Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

De ce oamenii nu sunt sinceri cu noi?" e una dintre cele mai frecvente întrebări întâlnite. Ne deranjează minciuna până la culme și ne simțim aproape trădați dacă ea își face loc în interacțiunea noastră. ÎNSĂ: înainte de a pretinde sinceritate, hai să ne asigurăm că suntem capabili să acceptăm pe deplin că ea s-ar putea să nu coincidă cu așteptările noastre. Atitudinea judecativă și respingătoare nu va încuraja în niciun fel deschiderea celuilalt, ba – din contr㠖, o va inhiba. Adesea oamenii evită să fie sinceri pentru a evita un conflict deschis sau pentru că se simt judecați și neînțeleși! Când crezi că partenerul de discuție își va ieși din pepeni dacă îi mărturisești X lucru, e aproape normal că vei evita să faci asta. Paradoxul e că mulți pretind sinceritate, dar nu sunt îndeajuns de stăpâni pe reacțiile lor emoționale pentru a o primi. De obicei, oamenii nu caută sinceritatea propriu-zisă, ci doar validarea externă a ceea ce cred ei. Și când nu o primesc... vai și amar de cel care a îndrăznit să le dărâme iluziile și să le doboare așteptările!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Doza de realism. Orice comportament uman are în spate o motivație egoistă. Oamenii nu îți sunt loiali ție, ci te vor în viața lor pentru ceea ce le oferi, pentru cum se simt când sunt cu tine. De fapt, dorința lor ca tu să faci parte din viața lor este o reflecție a intereselor lor egoiste. Când nu mai au nevoie de tine, când relația nu le mai este de folos, se vor îndepărta de tine. Acceptă asta pentru că și tu faci la fel. Așa suntem noi oamenii construiți și cumva este normal ca fiecare să își urmească interesul propriu. Nu are niciun sens suferi când se încheie un capitol, ci bucură-te de tot ceea ce ai trăit și învățat de la oamenii care au fost în viața ta. Cu bune, cu lecții, viața merge înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare își imaginează problemele LUI sunt cele mai mari, viața LUI e cea mai grea și că experiențele SALE de viață sunt cele mai pline de sens și lecții de viață. E doar o iluzie. Nu ești mai valoros cu nimic față de cel de lângă tine. Până când nu vei învăța te regăsești în fiecare ființă umană din lumea asta, nu vei înțelege ce cauți aici. Dacă ai fi mai bun decât oamenii din jur nu te-ai fi născut la fel ca ei, nu ai fi pe aceeași planetă cu ei, luptând cu aceleași probleme, trăind la fel și murind la fel. Nu în diferențele noastre vom găsi răspunsurile ce le căutăm, ci în asemănările dintre noi. Când oamenii se adună la un loc și lucrează și luptă împreună pentru același scop comun, având aceleași valori, atunci se întâmplă cele mai mari minuni și realizări ale ființei umane. Așa data viitoare, înainte să judeci pe cineva, umblă un pic în papucii lor și trăiește experiențele lor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tom: Toate astea sunt minicuni. Noi suntem niște mincinoși. Gândiți-vă. De ce cumpără oamenii felicitări? Nu pentru că vor spună ceea ce simt. Oamenii cumpără felicitări tocmai pentru că nu pot spune ceea ce simt sau se tem facă asta. Iar noi le oferim acest serviciu care îi scoate din încurcătură. Știți ceva? La naiba cu toate. Să fim sinceri cu cei din țara asta. Sau măcar -i lăsăm pe ei să vorbească. Nu-i așa?

replică din filmul artistic (500) Days of Summer
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

ȘI EI PRETIND (D-G)

Și demagogii pretind că nu sunt demagogi; mai ales demagogii...
Și cei lipsiți de demnitate pretind că au demnitate; mai ales cei lipsiți de demnitate...
Și demenții pretind că sunt oameni normali.
Și depravații pretind că nu sunt depravați.
Și descreierații pretind că sunt oameni normali.
Și desfrânații pretind că nu sunt desfrânați.
Și dilii pretind că nu sunt dilii.
Și dobitocii pretind că nu sunt dobitoci; mai ales dobitocii...
Și duplicitarii pretind că sunt sinceri; mai ales duplicitarii...
Și oamenii dușmănoși pretind că sunt prietenoși.
Și egoiștii pretind că sunt altruiști.
Și escrocii pretind că nu sunt escroci.
Și extremiștii pretind că sunt toleranți.
Și oamenii falși pretind că sunt sinceri.
Și fanaticii pretind că sunt toleranți.
Și fanfaronii pretind că sunt modești.
Și fariseii pretind că nu sunt farisei; mai ales fariseii...
Și fățarnicii pretind că sunt sinceri; mai ales fățarnicii...
Și fricoșii pretind că sunt curajoși.
Și oamenii fuduli pretind că sunt modești.
Și cei furioși pretind că sunt calmi.
Și gangsterii pretind că sunt cinstiți.
Și gogomanii pretind că nu sunt gogomani.
Și grandomanii pretind că sunt modești.
Și grobienii pretind că sunt bine-crescuți.
Și grosolanii pretind că sunt politicoși.
Și guralivii pretind că sunt tăcuți.

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (19 august 2020)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca poată prinde rădăcini. Eu am ales să cred în potențial, pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă pui o mână de sare într-un pahar cu apă, nu mai poți bea din acea apă. Dacă, însă, presari sarea într-un râu, oamenii vor continua ia apă din el pentru a bea, a face mâncare și a spăla. Râul este imens și are capacitatea primească, îmbrățișeze și să transforme. Când inimile noastre sunt mici, înțelegerea noastră și compasiunea noastră sunt limitate și ajungem suferim. Nu putem accepta sau tolera pe alții ori defectele lor și le cerem să se schimbe. Atunci, însă, când inimile noastre se extind, aceleași lucruri nu ne mai deranjează în niciun fel. În acest caz, avem o mulțime de înțelegere și compasiune și putem -i îmbrățișăm pe ceilalți, îi acceptăm pe alții așa cum sunt și apoi ei au cu adevărat șansa să se transforme.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "True Love" de Thich Nhat Hanh este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.94- 27.26 lei.

Nu ești mai valoros cu nimic față de cel de lângă tine. Până când nu vei învăța te regăsești în fiecare ființă umană din lumea asta, nu vei înțelege ce cauți aici. Dacă ai fi mai bun decât oamenii din jur nu te-ai fi născut la fel ca ei, nu ai fi pe aceeași planetă cu ei, luptând cu aceleași probleme, trăind la fel și murind la fel. Nu în diferențele noastre vom găsi răspunsurile ce le căutăm, ci în asemănările dintre noi. Când oamenii se adună la un loc și lucrează și luptă împreună pentru același scop comun, având aceleași valori, atunci se întâmplă cele mai mari minuni și realizări ale ființei umane. Așa data viitoare, înainte să judeci pe cineva, umblă un pic în papucii lor și trăiește experiențele lor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suntem înclinați petrecem timp cu cei care sunt ca și noi. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni eficienți, vei învăța de la ei eficiența. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni care se pricep foarte bine piardă vremea, vei reuși fii un expert în a pierde vremea și a nu face nimic cu viața ta. Din acest motiv este așa de important anturajul. Nu există nicio posibilitate ca atunci când ai un anturaj prost, tu să nu cazi sub influența acelui anturaj. În timp, tot ceea ce ține de comportamentele și de modul de gândire al anturajului vei adopta și tu. Devii copia celor cu care îți petreci timpul. Dar asta poți să o folosești într-un mod pozitiv pentru dezvoltarea ta. Caută oameni de la care ai tot timpul ceva de învățat și care să te ajute pentru atingerea obiectivelor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai dreptul pui capăt tuturor relațiilor toxice din viața ta, fie că este vorba despre partenerul de cuplu, de membrii familiei tale sau de prieteni. Nu mai permite nimănui te rănească sau să îți facă rău în vreun fel. Sigur, te vei îndepărta de oamenii aceștia doar după ce vei încerca să faci tot ce îți stă în putință pentru a crea armonie în relația dintre voi. Însă dacă eforturile tale vor fi inutile, închide acele uși fără te simți vinovat. Oamenii sunt așa cum sunt, nu lua la modul personal atitudinea sau comportamentul lor, dar nici nu pierde timp inutil străduindu-te menții relații care îți aduc suferință. Nu ești egoist atunci când alegi spui nu suferinței, ci înseamnă te respecți și te iubești. Eliberează-te și fii fericit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

ȘI EI PRETIND (Pr-R)

Și pramatiile pretind că nu sunt pramatii; mai ales pramatiile...
Și oamenii prădalnici pretind că sunt cinstiți.
Și prădătorii pretind că sunt cinstiți.
Și oamenii prefăcuți pretind că sunt sinceri; mai ales oamenii prefăcuți...
Și oamenii primitivi pretind că sunt rafinați.
Și profitorii pretind că nu sunt profitori.
Și prostituatele pretind că nu sunt prostituate.
Și prostănacii pretind că sunt deștepți.
Și proștii pretind că sunt oameni deștepți; mai ales proștii...
Și pungașii pretind că sunt cinstiți.
Și pupincuriștii pretind că nu sunt pupincuriști.
Și pușlamalele pretind că nu sunt pușlamale.
Și puturoșii pretind că sunt hărnici.
Și cei ranchiunoși pretind că sunt iertători.
Și rasiștii pretind că nu sunt rasiști.
Și oamenii răi pretind că sunt oameni buni.
Și cei răzbunători pretind că sunt iertători.
Și răufăcătorii pretind că sunt binefăcători.
Și răutăcioșii pretind că sunt oameni buni.

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (19 august 2020)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Unde există dependență de orice fel, nu există iubire! Cel mai grav e că adesea cele două sunt confundate, iar oamenii rămân în relații toxice unde speră găsească marea iubire în timp ce fundația lor este construită pe manipulări emoționale, minciuni, egoism și... dependență, bineînțeles. O astfel de relație nu se va transforma peste noapte în povestea de iubire a vieții tale. Cu atât mai puțin vei reuși -ți schimbi partenerul – încerci să faci asta e ca și cum ai încerca înoți contra curentului: doar te obosești degeaba. Dă-ți voie te desprinzi de ceea ce te face nefericit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unde există dependență de orice fel, nu există iubire! Cel mai grav e că adesea cele două sunt confundate, iar oamenii rămân în relații toxice unde speră găsească marea iubire în timp ce fundația lor este construită pe manipulări emoționale, minciuni, egoism și dependență, bineînțeles. O astfel de relație nu se va transforma peste noapte în povestea de iubire a vieții tale. Cu atât mai puțin vei reuși -ți schimbi partenerul – încerci să faci asta e ca și cum ai încerca înoți contra curentului: doar te obosești degeaba. Dă-ți voie te desprinzi de ceea ce te face nefericit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii presupun adesea ceilalți sunt ca ei. Tindem presupunem ceilalți împărtășesc aceleași preferințe, opinii și valori. De aceea de multe ori, atunci când ceilalți se comportă altfel decât ne-am aștepta, rămânem surprinși. În același timp, acest lucru înseamnă poți învăța multe despre o persoană atunci când emite judecăți despre altcineva. De exemplu dacă te aștepți ca ceilalți să se poarte frumos cu tine, înseamnă că și tu faci la fel sau dacă tu crezi că toată lumea înșeală, înseamnă tu faci asta. Pentru a evita astfel de situații ar fi mai bine încercăm să îi cunoaștem mai bine pe ceilalți înainte să ne facem așteptări.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un egosim conștient sau inconștient prin care cineva își dă seama are nevoie de ceva de la tine. Bătrânii își fac griji despre ce se va întâmpla cu ei când nu mai pot aibă grijă de ei. De aceea, îți vor propovădui siguranța în locul aventurii, de cele mai multe ori. Să stai acasă, ai familia ta, prinzi rădăcini, ca aibă cineva grijă și de ei. Părinții te trimit la școală și se preocupă de viitorul tău pentru că se gândesc într-o zi te duci și tu la casa ta și își recuperează și ei viața irosită cu creșterea unui puțoi nerecunoscător. Partenerii de cuplu îți țin discursuri despre respect și sinceritate, pentru că vor te controleze și nu pentru că ar intenționa ei să te respecte și să fie sinceri, atunci când zarurile sunt aruncate sau apar oportunități mai avantajoase. Evident, nu toți și nu tot timpul egoismul primează, însă fă-ți un serviciu și gândește-te când ți se țin discursuri care este interesul celui care este preocupat de motivarea ta pentru a face anumite lucruri. S-ar putea să faci descoperiri suprinzătoare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

NE DERANJEAZĂ... (Son-Su)

Ne deranjează sonații, când le suntem victime, dar pe niciunul el e sonat...
Ne deranjează sperjurii, când le suntem victime, dar pe niciunul el e sperjur...
Ne deranjează stângăcia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează strâmbătatea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează stupiditatea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează subiectivitatea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează oamenii subumani, când le suntem victime, dar pe niciunul când el e subuman...
Ne deranjează sudălmile altora, când le suntem victime; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Ne deranjează suferințele pe care ni le produc alții, dar pe niciunul cele pe care el le produce altora...
Ne deranjează suficiența altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează oamenii lipsiți de suflet, când le suntem victime, dar pe niciunul când el e lipsit de suflet...
Ne deranjează supărăcioșii, când le suntem victime, dar pe niciunul el e supărăcios...
Ne deranjează cei care fac pe surzii, când le suntem victime, dar pe niciunul el face pe surdul...
Ne deranjează suspiciunile altora, când le suntem victime; cu ale noastre ne înțelegem bine...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

NE DERANJEAZĂ... (Necu-Nel)

Ne deranjează oamenii necugetați, dar pe niciunul el e necugetat...
Ne deranjează necumpătarea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează necuviința altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează oamenii nedemni, când le suntem victime, dar pe niciunul el e nedemn...
Ne deranjează nedreptatea, când îi suntem victime, dar pe niciunul el e nedrept...
Ne deranjează oamenii needucați, dar pe niciunul el e needucat...
Ne deranjează neghiobii, când le suntem victime, dar pe niciunul el e neghiob...
Ne deranjează neghiobiile altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Ne deranjează nehotărârea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează oamenii neiertători, când le suntem victime, dar pe niciunul el e neiertător...
Ne deranjează neisprăviții, când e vorba de alții, dar pe niciunul el e neisprăvit...
Ne deranjează neîncrederea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează neîndemânarea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează neîndurarea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează neîngăduința altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează nelegiuirile altora, când le suntem victime; cu ale noastre ne înțelegem bine...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

"Nu ai ce să faci ca fii fericit. Ești fericit doar dacă ai acest noroc. E destinul, nu ai nicio putere tu." Sunt oameni care cred că fericirea este doar un noroc, că nu poți face nimic dacă destinul tău este unul trist. Fie dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem că dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

ȘI EI PRETIND (Neg-Nul)

Și neghiobii pretind că sunt oameni deștepți.
Și cei neîndurători pretind că sunt îndurători.
Și nelegiuiții pretind că nu sunt nelegiuiți.
Și nemernicii pretind că nu sunt nemernici.
Și cei nemiloși pretind că sunt miloși.
Și neobrăzații pretind că au obraz.
Și cei neomenoși pretind că sunt omenoși.
Și nepoliticoșii pretind că sunt politicoși.
Și nerecunoscătorii pretind că sunt recunoscători.
Și cei nerespectuoși pretind că sunt respectuoși.
Și nerozii pretind că sunt deștepți.
Și nerușinații pretind că au bună-cuviință.
Și cei neserioși pretind că sunt serioși.
Și cei nesimțiți pretind că au bun-simț.
Și cei nesinceri pretind că sunt sinceri; mai ales cei nesinceri...
Și cei nestatornici pretind că sunt statornici; mai ales cei nestatornici...
Și netoții pretind că sunt deștepți.
Și netrebnicii pretind că nu sunt netrebnici.
Și nevolnicii pretind că sunt oameni capabili.
Și oamenii de nimic pretind că sunt oameni de caracter; mai ales oamenii de nimic...
Și nulitățile pretind că sunt genii; mai ales nulitățile...
Și nulitățile pretind că sunt oameni de valoare; mai ales nulitățile...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (19 august 2020)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

NE DERANJEAZĂ... (Nem-Ner)

Ne deranjează nemernicia altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează oamenii nemiloși, când le suntem victime, dar pe niciunul el e nemilos...
Ne deranjează nemulțumirea noastră, dar pe niciunul a altuia...
Ne deranjează oamenii nenorociți, când le suntem victime, dar pe niciunul el e nenorocit...
Ne deranjează neobrăzarea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează neomenia altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează nepăsarea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează oamenii nepoliticoși, când le suntem victime, dar pe niciunul el e nepoliticos...
Ne deranjează nepriceperea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează neputința altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează nepunctualitatea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează oamenii neraționali, când le suntem victime, dar pe niciunul el e nerațional...
Ne deranjează nerecunoștința altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează oamenii nerespectuoși, când le suntem victime, dar pe niciunul el e nerespectuos...
Ne deranjează nerozia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează nerușinarea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează nervozitatea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Când nu ne învățăm lecția, oameni diferiți se comportă în moduri asemănătoare cu noi, deși nu se cunosc între ei. Spunem că oamenii sunt cum sunt, însă noi suntem numitorul comun al problemei. Faptul că suntem mințiți, trădați, batjocoriți, înseamnă că noi invităm oamenii să ne trateze astfel și, mai mult, cumva obținem și noi beneficii din asta pentru că altfel nu am permite să se repete aceste comportamente. Când nu ne învățăm lecția, se întâmplă ajungem în aceleași situații din nou și din nou și spunem că e vina sorții când de fapt, mergând pe căi aparent diferite, ajungem în același loc pentru că nu vedem imaginea de ansamblu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook