Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

I: Ce înseamnă să renunți la control? A. M: Tot timpul mintea încearcă să "te ajute, să te îmbunătățească, să devii mai bun, să îți atingi potențialul, etc. etc." Probabil ai auzit de șopârla în care mintea spune că îți folosești doar 4 la % din minte, ei bine, dacă îți îmbunătățești controlul, adică mintea, vei putea folosi 20 la %, 80% sau % la % din minte, adică din control, și atunci, cu siguranță asta ar însemna să îți atingi apogeul. Adevărul este că cea mai mare binecuvântare e că nu folosești decât 4% din această jigodie, dacă omul ar fi folosit 10% din mintea lui, specia umană ar fi dispărut demult. E cea mai mare binecuvântare că nu folosești decât 4% din acest șarpe, care tot timpul spune: Divide et impera, desparte și controlează, stăpânește. Culmea e că, pentru a te elibera din ghearele acestei hiene, ar fi sublim să nu folosești nici măcar 0 la%, de ce? Pentru că, cu cât crezi că tu folosești mintea, cu atât mai mult ea te folosește pe tine pentru a îmbolnăvi cu duhoarea ei, pentru a virusa întreg pământul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Dacă vrei să îți controlezi mintea și confunzi asta cu iluminarea, atunci da, poți să îți ții ochii nemișcați. Dar dacă vrei cu adevărat scapi din ghearele ei, dacă vrei să te iluminezi vei realiza cât de hilar, ca să nu spun de râsul curcilor este să încerci ții mintea nemișcată cu mintea și să pretinzi un astfel de butoi cu pulbere în clocot, ar fi iluminarea. Așadar, dacă realizezi iluminarea NU ESTE PENTRU MINTE, CI DE MINTE, atunci ce face sau ce nu face mintea nu mai are nici o importanță. TU NU VREI SĂ CONTROLEZI MINTEA, CI SĂ SCAPI din condiționarea, hipnoza ei, o transcenzi. Dacă ai putut mă urmărești până aici fără ți se fi ars circuitele, vei realiza că a spune căci mișcare pupilelor înseamnă "activitate mentală" e cea mai mare escrocherie și o imensă idioțenie, pentru că procedând astfel, tu continui să te uiți la minte, o scarpini în "fund", o controlezi în loc REALIZEZI CĂ TU NU EȘTI MINTEA, CI EȘTI CONȘTIINȚA INFINITĂ în care nu există nici o activitate mentală, psihologică în afară la acel 1 la % visat pe undeva la periferia conștiinței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea care încearcă să îi mintă pe alții începe întotdeauna cu tine. Dacă un om are între 50 de mii și 70 de mii de gânduri pe zi oare cum vei controla un astfel de vacarm de infern si la ce bun? Cu excepția lui Pantanjali și a altor rătăciți yoghini toți mari realizați spirituali îți vor spune să recunoști mai întâi Sinele și mintea se va resorbi aici instantaneu. Cu cât încerci controlezi mintea cu atât ego-ul este mai puternic pentru că de fapt e mintea cea care încearcă să controleze mintea. Asta am încercat și eu și Iisus, și Buddha și Nisargadatta, etc și fără excepție am eșuat. Așadar, recunoaște doar Sinele și "eu"-l psihologic sau ceea ce fals numești "mintea mea" se va evapora instantaneu. Adevărul sau Sinele nu se ocupă cu scamatorii referitoare la pornirea sau oprirea minții, ci cu simpla prezență în care toți acești scamatori sau mincinoși vor veni și vor pleca. Spun mincinoși pentru că cel care spune că el controlează mintea minte. Sri Ramana Maharshi, Sri Mooji și implicit și eu ți-o spun din experiență directă. Tu recunoaște mai întâi Sinele și apoi el va fi cel care va face totul și nu ego-ul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Emoția este puterea din mintea subconștientă. Trebuie o folosești atunci când îți programezi mintea subconștientă pentru succes deplin.

în Mintea subconștientă: duhul tău fermecat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Audiobook - Duhul tau launtric" de Harry W. Carpenter este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -68.00- 64.60 lei.

Expresia, întrebarea pe care ai auzit-o de mic: "Tu nu gândești?", atunci când părinții, profesorii și alți trepăduși încercau sa te corijeze, controleze, era de fapt: "Tu nu te controlezi?". Mintea e foarte convinsă căci controlează mintea și controlul înseamnă nu doar putere, ci mai ales "evoluție"; uită-te un pic în jur, blocuri, străzi, mașini, avioane, bombe atomice, războaie, baraje, centrale nucleare, modă, etc, etc., toate au fost posibile datorită controlului, a "evoluției", dar de fapt toate acestea te-au dus și mai mult în exterior și te-au înstrăinat și mai tare de tine însuți. Mintea pretinde prin "control" vei fi în siguranță, când de fapt, adevărata siguranță este să vezi că tu nu ești mintea și în acest abandon îți vei recunoaște pe deplin Sinele tău etern perfect, care nu poate fi nici știrbit, nici îmbunătățit. Toți oamenii au încercat și încearcă să exerseze controlul pentru a se îmbunătăți, și cu cât încearcă mai tare, cu atât înnebunesc mai repede. NIMENI NU ESTE FERICIT CÂND ESTE CONFUNDAT CU UN OBIECT ȘI ESTE CONTROLAT DE UN ALTUL, DAR "EU"-L NU POATE SUPRAVIEȚUI FĂRĂ SĂ EXERSEZE MĂCAR "UN PIC" DE CONTROL.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sophia Loren

După părerea mea, frumusețea nu începe cu fața sau cu silueta, ci cu mintea. Dacă poți învăța -ți folosești mintea cu aceeași ușurință cu care-ți folosești puful de pudră, vei deveni cu adevărat frumoasă.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Octavian Paler

Atunci când alergi îți folosești picioarele. Când te îmbulzești, îți folosești brațele. Dar când aștepți, nu îți folosești decât puterea de a spera. Și aici e greutatea. Căci această putere se uzează și ea, ca orice lucru. Și în clipa în care puterea de a spera s-a uzat, ești pierdut. Nu te mai salvează nimic, pentru că nu mai izbutești aștepți. Nemaiputând, trebuie mori.

în Viața pe un peron
Adăugat de Andrada ȘerbanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

"Dacă ești Dumnezeu, te rog, fă pace pe pământ!" Păi de ce? De ce suntem atât de naivi încât credem Dumnezeu se ocupă cu astfel de copilării inutile? A făcut până acum Dumnezeu pace pe pământ? Nu, pentru că o astfel de utopie nici măcar în minte nu există. Mintea care cere "pace", vorbește despre pace este ea însăși infernul războiului și al neliniștii. Această logică e la fel de infantilă ca cea în care afirmăm : "Dacă tu ești Dumnezeu atunci și mintea ta este perfectă!" Dar Dumnezeu este dincolo de astfel de etichete sterile: "Perfect, imperfect - creație, disoluție", etc. Fiind Totul din Întreg, cum și unde ar mai putea fi "Dumnezeu, tu și mai ales mintea ta" care coace astfel de șopârle? Mintea prin hipnoza ei sterilă chiar te face să crezi că există o astfel de utopie precum "tu, creația/lumea, creatorul", dar asta, dragul meu, e doar pentru că dormi și nu vrei să te trezești încă din visul numit "mintea mea".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așadar, tu întrebi: "Ce înseamnă să renunți la control?" Ei bine, înseamnă să renunți la toată această nebunie, înseamnă să realizezi așa cum zice tot cumătra minte, un om are între 60.000 si 80.000 de gânduri pe zi, iar a încerca sa controlezi o astfel de invazie armată, e paranoia. Înseamnă realizezi că dacă ai fi polițist în mijlocul unui trafic de 70.000 de mașini, a încerca le controlezi, le dirijezi, te va duce repede la nebuni. Un alt exemplu ar fi, vrei să renunți să mai încerci schimbi cursul unui fluviu, ce curge cu o viteza amețitoare, iar tu intrând în mijlocul lui și încercând ca Sisif îl faci urce muntele. De fapt, a renunța la control, înseamnă a renunța la întreaga gândire, la minte, la întreaga separare. Nu ai observat asta, mintea îl cunoaște și ar putea oricând îl îmbunătățească puțin prin control=cunoaștere și pe Dumnezeu. Dacă Iisus ar veni a doua oară și ar spune preoților demoleze toate bisericile, că nu sunt nimic altceva decât chip cioplit - căci propria ta Inimă este adevăratul lui templu, adevărata Lui biserică, și nu clădiri fastuoase și reci din lemn sau din piatră, - renunțe la toate averile și să le dea săracilor, și mai ales, dacă ar dizolva instituția prostituată a familiei, - "casa noastră" - atunci mintea popilor l-ar îmbunătăți repede, repede, punându-l pe cruce a doua oară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este mult mai bine să gândești din punct de vedere istoric, -ți amintești de lecțiile trecutului. Astfel, este mult mai bine să înțelegi puterea ca fiind făcută și din înțelepciunea de a știi când să nu folosești toată puterea pe care o ai. Este mult mai bine să fii o persoană care știe că dacă îți folosești puterea cu măsură, vei reuși îi conduci pe alții cu mult mai bine și cu mai mult succes.

citat din
Adăugat de Nicoleta StroieSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Ești obsedat de control, pentru că ești obsedat de imagine, de validarea imaginii tale. Așadar, ce minte pretinzi tu că ai depășit, când tocmai mintea e obsedată de control? Persoana suferă de mania controlului pentru a-și întări imaginea falsă de sine. Fără control, persoana ar sucomba în secunda doi și a-i da divorț de minte. Cea mai mare frică a persoanei este că ea ar putea să nu existe, tocmai de aceea controlul o ajută supraviețuiască. Când controlorul sau "eu"-l fals este demascat, dăm jos din spate cea mai grea povară; "imaginea de sine"! Nu e nevoie controlezi nimic, nu ești în război decât cu propria imagine de sine, las-o moară și vei fi liber.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi că tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci -l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, că doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru că "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ține minte, tot ceea ce poți controla nu ești tu, adevărata ta ființă, care este Inima vieții veșnice, Sinele sau Dumnezeu, este fără efort, deci fără control. Dar deseori, cei care mă citesc și sunt la dispoziția gândului, spun: "Bine, fără control, o trec strada cu ochii închiși, atunci..." dar de fapt, exact controlorul, adică mintea/gândul, îi pune facă asta, pentru a demonstra cât de important este controlul lui. A fi fără control, a fi vulnerabil, înseamnă a curge odată cu viața ca Viață, și nu ca sincoparea obsesivă a gândului, a nesațului lui de a dobândi și mai mult în toate direcțiile, nesaț hulpav pe care tot gândul îl numește "evoluție".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A crede Dumnezeu are o minte și mai ales una atotștiutoare înseamnă a-L schilodi, a-L reduce la un gând limitat. Iată de ce nu-l poți găsi/recunoaște pe Dumnezeu, crezi că e un gând și îl cauți în gândire: "Mă, care dintre voi sunteți Dumnezeu, ia ieși la interval? Că mintea mea mai măreață decât tine vrea să te controleze nițel!" Nu realizezi orice gând, imagine, experiență care o ai despre "Dumnezeu" e doar CHIP CIOPLIT! Iată de ce nu-L recunoști pe Dumnezeu, pentru că Îl cauți chiar cu mintea care te desparte de EL! Scufundă-te în Tăcere și renunță la gând, caută-l astfel pe Dumnezeu cu inima! Doar lasă mintea să se dizolve în tăcere, în vidul preaplin de viață veșnică al inimii, al Prezenței și atunci vei recunoaște că tu ești Dumnezeu, doar Dumnezeu este Real, iar mintea a lipit peste tine eticheta separatistă și neputincioasă de om. Culmea e că doar îți imaginezi, delirezi, halucinezi ești om. Tu nu ești nici o clipă o atare orătanie! Tu nu ai fost născut vreodată, doar visezi asta. Visezi că tu, totul din întreg te-ai limitat la un corp efemer!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Absolut orice încercare de a vindeca mintea este în fapt sortită eșecului. Pentru că cea care vrea vindece mintea este de fapt tot mintea. Chimioterapia nu are aici nici un cuvânt de spus. Singura soluție este să recunoști conștiința. Ea este deja vindecătorul suprem. Ea îți va vindeca mintea și nimeni sau nimic altceva. Altfel încercarea de a vindeca mintea este ca și cum ai vrea vindeci o fantomă pe care în fapt nu o prinzi niciodată! A vindeca cu adevărat mintea înseamnă să vezi nemijlocit de gând că tu nu ești mintea! Mintea e doar un bagaj psihologic și un mit social!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Până în ce punct folosesc mintea? A. M: Namaste! Exact până în punctul în care realizezi existența este complet liberă de ea. Un copac de Sequoia nu are minte, dar Dumnezeu cel viu sau faptul de "A-Fi" dansează extatic în el 5000 de ani. Noaptea în somnul profund apare fără știm o regenerare și o detensionare profundă care ne face fim fresh, plini de energie a doua zi tocmai pentru că i-am spus minții "ciao". O să folosești mintea exact până în punctul în care realizezi tributul pe care ți-l cere te obosește până la epuizare, apoi vei da divorț de ea. Copilul e preocupat de jucării, dar mama e preocupată de copil. În mod similar mintea este preocupată de exterior, dar tu ești preocupat o observi și să realizezi doleanțele, vrerea, obligațiile, fricile ei sunt interminabile. Când vezi asta, interesul pentru ea, pentru efemer dispare și o dată cu dispariția interesului se dizolvă natural și folosirea ei. Când un lucru nu te mai interesează nu o -l mai folosești, nu-i așa? La fel stau lucrurile și în ceea ce privește instrumentul psihologic numit mintea care l-ai folosit în exces și pare acum că te-a luat în posesie, înțelegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea va spune: "Hai, mă, că nu toate mințile iluminate din OMS și nu tonți cercetători și farmaciștii sunt răi intenționați, sau sclavi ai banului - nu, sunt ai ideilor, ai minții - banii sunt doar o altă idee/concept în minte, dar câți puteți vedea asta? Și eu îți zic; MINTEA TE PUNE SĂ TE UIȚI DUPĂ ROLURI, IAR MAHARAJ TE INVITĂ SĂ IEȘI DIN HIPNOZA SCLAVIEI LOR, înțelegi diferența? A crede în gând, în iluzie este de fapt, cea mai cumplită boală, suferința a acestei lumi, Buddha a văzut-o, IIsus a văzut-o. Maharaj o vede și te invit cu drag ieși din ea. Gândul și iadul sau Scaraoski sunt una. Gândim pentru că ne e frică de Viață incomensurabilă, infinită și fără formă pe care toți o suntem. NU PENTRU CĂ SUNTEM NOI DEȘTEPȚI! A GÂNDI ÎNSEAMNĂ A SUFERI - fără nici o excepție!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fii Atent când spui: "Dar singurul dușman suntem noi" oare nu cumva chiar la propria minte te referi? Dincolo de gluma de mai sus oare ai realizat tu cuvintele lui Buddha etern Adevăr în tine, și anume: "Cel mai mare dușman al omului este propria minte!" Pentru că ceea ce mintea ta și nu tu afirmă mai sus e doar o glumă strașnică, și nu vezi că mintea nu poate prin nici o "înțelegere" unifica ceva, pentru că natura ei este etichetarea, adică separarea. Așadar toate "înțelegerile" minții sunt efemere, doar apă bâhlită de ploaie, nu te aștepta la nici o unificare din partea ei. Cât privește invenția minții numită suflet, arunc-o în primul tomberon cu tot cu minte și vei vedea ceea ce dinaintea nașterii tale este unitate va rămâne unitar și după moartea ta. Mintea ta de astăzi te unifică cu o femeie și mâine de abia așteaptă să te desparți de ea. Află cine ești tu, pentru că în această direcție mintea nu te poate ajuta absolut deloc.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea este un aparat care merge în funcție de ce îți programezi tu în subconștient, adică în funcție de ceea ce îți spui ție în gând. Mintea nu face altceva decât ce îți spui ție însuți în gând. Cel mai bine să înțelegi mintea umană este să-ți imaginezi că mintea este ceva separat de noi și o putem programa la orice. Să-ți imaginezi că tu alegi ce mintea ta vrea gândească.

în Mintea conduce lumea (iulie 2013)
Adăugat de Iustinian CruceanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suntem înclinați petrecem timp cu cei care sunt ca și noi. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni eficienți, vei învăța de la ei eficiența. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni care se pricep foarte bine să piardă vremea, vei reuși fii un expert în a pierde vremea și a nu face nimic cu viața ta. Din acest motiv este așa de important anturajul. Nu există nicio posibilitate ca atunci când ai un anturaj prost, tu să nu cazi sub influența acelui anturaj. În timp, tot ceea ce ține de comportamentele și de modul de gândire al anturajului vei adopta și tu. Devii copia celor cu care îți petreci timpul. Dar asta poți o folosești într-un mod pozitiv pentru dezvoltarea ta. Caută oameni de la care ai tot timpul ceva de învățat și care să te ajute pentru atingerea obiectivelor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum știi -ți folosești computerul personal cu care te-ai născut și pe care îl ai la îndemână și e gratuit pentru tine, astfel încât câștigi mai mulți bani, să te dezvolți mai mult? Trebuie să îți fie foarte clar rolul conștientului, a minții tale raționale în dezvoltarea vieții tale financiare nu are foarte mare impact. Cu alte cuvinte, dacă vrei treci de la șomer la un simplu angajat, da, mintea rațională te ajută deoarece pentru a obține asta ai nevoie de câteva cunoștințe de bază (scris, citit etc). Mintea rațională te poate duce de la 0 către o stare de supraviețuire, de mediocritate. Trebuie ieșim din zona minții raționale pentru că pentru a avea o viață extraordinară, pentru a fi un om cu adevărat de succes, tu trebuie fii inovativ. Oamenii care câștigă cel mai mult sunt oamenii care au venit de fiecare dată cu câte o idee nouă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook