă altora diminuează partea care credem că ni se cuvine nouă.
citat clasic din Charles Caleb Colton
Adăugat de Elena Gheorghe
Comentează! | Votează! | Copiază!
La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile să fi fost altfel și sperând că va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie să acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui să fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege că face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Se pot face foarte multe în acele mici fărâme și resturi de timp, pe care le creează fiecare zi, și pe care majoritatea oamenilor le ignoră, dar care, cu toate acestea, la sfârșitul zilei, nu vor reprezenta o deducere mică în viața unui individ.
citat clasic din Charles Caleb Colton
Adăugat de Elena Gheorghe
Comentează! | Votează! | Copiază!
Amintirea este o cale de a îmbrățișa lucrurile pe care le iubești, lucrurile care te reprezintă, lucrurile pe care nu vrei niciodată să le pierzi.
autor necunoscut/anonim
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dorința este totdeauna bună când rezultă dintr-o cunoaștere adevărată, la fel nu poate fi decât rea când este întemeiată pe o eroare. Și am impresia că eroarea pe care o săvârșim cel mai curent în ce privește dorința constă în aceea că nu deosebim îndeajuns lucrurile care depind în întregime de noi de cele care nu depind deloc de noi. Cât privește lucrurile care nu depind deloc de noi, oricât de bune ar fi ele, nu trebuie să le dorim niciodată cu pasiune;nu numai din pricină că ele pot să nu se întâmple și să ne mâhnească astfel cu atât mai mult cu cât le-am dorit mai puternic, ci mai ales pentru că, preocupând gândirea noastră, ne împiedică să acordăm simpatia noastră altor lucruri, a căror dobândire depinde de noi.
citat celebru din Descartes
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Motivul pentru care oamenii mari se bucură de puțină simpatie și prietenie atunci când sunt în dificultate pare să fie următorul: un om mare și-a făcut prieteni datorită succesului său, dușmanii și i-a făcut singur, iar răzbunarea este un casier mult mai punctual decât recunoștința.
citat clasic din Charles Caleb Colton
Adăugat de Elena Gheorghe
Comentează! | Votează! | Copiază!
Spune-ți părerea!
Ce ne îndeamnă la această sete eternă și la această neputință, dacă nu faptul că a existat cândva în om o fericire adevărată, din care nu-i mai rămâne acum decât semnul și urma goasă pe care el încearcă s-o umple cu tot ce-l înconjoară, căutând în lucrurile absente ajutorul pe care nu-l obține de la lucrurile prezente, dar care sunt toate incapabile să i-l dea, pentru că această prăpastie nesfârșită nu poate fi umplută decât de un lucru infinit și imuabil, adică de Dumnezeu însuși.
Blaise Pascal în Cugetări
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
În clipa în care începem să privim și să dăm vina pe lucrurile din exteriorul nostru, în loc să privim în interior, suntem ca Superman în preajma kriptonitei: puterea noastră dispare. Factorii exteriori da, îți pot influența destinul, însă nu ei îl hotărăsc. De exemplu comunitatea în care te-ai născut, părinții tăi, felul în care arăți, felul în care ai crescut - toate acestea îți influențează destinul, dar nu îl hotărăsc. De aceea asumarea responsabilității pentru viața ta ține de tine.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Oamenii planetei
Suntem mult prea mici
În astă lume mare...
Sunt valuri prea înalte,
Când noi suntem prea scunzi...
Sunt mult prea multe lacrimi
Închise-n vieți amare,
Suntem mult prea mici
Când ne-arătăm rotunzi...
Suntem mult prea răi
Pe o planetă bună...
Sunt oameni care mor,
Când trupul le trăiește...
Sunt mult prea multe crime
Iar viața prea nebună,
Suntem mult prea reci
Când viața ne-ncălzește...
Suntem mult prea mici
Ca oameni, noi cu noi...
Sunt răni ce am uitat,
Când ele nu te uită...
Sunt mult prea multe sarcini
Și nu-s purtate-n doi,
Suntem mult prea orbi
Când viața este mută...
poezie de Adina-Cristinela Ghinescu
Adăugat de Adina-Cristinela Ghinescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Stă în natura rațiunii de a considera lucrurile ca fiind nu contingente, ci necesare. Sufletul își imaginează totdeauna lucrurile ca fiindu-i prezente, deși ele nu există, afară numai dacă nu se ivesc cauze care să le excludă existența prezentă.
Baruch Spinoza în Etica
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Din veșnicie Dumnezeu cunoștea toate lucrurile pe care avea să le creeze. El nu le cunoștea pentru că le-a creat ci mai degrabă invers. Dumnezeu mai întâi a cunoscut lucrurile creației, deși ele au venit în existență doar în timp. Speciile lucrurilor create își au ideile în Dumnezeu, și, Dumnezeu, din veșnicie, a văzut în Sine"ca reflecții posibile ale Sinelui"lucrurile pe care le putea crea și voia să le creeze. Le cunoștea înaintea creației, așa cum sunt în El, ca Exemplare, dar le-a făcut așa cum există, adică reflecții exterioare și finite ale esenței sale divine. În virtutea acestui act etern de cunoaștere, de viziune, pentru care nimic nu este trecut sau viitor, Dumnezeu vede, pre-vede, chiar actele libere ale oamenilor, cunoscând dinainte de exemplu "ce ar trebui să cerem de la El și când","pe cine ar trebui să asculte sau nu, și în ce privință."
citat din Sfântul Augustin
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
O mamă devine cu adevărat bunică în ziua în care încetează să mai fie speriată de lucrurile teribile pe care le fac copiii ei din cauza faptului că este prea încântată de lucrurile minunate pe care le fac nepoții ei.
citat din Lois Wyse
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ceea ce suntem noi este fără urmă. Dacă acest "Eu-Sunt" este deja perfect? "Ce urmează?" Eu zic: Nu te aștepta la nimic! Pur și simplu, lasă viața să curgă liberă! Dacă într-adevăr o experiență este atât de profundă, încât să ne atingă interior, atunci acea experiență este recunoașterea a cine și ce suntem noi. Recunoașterea Experimentatorului. După care nu mai există: "Ce urmează?" Noi suntem crescuți de minte în sens evolutiv. Dar dacă există ceva de veacuri perfect în noi? Lui nu i se poate adăuga nimic și nu i se poate lua nimic. Dar în momentul în care acest "eu" dispare, nu mai există niciun fel de urmare. Ceea ce suntem noi este fără urmă. Dacă acestui moment simt că îi lipsește ceva, atunci îl voi vinde pe cea mai puternică experiență a mea din trecut. Chiar și experiența este văzută în noi, indiferent cât de măreață ni se pare. În momentul acela, experimentatorul însuși este dizolvat în Nemărginire. Iar ceea ce rămâne este fără formă, fără margini, este beatitudinea însăși, este această beatitudine de A FI. Experiențele vin și pleacă, dar oare Experimentatorul se schimbă?!
Atmaji Maharaj în Ceea ce suntem noi este fără urmă, Partea 2
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cel mai mare și mai de râvnit privilegiu de care se bucură cei bogați spre deosebire de cei săraci este acela pe care îl practică cel mai puțin - privilegiu de a-i face pe alții fericiți.
citat clasic din Charles Caleb Colton
Adăugat de Elena Gheorghe
Comentează! | Votează! | Copiază!
Partea nopții în care nu suntem
stăm de partea târzie a nopții
întârziai cu promisiunea nerespectată
cum ar fi să dau cearșaful deoparte
să-ți dezgolesc umerii și fluierul din piciorul unui pui
de cocor ce-a uitat
să dea ocol lunii
era una din acele întâmplări legate de karmă
de care auzi la televizor
nu eu îți iau tu îmi dai
îmi strâng lucrurile fără să-mi pese
nimeni din neamul nostru n-a avut cancer
rămân urme pe albul zilei
de nerecunoscut pentru mine
Dumnezeu a mers pe această zăpadă
imaculată
iubirea noastră ține prea mult după unii
au cerut morții
poezie de Dan Petruț Camui
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Sper cel puțin că se poate realiza ceea ce nouă ni se pare imposibil, căci dacă putem concepe lucrurile, atunci poate că le putem și realiza. Cred că imaginația poate avea o funcție profetică: începi prin a imagina lucrurile, și apoi ele se și întâmplă. Totuși, pentru un scriitor, e mai bine ca ele să nu se întâmple! Una din rațiunile pentru care nu-l mai citim pe Jules Verne este faptul că aproape tot ce el a imaginat s-a și realizat, nemaiprezentând interes pentru noi. Și dacă îl citim și azi pe Wells, este pentru că nimeni n-a inventat încă o mașină cu care să călătorești în timp.
citat din Jorge Luis Borges
Adăugat de Avramescu Norvegia Elena
Comentează! | Votează! | Copiază!
Profesorul Levy: De-a lungul vieții suntem puși în situația de a lua decizii extrem de dificile și de a face alegeri de principiu. Doar unele sunt majore, cele mai multe sunt mărunte. Totuși, alegerile pe care le facem ne definesc. Suntem, în cele din urmă, suma alegerilor noastre. Evenimentele se desfășoară atât de imprevizibil, de nedrept. Fericirea nu pare a fi fost inclusă în planul creației; noi suntem cei care, având puterea să iubim, facem ca universul nepăsător să capete un sens. Totuși, cei mai mulți dintre noi continuă să caute bucurie în lucrurile simple, ca familia, profesia și speranța că viitoarele generații vor înțelege mai mult.
replică din filmul artistic Delicte și fărădelegi, scenariu de Woody Allen (13 octombrie 1989)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLC
Comentează! | Votează! | Copiază!