În general, oamenii nu caută să-și eleveze conștiința. Dimpotrivă, ei trăiesc prin mintea colectivă a societății, prin psihologia maselor, urmând orbește mulțimea din jurul lor. Conștiința este un fenomen individual - pe care trebuie să-l creezi singur. Societatea nu te poate ajuta; dimpotrivă, ea te va împiedica în toate modurile posibile să devii cât mai conștient. Societatea nu are nevoie de oameni rebeli, ci de roboți care să respecte status-quo-ul, stabilimentul, biserica, statul. O ființă rebelă este periculoasă, deoarece ea nu va accepta nimic care i se impune din exterior, nimic care este în contradicție cu trăirea ei interioară - și va crea această revoluție interioară și în ceilalți.
Osho în Dhammapada
Adăugat de Adriana Georgiana Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Gândirea este periculoasă. Societatea își dorește roboți care să facă, pur și simplu, orice li se spune, care nu pot zice nu - un lucru imposibil pentru ei.
citat celebru din Osho
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nemulțumirea, frustrarea, furia, invidia, gelozia - toate sunt creația minții tale. Ele apar fie pentru că ai vrea ca lucrurile să fie altfel decât sunt - deci nu trăiești în acceptare, fie că porți războaie în interiorul tău de care nu ești conștient, iar apoi le cauți, inconștient, și în exterior. De fapt, ceea ce îți lipsește ție este pacea interioară. Dacă te-ai simți liniștit și împăcat cu tine însuți, nimic din exteriorul tău nu ar mai putea să îți declanșeze stările negative pe care le simți. Și nu, liniștea interioară nu se obține prin războaiele pe care le porți cu ceilalți sau cu viața. Pacea interioară provine din acceptarea ta, a vieții și a celorlați - fără pretenții, așteptări, judecată sau critică. În mod paradoxal, acceptarea fără judecare este precursorul schimbării. Astfel, vei observa că de cele mai multe ori, nimic din exteriorul tău nu trebuie să se schimbe... ci doar gândirea, percepția, atitudinea și comportamentele tale.
citat din Ursula Yvonne Sandner
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vorbirea interioară revelează activitățile imaginației, activități care sunt cauza circumstanțelor vieții. Ca o regulă, omul este complet inconștient de vorbirea sa interioară și astfel se vede nu ca și cauză, ci ca victimă a circumstanțelor. Pentru a crea conștient circumstanțe, omul trebuie să-și dirijeze conștient vorbirea interioară, potrivind "mica voce" dorințelor sale împlinite.
citat din Neville Goddard
Adăugat de Adriana Pleșca
Comentează! | Votează! | Copiază!
Psihoterapeutul nu este un salvator, ci un om care te susține să îți găsești calea spre tine însuți, propriile răspunsuri și puterea interioară. Un demers psihoterapeutic presupune ca tu să devii conștient, asumat și capabil să acționezi în așa fel încât să îți placă de tine și viața pe care o trăiești. Însă cât timp tu refuzi să faci chiar și cel mai mic pas înspre schimbare, întâi în mintea ta și apoi în exterior, nimeni nu poate face nimic pentru tine.
citat din Ursula Yvonne Sandner
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Încercați să meditați. Meditați mai mult, astfel încât să ajungeți la acea "ființă interioară". Și această ființă interioară este oceanul nemărginit de beatitudine care există în fiecare din noi. Acea revărsare infinită de lumină este cea care hrănește frumusețea interioară a fiecăruia dintre noi.
citat din Shri Mataji Nirmala Devi
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Primul secret privind felul în care se poate manipula societatea este supremația asupra opiniei publice. Prin aceasta, se poate semăna între oameni atâta sciziune, îndoială și păreri contradictorii încât ei nu se mai pot descurca în zăpăceala colectivă și sunt convinși că nu pot avea o părere personală. Trebuie dezvăluite pasiuni în rândul maselor și răspândite scrieri murdare și lipsite de spiritualitate. Menirea presei este să dovedească neputința neiluminaților în domeniul treburilor publice și în cel religios.
în Noul Testament Diabolic (1785)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ochii văd doar ceea ce mintea este pregătită să vadă. Realitatea ta interioară, gândurile și emoțiile tale îți direcționează percepția exterioară. Observă și tu acest fenomen: când ai o zi "proastă" vei extrage din realitatea înconjurătoare acele elemente care sunt în acord cu ceea ce simți tu în interior. În mod similar, când ești bucuros, vei observa frumusețea din exteriorul tău. Lumea este un loc cu bune și mai puțin bune. Lucrurile pe care te focalizezi sau pe care le atragi sunt cele care intră în rezonanță cu starea ta interioară. Schimbă-ți starea și realitatea exterioară se schimbă și ea. De asemenea, adu-ți aminte mereu că ești un creator - creezi în exteriorul tău realitatea ta interioară. Dacă în interior hrănești gânduri pozitive - bucurie, acceptare, compasiune, și așa mai departe., asta vei aduce și în lume, prin tot ceea ce faci. Reciproca este și ea valabilă: fiind înnegurat în interior, vei crea o realitate negativă. Noi toți reprezentăm un întreg, iar contribuția ta la acest întreg este dată de felul în care alegi să gândești și să trăiești. Tu ce aduci în lume?
citat din Ursula Yvonne Sandner
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dincolo de sunet, nu este o inexistență, ci o Prezență Intrinsecă a Liniștii, în care plutesc toate formele de sunet - toată "creația". Este spațiul infinit în care fiecare formă finită dansează. Libertate Totală și Prezență Absolută. În conectare cu Liniștea din care provii, devii liber de orice convingere și credință interioară, deoarece te afli în afara razei de acțiune a minții, căci zgomotul se transformă în Liniște când se scufundă în Oceanul Esenței. Te eliberezi atât de mintea ta, cât și de mintea colectivă. Devii un observator al formelor, fără ca Fiirea ta să fie absorbită în dansul formelor. Privești sunetul, fără a-l judeca, fără a-l analiza, fără a-l modela. Doar îl observi.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Liniștea, Partea I
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândul activează sentimentul, sentimentul emite vibrația, vibrația atrage vibrația asemănătoare, care se va manifesta prin experiența care îți va oferi vibrația prin care a fost atrasă. Devenind conștient de sine, gânditorul poate orienta energia în direcția pe care o dorește, deoarece acum și-a activat această autoritate. În acest fel, ajungi să creezi în mod conștient, prin puterea gândului. Gândești în mod conștient, deoarece gânditorul a devenit conștient de sine. Dacă nu ai înțeles în totalitate, ar fi indicat să recitești, până când preiei în totalitate adevărul frazelor de mai sus.
Cătălin Manea în Totul din Întreg, Iubirea de sine, Martorul propriilor gânduri
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Trupul meu nu este eu, mintea mea nu este eu. Nu este eu nici conștiința mea. Eul, adevăratul meu "eu" este acel lucru de care sunt conștient. Căci dețin conștiința esenței mele spirituale, dumnezeiești. Nu înțeleg aceasta esență, dar numai ea este "eul" meu adevărat.
Lev Tolstoi în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Amintiți-vă că lumea interioară este formată din chiar gândurile, sentimentele și imaginile mentale care creează lumea exterioară. Ca urmare, singura și adevărata putere creatoare este lumea din noi și orice fenomen cu care ne confruntăm în exterior este de fapt creat chiar de noi înșine în mod conștient sau inconștient, în universul interior.
Joseph Murphy în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nebunii aveau nevoie de un tratament, și nu să fie disprețuiți. La fel este cazul cu toți infractorii, întrucât nu cred că nici un infractor este născut infractor. Modul cum au fost crescuți, societatea care i-a format i-au făcut infractori. Și, de vreme ce mintea lor este de la început răufăcătoare, este nevoie să le schimbi întreg felul lor de gândire. Nu este de folos să-i înlănțuiești, să-i arunci în pușcărie, să-i bați. Asta nu înseamnă nimic. Trebuie, pur și simplu, să le aduci aminte că dacă sunt infractori, vor fi infractori pentru totodeauna!
citat celebru din Osho
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Când vei constata că în scopul de a produce, trebuie să obții aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înțelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită și influența lor e mai eficace decât munca ta, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejați împotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupția, iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teama de a greși că soarta societății în care trăiești este condamnată.
citat celebru din Ayn Rand (1950)
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nimeni nu a acordat o atenție prea mare individului, și aceasta este cauza fundamentală a tuturor problemelor. Însă datorită faptului că individul pare atât de mic și societatea atât de mare, oamenii au impresia că societatea poate fi schimbată, după care individul se va schimba la rândul lui. Dar lucrurile nu stau deloc așa, căci "societatea" nu este altceva decât un cuvânt; există numai indivizi, nu există societate. Societatea nu are suflet, în cadrul ei nu se poate produce nicio transformare. Schimbarea este posibilă numai în cazul individului, indiferent cât de mică ar fi aceasta. Și odată ce învățați cum să schimbați individul, acest lucru poate fi apoi aplicat asupra tuturor indivizilor, de pretutindeni. Eu cred că într-o bună zi vom avea o societate care să fie în deplină armonie, care să fie mult mai bună decât toate ideile pe care creatorii de utopii le-au produs de mii de ani. Realitatea va fi cu mult mai frumoasă.
Osho în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea Trifu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Spune-ți părerea!
Societatea este o realitate omenească și o realitate temporală. Privită ca realitate, societatea este întotdeauna prezentă, de unde caracterul prezentualist al societății - cu societatea prezentă noi suntem legați esențial, suntem aceeași realitate, - sociologia este chiar conștiința de sine a unei realități și teoria unei existențe. Sociologia studiază realități, nu semnificații sau sisteme de cultură.
Traian Herseni în Societatea de mâine, Tendințe noi în sociologie (1933)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Personalitatea, mai exact dezvoltarea ei, este cheia pentru a obține orice îți dorești în viață. Fiecare om are o comoară interioară despre care probabil nu știe nimic și care exploatată corect va face ca materia din jurul acelui om să reflecte cu fidelitate cât anume din bogăția interioară a descoperit.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu condamnați senzualitatea! Ea a fost condamnată în întreaga lume și, din cauza acestei condamnări, energia care poate înflori în senzualitate se transformă în perversiune, gelozie, furie, ură; ea generează o existență aridă, lipsită de orice savoare. Senzualitatea este una din binecuvântările omenirii. Este sensibilitatea voastră, este conștiința voastră. Este conștiința voastră filtrată prin corp.
Osho în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea Trifu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Spune-ți părerea!
Orice schimbare din viața ta presupune mai întâi o schimbare la nivel de credințe. Ai nevoie să accepți acele gânduri noi care te îndeamnă să acționezi. Însă dacă tu îți găsești scuze, justificări și motivații prin care îți susții situația actuală, nimic nu se va schimba, ci te vei adânci din în ce în ce mai mult în conflictul interior în care te afli deja. O parte din tine își dorește schimbarea, însă cealaltă parte te menține pe loc. Dacă a apărut dorința de schimbare, înseamnă că asta este ceea ce-ți dorești de fapt. Din momentul în care îți dorești altceva, negarea schimbării și străduința de a-ți găsi noi argumente prin care să stai în situația ta actuală te îndepărtează de liniștea interioară. Iar mai devreme sau mai târziu, asta duce la depresie. Oamenii fericiți nu trăiesc în reprimare, ci au curajul să își urmeze chemarea interioară oriunde îi poartă ea.
citat din Ursula Yvonne Sandner
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
În filmul Braveheart, William Wallace spune: "Toți oamenii mor. Dar nu toți trăiesc." Și eu m-am numărat multă vreme printre acei oameni care trăiesc din inerție. Care se mulțumesc cu puțin din teama de a îndrăzni mai mult. Am ascultat toate vocile, mai puțin vocea mea interioară. Vocea sufletului meu. Pentru că fiecare om are un suflet. Într-o zi o să fac o colecție de materiale și cercetări care atestă în mod științific existența sufletului uman. Cuvântul "psyche" înseamnă "suflet" deci psihologia este știința despre suflet. Înțelepții din antichitate au știut asta, amatorii de azi se bălăcesc în ignoranța lor. Dar nu pentru multă vreme, pentru că adevărul nu poate fi ascuns. Asta e pasiunea mea. Psihologia. Potențialul. Personalitatea. Toate se leagă între ele. Nu am aflat asta decât în clipa în care am reușit să amuțesc toate vocile din afara mea. Vocea părinților, a profesorilor, a televizorului și a radioului, a prietenilor și chiar vocile din capul meu, din mintea mea rațională care a fost condiționată și educată să gândească într-un anume fel.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Încercarea de a crea Liniște, produce și mai mult zgomot, pentru că Liniștea nu poate fi creată. Liniștea există deja, liberă de orice formă de sunet sau de zgomot. Dacă încerci să creezi Liniște, astupi realitatea cu o dorință și creezi rezistență la ceea ce este, iar această rezistență determină apariția blocajelor sonore, din simplul motiv că opunerea la ceea ce este, te face prizonierul realității asupra căreia acționezi cu rezistență. În clipele de zgomot, lupta contra zgomotului nu este calea către Liniște, pentru că elementul pe care îl condamni, prosperă în realitatea ta, din simplul motiv că energia pe care tu o investești în lupta contra lui, reprezintă o hrană pentru el. Ceea ce condamni își va mări ponderea prezenței în realitatea ta, deoarece chiar tu alimentezi energetic această prezență. Prin lupta împotriva zgomotului, devii una cu lupta și devii prizonier în captivitatea zgomotului, întrucât la Liniște nu se ajunge prin război. La Liniște se ajunge prin Sine. Adică, prin Liniște. Deci, nu poți ajunge la Liniște prin zgomot, ci prin Liniște.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Liniștea, Partea I
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!