Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Este o iluzie că poți să rămâi în zona de confort, să ai aceleași obiceiuri, să ai același tip de emoții și același gen de comportamente, iar cumva, miraculos, să ai alte rezultate. Mintea ta în acest moment este cel mai mare obstacol, pentru că te minte. Îți spune "lasă că merge și așa, mai o vreme". Și apoi știi ce se întâmplă? Ajungi în cel mai de jos punct al vieții tale în care suferința și disperarea sunt ca un nisip mișcător din care este foarte greu să ieși. Există oameni care au o atitudine de parcă sunt vite duse la tăiere care nu mai au nicio scăpare și și-au acceptat soarta. "Eu nu am soluții". "Eu nu mai știu ce să mă fac". Deci după ce ai făcut toate greșelile posibile acum nu doar că te uiți după soluții în locuri greșite încercând să ascunzi rahatul sub covor, dar mai vrei soluțiile și REPEDE dacă se poate. Tot ce ai, tot ce ești azi, este suma deciziilor și comportamentelor tale din trecut. Accepți asta și ai o șansă să începi să schimbi ceva.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Spune "da" experiențelor noi! Doar așa te poți descoperi pe tine, cu totul. Când ți se propune o activitate care te scoate din zona de confort, de multe ori ieși mai câștigat dacă accepți, decât dacă rămâi între aceiași patru pereți ai vieții tale. Este decizia ta dacă vei mai repeta experiența respectivă, însă te asigur fiecare experiență nouă pe care o accepți va adăuga un strat personalității tale. Plus niciodată nu știi ce îți face plăcere cu adevărat, până nu testezi. Nimeni nu îți poate spune ție ce îți place cu adevărat. Tot tu vei afla, prin ceea ce vei face. Însă cei care refuză experiențe sunt asemenea copiilor care spun că nu le place un fel de mâncare fără îl guste vreodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum e raiul sufletesc? Nu mai simți ură ci doar empatie. Te uiți în jur și vezi oameni aflați pe același drum pe care și tu ai fost. Începi înțelegi cum merge procesul și nu mai vezi dușmani care vor să te distrugă ci vezi oameni care suferă și devin violenți pentru că nu știu ce să facă cu suferința aceasta uriașă. Nu îți mai este frică. Știi că ai supraviețuit în iad, nu mai ai niciun motiv de frică acum. Știi că și dacă te-ai întoarce, ai ști ce ai de făcut. Începi să te bucuri de prezent și să vezi bogăția din jur. Nu mai ai regrete legate de trecut și nici nu te mai agiți pentru viitor deși lucrezi zilnic la el. Simți recunoștință și apreciere pentru lucruri care au fost tot timpul în viața ta dar nu le-ai putut vedea. Începi trăiești o stare de abundență interioară care se manifestă și în lumea materială. Începi primești lucruri doar pentru că meriți. Primești iubire, atenție și cuvinte frumoase zilnic. Și apoi, fericit și mult mai liniștit, ai o realizare bruscă care te îngrozește și intrigă în același timp. Iadul nu a fost niciodată lumea, sau viața, sau întâmplările din ea. Iadul a fost și încă este în sufletul tău. La fel și raiul. Demonii din lumea exterioară, precum tata, dușmanii, răul pe care înainte îl vedeai pretutindeni, nu au fost decât o proiecție pe perete a lumii tale interioare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când poți accepta durează 15 ani obții orice lucru cu adevărat valoros, se întâmplă ceva magic: - îți dai seama că nu poți aștepta 15 ani ca să te bucuri de viață așa că în timp ce faci munca aia, călătoria de 15 ani, începi să trăiești mai mult micile bucurii ale vieții. - îți dai seama drumul înseamnă fericirea și nu destinația așa că începi să aplici asta în toate aspectele vieții. - înțelegi că te poți face pe tine bogat făcându-ți nevoile mai puține, și în același timp realizezi că dacă ai un vis mare pentru care să te trezești dimineața, toate poverile sunt mai ușor de dus. - după câteva luni din această călătorie realizezi ce simplu e fii fericit și parca nici nu mai îți dorești ajungi la destinație asa repede pentru că nu mai vrei să scapi de propria ta viață mizerabilă care acum are sens, și descoperi îți poți iubi viața și te întrebi cum de nu te-ai simțit atât de bine până acum, pentru că deși nu ai mai multe în exterior, simți că ai trezit în tine uriașe comori interioare care au fost tot timpul acolo. Ce altceva ai mai învățat din călătoria ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau slăbesc, spune gura. Mănânc ca porcul, spune fapta. Pe cine credem? Eu cred fapta. Și când văd fapta, văd motivația. Motivația ta este să mănânci. De ce? Pentru mâncând, simți o ușurare și o liniște sufletească pentru câteva ore. Preferi mănânci decât înfrunți adevăratele probleme din viața ta așa cum un alcoolic preferă bea, iar un drogat să se drogheze. Spui că vrei bani, dar rămâi la același job sau stai cu părinții în continuare. Nu faci nimic pentru a ieși din situația actuală. Înseamnă că ești motivat să rămâi în situația asta. Beneficiile actuale sunt mai mari decât beneficiile ce ar rezulta din schimbare sau asta e ceea ce crezi tu. Spui că vrei o viață mai bună, dar nu faci decât betonezi condițiile tale actuale de viață și să rămâi prins în vechile tipare de comportament, vechile obiceiuri care îți guvernează existența ce este pe pilot automat. Pentru că nu ai trăit beneficiile unei vieți mai bune, preferi siguranța actualei vieți proaste având iluzia că asta e tot ce există în viață. Tot ce pot să fac pentru tine este să mă rog vei suferi atât de mult și viața te va pune în situații atât de groaznice, vei pierde totul, bruma aia de siguranță, încât vei fi pentru prima oară o persoană liberă, vei da tot ce ai mai bun pentru că nu mai ai nimic de pierdut, vei ieși din zona de confort cu forța și vei gusta din adevărata frumusețe a vieții, a iubirii, a împlinirii și a autosuficienței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Frica de eșec este un factor care îți limitează foarte mult libertatea. Nu îți dai voie riști, îndrăznești să ieși din zona de confort, îți urmezi visurile. Mai bine stai cuminte în banca ta, te mulțumești cu puțin și așa îți imaginezi că ești în "siguranță"... cu toate ca siguranța din exteriorul tău este de multe ori iluzorie. Fără risc nu există câștig. Fără îți dai voie experimentezi nu vei învăța nimic nou. În viață înveți atât din reușitele tale, cât și din eșecurile sau problemele cu care te întâlnești. Toate vin cu învățăminte prețioase și toate te fac mai puternic și mai înțelept. Cu fiecare eșec pe care îl depășești ești mai bine pregătit pentru viață. Cu fiecare problemă la care îi găsești o soluție devii mai înțelept. Îndrăznește și mergi cu curaj înainte. Înlătură obstacolele din calea ta, găsește soluții la toate problemele și temerile tale, urmează-ți neabătut visurile. Nu există eșec, ci doar oportunități de a învăța și nu există probleme fără cel putin o soluție. Folosește-ți mintea în mod constructiv!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am ajuns la concluzia orice frustrare avem, orice lipsă, este doar un fel al vieții de a ne învăța defapt putem fim foarte fericiți fără acel "ceva" după care tânjim acum atât de mult. Ai observat uneori poți să îți dorești foarte tare ceva luni și ani de zile și niciodată să nu ajungi la destinație? Mai mult, parcă obiectul dorințelor tale te evită cu orice preț. Într-o zi, te resemnezi, capitulezi și dobândești o stare de liniște interioară, chiar fericire amestecată cu împăcare sufletească. Și când ridici privirea din pământ, în fața ta este exact premiul după care ai alergat în toți anii ăștia, parcă spunându-ți: "Am fost tot timpul aici, la doar un braț distanță, așteptând pui mâna pe mine. Însă rolul meu în viața ta a fost să te transform în interior, căci tot ceea ce este în exterior e irelevant comparat cu ceea ce se află în noi înșine. Eu am fost același lucru, o iluzie, care a luat o formă pe care tu să o poți înțelege, m-am transformat în orice îți doreai tu cel mai mult. Bicicleta, mașina, un stil de viață, bani, partener de cuplu, succes, faimă, reputație, carieră. Acum, știu că fără mine sau cu mine în interior tu ești sincer cu tine însuți, că te-ai descoperit pe tine și comoara ta interioară și iată, acum întreaga lume exterioară este la picioarele tale."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot timpul vor fi oameni care te vor critica. Tot timpul vor fi oameni alături de tine pentru a te susține. Oamenii care te vor critica vor răsări ca buruienile după ploaie și vor încerca să te tragă în jos înapoi lângă ei. De ce? Pentru că dacă ei nu vor mai mult de atât vor facă ca nici tu să nu vrei(s-ar simți Ei prost dacă ai fi tu mai special). Cel mai interesant e acești critici se găsesc cel mai adesea printre persoanele apropiate ție. Vor apela la șantaj emoțional: îți sună cunoscută replica "Tu nu mai ieși/ai timp de Noi niciodată!"? sau "Te-ai schimbat. Acum ai aere!"?. Apoi te vor exclude din cercul lor încet și sigur. Exact! Hai, simte-te vinovat și întoarce-te la acel trecut de care ai vrut scapi. Nu prea vrei, nu? Atunci îndepărtează-te ușor și constant și adună-ți în jurul tău oameni cu aceleași idei ca și tine. îți va fi mult mai ușor pe parcurs chiar dacă la început va fi mai greu să-i găsești. Nu te speria, e ceva normal. Fii mândru de tine că ești așa! Mai devreme sau mai târziu rezultatele tale vor apărea. Nimic nu e în zadar. Mie îmi place spun că la început ei toți te arată cu degetul dar, va veni un moment în care tu vei îndrepta un SINGUR deget spre ei înapoi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am ajuns la concluzia orice frustrare avem, orice lipsă, este doar un fel al vieții de a ne învăța defapt putem fim foarte fericiți fără acel "ceva" după care tânjim acum atât de mult. Ai observat uneori poți să îți dorești foarte tare ceva luni și ani de zile și niciodată să nu ajungi la destinație? Mai mult, parcă obiectul dorințelor tale te evită cu orice preț. Într-o zi, te resemnezi, capitulezi și dobândești o stare de liniște interioară, chiar fericire amestecată cu împăcare sufletească. Și când ridici privirea din pământ, în fața ta este exact premiul după care ai alergat în toți anii ăștia, parcă spunându-ți: "Am fost tot timpul aici, la doar un braț distanță, așteptând pui mâna pe mine. Însă rolul meu în viața ta a fost să te transform în interior, căci tot ceea ce este în exterior e irelevant comparat cu ceea ce se află în noi înșine. Eu am fost același lucru, o iluzie, care a luat o formă pe care tu să o poți înțelege, m-am transformat în orice îți doreai tu cel mai mult. Bicicleta, mașina, un stil de viață, bani, partener de cuplu, succes, faimă, reputație, carieră. Acum, știu că fără mine sau cu mine în interior tu ești sincer cu tine însuți, că te-ai descoperit pe tine și comoara ta interioară și iată, acum întreaga lume exterioară este la picioarele tale." Astfel ne vorbește viața, dacă facem liniște pentru a o asculta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit dar ai și alte probleme. Poate trebuie să te întreții singur dar cel puțin ai banii tăi. Probleme însă sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am, și când o să fiu, am să fac" este păcatul pe care mulți oameni îl fac. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru că privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare, nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Știind acest lucru ce ai de gând faci diferit începând din acest moment?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din când în când este recomandat să te oprești din ceea ce faci și să îți pui întrebările corecte: Cât de bine servesc convingerile și preferințele mele? Sunt eu o persoană fericită și împlinită în acest moment? Ce rezultate am avut până acum cu ce știu eu? Care este gradul de adevăr al principiilor care mă ghidează în viață? Am mici succese care să mă încurajeze continui pe aceeași linie sau trebuie schimb tot ce știu și ce fac într-un mod profund și fundamental? Dacă nu ai ceea ce vrei în viață, dacă cel puțin nu te îndrepți spre cele mai îndrăznețe visuri și dorințe ale tale, tot ce crezi tu și tot ce știi tu acum, este GREȘIT. Ai eșuat. Dă-i un reset și ia-o de la capăt. Nu e o rușine accepți o înfrângere cât timp ești decis câștigi războiul. E rușine crezi deții adevărul suprem și viața ta să fie o mizerie. Pune-ți întrebările corecte și dacă răspunsurile nu sunt pozitive, treci la pasul 1 și pornește la luptă din nou, de la zero, dar cu bagajele de cărămizi inutile lăsate deoparte.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când aveam 25 kg în plus, ceea ce m-a salvat și m-a pus pe drumul cel bun a fost m-am acceptat. Am zis: "Pera, duci o luptă grea și felicitări că nu te lași bătut. Ai niște slăbiciuni și faptul că știi care sunt acestea este un mare pas spre rezolvarea lor. Acceptă a fost foarte greu până acum, dar de acum vei face schimbările necesare pentru că vrei să fii permanent un om mai bun". Adică mi-am oferit singur compasiune și am vorbit frumos cu mine, dar nu am rămas cu 25 kg în plus, ci am început să fac sport și să mănânc diferit. Să te accepți pe tine nu înseamnă să rămâi așa cum ești, ci înseamnă să nu te pedepsești pentru ce te-a dus în situații urâte de viață și să îți iei angajamentul vei munci pentru schimbare. Repetă după mine: "Mă accept în acest moment și îmi iau angajamentul fiu mai bine."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice abandon, părăsire și trădare este un cadou pe care îl primești și care are la bază același mesaj: Eu, cel care te părăsesc/abandonez/trădez nu îți mai pot fi de folos în drumul tău de evoluție și acum te opresc mai degrabă decât să te propulsez, te sabotez în loc îți amplific puterea. De aceea voi pleca, însă nu știu să o spun sau să o fac mai frumos decât înțeleg în acest moment al existenței mele. Știu doar că într-un fel sau altul misiunea mea cu tine în acest moment al vieții e gata și există forțe mai mari decât mine, nevăzute și implacabile, care mă împing plec. Poate vei percepe experiența ca fiind dură, urâtă, plină de suferință sau poate vei trece ușor peste ea. Mesajul e același: dau la o parte din calea ta pentru că nu mai îți pot fi de folos. Mergi înainte pentru că ți-e deschisă calea pentru a trece pe următoarea treaptă a evoluției tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă un om a atins un obiectiv sau are un rezultat, el nu mai are cum să te descurajeze și să îți spună tu nu poți, pentru că el este dovada vie că se poate. Este bine ascultăm sfaturile și lecțiile oamenilor care DEJA au rezultele pe care și noi le dorim. Ei au găsit o cale dar ține minte că există foarte multe căi pentru a atinge un rezultat. Nu îți lăsa mintea să se limiteze doar la ceea ce s-a realizat deja. Dă-i voie imaginației tale să caute soluții creative.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii se transformă. Viața este într-o continuă schimbare. Nu mai ești cel de acum 10 ani și nici viața ta nu mai arată la fel. Observă asta și nu mai permite să rămâi blocat în ceea ce credeai că știi despre tine și despre viață. Nostalgiile sau regretele legate de trecut sunt modalități prin care încerci recreezi în prezent lucruri care nu mai există. Nu confunda loialitatea cu rigiditatea și incapacitatea de adaptare. Nu te agăța de trecut. Cu 10 ani în urmă poate nu îți imaginai tu vei fi așa cum ești astăzi. Acum ai o altă viață. Fie pentru că ți-ai creat-o pe măsura visurilor tale, fie pentru că te-ai lăsat purtat de ceea ce ți s-a întâmplat. Oricum ar fi, tu ești altul astăzi. Acceptă asta și bucură-te de toată călătoria pe care ai făcut-o până acum și fii deschis la tot ceea ce urmează trăiești. Trecutul este o lecție, prezentul este o oportunitate, iar viitorul este scenariul pe care îl creezi. Cu lecțiile însușite, încredere în tine și flexibilitate. Cel din trecut nu poate să îți creeze viitorul, ci doar tu cel de azi, poți să fii arhitectul viitorului din visurile tale. Fii deschis, atent, flexibil și adaptează-te... pentru a-ți transforma visurile în realitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dawson: Bun, deci... Vrei -mi spui ce se întâmplă?
Pacey: Nu e ceea ce crezi tu, Dawson, nici pe departe.
Dawson: De unde știi ce cred eu?
Pacey: Pentru că se vede pe fața ta, amice! Da, eu și cu Joey am petrecut mult timp împreună în ultima perioadă, pentru că am fost aici încercând să învățăm dansăm și apoi ea învață trigonometrie. Dar ce mi se pare mai interesant e dintre toate blondele și bruntele posibile, dintre femeile pe care noi le cunoaștem, prima care ți-a venit în minte a fost Joey. Oare de ce?
Dawson: Pacey, nu o să scapi încercând să mă analizezi pe mine.
Pacey: Doar te întreb ceva simplu. Adică, Dawson, tu și Joey... nu mai e iubita ta.
Dawson: Da, nu mai este.
Pacey: Da... așa că de ce mai purtăm discuția asta? Înțelegi ce vreau spun? Ești același tip care mi-a spus acum câteva săptămâni voi doi aveți nevoie fiți separați.
Dawson: Mda, trebuie mergem pe căi diferite, dar nu mi-a trecut niciodată prin minte că...
Pacey: Că ce? Că și ea o să-și continue viața... sau poate că nu ți-a trecut prin minte că în drumul ei s-ar putea opri la mine, despre asta este vorba? Dumnezeule, frate, așa faci mereu, vorbești și iar vorbești și nu te asculți. Spui că ai trecut peste ea, dar nu este așa. Sunt doar cuvinte care nu înseamnă nimic pentru tine.
Dawson: Nu știi despre ce vorbești.
Pacey (râde și se întoarce și arată spre Joey care dansează cu un bătrân): Uită-te la ea, Dawson. Uită-te bine, este o zeiță, prietene. Cât timp credeai că o să treacă până apară vreun tip care s-o placă?! Pe bune, frate, și când o să se întâmple asta ce o să faci?
Dawson: O ... o să accept totul așa cum o să fie.
Pacey: O accepți totul așa cum o să fie, hombre, poate că ar trebui -ți dai seama de acum pentru că tipul care o să apară nu o să fie prietenul tău cel mai bun și nu o să-ți ceară permisiunea, tipul ăla o să se uite bine la ea și o să treacă peste tine.
Dawson: Ce ascunzi tu, Pacey?
Pacey: Ce?
Dawson: Pentru toată analiza asta a vieții mele amoroase nu schimbă faptul că nu mi-ai răspuns la întrebarea mea inițială, de ce am găsit prezervativul ăla?
Pacey: De ce îmi mai bat capul? (Se întoarce și pleacă.)

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Asta ne omoară pe toți: ZONA DE CONFORT. Un nume aparent nevinovat... CONFORT. Confortul e plăcut. Să fii în zona lui e minunat. E călduț. E locul din care nu mai vrei să pleci. E locul pentru care de fapt muncești, lupți și visezi. Să fii în acel loc în care problemele au dispărut, nu există suferință de niciun fel, totul este bine, pozitiv. Ei bine, când simți totul este bine, că nu doare nimic și lucrurile arată bine, atunci începe DECĂDEREA TA. Nu am vrut cred și să accept asta multă vreme. Zona de confort este un asasin deghizat într-un prieten. Zona de confort este sirenă ce te ademenește cu cântecul ei și apoi te trage la fundul mării unde te îneacă. Zona de confort este calul troian pentru care spargi singur zidurile cetății tale și pentru care inviți distrugerea ta de bunăvoie și nesilit de nimeni.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știu că cel mai mare obstacol al tău în acest moment este: "Eu nu pot!" Eu nu pot îmi descopăr pasiunea, talentul sau vocația. Eu nu pot să am un corp frumos. Eu nu pot să am parte de iubire și fericire. Punem pariu că poți? TOT ceea ce tu faci azi era odată imposibil faci. Dacă atunci când ai învățat mergi, părinții tăi ar fi zis: "Nu mai încerca să te ridici, că te lovești." probabil și azi ai fi mers în patru labe. Ai avut nevoie de o doză mare de optimism și curaj ca să te ridici, cazi din nou să te ridici și să începi să stai pe picioarele tale. A fost un moment când mergi pe ambele tale picioare a fost foarte greu iar odată părea chiar imposibil.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot rahatul în care ești azi, toată suferința de acum, este rezultatul acțiunilor tale de până acum. Consecințele de azi sunt copiii cauzelor de ieri. Acceptă că ai greșit, că nu ai știut, că nu a fost nimeni să te ajute, că ai avut ghinion, orice scuză e perfectă dacă te ajută spui stop și să lași trecutul în spate. De azi, începe o nouă viață. Ai șansa ta, cu adevărat, în perfectă cunoștință de cauză. Nu mai poți să dai vina pe nimic pentru că tu deja ai totul și singura întrebare care se pune este cât anume din toate minunățiile pe care le ai deja le vei scoate la suprafață?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Răsplata sau pedeapsa vin în această viață, nu în cea de apoi. Și vin zilnic, ca și consecință pentru fiecare gând, emoție și faptă. Uneori, după ce punem fapte, gânduri și emoții zi de zi într-un taler, balanța se înclină decisiv înspre bine sau înspre rău. Și noi numim asta noroc sau ghinion, soartă sau providență când de fapt suntem arhitecții fericirii sau nefericirii noastre. Când se întâmplă un lucru bun, vrem ne atribuim merite, când se întâmplă ceva rău, ne declinăm responsabilitatea. Însă oricât de mult vrei să îți declini responsabilitatea, să ascunzi rahatul sub covor, să te minți pe tine, în continuare balanța începe să se încline și vei avea un ghinion care poate fi prevăzut, care este programat și care este implacabil. Sunt oare unii oameni condamnați la nefericire și în același timp atât de orbi încât să nu vadă că tot ce au e propria operă?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Curajul este o DECIZIE. CURAJUL este DECIZIA. Și dacă suntem vii, suntem capabili de decizie, prin definiție. Așadar nu există scuze. Un alt lucru foarte interesant este că suntem cei mai singuri oameni în lume atunci când facem ceva CURAJOS. Însă, în următoarea clipă, întreaga lume vrea ni se alăture. Singurul moment în care nu trebuie fii curajos este atunci când îți pui viața în pericol. Atunci nu mai e curaj, e prostie. Soldații sunt antrenați în primul rând SĂ NU MOARĂ. Dar, în orice lucruri care îți provoacă teamă, întotdeauna vei avea CURAJUL la dispoziție. Știi care este diferența dintre destin și soartă? Destinul este ceea ce ți se întâmplă în urma acțiunilor tale. Soarta este ce ți se întâmplă fără să poți face nimic. Se poate discuta mult despre cât de mult e destin și cât e soartă în viața unei persoane. Puțini curajoși ar putea spune că e numai destin. Dacă se întâmplă, de exemplu, vină o inundație și să îți ia casa, zici că asta e soarta. Dar dacă te-ai fi gândit stai lângă un râu și că, dacă o să plouă mult, poate iese râul din matcă și nu sunt suficiente măsuri de protecție (diguri, etc...), atunci, POATE ți-ai fi putut lua soarta în propriile mâini. Dacă ai fi știut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook