Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nicolae Iorga

Eram la țară, hotărât să nu mă mai amestec într-o viață de partid așa de onestă, într-o viață politică așa de civilizată, între oameni pentru care nimic n-are valoare dacă se interpun interesele personale cele mai cinic exhibate. Un suprem degust mă cuprinsese, pe mine, care înțelesesem înainte de război că amestecul în viața publică nu e un mijloc de a folosi ca avere sau ca notorietate, ci îndeplinirea unei stricte și grele datorii față de țară, fără să aștepți nici o răsplătire. Ce căutam eu în această zgomotoasă hărmălaie a unor suflete atât de urâte?

în O viață de om așa cum a fost, XXIX, Supt dictatura mascată a lui Ion I. Brătianu
Adăugat de Eli GîlcescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Istoria romanilor Vol. 1" de Nicolae Iorga este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.00- 54.99 lei.

Citate similare

Geografia nu presupune o știință extra, ci o competență de viață. Cine confundă Austria cu Germania nu deține nici cunoștiințe generale, nici competența de viață. Munții în Austria sunt într-o măsură atât de evidentă înalți și lacurile într-o măsură atât de evidentă adânci, încât a confunda această țară și locuitorii ei cu orice altă țară și populație din lume este ridicol.

citat din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dostoievski

Există suflete, ca să zic așa, tocite de suferință, care toată viața lor au fost încercate, care au îndurat nespus de multe dureri mari și mici, precum și nesfârșite necazuri, așa încât au ajuns să nu se mai mire de nimic, nici măcar de o catastrofă cu totul neașteptată, și mai ales care până și înaintea sicriului ființei celei mai dragi, nu uită una din regulile atât de greu învățate ale unei purtări cât mai lingușitoare față de oameni.

în Adolescentul
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.
Giovanni Papini

Se zice tinerilor le e caracteristică seninătatea plină de speranțe. Nu e adevărat – sau cel puțin nu e adevărat pentru toți. Pentru tânărul, înainte de-a se apropia de viață ca să pună stăpânire pe ea, poartă în sine, dacă sufletul lui nu e cu totul animalic, așteptări și năzuințe atât de mărețe și încrederi atât de puternice într-un sublim la îndemâna lui și într-o putere divină, încât realul așa cum e, viața așa cum se scurge ea nu pot fi pentru el decât palmele unor neîncetate dezmințiri.

în Un om sfârșit
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un om sfirsit" de Giovanni Papini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.95- 14.99 lei.

Pentru niște avantaje minore, dar necesare subzistenței lor, se cerea tinerilor români îmbrace o ideologie politică ce, poate, nu-i satisfăcea și care le îngropa visurile ce și le făuriseră și avânturile ce înmugureau în sufletele lor de adolescenți. Dar pe măsură ce pătrundeau în viața politică a țării pe această poartă falsă, descopereau, uimiți și dezamăgiți, defecțiunile acesteia și panorama întunecată care se deschidea în fața țării lor. Unii dintre ei au putut reacționa la timp și au trecut pe poziții mai sănătoase. Dar alții, cuprinși de scârbă și dispret, părăseau lupta politică. Ei se adânceau tot mai mult în profesionalismul lor ne mai voind știe nimic de alceva. Se spunea chiar în țară la noi, pe vremea aceea, oamenii serioși, oamenii integrii, nu se bagă în politică. Aceasta era de esență minoră și rămânea astfel pe mâna nepricepuților, a necinstiților, a indivizilor fără scrupule, care erau mânați numai de pasiunea puterii ca mijloc sigur și rapid de parvenire în viață.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În stradă s-a schimbat totul, nu mai plouă, nu mai miroase a nimic. Aerul e impersonal, nici dens, dar nici ușor, nu e frig, nu e cald, e liniște. Cum poți simți ceva într-o noapte atât de moartă, de amorțită? Cum naiba poți te vezi cu oameni, într-o astfel de noapte? Cum suporți stați așa, cadavru lângă cadavru, și să aștepți lumina zilei care vine, a dimineții făcute pentru oameni normali, pentru oameni fără angoase și nebunie? Cum supraviețuiești lângă durerea celui de tine, mort în aceeași zi, cu sufletul închis într-o cutie de lemn, bine ferecată? Prin case nu se văd deloc lumini, viermii dorm, viermii visează. Poate că dacă aș rămâne singura ființă pe lume n-aș mai putea simți niciodată nimic, poate ceea ce simțim e doar o reacție la sentimentele lor.

în Ani cu alcool și sex (2012)
Adăugat de Dreams in Black and WhiteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pervertirea. Editia a III-a" de Cristina Nemerovschi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -36.00- 17.99 lei.

Am venit te provoc. Ce e așa de prețios în viața ta și la tine care să merite dai la schimb eternitatea? Ce ții așa de încleștat și care să fie mai valoros decât atemporalul? Ce păstrezi în această viață din moment ce nici trupul nu ți-l poți păstra? Ce e așa de prețios pentru tine în această viață a ta încât ții Adevărul undeva suspendat, pe pauză, și nu te poți separa de atașamente și de frică? Nu ai încredere că viața are grijă de tine mai bine decât poți avea tu. De ce suntem așa de loiali identității și proiecțiilor și amăgirilor ei?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.
Lev Tolstoi

Arta nu este, așa cum cred filosofii, o manifestare a ideii de frumusețe sau divinitate, nici expresia emoțiilor individuale sau producerea unor obiecte care să provoace plăcere, ci un mijloc de a-i uni pe oameni într-o comunitate a ideilor și sentimentelor.

citat celebru din
Adăugat de AndaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Așa cum un arbore de sequoia care trăiește 5000 de ani își extrage seva vieții din rădăcina care nu se vede tot așa voi dacă nu ar fi acest "Eu Sunt" sau Viața, Spiritul care nu se vede WC-ul umblător care se vede ar colapsa și ar pieri într-o clipă. Oare câți dintre voi realizați această simplitate? Și daca o realizați ce valoare mai au pentru voi gândurile pe care le vedeți ca pe "mântuitorul" vostru într-un deșertăciune?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A fi bogat într-o țară săracă este complet imoral.

Ideea acumularea excesivă de bunuri materiale este singurul motiv pentru care omul se află pe acest pământ îngrozește. O găsesc nu numai imorală, ci și dăunătoare.

Această prezentare a abundenței luxuriante stimulează în mine o reflecție pe cât de banală pe atât de actuală, așa cum se întâmplă adesea cu cele mai simple și mai spontane reflecții: de unde vine nevoia de a dori mulți bani, multă mâncare, multe haine, mult spațiu?
La ce bun atunci când nici o ființă umană nu are nevoie de atât de mult ca să fie fericită?

în Palimpsest, (Jurnal) (martie 2020)
Adăugat de Filip DobrinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Creangă

Amu cică era odată într-o țară un crai, care avea trei feciori. Și craiul acela mai avea un frate mai mare, care era împărat într-o altă țară, mai depărtată. Și împăratul, fratele craiului, se numea Verde-împărat; și împăratul Verde nu avea feciori, ci numai fete. Mulți ani trecură la mijloc de când acești frați nu mai avură prilej a se întâlni amândoi. Iară verii, adică feciorii craiului și fetele împăratului, nu se văzuse niciodată de când erau ei. Și așa veni împrejurarea de nici împăratul Verde nu cunoștea nepoții săi, nici craiul nepoatele sale: pentru că țara în care împărățea fratele cel mai mare era tocmai la o margine a pământului, și crăia istuilalt la o altă margine.

în Povestea lui Harap-Alb
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Povestea lui Harap-Alb" de Ion Creangă este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -38.44- 15.99 lei.

Pisica de la țară și pisica de la oraș

Pisica de la țară veni la a sa amică de oraș,
Ce se lăuda adesea cu un trai "trufaș",
Adică niște rare bunătățuri și chiar pe săturat,
Pentru tot neamul pisicesc ea era de-nvidiat.

Pe când se-ndestulau la un regal festin,
Se ascunseră de al stăpânului ochi meschin,
Așa o viață "fără griji" pisica de la țară nu dorea,
Trăia în modestie, dar ea făcea ce vrea.

Morala: Pentru o viață mai bună, uneori, trebuie faci un compromis.

fabulă de
Adăugat de Mirela LascărSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așteptare

Aștept să mă cauți tu,
Tu aștepți să te caut eu,
Ne bântuim unul pe altul,
Așa, ca două animale de pradă,
Hăituite,
Care nu mai pot nici împreună,
Nici una fără cealaltă,
Într-o pădure fără ecou,
Iarna.
Aștept să mă cauți tu,
Tu aștepți să te caut eu,
Ne vânăm senzual unul pe altul,
Așa, ca două sălbăticiuni în rut,
Lacome,
Care plesnesc de dorințe primordiale
Prin cavernele pustietăților,
Prin labirintul tăcerii dintre noi,
Într-o pădure fără ecou,
Iarna...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doină nouă

Vremile nu mă răsfață:
Astăzi, ca și-odinioară,
Într-o țară fără viață,
Duc o viață fără țară!

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atât de roșu, fără sonor

se lăsa o pâclă peste munții mei
nu țin minte fi iubit atât de mult pădurea

zilnic primeam animale în casă
stea la masă cu noi
tigri vulturi urși oameni fără suflete
unii chiar îndrăgeau
mergeau cu mine pe acoperișul blocului
cântam din u2 ne luam de gât

săream cu ochii deschiși ne transformam
într-o altă viață în avioane de război
venea salvarea și totul era atât de minunat
atât de roșu fără sonor
atunci înțelegeam de ce ne mai iubeam
eu și cu vulturul eu și cu tigrul eu și cu

poezie de din Gri kamikaze
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Beatrice Vaisman

Dacă încerci duci o viață anormală într-o țară normală
Poți fi uneori chiar admirat
Dar dacă încerci duci o viață normală într-o țară anormală
Nu poți fi decât stresat.

catren de
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața ta îți aparține. Ea nu este nici a părinților tăi, nici a prietenilor tăi, nici a partenerului tău. Este doar a ta și ai dreptul faci exact ceea ce îți dorești cu ea. Fără compromisuri, fără să te simți vinovat, fără justificări sau scuze. Nu le permite altora îți dicteze ce faci sau cum trăiești pentru că atunci tu nu îți trăiești propria ta viață, ci pe a lor. Renunți la tine, la autenticitatea ta și devii o păpușă cu sfori atașate de care poate oricine tragă în ce direcție își dorește. Pentru asta ai venit tu pe lume - fii doar o marionetă fără personalitate și conștiință proprie? Trăiește exact așa cum îți dorești și nu te teme rămâi singur. Poate îi vei pierde pe acei oameni care nu-și doreau altceva de la tine decât le satisfaci interesele egoiste, însă vei întâlni cu siguranță alți oameni, conștienți și asumați, care trăiesc liber și știu să se bucure de viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Angelina Jolie

Am avut o perioadă în care eram ocupată cu propriile mele probleme și griji. Apoi, am călătorit în acele zone unde există victime ale minelor de război, am mers pentru prima dată într-o zonă de război și am văzut acolo oameni care aveau cu adevărat nevoie de ajutor. Cunoști oameni care nu mai știu unde se află părinții lor sau copiii lor și care nu au suficientă hrană. Apoi, te trezești dintr-o dată și îți dai seama cât de norocos ești și îți dai seama grijile tale nu reprezintă nimic în comparație cu problemele acelor oameni. Nu îți mai faci griji pentru tine, îți faci griji pentru ceilalți și, astfel, evoluezi ca om. Asta m-a ajutat scap de falsele griji din mintea mea. Și te face ai o viață fericită.

în revista "Psychologies"
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jen: Jack, am avut iubiți, am avut prieteni, dar nu a existat un băiat care să-mi fie doar amic. Care să nu încerce să se culce cu mine sau care să nu plece în clipa în care i-am spus că nu vreau să mă culc cu el. Care să mă placă... pentru ceea ce sunt. Doar dacă nu te-ai hotărât între timp fii bisexual? Când ai pus asta la cale a fost mai mult vorba despre tine decât despre mine.
Jack: Hai, lasă-. Nu sunt îndrăgostit de Henry Parker.
Jen: Nici eu, dar nu la asta refer. Poate tu ai nevoie de o relație.
Jack: Poate că așa este. Dar aici nu e New York unde băieții gay se lovesc unii de alții când ies din dulap. Suntem în Capeside. Populația gay: unu. Doar eu.
Jen: Jack, o să ai o viață amoroasă. O ai o viață amoroasă incredibilă. O fie super și înfricoșător și o să-ți schimbe întreaga viață când o să aibă loc.
Jack: E ușor vorbești.
Jen: Știu că e. Trebuie ai încredere uneori se întâmplă anumite lucruri când te aștepți mai puțin.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
etică
Etica constă în întregime mai întâi din îndemnuri împotriva nestăpânirii poftelor și patimilor, apoi din recomandarea regulilor de viață. Este fără de seamăn demnitatea ei, fără de seamăn folosința ei care se întinde tot atât cât viața omului, căci nimeni într-ale sale sau în viața publică, în timpul liber sau în treburi, în pace sau în război, în mulțime sau singur, n-ar putea săvârși ceva bun decât sub îndrumarea acesteia.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ținut minte

Găsesc în ceilalți oameni ceea ce caut.
Dacă îl caut pe Dumnezeu, îl găsesc pe Dumnezeu.
Dacă scotocesc după lucruri urâte, găsesc lucruri urâte.
Eu, de fapt, selectez ceea ce doresc – și asta primesc.

O viață fără provocări înseamnă a merge la o școală
unde nu se primesc și nu se învață lecții.
Încercările nu vin pentru a mă deprima sau pentru a mă doborî,
ci pentru a mă instrui, a-mi arăta direcția și pentru a mă întări.

În înțelepciunea și în planul iubitor trasat de Tatăl
nicio povară nu-mi este pusă pe umeri fără un scop
și nu există urgențe și nici supărări care să mă doboare –
mi-au fost date puterea și însușirile necesare pentru a le depăși.

O viață rotundă și împlinită nu este determinată
de circumstanțe exterioare sau de favorurile altora.
Acestea sunt tangențiale, dar nu sunt sursa.
Fericirea sau nefericirea vin din felul în care gândesc și simt.

Niciodată nu voi putea pierde ce este-al meu,
nici nu voi putea stăpâni ceva care nu-mi aparține.
Nu voi eschiva niciodată în fața unei probleme:

Ori va urmări mereu, ori voi intra într-o alta asemănătoare,
deși s-ar putea aibă altă înfățișare sau alt nume.
Nu purta grija zilei de mâine.

Astăzi este ziua de ieri, cea care-ți provoca angoase.
Nu bate niciodată la o ușă închisă:
Așteaptă să se deschidă și atunci treci dincolo de prag.

O persoană care a intrat în viața mea
a intrat pentru a mă învăța ceva
sau pentru a învăța ceva de la mine.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook