Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Întreaga evanghelie a lui Karl Marx poate fi rezumată într-o singură propoziție: "Urăște-l pe cel care este mai bun decât tine!" Niciodată, sub nici o circumstanță, nu se admite că succesul acestuia poate fi datorat propriilor sale eforturi, contribuției productive pe care a adus-o întregii comunități. Întotdeauna, succesul lui este atribuit exploatării, înșelăciunii, a furtului mai mic sau mai mare de la alții. Niciodată, sub nici o circumstanță, nu se admite că propriul tău eșec poate să rezulte din slăbiciunea ta ori că eșecul oricui altcuiva poate fi generat de propriile sale defecte: lenea sa, incompetența sa, nenorocul său și stupiditatea sa.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Economics in One Lesson: The Shortest and Surest Way to Understand Basic Economics Paperback" de Henry Hazlitt este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Citate similare

Succesul nostru lumesc nu poate fi garantat, dar abilitatea de a atinge succesul spiritual ne aparține întru totul, datorită harului lui Dumnezeu. Cel mai bun sfat pe care-l pot dărui este să dai lucrurilor lumești tot ce ai mai bun, dar nu pe tine întru totul - păstrează ultima speranță numai pentru Acela care ți-o poate împlini.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Panait Istrati

Copilăria mea a fost agitată. Cel care, de copil, nu a fost zguduit de suferințe inexplicabile, de dorințe nerostite și care nu a avut de mic o înclinare pentru un gen oarecare de artă, nici iluzii nebune, nici speranțe ciudate, întemeiate pe forțele sau aptitudinile sale, pe creațiile sale, mai mult sau mai puțin comice; cel care n-a plâns cu sughițuri de o mie de ori noapte, fără știe de ce, nici n-a căzut în extaze neobișnuite, nici n-a izbucnit în veselii neașteptate, nici n-a făcut prostii extravagante, acela poate fi sigur va reuși ajungă tot ce va voi: un avocat bun, un jandarm strașnic sau un băcan destoinic, dar niciodată un artist, pentru că nu are suflu divin, nu are suflet.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Set: Biroul de Plasare Casa Thuringer In lumea Mediteranei La stapan" de Panait Istrati este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.07- 36.99 lei.
Dostoievski

Nu te minți singur. Cel care se minte pe sine și-și pleacă urechea la propriile sale minciuni ajunge să nu mai deosebească adevărul nici în el, nici în jurul lui și să nu mai aibă respect nici pentru sine, nici pentru lumea cealaltă. Iar dacă nu respectă pe nimeni, nici nu poate iubi pe cineva, și astfel, neiubind pe nimeni, ca să se afle în treabă sau ca să-și omoare urâtul, se lasă în voia patimilor și ispitelor trupești, și, stăpânit cum e de metehne, ce deosebire mai poate fi între el și un animal?

citat celebru din romanul Frații Karamazov de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.
Lao Tse

Faima sau integritatea: care este mai importantă? Banii sau fericirea: care este mai de valoare? Succesul sau eșecul: care este mai distructiv? Dacă vei căuta împlinire la alții, tu nu vei fi niciodată cu adevărat împlinit. Dacă fericirea ta depinde de bani, tu nu vei fi niciodată fericit cu tine însuți. Fii mulțumit cu ceea ce ai; găsește bucurie în felul în care stau lucrurile. Când vei realiza că nu lipsește nimic, întreaga lume îți va aparține.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.
Osho

Revoluționarul este condiționat și el de trecut. Poate să nu fie condiționat de Iisus Hristos sau de Gautam Buddha, dar este condiționat de Karl Marx sau Mao Zedong ori Iosif Stalin sau Adolf Hitler ori Benito Mussolini... Revoluționarul are propria sa biblie - Das Kapital; propriul sau pământ sfânt - Uniunea Sovietică; propria sa Mecca - Kremlinul... și la fel ca orice altă persoană religioasă, nu trăiește potrivit stării sale de conștiință. El trăiește conform unei conștiințe create de alții. Din acest motiv, revoluționarul nu este decât un reacționar. El poate fi împotriva unei anumite societăți, dar este întotdeauna susținătorul unei alte societăți. Poate fi împotriva unei culturi, însă este gata cât de curând pentru o altă cultură. El nu face decât să se mute dintr-o închisoare în alta - din creștinism în comunism; de la o religie la alta - din hinduism în creștinism. Își schimbă închisorile.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Arthur Schopenhauer

Un temperament liniștit și voios, izvorât dintr -o sănătate deplină și dintr-o organizare fericită, o minte luminată, vie, pătrunzătoare și dreaptă, o voință cumpătată și blândă și în urma ei o conștiință curat㠖 acestea sunt însușiri pe care nici avuția, nici rangul nu le poate înlocui. Căci, lucru adevărat, ceea ce este fiecine pentru sine însuși, ceea ce-i rămâne și în singurătate și ce nimeni nu-i poate da nici lua, este pentru dânsul mai de căpetenie, decât ceea ce posedă sau decât tot ce poate fi el în ochii altora. Un om de spirit, în deplină singurătate, are o petrecere foarte bună cu propriile sale gânduri și fantezii pe când un cap tâmpit nu poate scăpa de chinul urâtului nici cu cea mai felurită schimbare de societăți, priveliști, plimbări și petreceri. Un caracter bun, măsurat și blând, poate să fie mulțumit în împrejurări strâmtorate; pe când cel lacom, pizmuitor și răutăcios, nu va fi mulțumit nici în mijlocul tuturor avuțiilor.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.
Dalai Lama

Sursa tuturor suferințelor este ignoranța. Oamenii îi rănesc pe ceilalți în căutarea egoistă a fericirii sau satisfacției lor personale. Oamenii aleg diferite căi pe drumul către împlinire și fericire. Doar pentru că nu sunt pe drumul tău, nu înseamnă s-au rătăcit. Judecă succesul tău prin ceea ce trebuie renunți ca poți obține. Adu-ți aminte uneori să nu primești ceea ce îți dorești poate fi un mare noroc. Atunci când ești nemulțumit, vrei întotdeauna mai mult, mai mult, mai mult. Dorința nu îți poate fi niciodată satisfăcută. Doar atunci când practici o stare de autosuficiență și mulțumire, poți îți spui: Da, am deja tot ceea ce am nevoie cu adevărat. Fericirea nu se găsește întotdeauna în urma căutării. Uneori apare când te aștepți mai puțin. Scopul nu este să devii mai bun decât alt om, ci mai bun decât tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "El Libro de la Alegria / The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World Paperback" de Dalai Lama este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.

Trebuie presupus răspunderea moral㠖 a fi pentru Celălalt înainte de a putea fi cu Celălalt – este prima realitate a eului, un punct de plecare mai degrabă decât un produs al societății. Ea precede orice colaborare cu Celălalt prin cunoaștere, apreciere, suferință sau acțiune. De aceea nu are nici o "bază", nici o cauză, nici un factor determinant. Din același motiv pentru care nu poate fi dorită sau dirijată în afara existenței sale specifice, nu poate oferi nici dovezi convingătoare pentru necesitatea prezenței sale.

în Etica postmodernă (2000)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Liquid Love: On the Frailty of Human Bonds Paperback" de Zygmunt Bauman este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.
Sigmund Freud

O descoperire poate fi opera mai multora; aproape nici una nu este făcută o singură dată, iar succesul nu este totuna cu meritul; America n-a primit numele lui Columb...

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Cred două entități nu pot fi identice nici la nivel de teorie. Două linii nu pot fi perfect paralele, iertat -mi fie pleonasmul, nu există doi oameni identici, nici măcar în cazul gemenilor univitelini, precum nici două pietre, doi copaci sau două râme nu pot fi la fel. Mai mult decât atât, cred că nici o singură linie, un singur om, ori piatră, copac sau râmă nu poate fi copia propriei sale alcătuiri materiale. Omul zicem, deși poate părea înfricoșător, nu seamănă cu el însuși. El își dedublează propria ființă în orice moment al existenței sale, își despică sufletul fără ca "bucățile" rezultate fie aidoma. Doi atomi dacă ar fi identici, ar dispărea unicitatea lumii. Propriul meu gând nu este una și aceeași energie creatoare cu propriul meu gând, iar acest text nu își este sieși reflexia perfectă. Citiți-l de două ori și vă veți convinge singuri de acest adevăr.

(16 februarie 2013)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
David Boia

Istoria

Istoria poate fi mag
Cu percepte și toiag.
Poate fi învățător
Pe post de îndrumător

Sau un purtător de steag
Înarmată cu ciomag
Ea nu poate fi lehuză
Dar poate fi călăuză

Tratată cu simpatie
Ea devine empatie
Ne definește statutul
Și dezvăluie trecutul

De cele mai multe ori
E scrisă de învingători
Poate formula acuze
Dar nu ne admite scuze.

poezie de (9 decembrie 2016)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Viața omului depinde exclusiv de alegerile pe care le face de-a lungul existenței sale. Numai el, omul, nu poate alege dacă, unde, când și în ce fel de familie se va naște. Această "condamnare la viață" este singura lui "circumstanță atenuantă" în fața supremei judecăți.

citat din romanul Condamnat la viață de (2009)
Adăugat de Marian PătrașcuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
C.S. Lewis

Dintre toate tiraniile, tirania exercitată pentru binele victimelor sale este, poate, cea mai insuportabilă. S-ar putea fie mai bun traiul sub un stăpân care te exploatează decât sub oameni omnipotenți cu pretenții de moralitate. Cruzimea stăpânului care te exploatează poate la un moment dat adoarmă, lăcomia sa poate să se sature, dar cei care ne chinuiesc pentru binele nostru ne vor chinui fără încetare, făcând acest lucru cu acordul propriilor lor conștiințe.

citat clasic din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii" de C.S. Lewis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.

Motivul principal pentru care suntem de multe ori lipsiți de curaj sau de lipsă de încredere în sine sau avem o stimă de sine scăzută e pentru există un cuvânt în dicționar care aduce teamă în inima oricui. EȘECUL! Eșecul este definit ca: Înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Nerealizare a unei acțiuni la care s-a depus un efort fizic sau intelectual susținut; insucces; nereușită. Trăim într-o societate care pune greșeala ca fiind ceva de neiertat. Și totuși, ar trebui din nou îi ascultăm pe cei care au reușit și nu întreg corul de ratați ai acestei lumi. Ceea ce nimeni nu spune despre eșec și greșeală e acestea sunt lucruri absolute firești în ORICE proces de învățare. Doar cine nu vrea evolueze și să progreseze în viață poate spune "eu nu sufăr eșecuri". De la mersul pe jos la succesul în dragoste și la reușită profesională TOTUL este un proces în care greșeala este firească.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Golden

Apa nu așteaptă niciodată. Își schimbă forma, curge pe lângă obstacole și găsește calea secretă la care nimeni nu s-a gândit – spărtura minusculă din acoperiș sau din podea. Fără doar și poate, e cel mai versatil din cele cinci elemente. Poate spăla pământul, poate stinge focul, poate subția metalul. Nici chiar lemnul, care e complementul ei natural, nu poate supraviețui fără apă.

în Memoriile unei gheișe
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Categoric este dificil de dat o definiție a ceea ce, convențional, este numit "caracter"; totuși poate fi remarcat faptul acesta din urmă poate fi atribuit eului în mod univoc și am putut cunoaște câțiva dintre factorii care îl determină: în primul rând transformarea vechii instanțe părintești în supra-eu, fapt care este de departe cel mai important și cel mai decisiv dintre toate, mai târziu identificarea cu părinții sau cu alte persoane influente, apoi încă alte identificări care sunt reziduurile relațiilor obiectuale abandonate. La toate acestea se adaugă formațiile reacționale care își joacă întotdeauna rolul în formarea caracterului și pe care eul le acumulează prin mijloace mai normale, mai întâi în refulările sale și mai apoi când el respinge impulsiunile instinctuale indezirabile.

în Angoasa și viața instinctuală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Schopenhauer

De vreme ce tot ce există și se petrece pentru om nu e prezent imediat decât în conștiința sa și nu se petrece decât pentru aceasta, e evident predispozițiile conștiinței sunt ele însele lucrul cel mai important și că lucrurile depind mult mai mult de ele decât de figurile care apar în ele. Ceea ce un individ posedă pentru sine, ceea ce îl însoțește în singurătate și ceea ce nimeni nu poate să-i ia sau să-i dea, iată ce e mult mai important decât ceea ce posedă sau este în ochii celorlalți. Un om de spirit se simte excelent într-o singurătate totală grație propriilor gânduri și imaginației sale, în timp ce un prost se plictisește chiar dacă își petrece timpul numai în spectacole, serbări și ieșiri în lume. Un caracter bun, blând și moderat poate fi mulțumit în circumstanțe care lasă de dorit, în timp ce un caracter rău și plin de invidie nu va fi mulțumit nici dacă este acoperit de bogății.

în Arta de a fi fericit
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Epictet

Ce face un bărbat care urmărește soția aproapelui său? El calcă în picioare pudoarea și fidelitatea; el violează legile cele mai sfinte ale vecinătății, prieteniei și societății; el nu poate fi considerat nici prieten, nici vecin, nici cetățean. Nu este bun nici de sclav; este ca un vas care nu mai e de niciun folos și nu e bun decât de aruncat.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Manualul lui Epictet" de Epictet este disponibilă pentru comandă online la 39.00 lei.

Când, în cele din urmă, descoperiți nimeni altcineva nupoate trăda, relația voastră cu semenul vostru se schimbă profund. El nu mai este cel carepoate face rău sau carepoate trata în mod incorect. Nici nu este o persoană care să vă poată salva sau să vă facă vă simțiți mai bine. Semnificația sa în viața voastră se diminuează foarte tare, deoarece nu-1 mai adulați și nici nu-1 mai faceți țap ispășitor. El este doar un tovarăș de drum, un vecin.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Nu ne putem teme de schimbare. Poate te simți foarte în siguranță în lacul în care ești, dar dacă nu te aventurezi niciodată în afara lui, nu vei ști niciodată există lucruri precum marea, oceanul. Faptul ești legat de ceva ce e bun pentru tine, deocamdată, poate fi chiar motivul pentru care nu ai ceva mai bun.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook