Altfel, gândul pătrunde în mintea umană, acolo unde va fi conștientizat. "Am o idee!" - de fapt, această afirmație se traduce prin "Un gând a venit la mine!". Legea atracției, explicată într-un mod foarte derizoriu, spune că atragem ceea ce gândim. Parțial adevărat. Însă, înainte de a se ajunge la a atrage prin gând, are loc procesul de atragere a gândurilor în sine. E adevărat: omul atrage gândurile care vibrează pe aceeași frecvență cu el! De ce? Simplu: pentru că gândurile sunt entități energetice, cu vibrație proprie, care au doar o singură destinație: mintea prin care se pot manifesta. Vibrația proprie a omului îi permite gândului să pătrundă în mintea sa, unde va fi conștientizat. Odată ce gândul a fost conștientizat, primește spontan un plus de energie și se transformă în concept. Acesta este următorul nivel de evoluție al gândului. Când omul conștientizează un gând, de fapt acel gând tocmai a fost atras și a pătruns în mintea sa. Bula solitară (gândul) a simțit chemarea celor dragi (mintea aflată pe aceeași frecvență), după care s-a integrat în hora celor care au chemat-o (conștientizarea gândului de către mintea care l-a atras), iar în acest fel, vibrația sa proprie a devenit parte din vibrația minții în care s-a integrat, fără a-și pierde sinele fals.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Așadar, gândul tinde să devină experiență. De fapt, sinele fals al gândului visează să devină experiență, tocmai pentru a-și mări ponderea de prezență în realitatea manifestată și pentru a putea cunoaște lumea fizică. Și cum evoluează o entitate de energie? Prin energie. Gândul, fiind o entitate de energie, se află în căutarea unei surse de energie, tocmai pentru a-și asigura aportul necesar de hrană pentru a se dezvolta. Fiind o formă - o formă de sunet - această entitate este mereu influențată de sunetele înconjurătoare și, tocmai de aceea, vibrația unui gând este într-o continuă oscilație, la fel cum, spre exemplu, este și vibrația omului. În fiecare moment de Acum, gândul are o vibrație diferită, frecvența sa fiind determinată de direcția în care călătorește și de viteza cu care călătorește. Prin vibrația proprie, gândurile au accesul permis la procesul de rezonanță și la contopirea cu o sursă vibratorie aflată pe aceeași frecvență. Această sursă vibratorie se numește minte, care este o trambulină pentru metamorfozarea gândului în experiență. Bineînțeles, și omul are o anumită frecvență de vibrație. Iar acum urmează punctul culminant: gândurile intră în rezonanță cu o minte aflată la același nivel de vibrație, care călătorește în același direcție.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Pe scurt, aceste gânduri activează anumite sentimente, sentimentele emană vibrații, iar vibrațiile atrag alte vibrații asemănătoare, prin procesul de rezonanță. Bineînțeles că aceasta este doar o imagine de ansamblu a procesului de atracție a experiențelor. Însă, dincolo de acest proces, până la acest proces, are loc procesul de atragere a gândurilor în sine. Odată ce omul înțelege că atrage, poate deveni conștient de faptul că el nu este gândurile sale. De fapt, chiar expresia "gândurile mele" reflectă o separare evidentă între om și gând. "Gândul meu" - deodată sunt două părți: "gândul" și "eu". Așadar, cine ești tu? "Gândul" sau "tu"? Gândul sau cel care gândește? Gândul sau gânditorul? De fapt, nu ești nici gândul, nici gânditorul, căci tu ești Prezența din spatele procesului mental, care poate observa procesul, fără a se implica în el. Omul nu este mintea sa. Omul are o minte care gândește gândurile aflate pe aceeași frecvență de vibrație și care călătoresc în același sens.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Acesta este un aspect foarte important. Chiar după ce gândul este atras și conștientizat, gândul nu își pierde identificarea cu sinele său fals pentru că încă nu și-a îndeplinit misiunea - încă nu a devenit experiență fizică. Acum, odată cu conștientizarea, gândul a avansat la stadiul de concept. Deodată, în mintea ta apare o idee, o idee care pretinde atenție, pentru a evolua la stadiul de experiență, deoarece atenția direcționează energia, iar energia este combustibilul întregului proces mental. Dacă omul acordă, în mod constant, atenție unui concept, înseamnă că automat investește energie în respectiva idee, iar aceasta urmează să devină experiență fizică. Și, ce să vezi? Gândul și-a atins scopul. Ceea ce a fost odată un gând călător, acum a devenit experiență fizică. Gândul și-a îndeplinit misiunea, prin intermediul minții care i-a permis, prin rezonanță, să se integreze în ea.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vibrația prin care atragem, este chiar vibrația pe care o vom trăi, când se va manifesta ceea ce am atras. Două vibrații care sunt pe aceeași frecvență sau pe frecvențe apropiate, intră în rezonanță și dau naștere unui proces de creație.
Cătălin Manea în Totul din Întreg
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Formele care te înconjoară sunt rezultatul unei frecvențe. Dacă schimbi frecvența, schimbi rezultatul. Fiecare formă, indiferent de nivelul său, are o vibrație proprie prin care își construiește călătoria prin Ansamblul Existențial. Ca idee, pentru a construi o imagine de ansamblu, putem spune că iubirea vibrează înalt și repede, în timp ce frica vibrează jos și încet. Prin rezonanță, atunci când trăiești iubirea, atragi acele energii care se află pe aceeași frecvență cu ceea ce trăiești tu - iubirea. La fel și în cazul fricii. Când experimentezi frica, în realitatea ta vor pătrunde alte experiențe și circumstanțe care îți vor provoca tocmai vibrațiile prin care tu le-ai atras, pentru că vibrația prin care atragi, este vibrația pe care o atragi.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Când ai o stare de vibrație joasă - tristețe, ură, nervi - starea tinde să se agraveze, deoarece gândurile joase își măresc ponderea prezenței în mintea ta - și totul începe să pară din ce în ce mai negru, asta până când identificarea cu gândurile ia o pauză (respirație conștientă, privitul naturii, mutarea atenției către alt orizont etc.), ceea ce îi permite vibrației (sunetului) să se reașeze. De multe ori, gândul jos al unui om este cel care invită multitudinea de gânduri joase, în mintea care îl găzduiește. Astfel că omul se poate gândi, cu regret, că și-a uitat portofelul acasă, iar acest gând se poate transforma într-o sarabandă de alte gânduri joase, care îi spun omului, spre exemplu, că viața e o luptă. În acest fel, ceea ce a fost un simplu gând de regret s-a transformat într-un magnet pentru celelalte gânduri, care au venit acolo unde au auzit chemarea. Și bineînțeles că omul este necăjit! De ce? Pentru că el chiar își crede gândurile! Mai mult, se identifică total cu gândurile sale. Iar asta îl face supusul gândurilor, pentru că le acordă atenție completă, iar acolo unde este prezentă atenția unui om, acolo este prezent și omul. Atenția nu este un gând; atenția este Însăși Conștiința. De fapt, gândurile asta vor: atenția oamenilor, pentru că doar așa pot evolua până la stadiul de experiență.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândul activează sentimentul, sentimentul emite vibrația, vibrația atrage vibrația asemănătoare, care se va manifesta prin experiența care îți va oferi vibrația prin care a fost atrasă. Devenind conștient de sine, gânditorul poate orienta energia în direcția pe care o dorește, deoarece acum și-a activat această autoritate. În acest fel, ajungi să creezi în mod conștient, prin puterea gândului. Gândești în mod conștient, deoarece gânditorul a devenit conștient de sine. Dacă nu ai înțeles în totalitate, ar fi indicat să recitești, până când preiei în totalitate adevărul frazelor de mai sus.
Cătălin Manea în Totul din Întreg, Iubirea de sine, Martorul propriilor gânduri
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândul este un instrument. Foarte prețios, de altfel. Însă omul nu este gândurile sale, deși, de cele mai multe ori, identificarea sa cu gândurile este completă. Doar prin raportarea la gânduri se creează războaie, conflicte, violențe - într-un cuvânt, zgomote. Gândul este o creație, deci are o formă, chiar dacă ochii umani nu pot vedea această formă. Gândul are o vibrație proprie, fiind o entitate de energie aflată în călătoria sa individuală. Așadar, gândurile nu sunt incluse în oameni, ci există printre oameni, intrând într-o relație cu acei oameni cu care rezonează. Însă oamenii nu știu acest lucru - nu știu faptul că formele lor sunt separate de formele de gând - tocmai de aceea oamenii au devenit prizonierii gândurilor, gândirea reprezentând, în mod paradoxal, cea mai puternică slăbiciune a omenirii. Și de ce este cea mai puternică? Pentru că oamenii nu știu faptul că gândul este o dependență, iar în acest mod, calea gândului devine mult mai ușoară.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Atunci când omul dorește să facă rău, îi permite unui gând de răutate să vină în ființa sa, să gândească pentru el și să acționeze prin el. Iar astfel, omul devine posedat de propriile gânduri. Când vibrația unui om este joasă, un gând jos va fi atras, iar acesta va pătrunde în mintea sa, contribuind la întreținerea unei vibrații și mai joase. Cu siguranță, orice om a experimentat asta pe pielea sa, chiar dacă nu a fost conștient de această experiență.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
În fiecare dimineață îți scrie câte un scenariu pe care tu îl urmezi și pentru că nu poți să tragi nici măcar un pârț fără să te consulți mai întâi cu Guru tău mintea. Guru omului este mintea, după cum Guru minții este o altă scleroză de a ei numită "știința"! De exemplu: "Dacă s-ar dovedi "științific" că Sinele nu există, e o utopie, ei bine atunci întreaga lume ar fi la discreția minții, pur și simplu mintea i-ar secera pe toți. Paradoxul este că nimeni nu cercetează cu onestitate ce anume este de fapt acest cumul de limitări conceptuale, fals numite "mintea mea". Pentru că vezi tu; dacă după ce un om s-a sinucis, începi să-l tai mărunt și să-l găsești pe Aghiuță de gând ce l-a făcut să își ia viața, nu găsești nici măcar un gând al minții. Omul nu realizează că odată ce am început să cerebralizăm viața am uitat Adevărul simplu a ceea ce suntem și am început să ne credem iureșul tremend și de neoprit al gândului. Așadar, capacitatea ta directă de a recunoaște viața e de fapt intermediată acum de gând. Cu alte cuvinte, tot ceea ce știi, știi de la limitarea numită gând. Acum înțelegi de ce mintea este Guru omului?
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Absolut orice încercare de a vindeca mintea este în fapt sortită eșecului. Pentru că cea care vrea să vindece mintea este de fapt tot mintea. Chimioterapia nu are aici nici un cuvânt de spus. Singura soluție este să recunoști conștiința. Ea este deja vindecătorul suprem. Ea îți va vindeca mintea și nimeni sau nimic altceva. Altfel încercarea de a vindeca mintea este ca și cum ai vrea să vindeci o fantomă pe care în fapt nu o prinzi niciodată! A vindeca cu adevărat mintea înseamnă să vezi nemijlocit de gând că tu nu ești mintea! Mintea e doar un bagaj psihologic și un mit social!
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândul își imaginează că într-o zi și el va fi "sinele". După cum, în tot acest timp, tu nu ai fost, nu ești și nu poți fi nimic altceva decât Sinele. Pentru gând, Sinele fie e veșnic acolo, fie e o absurditate, abstractă, care "DE FAPT", nu există. După cum pentru cel realizat; gândul, mintea e un mit. Iar Sinele e singurul fapt de o concretețe Absolută. Tu cum de nu vezi asta? Cum de nu vezi că gândul care îți promite că îți va da Sinele; dacă urmezi condițiile lui veșnic interminabile? De fapt, tot ceea ce îți oferă gândul, e si mai multă "devenire", el nu ți-l poate da, pentru că Sinele, libertatea fiind infinită este și incognoscibilă! Dacă nu ar fi acum gândul care să te eticheteze, să te definească întru veșnica lui separare și limitare, tu cine mai Ești?
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Însă, nu este necesar ca gândurile să se manifeste imediat în lumea fizică, pentru că ele nu se grăbesc nicăieri. Fiecare gând are un sens, iar cel ce dă sensul unui gând este gânditorul, gânditorul fiind gazda gândului. Dacă sensul unui gând este atractiv pentru gânditor, respectivul gând se va bucura automat de o atenție sporită, deoarece mintea este un organ de reflex, care reacționează spontan la stimuli.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Conștiința se auto-recunoaște ca simplă ființare în momentul în care ne disociem de gând. E starea noastră naturală de bebe, pe care o aveam dinainte de a învăța primul gând. Odată ce acest spațiu tainic a fost invadat de gânduri am creat prin identificare un "eu" fals. Când acest "eu" este văzut ca fals, disocierea de gândire este bruscă, spontană și mintea încetează să ne mai dea târcoale pe vecie. În loc să mergi cu gândul în afară/exterior, întoarce-ți atenția pe dos și mergi pe firul gândului în interior să îi vezi sursa. În acest fel căutătorul se dizolvă în cel veșnic căutat!
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Mintea trebuie dezamăgită, deconspirată într-un mod sistematic. Odată ce mintea este dezamăgită ea va fi înghițită de propria-i ei depresie și astfel va sucomba în acest moment ca simplu fapt de "A-Fi" fără a ști/cunoaște. Odată recunoscută această conștiință, noi vedem implicit și fără ajutorul gândirii că de fapt, chiar această simplă prezență sau "Eu-Sunt" este Sinele cel veșnic. Odată recunoscut asta, singurul lucru care ne mai rămâne de făcut este să rămânem ca această simplitate și să nu ne mai reîntoarcem la identificarea cu gândul efemer ce apare în ea. Privit din acest punct non-dual de abia acum realizăm cât de mult miez au avut toate momentele noastre de dezamăgire, depresie, anxietate etc. care, în fapt toate erau doar încercări de fracturare a minții și de a ieși din ea. Cineva își poate pune un target foarte înalt, dar vieții nu-i pasă de gândurile noastre, și când ființa respectivă va eșua, rezultatul inevitabil va fi depresia. Dar de ce face viața asta? Vrea oare să ne rănească? Firește că nu, ea vede că mintea noastră devine de un ego matusalemic și atunci ne ajută prin eșec, să ne reîntoarcem din rătăcirea eternă a minții în frumusețea și simplitatea inimii. Doar așa recunoaștem că de fapt, suntem Viața/Sinele și nu gândul care o invadează.
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Tocmai de aceea, niciodată omul nu se va elibera de condiționări prin intermediul minții. Dacă oferta gândului este destul de interesantă pentru gânditor, acest gând a tras lozul câștigător: în curând, va deveni experiență, deoarece gânditorul va direcționa constant către el, un flux mărit de energie. Însă nu toate gândurile sunt interesante pentru gânditor. Dimpotrivă. Foarte puține gânduri se materializează instant, tocmai de aceea, foarte multe dintre gânduri rămân în sânul gânditorului - în interiorul minții. Aceste gânduri rămase contribuie la formarea convingerilor, a credințelor și a perspectivei din care este privită viața. Așadar, niciun gând nu se pierde, pentru că orice formă de energie influențează întreaga masă de energie. Chiar și un om, prin prezența sa, influențează concret întreaga lume manifestată. Gândurile care nu se manifestă instant - acele gânduri uzuale, care nu reprezintă un punct de interes extraordinar pentru gânditor, contribuie din plin la atragerea experiențelor pe care ființa respectivă le va trăi într-un viitor Acum.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ține minte, tot ceea ce poți controla nu ești tu, adevărata ta ființă, care este Inima vieții veșnice, Sinele sau Dumnezeu, este fără efort, deci fără control. Dar deseori, cei care mă citesc și sunt la dispoziția gândului, spun: "Bine, fără control, o să trec strada cu ochii închiși, atunci..." dar de fapt, exact controlorul, adică mintea/gândul, îi pune să facă asta, pentru a demonstra cât de important este controlul lui. A fi fără control, a fi vulnerabil, înseamnă a curge odată cu viața ca Viață, și nu ca sincoparea obsesivă a gândului, a nesațului lui de a dobândi și mai mult în toate direcțiile, nesaț hulpav pe care tot gândul îl numește "evoluție".
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Orice creație, la nivelul ei de bază, este o undă, un sunet, o vibrație. Aceste unde sunt primul nivel al oricărei forme de creație. E foarte important de înțeles acest aspect, deoarece sunetul joacă un rol fundamental într-o relație conștientă cu Liniștea. Din Oceanul Esenței, răsar aceste unde, care, în călătoria lor, intră în rezonanță cu alte unde, care călătoresc în aceeași direcție, în aceeași mod și pe aceeași frecvență. Cu alte cuvinte, două unde asemănătoare se unesc, într-un proces de rezonanță. Această unire a undelor asemănătoare creează o nouă formă, care conține acele unde care au intrat în rezonanță de frecvență. Această nouă formă se unește cu formele asemănătoare care călătoresc în aceeași direcție, în aceeași mod și pe aceeași frecvență. După care, această nouă formă urmează același proces, până când se ajunge la forma finală a unei creații.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Pentru că mintea, oricât de mult s-ar strădui, nu poate renunța la minte. Mintea nici măcar nu bănuie că ea e obstacolul principal în calea realizării, atâta timp cât o crezi reală. După cum mintea nu bănuie, căci copilul ei veșnic nevoiaș gândul, e închisoarea din care vrei să evadezi. Iată de ce aveți nevoie de un guru, de o ființă care a biruit mintea. Astfel de oameni sunt extrem de rari, iar Iisus spunea despre astfel de Ființe: "Îndrăzniți și voi, căci adevărat, adevărat vă spun, eu am biruit lumea!" Biruie Maya sau lumea gândului, pentru că această iluzie. ca oricare iluzie, NU EXISTĂ! E doar o farsă pe care Guru o demască și te invită să îi pui capăt. Guru nu îți arată Sinele, ci faptul că Absolut tot ceea ce gândești, simți, crezi, experimentezi despre el, este doar o farsă a minții.
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Exact, dacă tot timpul ne identificăm cu gândul nu observăm că el fuge de la o dorință la alta și ne bagă în bucluc, dar când ne oprim nițel din alergatul după el, identificarea încetează și rămânem cruciți de cât de multă suferință atrage prin dualitatea lui. Mintea azi vrea ceva, mâine altceva și totuși tot ei i se pare asta în regulă. Dar când vine vorba de ceilalți și de mintea lor, mintea noastră etern instabilă le cere statornicie. Nu ai putea iubi un bărbat care azi e cu una, mâine cu alta, nimeni nu ar angaja un om care azi lucrează la el și mâine la o altă companie. Cu cât observi mai profund și mai des mintea cu atât mai repede realizezi că tu nu poți fi gândul schimbător, ci Acela etern neschimbător care îl vede. Gândurile se schimbă și caută "schimbarea, transformarea, evoluție" zice mama lor mintea, dar Acela din tine care de mic vede apariția gândurilor schimbătoare, nu se schimbă niciodată. Când văzătorul unui film nu se mai identifică cu imaginea de pe ecran, adică cu lucru văzut, el realizează că tot ceea ce este schimbător este efemer, după cum unicul neschimbător din ființa noastră, etern imuabil este doar Absolutul sau Sinele.
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!