Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Osho

Privește animalele, privește păsările: ele nu sunt triste, ele nu sunt frustrate. Niciodată nu o să vezi un bizon ieșindu-și din fire. El este pe deplin mulțumit să își mestece aceeași iarbă în fiecare zi. El este aproape iluminat! Nu există nicio tensiune, el este în deplină armonie cu natura, cu el însuși, cu tot ceea ce este. Bizonii nu fac partide pentru a revoluționa lumea, pentru a schimba bizonul în super-bizon, pentru a face bizonii religioși sau virtuoși. Niciun animal nu este preocupat de vreun ideal uman. Cu siguranță că bizonii râd și întreabă: "Ce vi s-a întâmplat? De ce nu puteți fi pur și simplu voi înșivă? Ce nevoie aveți să fiți altcineva?". Primul lucru este așadar acela de a te accepta, în mod profund, pe tine însuți.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Citate similare

Osho

Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuți. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorității sau a inferiorității. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie și din acest lucru nu rezultă nicio comparație. Și nu pot -mi închipui o ființă care aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat încerce, dar au eșuat lamentabil. Fii doar tu însuți și va fi suficient.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Gabriela IancsikSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Osho

Banii sunt un lucru ciudat. Dacă nu îi aveți, lucrurile sunt simple, nu apare nicio problemă. Însă dacă îi aveți, problemele își fac, cu siguranță, apariția. Una dintre cele mai mari probleme pe care le creează banii este faptul că nu știi niciodată dacă tu ești cel dorit sau ei. Și acest lucru este atât de dificil de aflat, încât ai prefera să nu îi ai deloc. Atunci, cel puțin, viața ar fi simplă. Banii, care ar fi putut reprezenta o mare plăcere, devin însă - în acest caz - o sursă de angoasă. Nu ei sunt însă adevărata sursă, ci propria ta minte. Banii sunt folositori, nu este niciun păcat îi ai, nu este nevoie să ai un sentiment de culpabilitate.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, și nu există nici persoane egale între ele. Fiecare este unic. Egalitatea este, din punct de vedere psihologic, o aberație. Nu toți oamenii pot fi un Albert Einstein sau un Rabindranath Tagore. Însă aceasta nu înseamnă Rabindranath Tagore este superior pentru că nu poți fi asemenea lui. Nici el nu poate fi ca tine. Eu cred că fiecare reprezintă o manifestare unică. Trebuie deci renunțăm la toate ideile de superioritate, inferioritate, egalitate și inegalitate și să le înlocuim cu ideea nouă de unicitate. Într-adevăr, fiecare individ este unic. Privește doar cu mai multă iubire și vei vedea că fiecare individ are ceva propriu, un lucru pe care nu îl mai are nimeni altcineva.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Un om care respectă principiul modestiei și al nonacumulării o să primească tot ceea ce are nevoie, atunci când are nevoie. Pentru mintea lui este în armonie cu emoțiile lui. Atunci când emoțiile sunt în armonie cu tine însuți, eficiența ta este extraordinară. Atunci ești creativ, ești intuitiv, gândești mult mai profund.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Iarba nu este mai verde în partea cealaltă, ci este mai verde acolo unde o uzi". Clar și simplu. Renunță la apatie, lene, confort, victimizare, comoditate și, în loc îi invidiezi pe alții pentru ceea ce sunt sau au, mai bine faci în fiecare zi câte ceva pentru tine, pentru visurile tale și pentru viața ta. De putut poți cu siguranță - dacă faci o prioritate din obiectivele tale, însă este necesar depui efort pentru ele. Scuze, justificări, amânare, victimizare (și invidie) sau acțiune, rezultate și împlinire? Tu ce alegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Religiile au impus foarte superficial niște lucruri omului; subconștientul său nu este de acord cu ele. Fiecare om trăiește în dezacord cu el însuși. Așadar, ori de câte ori are ocazia – pentru o cauză nobilă, democrație, libertate, socialism, orice cuvânt frumos devine o umbrelă pentru a-și ascunde caracterul urât – vrea, pur și simplu să distrugă și se bucură de distrugere.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce există este pace. Nu trebuie faci nimic pentru realizare. Dumnezeu sălășluiește în tine, ca fiind tu. Realitatea este întotdeauna aceasta. Noi NU CREEM NIMIC NOU și nici nu dobândim ceva ce nu am avut înainte. "EU EXIST-EU-SUNT" – este unica și permanenta dovadă a Sinelui experimentată de fiecare dintre noi. Nimic altceva nu este atât de evident ca "Eu-Sunt". "Eu-Sunt" este realitatea. Eu sunt aceea sau cealaltă, este ireal. "Eu-Sunt" este Adevărul, acesta e un alt Nume dat unicului Sine. Realizarea Sinelui este cel mai mare realizare pe care îl poți face umanității. ADEVĂRUL ESTE ATÂT DE SIMPLU. CEEA CE AM REALIZAT E POSIBIL PENTRU FIECARE DINTRE VOI. Tu ești Sinele Acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Spiritual Teaching of Ramana Maharshi Paperback" de Ramana Maharshi este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.
Osho

Iubirea este un subprodus al spiritului meditativ. Ea nu este legata de sex, ci de dhyana - meditație. Cu cât pătrundeți mai mult în tacere, cu atât mai mult vă veți simți în armonie cu voi înșivă, cu atât mai mult veți avea o senzație de realizare și de prezență a unei noi expresii a ființei voastre. Începeți iubiți. Nu o anumită persoană - acest lucru se poate întâmpla, dar e cu totul altceva - începeți iubiți. Și această iubire devine pentru voi un mod de viață. Ea nu se transformă niciodată în repulsie, pentru că este mai presus de atracție.

în Revoluția interioară
Adăugat de LiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Arta vieții

Adevarata fericire se afla in lucrurile marunte si simple din viata noastra. Nu trece-ti pe langa ele fara sa le observati. Fericirea se afla in noi si langa noi. Pentru mulți dintre noi fericirea este o chestiune de atitudine. Iar atitudinea pe care o alegem față de viață influentează în mod direct efectul pe care îl au lucrurile asupra noastră. Credem că nu putem schimba această stare care ne cuprinde fără voia noastră, însă adesea acest lucru se întamplă numai pentru că nu am încercat nicioadata să o schimbam. De ce? Pentru uitam ce ne face cu adevarați fericiți. Timpuri noi, oameni noi. În aceste timpuri pe care le trăim am impresia toate principiile și valorile după care ne ghidăm s-au schimbat complet. Mândria, orgoliul, invidia și banii sunt primordiale. Puțini sunt cei care caută întindă o mână de ajutor, trăiască în armonie, iubire și fericire. Nu știu dacă pot vorbi despre fericire, pentru că este un termen al cărui sens nu cred îl voi înțelege, pe deplin, niciodată. De ce afirm acest lucru? Poate pentru simplul fapt că în viața mea, de câte ori am avut impresia "am prins fericirea ", aceasta mi-a scăpat printre degete. Și... totuși... sunt convins că în orice ființă, există, acolo undeva, în cel mai ascuns colțișor al minții și inimii sale, dorința, necesitatea de a fi fericită. Sunt conștient fericirea deplină este foarte greu de obținut. Dar dacă vrei cu adevărat ceva în viață, atunci cu siguranță vei reuși. Fericirea este legată incontestabil de iubire.


Adăugat de Marius CălinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Greșelile sunt acceptate, nimic nu este în neregulă cu ele. Toată lumea comite greșeli și toată lumea trebuie le comită. Nu cere perfecțiune. Greșelile sunt bune, ele te fac să fii uman. Altfel, ori vei fi neomenesc, ori supraomenesc, și nici una dintre aceste variante nu este benefică.

în ABC-ul Iluminării
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi că tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci -l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Crez

Cel care nu are tată nu se poate numi om
Avem cu toții unul și acela se numește Iisus Hristos
Refuz erotismul pe suprafețe plane
Sunt distruse de acarieni
Amorurile mele sunt mentale, cerebrale, verticale
Nebunia este singurul instrument care schimba lumea in rău
Este incubata, dar nu rămâne în interior și, din păcate, produce implozie!
Limbajul nostru este universal, aparține tuturor
Refuz mezaliante, pentru a-mi conserva sângele pur, știu ca este albastru!
Mă simt frumoasa, pentru ca am gândit pur și simplu frumos
Iubesc materia din care am fost creată, pentru ca este coordonată de mintea mea
Cred oamenii sunt minunați doar ca proiecții mentale!

poezie de
Adăugat de Gorunescu Carmen LidiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doza de realism. Orice comportament uman are în spate o motivație egoistă. Oamenii nu îți sunt loiali ție, ci te vor în viața lor pentru ceea ce le oferi, pentru cum se simt când sunt cu tine. De fapt, dorința lor ca tu faci parte din viața lor este o reflecție a intereselor lor egoiste. Când nu mai au nevoie de tine, când relația nu le mai este de folos, se vor îndepărta de tine. Acceptă asta pentru că și tu faci la fel. Așa suntem noi oamenii construiți și cumva este normal ca fiecare să își urmească interesul propriu. Nu are niciun sens suferi când se încheie un capitol, ci bucură-te de tot ceea ce ai trăit și învățat de la oamenii care au fost în viața ta. Cu bune, cu lecții, viața merge înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dorința de bogăție este pur și simplu capacitatea de dezvoltare a vieții, căutându-și împlinire; orice dorință este efortul unei posibilități neexprimate de a se produce. Puterea care caută se manifeste este cea care determină dorința. Ceea ce te face pe tine să îți dorești mai mulți bani, este același lucru care face planta crească; este Viață care își caută exprimare deplină.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Există lucruri care stau în controlul nostru și există lucruri pe care nu le putem controla. Cheia unei abordări sănătoase este să putem face diferența dintre ele, iar apoi avem curajul acționăm în privința lucrurilor pe care le putem schimba și să aveam puterea acceptăm lucrurile pe care nu le putem schimba. Această acceptare nu este un lucru care se întâmplă pur și simplu, ci este rezultatul unui proces de lucru interior cu propriile temeri, convingeri, dorințe și nevoi.

în Cartea "Acum o viață"
Adăugat de Doina MSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu ai nevoie de niciun pretext pentru a celebra viața. Cel mai bun motiv este faptul că te iubești pe tine însuți și te simți recunoscător pentru abundența și binecuvântarile de care te bucuri. Viața este un dar minunat și fiecare nouă zi aduce cu sine atât de multe motive de celebrare încât chiar ar trebui faci acest lucru. Nu aștepta niciodată o invitație la petrecerea vieții. Dă tu însuți o astfel de petrecere.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Psychic Pathway: A Workbook for Reawakening the Voice of Your Soul Paperback" de Sonia Choquette este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -82.99- 48.99 lei.
Oscar Wilde

Singurul lucru bun pe care-l poți face cu un sfat este să-l dai mai departe; nu este niciodată de niciun folos pentru tine însuți.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Collected Works of Oscar Wilde" de Oscar Wilde este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 22.99 lei.

Pentru tine-s...

Pentru tine este roua dimineților divine,
Să-ți învioreze trupul, clipele ți le-aline,
Pentru tine bate-n raze toată ziua mândrul soare
te umple de căldură, să te scalde în candoare...

Pentru tine-s toate cele, e lucru sau ființă,
Că e iarbă, pom sau suflet, -i lucrat într-o știință,
Pentru tine-i luna, ploaia, cheia solul și cu versul,
Oricare-ți conjugă viața, pentru tine-i universul...

Pentru tine sunt istorii cu finaluri fericite,
Țesături de caractere elegante și-ndulcite,
Pentru tine ce nu este, într-un mod sau altu-n care,
Eu o spun cu fermitate, tu nu ai asemănare!...

Pentru tine e iubirea și firește-ți aparține,
Dar mă rog în a mea sine... pentru tine... pentru mine...
... să fac parte și-eu din tine... pentru tine-s eu... știi bine...

poezie de (17 martie 2017)
Adăugat de Vasile ZamolxeanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Animalele mai mari sunt cele mai bune, deoarece, în primul rând, în majoritatea cazurilor, ele sunt deja pregătite pentru casă; în al doilea rând, știi exact ce fel de personalitate ai de gând obtii cu acel animal; și-n al treilea rând, ele sunt deja crescute, astfel încât nu este nevoie să mai întrebi cât de mari vor deveni.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bunătatea în stare pură e o utopie. Este doar un ideal pentru care s-a jertfit însuși Iisus, dar niciun om nu este dispus s-o facă în mod gratuit.

în Floarea de colț (2006)
Adăugat de Ana MariaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook