Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Paulo Coelho

E periculos să iubești! Iubirea e ca un drog. La început ai senzația de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, încă nu e un viciu, dar îți place senzația și îți închipui că o poți ține sub control. Te gândești la persoana iubită vreme de două minute și uiți de ea vreme de trei ore. În scurt timp însă, te obișnuiești cu acea persoană și începi să fii complet dependent de ea. Acum te gândești la ea trei ore și o uiți două minute. Dacă ea nu e lângă tine, încerci aceeași senzație ca și drogații când nu își obțin drogul. În acel moment, așa cum drogați fură și se înjosesc ca să facă rost de ceea ce le trebuie, și tu ești dispus să faci orice pentru dragoste!

în La râul Piedra am șezut și-am plâns (1994)
Adăugat de codrinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 12 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Citate similare

Nu era încă aici, dar era pe drum încoace; se apropia din minut în minut. Când povestești una ca asta, oamenii spun că așa ceva nu poți să simți, e doar o închipuire. Nici nu poți dovedi, dar, cu toate astea, eu știam. Simțeam cum venea pe drum și se gândea: Acum mai sunt numai trei ore, și ajung. Acum au mai rămas două ore și trei sferturi. Acum numai două ore jumătate! Ah, ce încet merge. De-ar merge totuși ceva mai repede. Încă două ore, și un sfert, și voi fi acolo. Voi fi la ea.

în Cel mai târziu în noiembrie
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care partenerul este cel care îți satisface încrederea în tine, deja ai gustat din primul și cel mai toxic drog care dă dependenț㠖 anume valoarea ta depinde de altul, și nu de tine. Nu ți se pare nimic ciudat în acele momente pentru că doreai de mult timp să vină un salvator să te salveze din propria mizerie în care te vedeai tu. Când ai ajuns aici, ești deja dependent complet de celălalt. O să începi să îi accepți orice mici abuzuri emoționale. La început, nu te deranjează deloc pentru că oricum îți oferă enorm de mult pe partea cealaltă. Simți cât de mult te iubește și te apreciază! Cum? Numai tu știi în imaginația ta asta! Așa îi treci cu vederea faptul deja partenerul începe să te critice și să te demoralizeze. Ai senzația că doar ți se pare, că e ceva de moment, lipsit de importanță. Gândește-te puțin la această capcană mascată și încetează -i mai lași pe cei din jurul tău dețină controlul asupra ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea e în tine. A fost tot timpul acolo și e singurul loc unde va fi. Și atunci când nu simți iubire e pentru că ți-ai acoperit iubirea din tine cu gunoaiele existenței de zi cu zi și doar de tine depinde să îți miști fundul și să începi să faci curat printre gunoaie până când vei face iubirea din tine să strălucească din nou. Iubirea e în tine atunci când citești o carte care îți place, când te uiți la filmul sau serialul preferat, când mergi în excursie și ești în mijlocul naturii trăgând pe nas aerul oxigenat al pădurii sau cel sărat al mării și toate problemele de acasă par departe. Când asculți muzica preferată, când ești cu prietenii din copilărie și râdeti de toate amintirile. Iubirea e în tine atunci când îți spune: "Devino maxim din ceea ce poți să devii." Iubirea e când alergi pe bandă sau pe stradă sau tragi de fiare la sală sau faci orice sport, pentru că iubirea îți spune: "Iubește-te! Vreau să ai un corp frumos și sănătos." Iubirea e în tine când te duci mângâi un câine sau o pisică. Iubirea e în tine atunci când știi meriți tot ce e mai bun în viața asta și iubirea e în tine când faci ceva cu pasiune și uiți cum trece timpul. Iubirea e în tine când îți îmbrățișezi părinții și bunicii și îi ierți pentru toate greșelile pe care le-au făcut față de tine, pentru că atât au știut la vremea lor. Iubirea e în tine când te uiți în ochii persoanei pe care o iubești și îi spui: "Te iubesc" fără să îți pese de reacția ei și fără să ai nevoie de ceva în schimb.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rugăciunea către un Sfânt este cum ar fi -ți povestești necazul unui prieten și îi ceri ajutorul. Ei sunt mijlocitori, se roagă pentru noi încontinuu, lui Dumnezeu; ne mai ajută, după puterile lor, lăsate de la Dumnezeu. Noi ne rugăm două minute și ne întoarcem la grijile noastre. Pe când, ei se roagă pentru noi încontinuu, lui Dumnezeu. Am citit există două minute, în decursul celor douăzeci și patru de ore, în care orice cuvânt și orice dorințe ni se îndeplinesc. În fiecare zi, sunt acele două minute, în care orice cuvânt al nostru, gândit sau rostit, are putere. Acest cuvânt poate fi spus în rugăciune, poate fi gândit într-o dorință, poate fi aruncat într-o ceartă. El poate fi ca o binecuvântare, dar poate fi și blestem. Orice cuvânt, din acele două minute, se îndeplinește. Orice dorință are numai două minute. Noi însă nu știm care sunt cele două minute.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Christian Dior

Mâncarea este o chestie nedreaptă. Fiecare îmbucătură rămâne cel mult două minute în gură, două ore în stomac, dar trei luni pe șolduri.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă te concentrezi pe bani nu vei face niciodată bani. Cum se fac banii? Cineva are de oferit ceva ceea ce alții percep valoros. De la pastă de dinți până la mașini, cărți și orice lucru care costă bani. Tu ce ai valoros de oferit? Angajatul clasic își imaginează dacă își vinde timpul (8, 10, 12 ore pe zi) este îndreptățit fie plătit. Ei bine, cât valorează acele ore luate din viața ta și vândute? Merită investiția asta? Să îl faci pe altul bogat cu orele vieții tale în timp ce tu primești niște fărâmituri? Dacă îți place, continuă. Dacă nu îți place, învață creezi valoare, să îți dezvolți abilități care să te facă o persoană valoroasă. Abia atunci vei începe să faci bani adevărați, când vei înțelege ce însemană valoarea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Rodica Nicoleta Ion

Nu vă puteți imagina cât de amar și cât de nefiresc, de insuportabil este jocul cu tine însuți, jocul de a te preface că ești altcineva decât ești și de a încerca să uiți ceea ce nu poți uita, ceea ce nu vrei să uiți. Vrei să fii altfel decât ești, dar nu poți fi nici măcar ceea ce ești cu adevărat. Ești ca un fard prost care îți demască adevărata identitate, căci lumina privirii îți întunecă pleoapele și când nu mai știi cine ești sau ce ești, ajungi să fii uitat într-un colț de suflet, ca o vechitură inutilă, roasă de carii.

în Dialog cu fericirea
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ia-ți 10 minute și răspunde sincer la următoarele întrebări. Ție îți place ceea ce faci în acest moment? Ești în locul în care te simți confortabil? De ce faci ceea ce faci? Peste un an sau doi va conta ceea ce faci acum? Vei fi mulțumit de tine că ai făcut ceea ce faci astăzi? Nu înceta să îți pui întrebări, analizează cu atenție încotro se îndreaptă viața ta și ia măsuri atunci când este nevoie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cutter: Orice truc magic constă în trei părți sau acte. Prima parte este numită "Promisiunea". Magicianul îți arată ceva banal: un set de cărți de joc, o pasăre sau un om. Îți arată acel obiect. Îți va spune poate să te uiți cu atenție la el pentru a vedea dacă este într-adevăr real sau normal sau neschimbat. Dar bineînțeles... că nu este. Cel de-al doilea act se numește "Transformarea". Magicianul va face ca acel lucru banal devină ceva extraordinar. În acel moment începi să cauți secretul.... dar nu-l vei găsi, pentru că, desigur, nu privești cu atenție. De fapt nici nu vrei să-l afli. Vrei să fii amăgit. Dar nici nu aplauzi încă. Pentru că a face un obiect dispară nu este de ajuns; trebuie să-l și aduci înapoi. De aceea orice truc magic are și un al treilea act, cel mai dificil, pe care noi îl numim "Prestigiul".

replici din filmul artistic Prestigiul, după Christopher Priest
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Două-trei

Două dimineți:
Un soare.
Trei dorințe
La picioare.

Două căști:
O melodie.
Două mâini:
O veșnicie.

Trei păreri:
O ipoteză.
Două inimi
O viteză.

Două guri:
O nostalgie.
Două vieți:
O bucurie.

Trei minute:
O pendulă.
Trei motive:
O credulă.

Două stele:
O poveste.
Trei săruturi
La ferestre.

poezie de (9 noiembrie 2012)
Adăugat de Gabriela ChișcariSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai senzația de "sufocare" și nu știi de care sarcină să te apuci mai repede. Crezi problema ține de prioritizare, însă adevărul este că ai multe sarcini total nerelevante pe lista ta. Adevărate pietre de moară. Uneori le ții după tine săptămâni întregi. Când ai prea multe de făcut, de multe ori este mai important stabilești ce să nu faci, la ce să renunți, decât să îți prioritizezi sarcinile. Ia o foaie pe care scrii toate sarcinile pe care le ai de făcut în perioada următoare, fără nicio reținere. Iei o foaie pe care scrii ce să nu faci din lista inițială (sarcinile care nu sunt importante și la care poți renunța ușor). Fii sincer cu tine. Rezultatul: o primă filtrare a sarcinilor care îți aduce o foarte mare claritate în ce ai de făcut deja. Un exercițiu pe cât de simplu, pe atât de puternic, care m-a scăpat de mii de griji și tone de stres. În realitate, dacă privești emoțional cele două situații, vorbim de două stări total diferite. Depinde cum vrei să te simți: copleșit, aglomerat... sau eliberat și pozitiv. A doua zi vei hotărî singur, dimineața, ce faci cu sarcinile apărute între timp. Testează și spune-mi cum funcționează. Dacă ai folosești deja tehnica asta, spune-mi cum te ajută pe tine sau ce faci diferit. Spor și claritate avem!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rezervă-ți o secondă sau două ca să te gândești la asta: în viața ta cauți și cauți persoana potrivită pentru tine. De fiecare dată când te desparți de cineva nu faci decât un pas înainte pentru a găsi acea persoană. Trebuie treci mai departe și să te apropii de persoana potrivită.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acum nu mai vreau fiu nici în New York, nici în Londra, nici în Moscova! Nu mai vreau -mi petrec șapte ore pe zi pe drum într-un oraș mare, oriunde aș avea nevoie mă duc. Pe când, din București, munții sunt la două ore, marea la trei ore. În plus, cum călătoresc mult la concerte, întotdeauna îmi ia foarte puțin ajung la aeroport, în 15 minute sunt acolo. Din punctul ăsta de vedere aveți unul dintre cele mai bune aeroporturi pe care le-am văzut vreodată. Am stat și m-am gândit: în ce țară mai găsești toate aceste lucruri laolaltă? Hmm, Moscova nici măcar nu are mare. Iar când locuiam în Anglia, îmi lua trei ore să ajung la aeroportul Heathrow. Așa Bucureștiul mă eliberează. Și dacă aș putea, aș vrea locuiesc într-un sătuc din România.

în Jurnalul Național (10 februarie 2013)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ești genetic jumătate mama și jumătate tata. Dacă îți negi un părinte prin ură, lipsă de iubire și acceptare, ucizi o bucată DIN TINE. Ești un om mutilat. Orice trăsătură care nu îți place la părinții tăi, este deja în tine și dacă nu o accepți, iubești și admiri, nu o poți folosi în avantajul tău. Așadar simte în inima ta toată iubirea, înțelegea și acceptarea pentru părinții tăi. Doar astfel, vei putea devii tu întreg. Vrei trăiești aici și acum? Vrei dezvoltare personală și evoluție? Perfect. Te duci acum și îți iei părinții în brațe, le spui îi iubești și îi ții în brațe, mult și cu toată acceptarea și iubirea. Și ei au lupta lor. Dacă ceva te nemulțumește la ei, atât pot ei acum. Înțelege că și ei vor lucruri așa cum vrem noi toți dar poate ceva îi oprește. Și ei suferă. Și ei vor mai bine pentru familia lor dar uneori viața dă cu tine de pământ și te ține acolo. Ăsta nu e motiv să îți privești părinții altfel decât cu maximă iubire și acceptare. Luptă tu și pentru ei, nu le mai cere nimic. Doar iubește-i și mulțumește-le apoi ieși pe ușă și mergi la război.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În orașul în care am crescut, lucrurile se mișcau cu o asemenea încetineală, încât dura două ore să te uiți la emisiunea "Șaizeci de Minute".

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești ceea ce faci, nu ești numai "ceea ce mănânci". Ești ceea ce gândești, ceea ce simți. Ești ceea ce gândești despre tine tu, nu ești numai ceea ce gândesc alții despre tine. Pentru că le poți manipula percepțiile. Nu ești nici măcar ceea ce ascund gândesc alții despre tine. Pentru ei pot ascunde admirație sau invidie. Ești gândurile tale ascunse despre lucruri, despre oameni, despre tine. Ești în cele mai ascunse rugăciuni, pe care îți e teamă să le mărturisești. Poate, îți e teamă de judecata altora sau îți e rușine de tine însuți. Altfel, nu ai mai avea niciun gând nerostit. Ești ceea ce lași în urma ta.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

M-am gândit astăzi iubirea poate fi de două feluri. Te îndrăgostești de ființe care îți seamănă, în care îți adori de fapt propriul narcisism, și iubești și ființe cu totul și cu totul diferite, în care iubești ceea ce nu poți avea și ceea ce nu poți fi. Nu știu care e mai mișto. Știu eu am experimentat-o în special pe prima. Cred că a doua e cumva mai altruistă și mai sinceră dar, în același timp, e și o recunoaștere a faptului că nu îți ești ție de ajuns, că nu ești totul pe lume. Și nu pot fi de acord cu așa ceva.

în Sânge satanic (2010)
Adăugat de Dreams in Black and WhiteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pervertirea. Editia a III-a" de Cristina Nemerovschi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -36.00- 17.99 lei.

La început, când ești mic și nu știi nimic, și vocația ta este mică. Există, dar e doar o sămânță ce așteaptă încolțească. Pe măsură ce tu te dezvolți ca persoană, îți dezvolți abilități, faci muncă de autocunoaștere, începi să devii din ce în ce mai bun în a fi tu însuți și a putea oferi celor din jur ceea ce îți face plăcere și la ceea ce te pricepi din ce în ce mai bine. Vocația ta crește odată cu tine. Nu te uita la oamenii de succes comparând ce faci tu cu ce fac ei acum. Dacă ești la început, uită-te la ce făceau acești oameni când erau și ei tot la început. Nimeni nu s-a născut învățat, asta e o certitudine. Dacă unii oameni fac lucruri extraordinare în viață, e pentru că fac pas după pas, în fiecare zi, în timp ce alții visează la cai verzi pe pereți. Nu fi o găină speriată de calitățile vocația și realizările altora. Când tu ești mic și vocația e mică. Când crești tu, crește și ea. Socrate spune educația nu este umplerea unui vas ci aprinderea unei flăcări și știu treaba mea nu este să îți spun ce să faci, cum să faci și când să faci. Treaba mea este să te trezesc din somnul conștiinței. Dacă reușesc asta, știu că ești echipat perfect să faci orice îți propui. Însă fără trezire, nu există acțiune și rezultate. Tu determini ritmul în care vrei să evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un bărbat adevărat e dispus să aștepte ore în șir până când femeia lui e gata în două minute!

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iată cât de paradoxal poate curge LIBERTATEA, într-unii se manifestă într-un mod condiționat, în alții într-un mod Total necondiționat. În cei care se manifestă condiționat, condițiile ca tu să fii liber îmbracă forme și aspecte dintre cele mai hilare cum ar fi: "Trebuie să fii continent (bărbatul să nu ejaculeze și femeia să nu juiseze), "Trebuie să nu îți miști pupilele", "Trebuie să te poți ruga neîncetat cel puțin 24 de ore", "Trebuie să ai puteri par-anormale", "Trebuie elimini complet vocabularul vulgar", "Trebuie să te piși în chiloți", etc. etc. etc. Cel care a DOBÂNDIT LIBERTATEA NECONDIȚIONAT ÎȚI VA SPUNE: Ești deja Asta! Acum spune-mi, ce ai de gând să faci mai departe? Care este Adevărul tău? Pentru dacă te crezi corpul-minte o să ai nevoie de foarte multe condiții pentru libertate și de măcar încă vreo 5.0000000000 de miliarde de existențe!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook