Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

artă
Arta este o modalitate de a congela sau extinde timpul. Este un alt mod de a acoperi decalajele dintre noi.

definiție de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "In the Next Room: Or the Vibrator Play Paperback" de Sarah Ruhl este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Citate similare

Neadevărul afectează în mod natural informațiile istorice. Există diferite motive care fac acest lucru inevitabil. Unul dintre motive este încrederea în sursele istorice... Un alt motiv este necunoașterea scopului unui eveniment... Un alt motiv este presupunerea neîntemeiată în ceea ce privește adevărul unei acțiuni... Un alt motiv este ignoranța față modul în care relatările sunt în conformitate cu realitatea... și sunt multe alte motive... Dar dintre toate, cel mai puternic este indiferența naturii față de diversele condiții care apar în civilizație. Fiecare eveniment (sau fenomen), trebuie să aibă în mod inevitabil un caracter specific esenței sale.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sarah: E ceva între noi, sau am eu halucinații?
Sam: Nu ai halucinații.
Sarah: Dar, urmează un "dar".
Sam: Dar nu cred că e o idee bună.
Sarah: Pot să te întreb de ce?
Sam: Pentru că îmi placi.
Sarah: Stai... aici m-ai pierdut. (Râd amândoi.)

replici din filmul serial Supernatural: Aventuri în lumea întunericului
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marshall McLuhan

Orice reclamă pusă într-un alt cadru este amuzantă. Acesta este un mod de spune că orice reclamă tratată în mod conștient este comică. Reclamele nu sunt făcute pentru a fi digerate în mod conștient. Intenția este ca acestea să pară ca niște pilule subliminale pentru subconștient, pentru a exercita o vrajă hipnotică, în special asupra sociologilor. Acesta este unul dintre aspectele edificatoare ale uriașei întreprinderi educaționale pe care noi o numim publicitate, al cărei buget anual de douăsprezece miliarde de dolari egalează bugetul alocat sistemului educațional.

în Să înțelegem media, Reclamele: ținând pasul cu familia Jones
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Sa intelegem media. Extensiile omului" de Marshall McLuhan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.57- 22.99 lei.

Antreprenoriatul nu este arta de a câștiga noi clienți sau noi bani. Este arta de a-ți plăcea ceva, de a face acel ceva, iar clienții și banii o să vină de la sine.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pierderea virginitatii. Autobiografia" de Richard Branson este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -66.47- 53.99 lei.
Krishnamurti

Noi suntem lumea. Lumea este tu și cu mine, lumea nu este separată de tine și de mine. Noi am creat această lume - lumea violentă, lumea războaielor, lumea diviziunilor religioase, sexului, a anxietății, a lipsei totale de comunicare dintre noi, cu nici un simț al compasiunii, sau al considerației pentru un altul. Oriunde ai merge, în orice țară din această lume ființele umane, adică tu și ceilalți, suferiți. Suntem anxioși, suntem nesiguri, nu știm ce urmează să se întâmple. Totul a devenit nesigur. Peste tot prin lume noi ca ființe umane suntem îndurerate, speriate, anxioase, violente, nesigure pe tot, instabile. Există o relație comună între noi toți. Noi suntem lumea în esență, practic și în mod fundamental. Lumea este tu și tu ești lumea. Realizând asta într-un mod fundamental, profund, nu într-un mod romantic, nu într-un mod intelectual vom înțelege că problema noastră este de fapt o problemă globală. Nu este problema mea sau problema ta personală, este o problemă umană.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

A dezvrăji complet arta în numele unui adevăr literal sau "științific" riscă să distrugă tocmai fertila iluzie în care arta își are puterea... În ciuda dorinței lui de a înfățișa artistic și fără compromis adevărul experienței empirice, adevărul vieții cotidiene rusești, Musorgski a trebuit în cele din urmă să învețe că arta nu este posibilă în afara compromisului. Ea este preocupată să transcrie existența nu cuvânt cu cuvânt, ci în mod metaforic.

în The Oxford History...
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Caragea

Timpul

Viclean este Timpul ce tace și face,
Pe toți ne unește, pe toți ne desface,
Noi suntem cu toții secundele sale
Ieșite din inimi cuprinse de jale.

Flămând este Timpul, cu noi se hrănește,
El ia ce dorește, nicicând nu cerșește,
E frate cu moartea, cu umbrele mute,
Cu toate-amintirile noastre pierdute.

Dorit este Timpul de-o lume bolnavă,
Urât este Timpul de-o lume trândavă,
Hulit este Timpul de mulți ce așteaptă,
Iubit este Timpul de mintea-nțeleaptă.

Încet este Timpul când plângi de durere,
Grăbit este Timpul când este plăcere,
Turbat este Timpul când mușcă din tine,
Frumos este Timpul, dar nu mai revine.

poezie de din Cod roșu de furtună în suflet (2020)
Adăugat de Ionuț CarageaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.
Platon

Spiritul Universal nu ne judecă; judecata este o invenție umană, o modalitate de a compara, contrasta și controla pe măsură ce ne judecăm pe noi înșine față de standarde artificiale și deseori ideale de perfecțiune, moralitate sau adevăr. Pe măsură ce tinerețea trece și timpul aduce schimbări, se poate ca și noi să ne schimbăm multe din opiniile noastre prezente. Așa că haideți să ne abținem din a ne plasa pe noi înșine ca judecători ai lucrurilor celor mai înalte.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.
politică
Politica este arta de a transforma un grup social mare și omogen în cât mai multe grupuri mici și ostile, care se cred incompatibile și care sunt incapabile să-și vadă punctele comune. Politica este arta de a face din acești actori fără voie niște regizori închipuiți, care adoră travestiurile și virtualitatea sau utopia, dar niciodată realitatea, pe care o consideră un afront. Politica este arta de a submina realitatea și de a măcina, fără alt sens decât puterea, energia realului.

definiție de în La anul, la Ierusalim, o carte (2009)
Adăugat de Angela FurtunăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
artă
Arta nu este nici o profesie, nici un hobby. Arta este un mod de a fi.

definiție de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marianne Williamson

Suntem născuți pentru a manifesta gloria lui Dumnezeu care este în noi. Nu este doar în unii dintre noi; este în fiecare. Și pe măsură ce lăsăm propria lumină să strălucească, dăm, în mod inconștient, altor oameni permisunea de a face la fel.

în A return to love (1992)
Adăugat de AlinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tears to Triumph: The Spiritual Journey from Suffering to Enlightenment Hardcover" de Marianne Williamson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -106.16- 68.99 lei.
Carl Sagan

Cu excepția copiilor (care nu știu destul pentru a nu pune întrebări importante), puțini dintre noi își petrec timpul întrebându-se de ce natura este așa cum este; de unde vine Cosmosul sau dacă a fost întotdeauna acolo; dacă într-o zi timpul va curge înapoi și efectul va preceda cauza; sau dacă există limite ultime pentru ceea ce cunoaște omul.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

În legătură cu distribuția filmului nostru - și nu spun acest lucru doar într-un mod diplomatic - este că toată lumea este cu adevărat distractivă și foarte muncitoare, în aceeași măsură.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce există este pace. Nu trebuie să faci nimic pentru realizare. Dumnezeu sălășluiește în tine, ca fiind tu. Realitatea este întotdeauna aceasta. Noi NU CREEM NIMIC NOU și nici nu dobândim ceva ce nu am avut înainte. "EU EXIST-EU-SUNT" – este unica și permanenta dovadă a Sinelui experimentată de fiecare dintre noi. Nimic altceva nu este atât de evident ca "Eu-Sunt". "Eu-Sunt" este realitatea. Eu sunt aceea sau cealaltă, este ireal. "Eu-Sunt" este Adevărul, acesta e un alt Nume dat unicului Sine. Realizarea Sinelui este cel mai mare realizare pe care îl poți face umanității. ADEVĂRUL ESTE ATÂT DE SIMPLU. CEEA CE AM REALIZAT E POSIBIL PENTRU FIECARE DINTRE VOI. Tu ești Sinele Acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Spiritual Teaching of Ramana Maharshi Paperback" de Ramana Maharshi este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Magia nu este ceea ce faci uneori în spatele ușilor închise, ci o modalitate de a-ți trăi viața - o modalitate de a te apropia de lumea în care trăiești și de tot ce este în ea.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Rose Byrne

Cred că în mod indiscutabil fimul insuflă schimbarea. Arta, o carte, un tablou, un cântec, pot inspira categoric schimbarea, fie că este de mici sau mari dimensiuni. Există romane pe care le-am citit sau o scenă dintr-un film pe care am văzut-o și de unde în mod cert m-a inspirat să fac o schimbare sau să abordez o problemă din viața mea ori să fac ceva tipic, cum ar fi să dau un telefon. Categoric, aceasta este ceea ce numim puterea artei pentru că induce o mișcare în tine. Este cu adevărat puternică când se reflectă în tine și poți să te raportezi la ea sau ești stimulat în vreun fel de ea.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Jordin Sparks

Nu există o modalitate rapidă sau magică de a scădea în greutate. Trebuie să o faci în mod natural – prin dietă și exercițiu și să îți menții un stil de viață sănătos. Foarte important este să faci aceste lucruri în ritmul tău.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Timpul nemișcat

Timpul nu se mișcă
Înainte sau înapoi.
Noi...
Nu, nici noi...
Ci sufletele...
Sufletele sunt cele care
Se zbat in oamenii goi.
Carcase mor de CoVid,
Se ascund in neant,
Așteptând să revină
In alt decor colorat.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prietenia nu este o specie de dragoste. Este alt gen. În timp ce dragostea are ca sursă partea neînțeleasă a spiritului, prietenia izvorăște din rațiune, chiar dacă în evoluția ei se extinde și pătrunde în zona forțelor psihice ilogice.

în Aforisme și cugetări
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Analizează timpul pe care îl petreci cu fiecare dintre principalii tăi asociați. Este pozitiv sau constructiv sau este negativ și distructiv?

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook