Banii sunt un lucru ciudat. Dacă nu îi aveți, lucrurile sunt simple, nu apare nicio problemă. Însă dacă îi aveți, problemele își fac, cu siguranță, apariția. Una dintre cele mai mari probleme pe care le creează banii este faptul că nu știi niciodată dacă tu ești cel dorit sau ei. Și acest lucru este atât de dificil de aflat, încât ai prefera să nu îi ai deloc. Atunci, cel puțin, viața ar fi simplă. Banii, care ar fi putut reprezenta o mare plăcere, devin însă - în acest caz - o sursă de angoasă. Nu ei sunt însă adevărata sursă, ci propria ta minte. Banii sunt folositori, nu este niciun păcat să îi ai, nu este nevoie să ai un sentiment de culpabilitate.
Osho în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea Trifu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit dar ai și alte probleme. Poate trebuie să te întreții singur dar cel puțin ai banii tăi. Probleme însă sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am, și când o să fiu, am să fac" este păcatul pe care mulți oameni îl fac. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești să fii fericit chiar în clipa asta pentru că privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare, nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Știind acest lucru ce ai de gând să faci diferit începând din acest moment?
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate că e nevoie să te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am și când o să fiu, am să fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești să fii fericit chiar în clipa asta pentru că, privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie să fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Arta vieții
Adevarata fericire se afla in lucrurile marunte si simple din viata noastra. Nu trece-ti pe langa ele fara sa le observati. Fericirea se afla in noi si langa noi. Pentru mulți dintre noi fericirea este o chestiune de atitudine. Iar atitudinea pe care o alegem față de viață influentează în mod direct efectul pe care îl au lucrurile asupra noastră. Credem că nu putem schimba această stare care ne cuprinde fără voia noastră, însă adesea acest lucru se întamplă numai pentru că nu am încercat nicioadata să o schimbam. De ce? Pentru că uitam ce ne face cu adevarați fericiți. Timpuri noi, oameni noi. În aceste timpuri pe care le trăim am impresia că toate principiile și valorile după care ne ghidăm s-au schimbat complet. Mândria, orgoliul, invidia și banii sunt primordiale. Puțini sunt cei care caută să întindă o mână de ajutor, să trăiască în armonie, iubire și fericire. Nu știu dacă pot vorbi despre fericire, pentru că este un termen al cărui sens nu cred că îl voi înțelege, pe deplin, niciodată. De ce afirm acest lucru? Poate pentru simplul fapt că în viața mea, de câte ori am avut impresia că "am prins fericirea ", aceasta mi-a scăpat printre degete. Și... totuși... sunt convins că în orice ființă, există, acolo undeva, în cel mai ascuns colțișor al minții și inimii sale, dorința, necesitatea de a fi fericită. Sunt conștient că fericirea deplină este foarte greu de obținut. Dar dacă vrei cu adevărat ceva în viață, atunci cu siguranță vei reuși. Fericirea este legată incontestabil de iubire.
Adăugat de Marius Călin
Comentează! | Votează! | Copiază!
Banii sunt un mijloc de a ajunge unde vrei - nu de a ajunge ce vrei. Banii sunt un mod de a monitoriza evoluția, rezultatele - nu sunt rezultatul. Banii rezolvă ceea ce lipsa banilor creează. Banii nu te fac mai rău - doar amplifică ce ești deja. Banii îți pot schimba oamenii din jur în prieteni pe interes sau camarazi pe viață. Depinde DOAR DE TINE cum îi privești, ce faci pentru ei și ce faci cu ei. Ce alte convingeri știi despre bani?
citat din Daniel Zărnescu
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Banii îți permit să nu faci lucrurile care nu îți plac, cum mie nu prea îmi place să fac nimic, banii îmi sunt foarte folositori.
citat din Groucho Marx
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dacă banii sunt un lucru rău, atunci cum este sărăcia?
citat din Eric Linklater
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dick: Ei, bine, aici este. Acesta este locul pe care-l va ocupa Ema, această minunată creatură micuță. Ce părere aveți, domnișoară? E suficient de potrivit pentru Ema acest loc?
Maria: Da, bineînțeles. De fapt, ea nu are preferințe. Se simte bine oriunde, atâta timp cât e liberă și nu o amenință nimic.
Dick: Păi, aici chiar că nu o amenință nimic.
Maria: Eu știu, însă Ema nu știe acest lucru. În orice caz, îl va afla în curând, cu siguranță. Aș putea să întreb ce anume îi veți da de mâncare?
Dick: Asta ar fi putut constitui o problemă, însă de acest lucru se va ocupa specialistul nostru în domeniu, aici de față. Sem, te rog...
replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de Cornelia Georgescu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Motivul pentru care foarte mulți oameni sunt săraci sau se luptă cu greutățile vieții din punct de vedere material e un motiv care te face să râzi. Se concentrează atât de mult pe făcut bani încât uită ce sunt banii. Bani sunt doar UNA din multele forme pe care le poate lua valoarea. Mai mult, nu sunt deloc o formă de valoare importantă. Sunt doar niște hârtii amărâte pe care le dai și primești în schimb altfel de valori. Banii sunt practic o TRADUCERE a valorii. Dai bani și primești mâncare, distracție, obiecte, chiar și sex. Cu banii poți cumpăra multe alte lucruri pe care le consideri valoroase. Nu poți cumpăra orice lucru valoros și mai ales nu poți cumpăra valori cu adevărat importante. Iubire, prieteni, o viață împlinită, sănătatea, experiențele de viață, dezvoltarea abilităților. Banii nu se fac urmărind să faci bani. Banii se fac urmărind să oferi valoare oamenilor din jur, celor care au bani și care sunt dispuși să plătească cu bani ceea ce tu ai de oferit.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Și faptul că știi și faptul că nu știi răsare și apune în tine... dar tu doar ești, iar faptul tău de A FI se va îngriji de toate.. Faptul tău de A Fi sau Eu Sunt... este numele celui fără de nume.. Este adevăratul tău nume.
Dacă vrei cu adevărat să realizezi natură ta adevărată.. uită tot ceea ce știi cu privire la cine ești tu, și rămâi cu ceea ce este evident, cu faptul că "TU EȘTI". Acesta este singurul lucru pe care îl "știi" cu siguranță.
Eu Sunt-este sigur. Eu Sunt asta sau asta, este doar cunoaștere dobândită din afară ta.
Eu Sunt -această este clara vedere
Satyananda în Beatitudinea Adevarului Ultim
Adăugat de Alexandra
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cauza numărul 1 pentru care oamenii sunt săraci o reprezintă atitudinea și mentalitatea pe care le au față de bani. Acest lucru se datorează programării sociale. Încă de mic, preiei din mediul în care trăiești conceptele celor din jurul tău despre bani cum ar fi: banii sunt răi sau banii nu aduc fericirea. Creează-ți propriile convingeri pentru a atrage în viața ta ceea ce îți dorești!
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
O persoană cu adevărat non-violentă este cea care nu ucide pe nimeni și care nu face rău nimănui, deoarece este împotriva faptului de a ucide, este împotriva faptului de a face rău. Ea se va împotrivi însă și în situația în care altcineva încearcă să îi facă ei vreun rău. Dacă cineva încearcă să o ucidă, ea se va împotrivi și în acest caz și nu va permite ca acest lucru să se întâmple. Ea nu va iniția nicio violență, însă dacă împotriva ei va fi îndreptat vreun act violent, atunci se va bate din toate puterile. Numai așa oamenii non-violenți pot rămâne independenți; altfel vor fi sclavi, vor rămâne săraci și vor fi întotdeauna exploatați de alții.
Osho în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea Trifu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Unul din motivele numărul 1 pentru care oamenii sunt săraci material e că au niște emoții foarte neplăcute, frici și convingeri negative legate de vânzări și marketing. Hai să ne imaginăm locul ăla cu mâncare faină în care îți place să mergi și să mănânci, deși nu e chiar ieftin, dar știi că te premiezi pe tine când mergi acolo. Hai să ne imaginăm mașina aia faină pe care ți-o dorești și dacă ai avea banii i-ai da fără să stai pe gânduri doar să fii la volanul ei. Hai să ne imaginăm excursiile alea faine în care vrei să mergi și pentru care ai da banii fără să clipești sau să îi consideri pierdere. Haine, evenimente, tehnologie, cărți și cursuri, toate alea după care toți salivăm... Toate sunt legate de vânzări și marketing și toate ne iau banii. Iar noi i-am da cu plăcere, dacă i-am avea. Și atunci, de ce nu te poți vedea TU de partea celalaltă a tejghelei? De ce crezi că e ceva rău să vinzi și să promovezi ceva ce ai tu de dat, dacă tuturor ne face atât de mare plăcere să cumpărăm? De ce ne imaginăm că vânzările și marketing-ul sunt un lucru rău când noi cheltuim bani pe ce ne place zilnic și iubim să descoperim un serviciu, produs sau firmă de calitate?
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dragostea și libertatea sunt ambele nevoie esențiale. Până acum, omenirea a trăit într-un mod atât de nebunesc, încât nu-ți poți satisface decât una dintre necesități: poți să fii liber, dar în acest caz trebuie să renunți la ideea de a iubi... Majoritatea oamenilor au decis în favoarea dragostei și au renunțat la ideea de libertate. Însă, apoi, oamenii ajung să trăiască precum sclavii. Bărbatul a redus femeia la calitatea de lucru, de marfă și bineînțeles că și femeia a făcut același lucru în propriul mod subtil: i-a băgat pe toți soții sub papuci... Dacă iubești nu este în nici un caz necesar să-ți distrugi libertatea. Pot să existe laolaltă; nu există nici un antagonism între ele... Iubește omul, însă lasă-i totala libertate. Iubește omul, însă de la începutul-începutului lămurește faptul că nu îți vinzi libertatea.
Osho în Când iubești
Adăugat de Loredana Dumitrescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Un copil nu se educă lăsându-l la televizor sau la laptop. Acel mic om are nevoie să învețe de la cei din jurul său comportamentele și modul de raționare care mai apoi îi vor construi personalitatea. Nu cred că ar trebui să ne mai mirăm de ce copiii sunt atât de agresivi, au probleme de vorbire sau pur și simplu nu pot să socializeze - sursa acestora se poate găsi în comportamentul pasiv al părinților în primii ani ai săi de viață. Și, ca de obicei, auzim cât se poate de frecvent: "Dar cum se poate una ca asta? Eu mi-am educat copilul foarte bine"... Oare să fie așa? Ia să ne gândim puțin: cel mic e ca o sămânță care se dezvoltă, iar dacă tu ca și părinte nu ai grijă ce "plantezi" s-ar putea ca mai târziu să te trezești cu o buruiană în toată splendoarea ei pe care vrei să o transformi în trandafir. Vă rog, mai ales pe voi ce mai tineri care încă nu aveți copii, nu credeți că un aparat poate înlocui iubirea părinților și îi poate oferi educația cea mai solidă pentru viitorul lui. Nicio altă persoană sau obiect nu poate să facă acest lucru - cu atât mai puțin banii.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cea mai simplă metodă prin care poți să atingi un obiectiv este să te gândești ce rol te ajută pe tine să obții acel obiectiv pe care îl dorești. Spre exemplu dacă vrei să îți cumperi o mașină și ai nevoie de bani, ca să obții banii necesari probabil că ai nevoie de o avansare sau de o mărire de salariu. În acest caz întrebarea este următoarea: ce rol trebuie să-mi asum eu ca să obțin o mărire de salariu? Sau ce rol trebuie să îmi asum să pun deoparte banii respectivi.
citat din Daniel Zărnescu
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Acest palton a fost al tatălui meu și el l-a purtat, dar asta nu are nicio importanță, căci și în acest palton eu sunt Henry Ford. Fiul meu este încă tânăr și fără experiență, de aceea îi este frică de ceea ce vor crede oamenii dacă el se va caza într-un hotel ieftin. Pe mine nu mă preocupă părerea celorlalți oameni, fiincă îmi cunosc adevărata valoare. Iar miliardar încă nu am devenit, pentru că știu să număr banii și fac diferența dintre valorile adevărate și cele false.
citat din Henry Ford
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Guvernanții nesătui
Sunt lacomi, nu-i nimic de spus,
Chiar dacă "banii n-au miros",
Adună cât mai sunt pe "sus"
Toți banii care vin... de "jos".
epigramă de Vasile Vulpașu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Părerea mea este că cei mai mulți oameni nu sunt retribuiți deloc în mod satisfăcător. Dar una din cauzele ascunse ale acestei situații este faptul ca ei desconsideră banii, fie că-și dau seama, fie că nu. Acești oameni au senzația că banii sunt murdari și că "a dori să fii bogat constituie sursa tuturor relelor". Un alt motiv îl reprezintă ipocrizia lor, atunci când susțin că sărăcia este o virtute. Aceste idei, implantate adînc în subconștient, pot fi rodul educației, al ignoranței sau chiar a unei interpretări greșite a Scripturilor.
Joseph Murphy în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândul este un instrument. Foarte prețios, de altfel. Însă omul nu este gândurile sale, deși, de cele mai multe ori, identificarea sa cu gândurile este completă. Doar prin raportarea la gânduri se creează războaie, conflicte, violențe - într-un cuvânt, zgomote. Gândul este o creație, deci are o formă, chiar dacă ochii umani nu pot vedea această formă. Gândul are o vibrație proprie, fiind o entitate de energie aflată în călătoria sa individuală. Așadar, gândurile nu sunt incluse în oameni, ci există printre oameni, intrând într-o relație cu acei oameni cu care rezonează. Însă oamenii nu știu acest lucru - nu știu faptul că formele lor sunt separate de formele de gând - tocmai de aceea oamenii au devenit prizonierii gândurilor, gândirea reprezentând, în mod paradoxal, cea mai puternică slăbiciune a omenirii. Și de ce este cea mai puternică? Pentru că oamenii nu știu faptul că gândul este o dependență, iar în acest mod, calea gândului devine mult mai ușoară.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îți ajunge să supraviețuiești.
citat din Stela Popescu
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!