Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Știi care-i avantajul să trăiești o viață obișnuită? Cunoști etapele ei și momentele prin care ai să treci, pentru că așa a fost la toți. Dar dacă ai o soartă "nestandartă" e mai altfel. Nu știi niciodată la ce să te aștepți că ți se va întâmpla și ceea ce-i mai grav e că nu este doar un roman captivant pe care să-l citești și să rămâi copleșit de subiect, ci e o viață de om.


Adăugat de Svetlana ProtapSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Neale Donald Walsch

Totul în viață este animat de o singură fantastică energie, care este esența a tot ceea ce exist㠖 inclusiv tu. Nu este minunat asta? Acum, pentru că această esență este ceea ce ești tu și din ceea ce ești făcut, evident nu te poate părăsi niciodată. Poate nu-i chiar atât de evident, dar e un lucru cu adevărat minunat. Îți poate aduce liniște în momente de stres, putere în momentele de slăbiciune, curaj în momentele de frică, înțelepciune în momentele de confuzie, iertare în momentele de furie și iubire în toate momentele vieții tale. Tot ce ai de făcut este să știi că totul este adevărat și astfel va fi adevărat pentru tine, chiar acum. Cred că e minunat, nu-i așa?

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Inconștient sau conștient ne alegem mentori în viață. Știi care este cel mai rapid și mai natural mod prin care poți obține mai mult din ceea ce îți dorești? Care este primul pas către viața pe care acum probabil o vezi doar ca pe un vis? Admirația. Nu poți deveni ceea ce urăști. E imposibil. Însă poți deveni ceea ce apreciezi. Admiră oamenii care te inspiră. Admiră oamenii care sunt și trăiesc ceea ce tu vrei să trăiești și să fii. Spune-le asta. Nu ține doar pentru tine. Vei fi uimit cât de mult se pot deschide către tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă mai și citești puțin

În timpul pe care îl trăiești,
dacă mai și citești puțin,
Secretul succesului dobândești
și viața va curge din plin.
Cu gândire clarvăzătoare
poți dobâdi potul cel mare.
Asta, numi dacă,
timpul ce îl trăiești,
pentru citit îl folosești.
Doar atunci,
priceperi vei dobândi
și-n viață vei reuși.

poezie de (februarie 2019)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Când nu știi cât valorezi, aștepți ca alții să te valorizeze. Când nu te iubești, aștepți ca alții să te iubească. Când nu știi să dai un sens vieții tale, aștepți ca alții îți ofere o direcție. Când renunți la puterea ta personală, o predai altora, iar ei îți vor dicta cum să trăiești. Când nu îți asumi responsabilitatea vieții tale, devii dependent de cei din jurul tău. Consecința acestor atitudini este ca te pierzi pe tine, faci compromisuri și sacrificii care te îndepărtează din ce în ce mai mult de tine însuți, trăiești o viață la voia întâmplării și în funcție de nevoile, așteptările și dorințele egoiste ale celor din jur. Asta este ceea ce vrei de la tine însuți și de la viața ta? Îmi imaginez ca nu... Și atunci, ce mai aștepți? Răspunsurile sunt întotdeauna la tine: iubește-te, prețuiește-te, crede în tine, fii autonom și independent, fă-ți un plan de viață și urmează-l pas cu pas. Viața ta îți aparține! Trăiește conștient!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ar fi spun care este cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat mai multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești. Am fost întrebat cum am ieșit din starea de blocaj mental când eram copleșit de probleme și nu vedeam ieșirea. Am ieșit din blocaj când durerea vieții pe care o trăiam a fost atât de mare încât am fost dispus pierd tot ce aveam (sau în mod iluzoriu credeam îmi aparține) pentru a îmbrățișa libertatea vieții trăită doar după regulile mele, indiferent de consecințe. Este o senzație pe care merită să o trăiești în orice etapă a vieții. Este momentul în care te trezești cu adevărat pentru prima oară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cuvântul "normal" continuă să se schimbe pe măsură ce devii mai educat și înveți lucruri noi. Dacă ai afla că toți criminalii sunt creați de societate nu ai mai vrea să-i bagi în pușcărie. Ai corecta acea parte a societății care produce criminali. Ce este un "criminal"? Păi, pe vremuri, ei au spus că un criminal este o persoană care a luat ceva ce deții tu fără permisiunea ta. Vrei să știi care este noua definiție a unui criminal? Cineva care a fost prins. Gândește-te la asta. Este mai apropiată de adevăr nu? Așa , dacă faci lucruri criminale și nu ești niciodată prins tu nu ești niciodată un criminal. Așa toată ideea de criminal este un rahat pentru că toți politicienii sunt criminali. Toți soldații ucid. Ei nu sunt numiți criminali. Ei sunt numiți apărătorii țării. Când am furat pământul indienilor am fost criminali. Am omorât o grămadă de indieni. Dar nu am fost considerați criminali pentru că ceea ce zice națiunea ești aia ești.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când o relație se încheie, accepți realitatea este mult mai sănătos decât suferi pentru că iluziile tale nu s-au materializat. Mare parte din suferința pe care o simțim când o relație se încheie este dată de imaginile mentale pe care le-am construit de unii singuri, de iluziile și speranțele nerealiste pe care ni le-am hrănit în ciuda evidentelor, din orgoliul rănit și din egoismul care nu ne-a fost satisfăcut. Un om rațional nu are nevoie de povesti și iluzii pentru a putea să se bucure de viață. Ia lucrurile așa cum sunt, le acceptă și nu-și creează suferințe inutile pentru că realitatea este diferită de fanteziile din mintea sa. Realitatea, dacă știi să te bucuri de ea exact așa cum este, nu are nevoie de înflorituri și fantasme. Iar atunci când trăiești ancorat în realitate, așa cum este ea, o accepți fără îți dorești fie alta. Astfel, trăiești cu ochii deschiși o relație, îi simți etapele, îmbunătățești acolo unde se poate, însă dacă ea se termină, accepți cu demnitate, închizi capitolul și mergi mai departe. Trăind în acest fel eviți multă suferință inutilă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice bărbat este un roman, dacă știi cum să-l citești.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu pe cine dai vina? Cine crezi că este responsabil de felul în care trăiești? Părinții, societatea, partenerul de viață, guvernul, soarta, etc.? De fapt, te-ai obișnuit să nu îți asumi responsabilitatea și să o plasezi undeva în exteriorul tău. Alții sunt de vină pentru eșecul tău și tot de la alții aștepți salvarea. Nu vezi în felul acesta tu refuzi să trăiești? Ești doar un spectator pasiv în propria ta viață. Oare cum s-ar schimba viața ta dacă ți-ai asuma pe de-a-ntregul responsabilitatea pentru ea? Cum ar fi dacă nu ai mai da vina pe nimeni și nici nu ai mai aștepta salvarea de la nimeni? Acționează și creează-ți viața pe care ți-o dorești. Da, doar prin propriile forțe! Pentru poți și meriți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și faptul că știi și faptul că nu știi răsare și apune în tine... dar tu doar ești, iar faptul tău de A FI se va îngriji de toate.. Faptul tău de A Fi sau Eu Sunt... este numele celui fără de nume.. Este adevăratul tău nume.
Dacă vrei cu adevărat realizezi natură ta adevărată.. uită tot ceea ce știi cu privire la cine ești tu, și rămâi cu ceea ce este evident, cu faptul "TU EȘTI". Acesta este singurul lucru pe care îl "știi" cu siguranță.
Eu Sunt-este sigur. Eu Sunt asta sau asta, este doar cunoaștere dobândită din afară ta.
Eu Sunt -această este clara vedere

în Beatitudinea Adevarului Ultim
Adăugat de AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Satiră pentru un nesimțit

Și cauți cordăciuni în lumea largă,
N-a fost de-ajuns m-ai avut pe mine...
Străbați în lung și-n lat lumea pribeagă,
N-ai înțeles cum îți era mai bine!

Și cauți ideal care expiră...
N-a fost suficient eu eram!
Sufletu-ți se stinge, dar respiră...
Trăiești ca mort, dar eu îți existam!

Când dai de greu, îți amintești de mine...
Știi cât de mult în inimă-i rănit!
În viață cauți doar drumurile line,
Dar ce-i ușor, nu face fericit!

Și lenea te doboară când te-atinge,
Acel moment în care să te zbați...
Îți plouă peste creier și îți ninge,
Și nu cauți un drum ca răzbați!

Și cauți și tot cauți o scăpare...
În labirint de inimă ești prins;
Și viața ta nu mai are culoare,
Din clipa când în inimă m-ai stins.

Mă cauți în orice femeie ce o vezi...
Și inima-ți suspină dupa mine.
Știi de iubirea mea și o visezi,
Știi c-ai greșit făcând doar după tine!

poezie de din Șoptit de Dumnezeu
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Oamenii se transformă. Viața este într-o continuă schimbare. Nu mai ești cel de acum 10 ani și nici viața ta nu mai arată la fel. Observă asta și nu mai permite să rămâi blocat în ceea ce credeai că știi despre tine și despre viață. Nostalgiile sau regretele legate de trecut sunt modalități prin care încerci recreezi în prezent lucruri care nu mai există. Nu confunda loialitatea cu rigiditatea și incapacitatea de adaptare. Nu te agăța de trecut. Cu 10 ani în urmă poate nu îți imaginai tu vei fi așa cum ești astăzi. Acum ai o altă viață. Fie pentru că ți-ai creat-o pe măsura visurilor tale, fie pentru că te-ai lăsat purtat de ceea ce ți s-a întâmplat. Oricum ar fi, tu ești altul astăzi. Acceptă asta și bucură-te de toată călătoria pe care ai făcut-o până acum și fii deschis la tot ceea ce urmează să trăiești. Trecutul este o lecție, prezentul este o oportunitate, iar viitorul este scenariul pe care îl creezi. Cu lecțiile însușite, încredere în tine și flexibilitate. Cel din trecut nu poate îți creeze viitorul, ci doar tu cel de azi, poți fii arhitectul viitorului din visurile tale. Fii deschis, atent, flexibil și adaptează-te... pentru a-ți transforma visurile în realitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
James Baldwin

Dacă tu crezi durerea și tristețea ta sunt fără precedent în istoria lumii, atunci trebuie să citești. Cărțile m-au învățat lucrurile care mă chinuiau cel mai mult erau de fapt lucruri care mă conectau cu toți oamenii în viață sau care au fost în viață.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Go Tell It on the Mountain Paperback" de James Baldwin este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.99- 19.99 lei.

Din ce se hrănește omul cel nou

(După câteva gânduri de T.C. Upham)

nu aștepți să vezi putere sfântă în viața-n care "eu" și "mine" mai trăiesc,
Unde-i iubire numai pentru sine, dar ca sufere sau ca moară se feresc.
Așa după cum nu aștepți să vezi rodire de la un grâu ce nu l-ai semănat,
nu aștepți nici roadă vieții de sfințire, unde viața veche nu ai îngropat.

Zorește deci și dă-o-n grabă morții, prin pironirea eului pe cruce
Și vei găsi comori nebănuite, numai atunci când tu le-ai socotit pierdute.
Căci viața-n care eul și firea lui cea veche n-au fost înjunghiate și puse în mormânt,
Sămânța învierii nu va avea de unde încolțească, dacă nu-i mortul în pământ.

știi: orice durere și-amaruri înghițite nu sunt decât putoarea ființei tale vechi,
E mortu-mbălsămat ce-l strângi cu drag la piept, în loc să-l lași acolo, în groapa lui de veci.
Căci firea ta cea veche și eul tău cel vechi sunt cuiul lui Pepelea, pe care vechiul șarpe,
Când ți-e mai dragă lumea, atunci el își atârnă produsul lui ce-mparte miros și iz de moarte.

Și vrei să știi concret ce-i "eu" și "fire veche"? E timpul tău cel liber pe care-i cheltuiești
Cu lucruri nelegate de cer și de Isus; sunt banii tăi ce-i dai pentru plăceri lumești.
Și este de asemeni și ceea ce nu faci pentru nevoia celor din juru-ți și din lume,
E tot ce faci sau nu faci, pe care Dumnezeu știi bine n-ar pune însemn cu sfântu-I Nume.

nu uiți deci vine în inocente haine, ba chiar îți va apare că e binevenit.
Dar întrebarea nu e cum este-n aparență, ci: care-i obârșia? De unde a sosit?
Iată deci cheia vieții și-a fericirii tale: viața nouă crește din moartea celeilalte.
Grăbește deci de-ngrașă pământul vieții noi, dând voia ta cea dârză, mereu, mereu la moarte.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trăiești o nouă viață cu fiecare nouă limbă pe care o cunoști. Dacă cunoști o singură limbă, trăiești doar o dată.

proverbe cehe
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Untitled.gif 2

bună dimineața necunoscutule
bună dimineața necunoscuto
nu-i așa că-i mai bine să nu ne spunem pe nume
ori ne spunem pe numele unor vulcani din islanda
care-i încurcă pe toți știriștii tv?
când le spui pe nume oamenii își pierd superputerile
ca primii oameni care-au pierdut paradisul
după ce dumnezeu i-a strigat pe nume
de ce zâmbești?
ai probleme nu glumă presupun că și în islanda ori în paradis
există condică de prezență în care semnezi la intrarea și la ieșirea din firmă
semnezi cu numele tău și ai superputeri să treci
peste încă o zi la locul de muncă
păi m-am gândit că dacă tot împărțim aceeași bancă pentru fumat
aș putea să-ți arăt ce visez
imaginează-ți că ești într-un terminal și aștepți
un necunoscut cu nume comun
îl scrii pe-o pancartă și dintr-o dată spre tine vin
toți necunoscuții
cum știi pe cine aștepți? cum alegi?
nu-i așa că îl simți?

o tăcere prelungă
ca atunci când tragi un joint și vrei să-l ții cât mai mult în plămâni
ți-e bine în ea și cu ea
ai vrea ca petru faci trei colibe
mai bine mi-ai spune ceva trist
păi n-am înțeles niciodată de ce când cineva moare
cei care l-au cunoscut sunt luați prin surprindere
se vaită nu pot cred
vorba amicului meu groucho toți murim așa că
tot ce-avem de făcut e să trăim până atunci
vezi le cam înflorești groucho a zis îmbătrânim nu că murim
ahh
îl știi și tu pe groucho? credeam că-i doar în imaginația mea

dacă ai fi o simplă hârtie ce ți-ar plăcea facă oamenii cu tine?
cred aș fi cel mai potrivit pentru un zmeu din weifang
duc dintr-o tabără într-alta strategii militare
ori alung ghinionul și bolile
nu crezi că-i prea mult în zece minute să treci prin islanda aeroporturi
și provincii chineze?
probabil dar vremea se anunță cam instabilă și dacă n-o să mai împărțim
banca pentru fumat câteva zile măcar -mpărțim golul
atunci spune-mi ceva -mi ajungă
sper să nu râzi
o să te aștept cum așteaptă isbn-ul
un scriitor debutant

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În final, este imposibil să trăiești o viață grozavă dacă nu e una cu semnificație. Și e foarte dificil să trăiești o viață încărcată de semnificație fără o muncă semnificativă. Poate atunci vei căpăta acea liniște care vine din cunoașterea faptului că ai partea ta de muncă la crearea a ceva care este intrinsec excelent și aduce o contribuție. Într-adevăr, poate chiar vei putea trăi una din cele mai adânci satisfacții: să știi că timpul tău scurt pe acest pământ a fost bine cheltuit și contează.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Last Best League: One Summer One Season One Dream Paperback" de Jim Collins este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Dacă nu știi ce îți dorești, nu știi încotro să o iei și îi vei lăsa pe alții să te influențeze în deciziile tale. Dacă nu ai un plan clar cu viața ta, te vor introduce alții în planurile lor și, peste ani, te vei întreba - oare eu a cui viață o trăiesc? Dacă nu ai vise, obiective și scopuri personale, vei fi tentat faci ce face toată lumea și vei trăi cum trăiește toată lumea. Uită-te în jurul tău - îți place ceea ce vezi? Pentru exact așa vei trăi și tu dacă nu alegi altfel de acum. Devino conștient de calea pe care mergi și, dacă nu știi unde ești sau unde duce mai exact acest drum, oprește-te, descoperă-te și fii tu arhitectul unei vieți originale și autentice.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aș vrea să știi

Azi nu-i lumină pe pământ
Și nici în ființa mea putere
Să sper ești, simt sunt
Dorită pentru-o mângâiere.

Azi e-ntuneric și e trist
Și inima-mi este pustie
Și nu mai știu dacă exist,
Nu știu ce-a fost și ce-o să fie.

Nu sper nimic, nu cred nimic;
Credința-i doar în Dumnezeu,
Curajul este tot mai mic,
Durerile le simt doar eu.

Aș vrea să nu știi ce-i durerea,
Ce-i zbuciumul și ce-i tristețea
Aș vrea ca tu să ai puterea,
De a simți ce-i frumusețea.

Dar nu a celor trecătoare
Și nu a celor ce le simți
În clipe pline de-ncântare,
Când ești mințit și tu te minți.

Aș vrea să știi ce e iubirea
Ce-o port în suflet nepătată,
Aș vrea să știi ce-i fericirea,
Ce-nseamnă dragostea curată.

poezie de
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Definiția vieții

Trăiești în viață ca să ai
Să vrei, ceri, dar să și dai;
Trăiești în viață să asculți
În drumul tău și de cei mulți.

Trăiești ceri la Dumnezeu
nu cunoști în viață greu;
Trăiești vrei să ai mai mult
Ca să mai dai și cu-mprumut.

Trăiești -nveți că este greu
Să dai de ghimpi în drumul tău;
Trăiești vrei iar viața ta
Când altul locul ți-l va lua.

Trăiești ceri zile mai multe
Când ți-o albi părul la tâmple;
Trăiești să-ți pierzi căminul tău
Ca să te-ntorci la Dumnezeu.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook