Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Trebuie să evităm să fim seduși de înalta tehnologie. Noi, psihiatrii, ar trebui să reprezentăm niște modele prentru colegii noștri, cărora să le demonstrăm cum răbdarea, înțelegerea și compasiunea ajută atât medicul cât și pacientul. Acordând mai mult timp discuției, învățării, trezirii speranței în vindecare, calități aproape uitate, ar trebui să facă din noi un exemplu viu pentru colegii noștri de breaslă. Tehnologia este un instrument excepțional în munca de cercetare, pentru a promova înțelegerea bolii, dar ea nu va putea înlocui niciodată acele caracteristici personale ale unui medic adevărat.

citat din
Adăugat de Cristian MuresanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Acelasi suflet multe trupuri" de Brian L. Weiss este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -18.00- 10.99 lei.

Citate similare

Emil Hossu

Teatrul, ca și filmul, vor exista cât timp există societate umană, chiar dacă tehnologia viitorului va transforma arta spectacolului. Niciodată însă tehnologia (cred eu) nu va putea înlocui sensibilitatea omului, fără de care nu știu cum am putea trăi cu adevărat.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prin învățare, studii și cercetare ajungem la reprezentarea cunoașterii prin modele virtuale ale științelor. Evoluția științelor se realizează prin TEORII și CONCEPTE ce evoluează, se schimbă sau chiar dispar. Înțelegerea acestor teorii și concepte este esențială în procesul învățării pentru a fi profundă, altfel învățarea este superficială, și de aici obstacole în creativitate și activitatea profesională.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Marin VladaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Meditația ne poate ajuta accesăm puterile vindecătoare din noi - nu doar pentru o vindecare psihică, ci și pentru una fizică.

în Același suflet, multe trupuri
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Compasiunea și empatia nu se învață peste noapte; lecțiile vieții nu sunt niciodată simple. Pe măsură ce ne înălțăm către nemurire, trebuie intre în joc și un alt factor: răbdarea.

în Același suflet, multe trupuri
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Nana Filip

Boala și vindecarea

dedicată kinetoterapeutului Adrian Sora - blogger

Am -nțeleg odată că nu loc suficient pentru mine
Dar pentru tine ai timp?
De stat de vorba cu sufletul tău?
De înțeles ceva din reprospectivă și trecut?
Nu ai, ai doar treburi de făcut.
"Probleme" cum spun unii.
Vă raspund eu căci cheia vindecării trupești
Este înțelegerea cauzelor ce au dus la boală.
O boala sufletească ce apoi se transmite corpului.
Un kinetoterapeut trebuie fie un bun medic, psiholog,
Adi are aceste calități...
E un canal ce te ajută să te eliberezi de gânduri... de trecut.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pasivitatea este și ea o alegere. În loc ne plângem și să acuzăm, ar fi bine ne reamintim că noi înșine putem – prin puterea propriului exemplu! – să fim o componentă activă a schimbării pe care ne-o dorim. În loc încercăm -i schimbăm pe ceilalți și să le dăm sfaturi despre cum ar trebui să fie și ce ar trebui să facă, putem chiar noi să începem acționăm așa cum ne-am dori ca alții o facă. În loc criticăm și să ne ofensăm atunci când suntem criticați, putem chiar noi să fim cei care le arată celorlalți c㠖 în fiecare dintre noi – există și trăsături demne de a fi admirate. Putem chiar noi să fim cei care, pas cu pas, construiesc un viitor mai bun prin implicare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

America a condus lumea în ultimii 50 de ani, iar când te afli în vârf de-atâta timp, uiți cum e jos în vale. Avem 5 miliarde de oameni care vor învețe mai mult, muncească mai mult pentru mai puțini bani, și să fie mai puțin dezvoltați tehnologic decât suntem noi. Iar noi ne legăm de ei prin tehnologie. Prin intermediul telecomunicațiilor, poți -ți rezolvi agenda din Madera, India, cu mai puțin costuri ca aici. tehnologia de azi poate înlocui noua industrie, deci trebuie fii flexibili. Ca supraviețuiești în ziua de azi trebuie poți umbla prin nisipuri mișcătoare și să dansezi pe electrozi.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ana Blandiana

Ar trebui

Ar trebui să ne naștem bătrâni,
Să venim înțelepți,
fim în stare de-a hotărî soarta noastră în lume,
Să știm din răscrucea primară ce drumuri pornesc
Și iresponsabil fie doar dorul de-a merge.
Apoi ne facem mai tineri, mai tineri, mergând,
Maturi și puternici s-ajungem la poarta creației,
Să trecem de ea și-n iubire intrând adolescenți,
fim copii la nașterea fiilor noștri.
Oricum ei ar fi atunci mai bătrâni decât noi,
Ne-ar învăța vorbim, ne-ar legăna dormim,
Noi am dispărea tot mai mult, devenind tot mai mici,
Cât bobul de strugure, cât bobul de mazăre, cât bobul de grâu...

poezie de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Povestiri fantastice" de Ana Blandiana este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -55.00- 41.99 lei.
Adolf Hitler

Sunt singurul lider german căruia nu îi este frică vorbească. Sunt preocupat de evrei atât timp cât obstrucționează realizarea Reich-ului german ideal. Dar nu voi aproba acțiuni de violență, nici măcar împotriva evreilor. Nu am făcut-o niciodată. Noi am ieșit țapii ispășitori pentru acțiunile de violență ale comuniștilor. Evreilor nu ar trebui să le fie teamă de noi atât timp cât nu se amestecă cu noi. Asta trebuie învețe ei - și cred că au început învețe foarte rapid acest lucru de la ultimele alegeri. Atât timp cât evreii de aici nu vor încerca se dea drept germani și nu vor avea cutezanța vorbească în numele germanilor, ei nu vor fi molestați. Asta e tot ce am de spus pe acest subiect.

în The Jewish Criterion, interviu realizat de Max Fraenkel (23 ianuarie 1931)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.
Cornelia Georgescu

Maria: Mulțumesc pentru ajutor, Luci.
Lucian: N-ai pentru ce, Maria. Am spus numai adevărul și n-ar trebui să deranjeze pe nimeni. Cât despre tine, n-ai decât faci cum crezi că e mai bine pentru tine. Nu trebuie ne amestecăm, nici unul dintre noi, nu avem dreptul intervenim în viața ta. Mai bine să-și vadă fiecare de problemele sale personale, se descurce așa cum știe, cum poate.
Maria: Da, Luci, ai dreptate.
Lucian: Să știi, dom' director mi-a dat de înțeles, foarte subtil, nu în mod direct, înainte de plecarea în această misiune, că s-ar putea să ne confruntăm cu asemenea cazuri, adică ar fi posibil ca unii dintre noi să se căsătorească, dar nu mi-a dat și indicații clare, în legătură cu ce ar trebui sau ar fi mai potrivit facem în aceste cazuri. În plus, nu mi-aș fi închipuit niciodată că tu ai putea fi prima dintre noi care va face acest important pas în viață și nu știu ce ți-aș putea spune; poate decât... Sincer, felicitări, din tot sufletul!
Maria: Mersi, Luci. Ești, ca de obicei, un scump.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trecutul trebuie amintit și apoi uitat. Lasă-l se ducă. Asta este adevărat pentru copilărie și pentru traumele din vieți trecute; dar este adevărat și pentru atitudinile, concepțiile greșite și sistemele de credință cu care ai fost bătut la cap și îndoctrinat, și pentru toate gândurile vechi - într-adevăr, pentru toate gândurile.

în Același suflet, multe trupuri
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Noi rareori realizăm, de exemplu că gândurile și emoțiile noastre cele mai private nu sunt de fapt ale noastre. Pentru că noi gândim în termeni lingvistici și în imagini pe care nu noi le-am inventat, ci ne-au fost date de societatea în care am trăit. Noi copiem reacții emoționale de la părinții noștri, învățând de la ei că excrementul ar trebui să aibă un miros dezgustător șia vomita ar trebui să fie o senzație neplăcută. Frica de moarte de asemenea este învățată de la temerile lor cu privire la boală și de la atitudinea lor față de înmormântări și cadavre. Mediul nostru social are o astfel de putere doar fiindcă noi nu existăm înafara societății. Societatea este extensia minții și corpului nostru. Și totuși aceeași societate de care individul este inseparabil își folosește toată forța sa irezistibilă îl convingă că el este într-adevăr separat! Prin urmare, societatea așa cum o știm joacă un joc cu reguli auto-contradictorii.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
Cuth Hajnalka

Nu știm cum să fim noi

ne pasă de sufletele noastre
spunem minciuni doar pe jumătate,
în lumea în care onestitatea e un viciu,
faima o virtute.

ne îmbracăm în haine albe
ne ascundem slăbiciunile,
vorbim mult crezând că avem ceva de spus,
ascultăm puțin
iar atunci când pretindem că ascultăm
ne gândim de fapt la următoarea replică.

nu ne place liniștea,
vrem mereu cineva ne cânte
să nu ne mai auzim toate gândurile.

am ucis 123 de vise,
mai mult de atât nu putem,
amitirea unui om contează mai mult decât omul în sine.

țintim bine dar nu atingem ținta,
ne tremură picioarele când trebuie să demonstrăm cine suntem cu adevărat,

tragediile eului nu le putem depăși,
cerem ajutor unui Dumnezeu în care nu mai credem
dar sperăm o iertare târzie,
căci nu am știut cum să fim noi înșine...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anda Docea

Cred că oamenii se întorc din drum doar în filme. Noi nu suntem personaje cu un parcurs prestabilit. Îl construim treptat din ceea ce trăim și, ghinion, mâine vom fi aproape tot cei de azi. Sentimentele nu se rescriu dramatic în situații-limită, nici iubirea nu erupe în miez de noapte, ca și când ar fi cea din urmă (noapte și iubire). Viața reală e mult mai calmă de atât. Timpul ar trebui petrecut cu oamenii care se gândesc la noi. Care ne caută, în ciuda autismului nostru ocazional. Care vor știe de noi, cărora le pasă. Care ar fi în stare să facă un ocol de câteva ore doar pentru a-și întâlni privirile cu ale noastre, deasupra unei cești de cafea cu lapte. Fără ca noi să ne străduim din cale-afară -i convingem, fără a-i aștepta mult și în zadar.

în Camere de hotel (aprilie 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Camere de hotel" de Anda Docea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 12.99 lei.

Medicul

Medicul e-acela care
Îți aduce vindecare;
Dar, ca te facă bine,
Ia și pielea de pe tine...

pamflet de din Medicii și medicina în aforisme, epigrame, pamflete și satire (1 aprilie 2019)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Adrian Păunescu

Aceasta-i tema

Aceasta-i tema noastră la română,
Cum poate omul, de spinare frânt,
Să-și fie, însuși, rob la îndemână
Și cum să-și piardă urma pe pământ.

Aceasta-i tema noastră la citire,
Să scriem nu, se citească da,
Și cum plămânu-nvață respire,
Nu aer, ci un fel de mucava.

Aceasta-i tema noastră la franceză,
fim considerați niște țigani,
Când frații noștri urcă în viteză.
La noi, pe umeri, de atâția ani.

Aceasta-i tema noastră la uitare,
Să ștergem de pe banda minții tot
Și ce ne bucură și ce ne doare,
fim un neam aproape idiot.

Aceasta-i tema noastră pentru-acasă,
Să viețuim și să murin în spini
Și, între timp, în vremea friguroasă,
fim, la noi în patrie, străini.

Aceasta-i tema noastră pentru soartă,
C-un scris umil, din ce în ce mai mic,
Să facem numai artă pentru artă,
Convinși că suntem nimeni și nimic.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Iubiti-va pe tunuri" de Adrian Păunescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.17- 10.99 lei.
Cornelia Georgescu

Sonya: Vezi, localnicii tot pe tine te consideră ca fiind comandantul vizitatorilor de pe Terra.
Lucian: E normal ca localnicii mă considere astfel, dar nu mă interesează acest amănunt!
Sonya: Păi și colegii tăi tot așa te consideră.
Lucian: Colegii mei?! Nici asta nu mă interesează!
Sonya: Dar...
Lucian: Sonya, ceea ce s-a petrecut între mine și colegii mei ne privește doar pe noi și vom rezolva cumva această problemă între noi, sper, în curând, fără amestecul tău sau al localnicilor. Pricepi?
Sonya: De acord. Rezolvați-vă singuri problemele. Dar când? Când ai de gând -ți reglezi conturile cu colegii tăi?
Lucian: În curând, probabil.
Sonya: Vai, Luci, ce încăpățânat ești... Zău, ar trebui să...
Lucian: Sonya, te rog încă o dată, renunțăm de bună-voie la acest subiect.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De noi depinde să fim, sau să nu fim, proprii noștri sclavi; dar și proprii noștri stăpâni.

aforism de din Capul piramidal și efectul de piramidă (2001)
Adăugat de Cristina Paula CristescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Medicul nu trebuie să facă rabat de la onoare, cinste și demnitate. Dacă un medic respectă aceste 3 principii de bază, atunci nu va trata niciodată un bolnav pentru o boală care nu există, doar ca ia niște bani.

citat clasic din
Adăugat de AndreeaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian nu se grăbea, dar se îndrepta spre colegii săi, spre locul în care cele două nave încă staținau. Nuria merse alături de el; de cum zări navele, se observa că o cuprinsese teama. Lucian o privi încurajator, încercând -i trasmită, fără cuvinte, că nu avea de ce -i fie teamă. Se opriseră puțin. Nuria își dădu jos ochelarii primiți de la comandant, privind uimită, când spre "Pacifis", când spre "Vulturul". Pentru ea navele spațiale reprezentau ceva inedit, surprinzător. Pentru membrii echipajului, ea, prezența ei era ceva inedit, surprinzător, apropiindu-se, împreună cu comandantul lor. Lucian stătu pe loc, atâta timp cât consideră că i-ar trebui Nuriei pentru a se "acomoda" cu prezența celor două nave spațiale, apoi porni din nou, spre colegii săi, în dreptul cărora se opri. Îi dădu drumul mâinii Nuriei, zâmbind, spre ea, blând, amabil, încurajator.

citat din romanul Proxima, Partea a-V-a: "Pe drumul de întoarcere" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook