Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Adi Conțu

Trecător prin viață

Am avut destule teste, unele le-am și trecut,
Multe le-am picat, din grabă, câteodată a durut
Vor mai fi, lasă să fie, doar așa învăț ceva,
Cum e omul, cum e soarta, cum sunt eu, altcineva

E o roată, se învârte, multe gropi și dealuri multe,
Ba e lună, ba e soare, ba sunt multe și mărunte,
Mă mai duc pe la restanțe, nu am fost prea silitor,
Dar măcar pricep... în viață nu e totul chiar ușor

E lung drumul, plin de hopuri, te mai rupi, te mai îndoi,
Chiar mai cazi în nas, de-a latul, însă te ridici vioi
Plin de praf, ușor îl scuturi, cauți zâmbetul din nou
Te înhami, nu-i prima oară când probleme vin cadou

Însă eu le-aș spune lecții, experiență ce n-aveai,
Astfel data viitoare, nici surprize nu mai ai,
Important e să ai suflet, să-nțelegi ceva din el,
Oricum restul se întâmplă, iar să schimbi... nu poți de fel

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cornelia Georgescu

Maria: Poate că nu te-ai străduit destul. Doar atât dacă i-ai spune, că o iubești și totul s-ar rezolva, s-ar schimba brusc, în bine, pentru amândoi.
Lucian: Chiar crezi asta? Eu nu sunt atât de sigur. Nu cu ea. Cu ea nu va fi așa de ușor. Dacă ar fi fost alta, poate da, dar ea... Nu! Nu merge. Poate ar fi ținut figura dacă ea ar fi fost altfel, însă... Nu știu. Nu știu ce să mai cred.
Maria: Cum să nu știi? Cum poți spune așa ceva? Tocmai tu? Acest termen nu există, sau poate fi depășit, mai ales pentru tine.
Lucian: Bine ar fi să fie așa, însă, din nefericire pentru mine, nu e deloc astfel... Sunt nehotărât, Maria; e pentru prima oară în viață că mi se întâmplă așa ceva, dar culmea, într-adevăr nu știu ce să fac. Ezit mereu, amân mereu, deși nu asta mi- dori. Din cauza asta trebuie mai gândesc, devin odată hotărât.
Maria: Bine, Luci, atunci mai gândește-te, poate că ceea ce ți-am spus îți va fi de folos într-un fel; cel puțin eu așa sper.
Lucian: Sigur. Chiar îmi este de folos. Îți sunt recunoscător.
Maria: Lasă asta. N-am nevoie de recunoștința ta.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Dogaru

Ar trebui ne întrebăm din când în când câte lucruri sunt în realitate așa cum le vedem noi. Sau și mai bine spus, așa cum ne place nouă credem că sunt ele. E șocant când de cele mai multe ori, dând nas în nas cu realitatea, nu pricepi cu niciun chip cum de n-ai putut vedea până atunci lucruri care acum par atât de evidente. O explicație ar fi... Deseori, când ești prins în interiorul evenimentelor, scapi din vedere unele aspecte mai ușor de sesizat din afară. Iar cu cât ești mai sigur de ceva, cu atât vei fi luat printr-o mai mare surprindere constatând că, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

O prietenie perfectă nu o poți împărtăși însă cu mai multe persoane, după cum nu poți fi îndrăgostit simultan de mai multe persoane(căci dragostea seamănă cu un exces, iar o asemenea stare nu poate fi atinsă în mod natural decât față de o singură persoană). Ar fi, de altfel, dificil ca maî multe persoane trezească în același timp un sentiment la fel de intens în același om;și fără îndoială că nici oamenii virtuoși nu sunt ușor de găsit. Ca să nu mai vorbim că trebuie capeți experiență în cunoașterea prietenului și să intri în intimitatea lui, lucru încă și mai dificil. Când însă mobilul prieteniei îl constituie interesul sau plăcerea, poți fi pe placul multora, căci oamenii de acest fel sunt numeroși, iar pentru a aduce servicii nu este nevoie de timp îndelungat.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Whitey: Am ajuns la concluzia că, dacă lucrurile se întâmplă așa cum ai vrut tu să se întâmple, atunci unii ar spunenu am avut o viață plină de succese. Important e să nu te gândești cu amărăciune la dezamăgirile vieții. Învață renunți la trecut și recunoaște că nu va fi mereu soare afară. Și când ești pierdut în întuneric și disperare, amintește-ți că numai în întunericul nopții vedem stelele care ne vor arăta drumul spre casă. Așa că nu-ți fie frică faci greșeli, să te împiedici și să cazi, pentru că, de cele mai multe ori, cele mai mari recompense vin din faptul că ai făcut acele lucruri care te sperie cel mai mult. Poate că vei obține tot ce-ți dorești. Poate că vei obține mai mult decât ți-ai fi imaginat vreodată. Cine știe unde te va duce viața? Drumul e lung și, la final, călătoria e, de fapt, destinația.

replică din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu este nimic mai plăcut decât îți schimbi starea interioară într-o secundă prin schimbarea de perspectivă. Când ești stresat că lucrurile nu au mers azi exact cum ai vrea meargă și simți stresul, fricile și supărarea cum te copleșesc, adu-ți aminte că ești în plin proces de învățare și că ziua de azi nu e decisivă, ci doar o piesă de domino. Cât timp înțelegi că e mai important apari și să îți faci partea zi după zi decât să ai un șir de zile perfecte, când înțelegi ca rămâi pe drumul măiestriei te va face încet și sigur să nu ai competiție, știi că și azi îți poți da voie să te relaxezi, iei ziua așa cum ți-a fost dată și să te poți bucura de lucrurile mici știind că cele mari sunt acolo, te așteaptă faci drumul până la ele. Oricum ți-a fost ziua și cum se va termina, nu uita simți recunoștința pentru abundența în care trăiești deja. Sunt multe lucruri pe care le ai și le consideri normale și firești, însă gândește-te un pic mai bine. Chiar ți se cuvine totul sau poți să apreciezi azi un pic mai mult ce ai?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Rime simple

Mai scriu și simplu... din păcate?
Poate că nu, poate că da.
Cuvântu-ncearcă -mi arate
Și un alt fel de-a exista.

Eu știu că-n cercuri elevate
O mă fac puțin de râs,
Dar cine râde, uită poate,
Că după zâmbet vine plâns.

uit atent prin dicționare.
Atât de groase, de frumoase,
Dar mă întreb mereu, de oare,
N-au devenit cumva spumoase?

Atât de multe sinonime
Pe care nu le înțeleg.
La fel de multe antonime...
Prefer sămânța s-o aleg.

Știi, totul crește din sămânță,
Într-o sămânță se întoarce.
Tot ce-i stufos parcă anunță
Ceva, ce nu știu dacă-mi place.

Prea multe crengi, prea multe vreascuri,
Ce s-au uscat la timpul lor
Și au căzut, de-atâtea veacuri,
Sub lovitura de topor.

Eu am să-ncerc scriu mai bine,
Poate-i voi mulțumi pe toți,
Deși... m- mulțumi pe mine
Dar cum să faci și cum să poți?

poezie de (26 iulie 2018)
Adăugat de Anna GheorghiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ceea ce luăm drept o dilemă viitoare se dovedește a fi, de cele mai multe ori, o problemă ușor de rezolvat sau chiar un cadou din partea destinului atunci când ți se întâmplă și o privești de mai aproape.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile să fi fost altfel și sperând că va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui să fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege că face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este -ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Majoritatea oamenilor își duc viața în monotonie în fiecare zi, sunt mai mult sau mai puțin mulțumiți de ceea ce se întâmplă în existența lor, însă așteaptă ca un miracol (ceva din exterior) să le schimbe viața. Fac aceleași lucruri, gândesc la fel, vorbesc la fel și acționează la fel. Așteaptă ca "schimbarea" vină din exterior, însă ei nu-și modifică nici gândirea, nici vorbele, nici acțiunile... într-adevăr, uneori viata îi scoate din monotonia lor, însă de multe ori prin surprize neplăcute. Dacă dorești ca "miracolele" apară în viața ta, este necesar ca îți aduci și aportul la asta, schimbând felul în care gândești, vorbești și acționezi, iar astfel deschizi poarta prin care schimbarea poate intre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Secunde care au durut

M-au tăvălit la întâmplare
Iubiri cu lacrimă de ploi,
Și-acum mă tot întreb, de oare,
A mai rămas ceva din noi?

Poate doar urme sfărâmate
Între secunde ce-au durut,
Relicve-n timp, demult uitate,
Ca și cum nu le-aș fi avut

Respir prin amintiri regrete
Ce-au fost odată bucurii,
Au fost atingeri în buchete,
Dar au murit... nu mai sunt vii

Și mă întreb de ce destinul,
Ascunde totul la final,
Punând în miere tot veninul,
Ca murim târziu... banal

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am auzit că sunt probleme de mai multe feluri, unele vin din față, iar altele din spate. Mi-am cumpărat însă o bâtă mare. Sunt pregătit acum, problemele mele vor avea probleme cu mine de acum încolo.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Carter Webb: Sunt în avion, mi-am deschis computerul și am început citesc mesajele pe care i le-am trimis de-a lungul relației noastre, și care sunt vreo 30 sau chiar mai multe. Și vorbesc chiar de adevărate scrisori de dragoste, nu câteva cuvinte. Și oricât de stânjenitor ar fi, în încercarea mea disperată de a fi cât mai poetic și cât mai romantic, adevărul esunt cele mai bune lucruri pe care le-am scris vreodată. Pentru că descriu cu un idealism aproape naiv relația noastră care va fi cea mai frumoasă poveste de iubire spusă vreodată, o poveste pe care eu o scriu acum. Așadar stau pe locul meu, citind aceste mesaje și, din senin, apar niște turbulențe, iar eu am un atac acut de panică, așa cum nu mi s-a întâmplat niciodată și mă gândesc că e din cauza faptului că nu cred că voi mai avea vreodată astfel de sentimente pentru altcineva.

replică din filmul artistic Pe tărâmul femeilor, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea pură

Astăzi nu e la fel ca în trecut
realitatea nu e așa de roz
ca în poveștile din trecut
cu conese fericite și baroni,
când se-auzea fâșâitul rochiilor
ce erau lăsate cadă
pe covorul din grădină,
azi sunt momente grele
peste care treci cu mare grijă
și odată ce-ai greșit
e greu să schimbi ceva înapoi.
Iubește, atâta timp cât ai pe cine,
iartă atunci când știi că te iubește cu adevărat,
când zice că vrea să fie cu tine pe veci,
când plângi și ți se spune
că ești mai frumoasă când zâmbești.
Iubirea ar trebui să fie ca în trecut
pură și fără prea multe vorbe-n vânt.
Astăzi sunt prea multe vorbe aiurea,
dar fericirea nu depinde de gura lumii
și nici de ce va fi pe viitor,
prezentul e cartea noastră.

poezie de (13 iunie 2019)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Sufletul copil

Poți îmi iei oricât de multe,
Oricum de sus eu le-am primit,
Și nu ți le-am cerut pe toate
Dar Tu mereu mi-ai dăruit

Din prima clipă am lumină,
La primul scâncet mi-ai dat glas,
M-ai învățat și despre vină,
Mi-ai arătat și primul pas

Apoi am căpătat auzul
Și vise pline de culori,
Când spun da, ce e refuzul,
Cum să văd raze printre nori

Cadou mi-ai dat, din ceruri, milă
Pentru momentele când n-am,
Apoi am învățat și silă,
Deși eu poate n-o doream

Cu timpul, am plecat privirea,
Rușinea m-a făcut s-o fac,
Am înțeles ce e iubirea,
Când să o spun... când să o tac

Am priceput că mi-ai dat voie
Să aflu tot, știu de ce,
Iar câteodată, de nevoie,
Am acceptat șinu e

Mi-ai modelat și optimismul,
nu cumva mă rănesc,
Mi-ai dat respectul, altruismul,
Să știu cer, dăruiesc

Dar mai presus de tot și toate,
M-ai învățat fiu umil,
Am înțeles că omul poate
Să stea în suflet, un copil.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Șoapte de suflet

Doamne cât ne-am complicat!
Ce-o mai fi adevărat?
Cât mai e din ce a fost?
Cât mai are astăzi rost?

Mai iubim precum demult?
Mai e viața noastră cânt?
Mai dansăm precum dansam?
Fredonăm cum fredonam?

Nu mai vrem? Eu cred că da.
Suferim de a uita,
Însă cred că mai putem,
Important este vrem.

Toți simțim, puțin, mai mult,
Eu doar sufletu-mi ascult,
El chiar știe, mă învață,
Parcă-mi dă o nouă viață...

poezie de (26 iulie 2018)
Adăugat de Anna GheorghiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Tudor Gheorghe Calotescu

Oițele năzdrăvane nu se lasă mâncate de lup

își poartă podoaba ca pe o cămașă de zale
poate că lâna lor e de aur
nu sunt prea multe izvoare care infirme zvonul
nici măcar cei de la click nu au găsit nimic
deși unii poeți susțin ceva mai mult de atât
(dar oricum sursele poetice nu au nicio crezare)
cică și firul ariadnei s-a tors din spinarea lor
și mai toate cojoacele fără ac
până și dumnezeu a înțeles că e nevoie de miorițe
(laie sau bucălaie și chiar tărcate-de ce nu)
și nu s-a mai opus minunilor
dar nici nu a mai intervenit în intrigile bacilor
.....................
de la prima întâmplare ciudată cu astfel de mioare
s-a luat măsura tunsului în răspăr
unii chiar au îndrăznit pună de un campionat
mai național mai mondial după puterea fiecăruia
chiar au cerut să fie cuprinsă în probele olimpice
.....................
dar între timp păstorii au deveni baci mai apoi ciobani
din ce în ce mai specialiști în depistat minunile

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Duel

Am prins strigătul de aripi și le-am frânt, din neputință,
Adunase-n el amarul clipelor de suferință
Și mă mistuia... netrebnic, între gânduri neplăcute,
Iar în suflet, cețuri dense, rosteau vrute și nevrute

Lunecam în găuri care nu aveau sfârșit vreodată,
Erau drumuri către iaduri, din acum spre niciodată,
Și din teamă, eram sigur că nu pot mă întorc
Către ziua care vine, ca o clipă să-i mai storc

Câteodată, e cărarea un drum greu, lipsit de soare
Curg pe umeri deznădejde, frică, cât și disperare
Și apăsă într-atâta încât crezi că nu mai poți,
Un genunchi e în pământuri... nu mai știi de îl mai scoți

Sunt momente dificile, trec prin noi, prin fiecare
Ne lovesc fără de milă chiar acolo unde doare,
Dar vor trece... trec cu toate, le-am învins de-atâtea ori!
Cum să știi că ești în viață, dacă nu mai simți că mori?

Peste toate e lumină, ne veghează fără glas,
Chiar de pare totul negru, nu renunți, mai faci un pas
Și te lupți, căci fără luptă ești un simplu muritor,
E doar un duel cu viața... vei ieși învingător!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Corneliu Neagu

Prea multe amintiri

Prea multe amintiri s-au adunat,
înghesuite toate-ntr-o cămară
pe un rastel rămas nedescărcat
de când ne-am întâlnit întâia oară.

Cu gândurile mele le păzesc,
le-am adunat pe toate-n custodie,
înregistrate, cum era firesc,
pe file dulci din flori de iasomie.

De te întorci vreodată din trecut,
le vei găsi pe toate neschimbate,
chiar și parfumul lor de la-nceput,
rămas în karma clipelor ratate.

Doar eu, cu anii, mai îmbătrânit,
te-aștept tăcut, în fiecare seară,
cu doruri să te-alint necontenit
de vei sosi cu clipele ce zboară.

poezie de din Cunoașterea de sine (2017)
Adăugat de ugalenSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Pavel Lică

Cucul și pupăza

Cucul, tânăr cavaler,
Sătul de-a mai fi stingher,
Hotărî-ntr-o zi anume
Să-și găsească rost în lume:
Mai precis, să se însoare
Și el cu o zburătoare.
Astfel că, văzând odată
Pupăza din tei, moțată,
Cu mult ruj și silicoane,
Cum au multe fetișcane,
Și-a zis că îi e sortită
Pasărea sulemenită,
Încât, amețit, burlacul,
I-a trecut mândrei cerdacul.
Și așa a fost să fie,
Să-și ia pupăză soție.
Ea era mândră, normal,
C-avea cucul ideal:
Tânăr, falnic și vioi,
Cum n-au altele-n zăvoi.
Însă asta a aflat
Chiar și cucul însurat
Și cum și-alte zburătoare
Își doreau cucul cu-ardoare,
N-a putut bietul de el
fie un soț model...

MORALA:
Așa e, dragile mele,
Cu bărbații "pui de lele"!

fabulă de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii care reușesc în viață, judecă la fel cum judecă toată lumea. Ei însă nu se lasă orbiți de judecată și găsesc puterea de a găsi ceva bun și în cea mai mare mizerie. Cei mai nefericiți oameni sunt aceia care își blochează capacitatea de învățare datorită altor oameni pentru că îi judecă. Când judeci, pui eticheta de "vai de capul tău, cepoți tu învăța pe mine?" altor oameni – dar surpriză! Orice om te poate învăța multe lucruri pentru că are o experiență unică de viață. Cum e să înveți din experiența tuturor și cum e să înveți doar din a ta? Diferența e uriașă. Diferența e cam aceeași ca dintre oamenii care reușesc și cei care nu. Pentru că toți judecăm, dar oamenii care reușesc aleg ce să facă cu judecata. Ceilalți se lasă prostiți și sabotați de propria lor minte care – din comoditate pentru a nu face efortul de a gândi suplimentar – pune o etichetă. Și mintea are zona ei de confort, iar tu îi poți cădea pradă dacă nu ești proactiv.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook