Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă Dumnezeu căruia îi aparține totul, nu v-a dat pământul, cum de "Dumnezeul vostru banul" îl poate cumpăra sau vinde după bunul vostru plac? Cum puteți vinde cerul sau căldura pământului, cum puteți cântări în fățărnicia unor monede, hârtii sau metale ceea ce niciodată nu a fost al omului? Cum puteți cumpăra sau vinde, respirația sau bătăile inimii voastre în noapte? Cu câți bani veți cântări Liniștea, propriul suflet, în fața celui Prea-înalt? Cum de vă vindeți Liniștea, Libertatea câtorva hârții prostești, sau metale fără de valoare? Când veți înțelege că exact banii voștri și titlurile voastre stupide de proprietate au sărăcit și pustiit nu doar pământul, ci propriul vostru suflet și sufletul copiilor voștri? Cum de nu vedeți că singura avuție pe care le-o lăsați, nu sunt nici banii și nici bogățiile voastre, ci un suflet zbuciumat, febril, pângărit, bântuit de nesațul hulpav de a dobândi și pustiit de gânduri care v-au furat de mult Liniștea? Singura bogăție pe care le-o lăsați copiilor voștri este frica de a nu avea destul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

"CE BINE E LA TINE PE PĂMÂNT ȘI CÂTĂ BUCURIE SĂ FII OASPETELE TĂU!" Dar voi ați făcut datorită spurcăciunii banului din muncă, o "virtute" a bolii și a suferinței, a unei bătrâneți pline de neajunsuri și boli, de deșertăciune și de o moarte zbuciumată, plină de frică și fără Dumnezeu! Cum de nu vedeți că banul v-a dezbinat, v-a răpit liniștea, vi l-a răpit pe Dumnezeu vânzându-l în fiecare lună la loteria amărâtelor voastre de salarii, simple resturi pentru câini, pe care Dumnezeu nu vi le-ar fi oferit NICIODATĂ? Când vreți să încetați această domnie a înșelăciunii și durerii și să-i înapoiați lui Dumnezeu ceea ce ii aparține de drept, ceea ce cu adevărat va face ființe libere si fericite, ceea ce cu adevărat va elibera din ghearele gândului și a vieții deșarte, false ce o puteți dobândi cu el? Cu cât dobândiți mai mult din aceasta lume, pe care Dumnezeu nu v-a dat-o niciodată ca să o cumpărați sau vindeți cu atât mai mult vă înstrăinați de cele divine care aparțin libertății, fericirii și durabilității. Să te pierzi pe tine, să-ți pierzi liniștea cea tainică necreată pentru o palmă de pământ și câțiva zloți de aur, aceasta nu este bogăție, ci culmea nebuniei.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fraților, de nu veți putea cânta, să știți că este o boală care vă roade adâncul ființei voastre sufletești, sau că vremea v-a turnat păcate peste sufletul curat, iar dacă nu le veți putea vindeca, să dați de-o parte șilăsați locul vostru celor ce vor putea cânta.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aduceți- aminteîn tot locul și-n tot timpul că pământul este o insulă plutitoare, pe care frigul, căldura, foamea, setea, boala și o mie de puteri nevăzute se luptă cu înverșunare, zi și noapte, pentru distrugerea omului. Veți înțelege astfel sunteți tovarășul firesc al tuturor oamenilor care viețuiesc fără deosebire de culoare, de limbă sau de patrie: unirea tuturor sforțărilor individuale este singura tactică care să poată bate dușmanul comun; puterile voastre, unite cu cele ale tuturor aliaților voștri, abia vor ajunge spre a câștiga victoria.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul cu urechea rupta" de Edmond About este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -4.82- 3.99 lei.
Neale Donald Walsch

Când le dați copiilor voștri înțelepciune, nu le spuneți ce să știe sau ce e adevărat ci, mai degrabă, cum să ajungă la propriul lor adevăr.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul II (1997)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Contați pe resursele voastre invizibile, bogățiile imaginației voastre. Iubiți-L pe Dumnezeu și fiți în pace, căci El va fi pentru voi aurul vostru, argintul vostru, bogățiile voastre.

în Poarta secretă care duce la reușită
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Complete Game of Life and How to Play it : The Classic Text with Commentary Study Questions Action Items and Much More" de Florence Scovel Shinn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.00- 43.99 lei.

Lucian: Nu doresc să îndepărtez cătușele de la gâtul vostru doar pentru a le înlocui cu ale mele. Veți avea de ales: puteți să fugiți și ascundeți, sau puteți să rămâneți și să luptați. Cine luptă alături de mine, va fi liber și, dacă dorește, nemuritor.

replici din filmul artistic Lumea de dincolo 3: Revolta lycanilor
Adăugat de Alina-Olimpia MironSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Eu-Sunt" nu e grupul de două cuvinte, e faptul sunteți, e faptul aici, acum sunteți. "Eu-Sunt" sau conștiința primară e una și aceiași într-o căprioară, în voi, într-un purice, sau într-o salcie. E VIAȚA! E unul și același fapt de "A-Fi", nu e particular decât prin "eu"-l personal cu care vă identificați voi și vă izolați în/ca persoană, altfel, faptul de "A-Fi" e însăși Dumnezeu cel viu, viața, Numenul manifestat ca fenomen. NU E NICI O DUALITATE AICI! Așa înainte de a face afirmați prostești gen: "Mai întâi dispare "eu". Care vezi, doamne, te pomeni observatorul și apoi se dizolvă "sunt" care vezi, doamne, o fi martorul, ar trebui să vedeți că doar gândurile din căpățâna voastră năroadă și din ochii voștri fixați de frică ca în filmele de groază se pot diviza. "Eu-Sunt" nu se poate diviza e viața si nu gândurile voastre sterile cu care încercați să o prindeți pentru a o vinde celor naivi și creduli. CÂND PREZENȚA SAU "EU SUNT" INTRĂ, SE RESOARBE ÎN ABSENȚĂ, nu e pe bucăți că nu sunt două stări, NU E NICI O DUALITATE, e doar NUMENUL/ABSOLUTUL, MANIFESTAT CA ȘI FENOMEN SAU "EU-SUNT"! PAM, PAM.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

EXISTĂ VREO MINTE CARE TE POATE ELIBERA, CARE SĂ LUCREZE ÎN FOLOSUL LIBERTĂȚII TALE? Sau toate mințile - ca și cum ar exista mai multe, da, fie - lucrează "doar pentru propriul lor nesaț de a dobândi" - putere, bani, sex, influentă, spiritualitate, puteri paranormale etc., - DOAR PENTRU MAYA? Iluzia minții, pentru un naiv ca tine sau oricare altul este să te prindă cu pozitivul și negativul, nu-i așa? Ea mititica îți va spune: "Hai, mă, că nu toți oamenii de știință sunt tonți, răi! – da, în rai. Și odată ce te-a prins cu hipnoza binelui și răului nici măcar nu o să mai realizezi ești TOT în sclavia ei. Eu nu am ceva cu ființa cutare sau cutare, ci doar demasc hipnoza acelei conștiințe prinsă în minte, acelei minți, demasc nesațul ei de a dobândi, PENTRU CĂ ABSOLUT TOATE MINȚILE FUNCȚIONEAZĂ DOAR PE BAZA ACESTUI NESAȚ DE A DOBÂNDI. Funcționează pe baza "eu"-lui efemer hulpav mereu și mereu de mai mult. Indiferent dacă o minte spirituală are ca nesaț de a dobândi "experiențe spirituale transpersonale, sau stări spirituale model, etc, etc", indiferent daca o minte vrea să vindece tonți oamenii, și să descopere elixirul de viață veșnică pentru rahatul-corp, indiferent dacă nesațul ei de a dobândi este bunătate, sănătate, bani și prosperitate pentru întreg pământul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Nistor: Dom' director, mă scuzați...
Traian: Spune, Nis!
Nistor: Nu înțeleg, cum să fim plătiți, dacă nu vom mai fi aici?
Traian: Măi, tu unde lucrezi?!
Nistor: În Institut, normal.
Traian: De cât timp?
Nistor: Aproximativ patru ani, dom' director...
Traian: De câte concedii ai beneficiat până acum?
Nistor: Păi, de nici unul... Pentru , în primul an eram de abia la începutul activității, iar după aceea s-a ivit problema construcției navei "Pacifis"; n-am avut când...
Traian: Ți-ai primit salariul pe luna trecută, mai?
Nistor: Încă nu...
Traian: Pe 27 iunie veți pleca în misiune. În interesul cui sau cine organizează această misiune?
Nistor: Institutul, cred...
Traian: Nu crezi, ci sigur, doar sigla Institutului nostru se află pe uniformele voastre. Deci, tot angajații noștri vă puteți considera și e normal să fiți plătiți în continuare, în următorii ani, chiar dacă nu veți fi aici.
Nistor: Poate, dar în misiune nu ne-ar trebui bani la noi; ce-am putea face cu ei?!
Traian: Din bancnote: avioane, vaporașe, bărcuțe și alte figurine, să jucați cu ele prin navă. Iar cu monedele, puteți juca alba-neagra, barbut, sau altceva... Nu, sigur că nu veți primi salariile la voi, nici n-am avea cum livrăm banii lunar la bordul navei și după cum ai remarcat, nici n-ați avea nevoie de bani în misiune. Tocmai despre asta trebuie să discutăm aici, în această ședință, despre modalitatea în care se vor efectua plățile și către cine; asta trebuie să stabilim.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un "Dumnezeu" la discreția gândului, e doar un sclav pe viață. Mintea îl va vinde și cumpăra pentru cine oferă mai mult pe deșertăciunea ei numită "înțelegere". Doar recunoașteți-l pe "A-Fi", el este iubirea care vă va elibera din ghearele lui "A-ști". Hristos, sau "A-Fi" este infinit și își dansează iubirea în toate formele acestei lumi, "A-ști" are întotdeauna și fără excepție drept maluri frica. "Mi-e frică să nu-l pierd pe "Dumnezeu" dacă nu fac voia gândului care pretinde că îl are la degetul mic." Dar un "Dumnezeu" care poate fi găsit sau pierdut e doar deșertăciunea gândului. Adevăratul Dumnezeu este Imuabil - nu poate fi pierdut, după cum nu poate fi găsit, căci atunci ar fi supus schimbării- EL poate doar fi recunoscut de propria noastră inimă! Iată de ce inimii mă adresez și nu gândului, căci pentru gând tot ceea ce spun sună a nebunie dar pentru inimă, este deja veșnica voastră libertate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neale Donald Walsch

Credeți știți deja ade­vărul! Credeți înțelegeți deja cum stau lucrurile. Astfel voi sunteți de acord cu tot ceea ce vedeți, auziți sau citiți, care se încadrează în para­digma înțelegerii voastre și respingeți tot ceea ce nu se încadrează. Iar aceasta numiți voi a învăța. Aceasta numiți voi a fi deschis spre învăță­tură. Din păcate, voi nu veți fi niciodată deschiși spre învățătură, atâta timp cât sunteți închiși spre orice, în afară de propriul vostru adevăr.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul I (1995)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Natura este o carte deschisă zilnic în fața voastră, și puteți învăța din această carte minunile înțelepciunii veșnice pe care Creatorul le-a înscris pe fiecare piatră, pe fiecare floare, pe fiecare stea. Dacă ochii voștri nu văd și urechile voastre nu aud, înseamnă sunteți încă ocupați cu niște activități inutile și chiar nocive. Veți spune aceste activități vă plac. Din nefericire, ceea ce vă place nu este mereu benefic pentru evoluția voastră. Când vă veți decide să sacrificați anumite plăceri obișnuite, veți degaja niște forțe formidabile: ochii și urechile voastre se vor deschide și cartea naturii vi se va revela. În fața anumitor probleme ale vieții, voi spuneți: "Eu sunt incapabil să le rezolv, de ce?... Alții reușesc!" Pur și simplu, fiindcă plăcerile ce le căutați întunecă privirea și vă lasă fără forțe: nu vă mai rămâne nimic pentru urechile și ochii voștri interiori. Eliberați aceste forțe și ele vor trezi centrii spirituali, în înalt.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.
Khalil Gibran

Profetul (fragment)

Iar o femeie care purta un prunc în brațe
spuse: "Vorbește-ne despre Copii".
Și el glăsui.
"Copiii voștri nu sunt copiii voștri.
Ei sunt fiii și fiicele dorului Vieții de ea
însăși îndrăgostită.
Ei vin prin voi dar nu din voi,
Și, deși sunt cu voi, ei nu sunt ai voștri.

Puteți să le dați dragostea, nu sunt și gân-
durile voastre,
Fiindcă ei au gândurile lor.
Le puteți găzdui trupul dar nu și sufletul,
Fiindcă sufletele lor locuiesc în casa zilei
de mâine, pe care voi n-o puteți vizita nici
chiar în vis.
Puteți năzui să fiți ca ei, dar nu căutați
să-i faceți asemenea vouă,
Pentru viața nu merge înapoi, nici ză-
bovește în ziua de ieri.

Voi sunteți arcul din care copiii voștri, ca
niște săgeți vii, sunt azvârliți.
Pe drumul nesfârșirii Arcașul vede ținta
și cu puterea Lui încordează, astfel ca
săgețile-I să poată zbura iute și departe.
Și puterea voastră, prin mâna Arcașului,
aducă bucurie,
Căci, precum El iubește săgeata călătoare,
tot la fel iubește și arcul cel statornic."

poezie celebră de din Profetul (1923), traducere de Radu Cârneci
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Love Letters in the Sand: The Love Poems of Khalil Gibran Paperback" de Khalil Gibran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.99- 47.84 lei.

I: De ce susții că banii nu vor aduce niciodată echitate? A. M: Cum ar putea-o face când banul o poate cumpăra? Oare câți dintre voi vedeți că politica e doar o glumă bună dar ceea ce vă conduce este banul? Și cine îl are? Doar 1% din populația planetei este plină de bani, restul suferă sub o formă sau alta de sărăcie, deci unde e echitatea? E o himeră să crezi orice copil sărac poate să ajungă putred de bogat, ca să fii lacom și să furi totul de la ceilalți într-un mod acceptabil ai nevoie de tone de minciuni educate, la care copilul sărac nu va avea niciodată acces. Lăcomia e o boală pe care o moștenești din copilărie și o justifici onorabil, altfel dacă ai vedea cruzimea și viclenia te-ai sinucide. Bogații îi plătesc pe cei săraci, adică guvernele, deci politicienii lumii, acești datornici la rândul lor vor da legi ce vor crește și mai mult bogăția celor bogați. Banul produce de fapt, puterea politică, nu mulțimile. Mulțimile doar își aleg tiranii, niciodată libertatea și cu atât mai puțin echitatea mai ales financiar vorbind.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă veți continua să spuneți: "Nu am destui bani ca să-mi cumpăr această mașină, să fac această călătorie în America, să stau în această casă sau să am acest palton de blană", atunci puteți fi siguri subconștientul se va supune ordinelor voastre și veți trece prin viață fără bucurați de toate lucrurile pe care le doriți.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

Pentru fiecare dintre voi, există un Pământ al Făgăduinței - dorința cea mai scumpă inimii voastre - dar ați fost destul de aserviți de egipteni (gândurile voastre), încât această dorință vi se pare o realizare imposibilă sau, în orice caz, foarte îndepărtată. Considerați că este riscant să încredeți în mod absolut în Dumnezeu și că deșertul va fi poate mai rău decât egiptenii. Și cum să știi dacă, la urma urmei, Pământul Făgăduinței voastre există într-adevăr? Rațiunea este întotdeauna aliata egiptenilor!

în Poarta secretă care duce la reușită
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nici o altă putere, în afară de cea a subconștientului, nu vă poate ajuta. Puteți alege, însă, teoria sau metoda pe care o preferați; dacă veți avea încredere deplină în ea, puteți fi siguri rezultatele nu vor întârzia să apară.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fie aveți 65 de ani sau 95 de ani, trebuie să știți mai aveți mult de dăruit acestei lumi, de exemplu, îi puteți ajuta și călăuzi pe cei tineri și fără experiență. Sau puteți să împărtășiti celorlalți din cunoștințele voastre, din experiența pe care ați acumulat-o în atâția ani de viață, dar la fel de bine, puteți privi înainte, căci viața este nesfârșită și mai aveți multe de învățat.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă Dumnezeu vă arată un drum pe care, fără pierdere pentru sufletul vostru sau pentru alții, puteți câștiga legal mai mult decât pe un alt drum și refuzați acest lucru și urmăriți drumul aducător de câștig mai puțin, atunci acționați împotriva unuia din scopurile chemării voastre, refuzați să fiți slujitorul lui Dumnezeu și să primiți darurile Sale pentru a le putea folosi pentru El dacă vi le-ar cere.

în Etica protestantă și spiritul capitalismului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Protestant Ethic and the Spirit of Capitalism and Other Writings Paperback" de Max Weber este disponibilă pentru comandă online la 78.99 lei.
Mahatma Gandhi

Îmi place Hristosul vostru. Nu-mi plac creștinii voștri. Creștinii voștri sunt atât de diferiți de Hristosul vostru.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 29 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Calea spre Dumnezeu" de Mahatma Gandhi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook