- asistență socială
- Asistența socială este arta în care cunoașterea științei relațiilor umane și a deprinderilor de relaționare este folosită pentru a mobiliza capacități latente existente în orice individ, astfel încât acesta să fie mai bine adaptat la stresul vieții de zi cu zi.
definiție de Felix Biestek (1949)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Să spunem așadar ce este providența: providența este voința lui Dumnezeu prin care cele existente capătă împlinirea adecvată lor. Iar dacă providența este voința lui Dumnezeu, urmează cu o necesitate absolută ca lucrurile existente să se petreacă potrivit unei rațiuni drepte, în cel mai bun chip, în modul cel mai divin și numai așa cum este bine, astfel încât ele nu ar fi posibil să se găseasca într-o ordine mai bună. Specific providenței este să împartă fiecăruia ce îi este folositor și, din acest motiv, rezultatul alegerilor va fi uneori folositor, alteori nu va fi.
Nemesius din Emesa în Despre natura omului
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
- asistență socială
- Asistența socială este profesia care asigură sprijin pentru indivizii, grupurile și comunitățile dintr-o societate aflată în schimbare și creează condițiile sociale favorabile bunăstării oamenilor și societății.
definiție de Karla Krogsrud Miley în Practica asistenței sociale (2004)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Capacități intelectuale de seamă n-au apărut pe planeta Pământ decât în ultima zi a Calendarului Cosmic. Funcționarea corelată a celor două emisfere cerebrale constituie un instrument pe care ni l-a dat natura pentru ca noi să supraviețuim. Este puțin probabil să putem supraviețui dacă nu folosim întregul potențial creator al inteligenței noastre umane. "Suntem o civilizație științifică." spune Bronowski. Aceasta înseamnă o civilizație în care cunoașterea și integralitatea cunoașterii sunt esențiale. Cuvântul știință nu este decât denumirea latinească a cunoașterii... Destinul nostru este cunoașterea.
Carl Sagan în Balaurii Raiului
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu pot concepe un Dumnezeu care-și răsplătește și pedepsește creaturile, sau are o voință de felul celei pe care o găsim în noi. Nici nu pot, nici nu aș vrea să concep că un individ supraviețuiește morții fizice; să îndrăgească astfel de gânduri sufletele slabe, din teamă sau egoism absurd. Eu sunt satisfăcut de misterul eternității vieții și de cunoașterea unei mici părți a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înțelegerea unei părți, oricât de mici, a Rațiunii care se manifestă în natură.
Albert Einstein în Lumea așa cum o văd eu
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu pot concepe un Dumnezeu care-și răsplătește și pedepsește creaturile sau are o voință de felul celei pe care o găsim în noi. Nici nu pot, nici nu aș vrea să concep că un individ supraviețuiește morții fizice; să îndrăgească astfel de gânduri sufletele slabe, din teamă sau egoism absurd. Eu sunt satisfăcut de misterul eternității, al vieții și de cunoașterea unei mici părți a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înțelegerea unei părți oricât de mici a Rațiunii care se manifestă în natură.
Albert Einstein în Lumea așa cum o văd eu
Adăugat de bobo
Comentează! | Votează! | Copiază!
Participă la discuție!
Recunosc că între caracterul confuz al visului manifest și starea de refulare a ideilor latente altfel zis repulsia resimțită luând cunoștință de aceste idei există o relație de la cauză la efect. Conchid că dacă visul este confuz, el este astfel din necesitatea de a nu trăda anumite idei latente pe care conștiința le dezaprobă. Astfel se explică acțiunea de deformare, care pentru vis este o adevărată deghizare.
Sigmund Freud în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Mediul acid este responsabil pentru kilogramele în plus cu care trăim. Ca o reacție de autoprotejare a organismului, acesta produce celule adipoase pentru a înlătura acizii de la organele noastre principale încercând astfel protejarea lor. Tot acesta este motivul pentru care organismul le elimină atât de greu. Dacă mâncăm astfel încât să oferim un mediu mai alcalin organismului nostru, el nu va mai avea nevoie de prea multe țesuturi adipoase.
citat din Robert O'Young
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Este semnificativ să subliniez aici că tu, ca individ, reprezinți suma deprinderilor de gândire pe care ți le-ai însușit până în momentul de față.
Colin Turner în Născut pentru succes
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Leadershipul este arta de a mobiliza pe ceilalți din jur să lupte pentru niște aspirații comune.
autor necunoscut/anonim
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Omul este așa de prost încât face arme nucleare și le îmbunătățește astfel încât să fie de 1000 de ori mai distructive decât arma nucleară care a fost aruncată asupra orașului Hiroshima. Dacă ei continuă în această direcție, va însemna sfârșitul speciei umane așa cum o știm. Ființele umane nu sunt suficient de înțelepte încă pentru a-și folosi tehnologia lor inovatoare.
citat din Jacque Fresco
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Rușinea este sentimentul adânc înrădăcinat de însăși mama natură în fiecare om. Rușinea îi spune omului că anumite acțiuni sunt total împotriva firii. Problema este că ceilalți oameni au învățat să folosească acest sentiment pentru a-i manipula pe cei din jur. Rușinea este una dintre cele mai primare emoții umane. Ea este și periculoasă pentru că îi spune unui om că el, ca individ, nu are valoare și nu este destul de bun pentru a exista. Sentimentul de vinovăție este sentimentul că acțiunile noastre au fost greșite însă rușinea ne spune că noi suntem greșiți. Omul va face orice ca să evite sentimentul de rușine și de aceea poate fi manipulat prin acest sentiment. Invidia, rușinea și vinovăția sunt cele 3 emoții negative pe care trebuie să le evităm în viața noastră socială.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Trăim într-o lume în care, când ești prosper și bine hrănit, poți avea sentimentul că totul e relativ, că toate valorile sunt consensuale și negociabile. Că valori umane ca mila, suferința, credința, dragostea chiar, nu sunt altceva decât patetisme ieftine sau clișee culturale de mult uzate. Că arta este ironie și experiment perpetuu, joc cu concepte la rândul lor negociabile. Că Dostoievski este un mare scriitor pentru că un număr de oameni au decis acest lucru printr-un fel de vot (fie el și cenzitar). E o lume a spectacolului și-a virtualității, a depeizării și-a selecției naturale în toate zonele imaginabile: supraviețuiesc acele branșe ale științei care atrag mai multe fonduri pentru cercetare, acele genuri de filme care aduc mai mult profit, acele tipuri umane care se adaptează mai bine lumii ușoare, vesele și apocaliptice prin care trecem ca-n vis.
Mircea Cărtărescu în Pururi tânăr, înfășurat în pixeli
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Stresul
Stresul este un favor pentru proști,
el favorizează râsul
strecurat de șarpele cu clopoței,
disperarea tronează destabilizarea
frăției veninoșilor.
Stresul este mereu în vertij de atâta ură,
transpiră rău vestejiții la poala plină de friguri.
Vremea sporește stresul peste veninoși,
tratamentul pentru stres este doar moartea,
ea reciclează maleficitatea,
tronând ferestrele deschise pentru viitor.
Cuvintele apasă stresul purtat de nebuni,
transpirațiile năpădesc speranțele stresului,
el fiind moartea
ce respectă lucrarea divină,
surată a destinului ce va urma.
poezie de Constantina Gina Dumitrescu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
- psihologie socială
- Psihologia socială este știința conflictului între individ și societate.
definiție de Serge Moscovici în Psihologia socială sau mașina de fabricat zei
Adăugat de Lucian Velea
Comentează! | Votează! | Copiază!
Material propriu romanului nu există; totul e bun pentru roman, orice simțire, orice idee; este folosită orice însușire a gândului sau a sufletului; orice percepție e binevenită. Și dacă ne-am putea închipui că arta romanului ar prinde viața și ar veni printre noi, ne-ar pofti fără îndoială să o frângem și să o bruftuluim, dar și să o cinstim și să o iubim, pentru că în felul ăsta tinerețea ei ar fi reîmprospătată și suveranitatea ei asigurată.
citat clasic din Virginia Woolf
Adăugat de pana corina
Comentează! | Votează! | Copiază!
Remarcăm că atunci când am ajuns prin analiză la cunoașterea ideilor latente, ele ne apar de cu totul altă natură decât conținutul manifest al visului. Dar aceasta nu este decât o primă impresie, care se va risipi după examinare, căci constatăm în cele din urmă că întreg conținutul visului se explică prin ideile latente, precum și că majoritatea ideilor latente își au reprezentarea în conținutul manifest.
Sigmund Freud în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Măreția unei meserii este poate, înainte de orice, de a-i uni pe oameni: nu există decât un singur lux adevărat și anume cel al relațiilor umane.
Antoine de Saint-Exupery în Pământ al oamenilor
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vorbește despre ceea ce-ți place mai des decât vorbești despre ceea ce te supără. Totul este așa cum este, însă felul în care ne raportăm la situații depinde doar de noi. Observă că atunci când te focalizezi pe probleme, ai mai multe probleme. Poți ad litteram să gândești în așa fel încât să te îmbolnăvești. Stresul vine doar din interior și slăbește sistemul imunitar. Cauza inițială a majorității bolilor este stresul. Celulele din corpul tău răspund la gândurile și emoțiile tale. Gândește pozitiv și te vei simți mai bine.
citat din Mark Sutton
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ignorăm cunoașterea culturii când ne gândim la educație. Ignorăm aerul pe care îl respirăm până când nu devine rarefiat ori viciat. Cunoașterea culturii este oxigenul relațiilor sociale.
citat din E.D. Hirsch, Jr.
Adăugat de Lorena Fota
Comentează! | Votează! | Copiază!
În arta conducerii, mai importantă decât cunoașterea tehnicii de-a conduce, este cunoașterea celor care sunt conduși.
citat din Wladyslaw Loranc (1977)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!