Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

A iubi și a fi iubit, a dărui iubirea și a o primi, iată de ce au oamenii cel mai mult nevoie. Adevărul este că, ei au nevoie mai mult să iubească decât să fie iubiți. Da, să iubească, fiindcă iubirea lor îi însuflețește, îi inspiră. Iubirea este cel mai mare izvor de binecuvântări. De aceea, să nu vă împiedicați niciodată inima să iubească. Iubiți întreaga creație, toate creaturile, căutând mereu să oferiți cea mai bună expresie iubirii voastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Citate similare

Iulia Hasdeu

Orice om are înlăuntrul său harul iubirii; el trebuie să iubească și trăiește pentru această rațiune. Dar ținta iubirii sale diferă: unul iubește aurul, altul știința, unul arta, un altul plăcerile, un altul, și pe acela îl plâng cel mai mult, se iubește pe sine. Dar câți rămân care să iubească semenii? Și acestui mic număr de aleși ce le rămâne de iubit? Oamenii care nu-i vor iubi și nici măcar înțelege vreodată. Ei se vor zbate mult timp în gol, căutând o inimă în care să-și verse preaplinul lăuntrului lor. Nu o vor afla; unora li se vor frânge inima; se vor stinge tânjind; alții se vor retrage în sinea lor ca mine.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Diane Von Furstenberg

Sunt două lucruri care mă inspiră cel mai mult: femeile și natura. Femeile, fiindcă vreau ca ele să fie independente, sexy, să iubească, să fie femei, dar să fie și puternice. Natura mă inspiră fiindcă în ea găsești orice: culori, texturi, print-uri.

în revista "Elle" (ianuarie 2016)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Woman I Wanted to Be" de Diane Von Furstenberg este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 27.99 lei.

Femeile încep să iubească numai atunci când sunt iubite sau, cel puțin, când cred sunt deja iubite. Femeia vrea mai mult să fie iubită decât să iubească singură, și mai mult să fie dorită decât iubită.

în Fericire, iubire, femeie (1994)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când ați obținut ceea ce ați dorit, desigur veți fi fericiți pe moment; dar imediat după aceea veți simți un gol, mai aveți nevoie încă de ceva... Niciodată nu sunteți satisfăcuți. Ce este atunci de făcut? Să căutați lucrul cel mai îndepărtat și de nerealizat: perfecțiunea, imensitatea, veșnicia, iar pe drum le veți găsi pe toate celelalte: cunoașterea, bogăția, puterea, iubirea... Da, le veți dobândi chiar fără le cereți.

în Grăuntele fericirii
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea ne poate costa foarte mult, dar a nu iubi ne costă întotdeauna și mai mult, iar cei cărora le este frică să iubească descoperă de cele mai multe ori lipsa dragostei aduce o desertăciune care rapește bucuria de a trăi.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Iubirea este un subprodus al spiritului meditativ. Ea nu este legata de sex, ci de dhyana - meditație. Cu cât pătrundeți mai mult în tacere, cu atât mai mult vă veți simți în armonie cu voi înșivă, cu atât mai mult veți avea o senzație de realizare și de prezență a unei noi expresii a ființei voastre. Începeți să iubiți. Nu o anumită persoană - acest lucru se poate întâmpla, dar e cu totul altceva - începeți să iubiți. Și această iubire devine pentru voi un mod de viață. Ea nu se transformă niciodată în repulsie, pentru că este mai presus de atracție.

în Revoluția interioară
Adăugat de LiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Se pare aspirația spre onoare face ca majoritatea oamenilor dorească mai mult să fie iubiți decât să iubească, de unde și toleranța lor față de lingușire;căci lingușitorul este un prieten care iubește mai mult decât este iubit. Or, a fi iubit seamănă foarte mult cu a fi onorat, lucru spre care aspiră mulțimea. Și totuși, se pare onoarea este dorită nu pentru ea însăși, ci în mod accidental. Căci cei mai mulți se bucură să fie stimați de persoane ce dețin poziții sociale înalte în speranța și credința vor obține de la aceștia lucruri de care ar putea avea nevoie, astfel se bucură de stima lor ca de un semn de viitoare favoruri. Alții, care doresc aibă parte de stima unor oameni virtuoși și docți, aspiră să-și confirme astfel propria părere despre sine;ei se bucură deci la ideea sunt oameni de valoare, convingere pe care o capătă datorită aprecierii din partea celor care le-o spun.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Diodor Firulescu

Iubiți iubirea!

Eu dacă n-aș iubi, m-aș ofili!
Și fără iubire simt aș muri!
Iubiți iubirea, fiți iubiți!
Nu ofiliți... trăiți!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Despărțirea e cea mai grea pierdere. Pentru , dacă nu e o renunțare, atunci e sentință. De cele mai multe ori, despărțirea doare, pentru ne învinuim că nu am iubit îndeajuns sau îl învinuim pe celălalt că a plecat, înainte fim măcar încă o bucată de viață, fericiți, împreună. Despărțirea doare și pentru că nu ne iertăm. Nu ne iertăm, pentru că nu i-am lăsat știe cât i-am iubit. Nu le-am arătat, îndeajuns de mult, iubirea noastră. Nu pe cât am fi putut. Sau nu pe cât ar fi avut ei nevoie. Și, de aceea, doare pe atât mai mult. Lecția de viață este să nu amânăm a ne arăta iubirea. Despărțirea mai poate fi un jaf al destinului: atunci când acesta îți răpește suflețelul iubit. Când spun asta, mă gândesc la moarte. Moartea omului iubit. Partener de viață. Copil. Părinte. Frate. Animal de companie. Poate, o prețioasă Lecție de Viață este că acele suflete care pleacă nici nu erau menite ne fie alături o viață întreagă. Poate, Menirea lor a fost ne învețe ceva. Să ne învețe DORUL. Să ne învețe regretul; acel regret care ajută la înălțare. Poate menirea lor a fost, doar, ne iubească. Să ne facă " știm cum este să fii iubit".

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Florin Găman

* * *

Cățeluș iubăreț, cu părul lins,
Inima tu mi-ai atins
Și mă dezgheț când în brațe te-am prins
Ai aprins in mine un sentiment de necuprins

Ai ceva special,
Pot spune asta oficial,
Iubirea ta e fără cuvinte,
Iubirea ta nu minte

De-am lua cu toții aminte
La aceste amănunte
Am putea urca pe cel mai mare munte,
Animăluțele ne oferă iubire fierbinte

Iubiți și oferiți în jur iubire,
A sufletului hrănire,
Întreaga omenire
E a noastră menire...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce e iubirea?

Ce e iubirea? De inima o cheamă.
Ce e iubirea? De lasă-n suflet rană.

Ce e iubirea? Când fără ea, degeaba mai trăim.
Ce e iubirea? De nimic pe lume, nu e mai sublim.

Ce e iubirea? Când o cunoști
Și simți ești omul cel mai bogat din lume,
Ce e iubirea? Când te părăsește și rămâi buimac.

Ce e iubirea? De toți îi cântăm, scriem și vibrăm.
Ce e iubirea? Atunci când o trădăm.

Ce e iubirea? Atunci când nu o cunoști.
Ce e iubirea? Pentru cei răi și proști.

Ce e iubirea? Când te părăsește
Și totul în viață, ți se prăbușește.

Ce e iubirea? Când din ateu, devii un credincios.
Ce e iubirea? Pentru tirani și ticăloși.

Ce e iubirea? De n-ar fi Dumnezeu
Și în iertare, nu încercăm credem mereu.

Ce e iubirea? De inima mereu o cheamă,
Ce e iubirea? Când mai toți, de la ea, avem o rană.

Ce e iubirea? Când viața ne-o fericește un timp,
Apoi ne părăsește căutând al destin.
Ce e iubirea? La care atâta râvnim.

poezie de (10 august 2003)
Adăugat de Valeria MahokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea este de departe cea mai importantă emoție pe care o poate avea cineva. Chiar dacă este vorba de iubirea față de Dumnezeu sau de iubirea pentru un alt om, este cea mai puternică, incredibilă și copleșitoare experiență. Momentul când îți dai seama ești capabil iubești pe cineva mai mult decât pe tine însuți este, foarte posibil, cel mai important moment din viața ta. Pentru mine, cel puțin, așa a fost.

citat din
Adăugat de Bogdan IonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Before" de Anna Todd este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -67.99- 27.42 lei.

O aură pură aduce, mai întâi, ameliorări în voi înșivă, dar ea transformă, de asemenea, și ambianța din jurul vostru, de aceea unii încep să vă iubească: fără a ști pentru ce, ei se simt bine în apropierea voastră.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cât curge iubirea, nu o opri. Învață iubirea. Iubirea nu are vârstă. Nu are termen de valabilitate. Ea nu expiră. E bună la orice vârstă. Învață lecția iubirii de la cine-i în preajmă. De la un copil. De la un prieten. De la un iubit. De la un vecin. De la un cățel. De la grădinar. De la oricine vrea te iubească. Iubește liber. Fără contracte de exclusivitate. Fără așteptări idioate. Fără viitor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Khalil Gibran

Despre iubire

Când iubirea copleșitoare face semn, urmați-i îndemnul,
Chiar dacă drumurile ei sunt aparent grele și prăpăstioase,
Și când vraja paradisiacă cuprinde cu aripile ei angelice,
supuneți- misterului ei,
Chiar dacă sabia ascunsă-n penaju-i v-ar putea răni,
Iar când iubirea transfiguratoare vorbește și o
simțiți profundă și divină, dați-i crezare,
Chiar dacă vocea ei ar putea să vă sfărâme visurile himerice,
asemenea vântului din miază-noapte care pustiește grădinile.

Fiindcă, precum iubirea vă încunună,
adeseori tot ea trebuie să vă și crucifice.
Precum face creșteți mult mai repede și îmbătați de fericire,
Tot ea trebuie să vă și reteze uscăciunile
și să vă distrugă cât mai repede răutățile și egoismul.

Precum ea ridică îmbătați de bucurie,
până la înălțimea voastră ideală,
alintându- cu o dumnezeiască gingășie
ramurile cele mai fragile care freamătă
în lumina soarelui infinit al iubirii,
Tot la fel ea va răzbate ca o miraculoasă
forță purificatoare până în adâncul rădăcinilor voastre,
zdruncinând încleștarea lor cu pământul.

Asemeni snopilor de grâu, ea seceră, niciodată întâmplător.
Vă treieră pentru a vă decoji.
Vă vântură spre a vă curăța de pleavă.
Vă macină până la înălbirea făinii voastre.
Vă frământă până ajungeți foarte supuși, divini și puri.
Ca apoi să vă hărăzească focului său
și să puteți deveni pâinea cea sfântă
a nemuririi la ospățul divin.

Toate aceste și multe altele vi le va da cu prisosință iubirea,
pentru ca, astfel, să vă puteți cunoaște pe deplin tainele inimii
și să deveniți o parte din inima Vieții Eterne
din care izvorăște nesfârșită IUBIREA.

Dar dacă, stăpâniți de îndoială, egoism, meschinărie,
suspiciune sau de teamă,
veți căuta doar tihna și plăcerea dragostei
care permanent vi se dăruie fără ca voi să iubiți,
Atunci e mai bine să vă acoperiți, fiind înfrânți,
goliciunea și să ieșiți din treierișul iubirii,
Spre a vă întoarce, rămânând închistați și singuri,
în lumea fără de anotimpuri,
unde veți râde dar nu cu întreaga voastră bucurie,
unde veți plânge
dar nu în toate lacrimile voastre pe care vi le-ar fi putut
smulge extazul iubirii.

Iubirea nu se dăruie decât pe sine și nu ia energia sa atotputernică,
divină și misterioasă decât de la sine.
Iubirea nu stăpânește și nu vrea să fie stăpânită
de cel sau cea căruia i se dăruie;
Fiindcă iubirii adevarate îi este de-ajuns iubirea infinită,
sublimă și transfiguratoare.

Când iubiți nu trebuie spuneți "Creatorul e in inima mea",
ci mai degrabă "eu sunt acum topit de iubire în inima Creatorului",
Și să nu credeți puteți croi singuri drumul iubirii,
fiindcă iubirea, dacă cu adevărat o meritați,
va arăta cu siguranță drumul ea însăși.
Iubirea nu are nici o altă dorință
decât aceea de a se împlini prin totală iubire.
Dar dacă iubești și trebuie ai dorințe,
fie ca ele acestea să fie:

Să te topești de iubire în tot și
devii izvor de iubire divină ce susurul în noapte-și cântă;
Să cunoști adesea durerea prea marii duioșii;
Să fii rănit și îmbătat de înțelegerea iubirii;
Să sângerezi de bunăvoie și bucurându-te;
Să te trezești în zori, cu inima mereu înaripată și să înalți,
plin de recunoștință, mulțumire pentru încă o zi de iubire;
Să te odihnești, copleșit de beatitudine,
la ceasul amiezii și să cugeți la extazul iubirii;
Să te întorci împăcat și debordând de fericire acasă la ora amurgului,
Și apoi, dormi înălțând în inimă o rugă pentru ființa iubită,
iar pe buze ai un cântec de laudă.

poezie celebră de din Profetul
Adăugat de MelindaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Love Letters in the Sand: The Love Poems of Khalil Gibran Paperback" de Khalil Gibran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.99- 47.84 lei.

Nu ajunge să iubească cineva pe altul, ci trebuie -l iubească mai mult decât pe sine. Mama își iubește copiii mai mult decât pe ea însuși. Rămâne flămândă pentru a-și hrăni copiii, dar simte o bucurie mai mare decât aceia. Copilașii se hrănesc trupește, iar mama duhovnicește. Aceia rămân cu gustul mâncării, în timp ce mama cu veselia duhovnicească.

în Viața de familie
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata, slujba, paraclisul si acatistul Parintelui Paisie Aghioritul" de Paisie Aghioritul este disponibilă pentru comandă online la numai 6.00 lei.
John Fowles

Mâine să iubească cel care n-a iubit niciodată și cel care a iubit să iubească mâine.

citat celebru din romanul Magicianul de
Adăugat de cristinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Jurnale" de John Fowles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.12- 33.99 lei.
Cuth Hajnalka

Mai mult ca oricând

mai mult ca oricând avem nevoie de versuri
zdrobim frica creată de haosul ce ne asediază
frica ne înbolnăvește, ne separă
e un venin ce curge pe toate firele
izvorul liniștii e ascuns de mase
e doar pentru căutătorii adevărați,

avem nevoie de povești ne zburde imaginația
avem nevoie de teatru, punem lucrurile serioase deoparte
avem nevoie de muzică bună, curețe sufletele
o carte este cea mai bună companie în zile cenușii,

mai mult ca oricând avem nevoie de artă,
ea vindecă, te eliberează
curg culorile spre tine și te iau în tărâmuri de vis,
mai mult ca oricând avem nevoie de natură
de puritatea și înțelepciunea ei
de puterea vindecătoare ce naște iubire,
mereu iertătoare ne conectează cu divinul

mai mult ca oricând avem nevoie de tine!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Teodor Dume

Cel care știe să iubească crede în celălalt mult mai mult decât în el însuși.

aforism de
Adăugat de Teodor DumeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Întotdeauna, cel care posedă cea mai mare iubire devine cel mai mare.

în Ce este un maestru spiritual?
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook