Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Unii oameni nu te pot iubi pentru că nu se iubesc pe ei înșiși. Nimeni nu poate iubi pe cineva mai mult decât se iubește pe sine însuși deoarece nu are cum să înțeleagă iubirea dacă nu o simte mai întâi pentru propria sa persoană. Când un om îți spune că te iubește mai mult decât pe sine însuși să ai în minte că acea persoană încearcă să își umple golurile interioare prin relația cu tine și, în același timp, încearcă să îți predea ție responsabilitatea fericirii sau chiar a vieții sale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Atunci când facem compromisuri, sacrificii, renunțăm la noi înșine și la fericirea noastră personală, nu ne iubim, ci din contră. Un om care se respectă și se iubește pe sine însuși știe să își traseze limite și granițe sănătoase de interacțiune cu ceilalți. Dăm dovada de iubire de sine atunci când ne punem pe noi înșine în prim planul vieții noastre și căutăm ne bucurăm de viață. Iar atunci când noi suntem împliniți și fericiți putem îi iubim cu adevărat și pe cei din jur, ca pe noi înșine. Un om care nu se iubește pe sine nu poate iubi pe altcineva pentru că nu știe cu adevărat ce este iubirea - o confundă cu atașament, dependență, nevoie și așa mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu poate iubi pe cineva mai mult decât se poate iubi pe sine însuși.

în Despre iubire, Iubirea de sine (2012)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marguerite Yourcenar

Am petrecut o seară întreagă discutând cu el îndemnul care constă în a-i iubi pe ceilalți ca pe sine însuși; acest îndemn este prea contrar naturii umane pentru a fi urmat cu sinceritate de omul de rând, care nu va iubi niciodată pe nimeni decât pe sine însuși și în niciun caz nu se potrivește celui înțelept, care nu se iubește în mod deosebit pe el însuși.

în Memoriile lui Adrian
Adăugat de Doina Maria TudorSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica. Lovitura de gratie" de Marguerite Yourcenar este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -39.00- 15.99 lei.
John H. Rhoades

Încearcă ceva mai mult

Încearcă ceva mai mult decât să exiști; trăiește.
Încearcă ceva mai mult decât să atingi; simte.
Încearcă ceva mai mult decât să privești; observă.
Încearcă ceva mai mult decât să citești;absoarbe.
Încearcă ceva mai mult decât să auzi; ascultă.
Încearcă ceva mai mult decât să asculți; înțelege.
Încearcă ceva mai mult decât să gândești; cercetează.
Încearcă ceva mai mult decât să vorbești; spune ceva.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Logica spune că un om este puternic atunci când face ceva ce alții nu pot să facă. Dacă un om poate să ridice 200 de kilograme și mulți nu pot, acel om este mai puternic decât ceilalți care nu pot. Dacă un om poate să alerge 100 de kilometrii și ceilalți nu pot, este mai puternic. Dacă un om poate să îndure frig sau căldură mai mult ca alții, este mai puternic. Atunci în iubire cum măsurăm puterea ca ne dăm seama ce este ea de fapt? Cine în iubire face ce nu pot alții facă, acela este un om puternic. Și ce fac majoritatea? Se îndrăgostesc. Sunt atrași de o altă persoană și poate chiar o iubesc cu acea iubire adevărată. Cealaltă persoană nu le răspunde conform așteptărilor. Cealaltă persoană înșeală și acordă iubire altor persoane. Majoritatea oamenilor în această situație se închid în ei și spun "nu am să mai iubesc!". Oamenii sunt răi. "Dacă nu primesc prima oară, nu mai dau." Aceștia sunt oamenii slabi, pentru că sunt majoritatea. Mă uit în jur și văd oamenii sunt răniți, spun cuvinte precum "nu voi mai iubi niciodată". Așadar, iubirea și capacitatea de a iubi sunt caracteristici ale oamenilor puternici. Există și o altă categorie de oameni care după ce au fost loviți în miezul sufletului lor, iubesc mai tare, mai mult. Să iubești continuu și mai mult este putere, pentru că puțini pot să o facă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu ajunge iubească cineva pe altul, ci trebuie -l iubească mai mult decât pe sine. Mama își iubește copiii mai mult decât pe ea însuși. Rămâne flămândă pentru a-și hrăni copiii, dar simte o bucurie mai mare decât aceia. Copilașii se hrănesc trupește, iar mama duhovnicește. Aceia rămân cu gustul mâncării, în timp ce mama cu veselia duhovnicească.

în Viața de familie
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata, slujba, paraclisul si acatistul Parintelui Paisie Aghioritul" de Paisie Aghioritul este disponibilă pentru comandă online la numai 6.00 lei.

Dacă tu faci compromisuri sau te sacrifici pentru nevoile altcuiva, nu îți este bine ție. Dacă cineva îți cere îi satisfaci nevoile, înseamnă că acea persoană nu este ok cu ea însăși și vrea obțină de la tine ceea ce nu-și asumă facă de una singură. În plus, omul care îți cere faci compromisuri nu te respectă, ci se pune pe sine și nevoile sale în prim plan - desconsiderare + egoism. Nici omul care face compromisuri și nici cel care le cere nu este ok cu el însuși. Și nici nu va fi la fel atât timp cât va fi prins în acest schimb disfuncțional în care unul dă ceva ce nu și-ar dori dea, iar celălalt cere i se satisfacă nevoile egoiste. Amândoi vor fi mereu pe minus, chiar dacă cel care primește pe moment se va simți satisfăcut. Însă golul său interior nu va fi umplut în acest fel. Un om care se prețuiește pe sine nu face compromisuri de dragul altcuiva. Un om autonom și vertical nu le cere altora facă compromisuri pentru că îi respectă pe alții în aceeași măsură în care se respectă pe sine. Binele individual și cel comun nu se construiesc pe compromisuri, ci pe un schimb de valori în care fiecare oferă ceea ce-și dorește dea și primește ceea ce un altul este dispus ofere din prea-plinul său.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lao Tse

Pentru că cineva crede în sine însuși, nu încearcă să-i convingă pe ceilalți. Pentru că cineva este mulțumit cu sine însuși, nu are nevoie de aprobarea celorlalți. Pentru că cineva se acceptă pe sine, toată lumea îl va accepta.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Calitatea vieții tale depinde foarte mult de calitatea oamenilor cu care te înconjori, de relațiile pe care le menții și le cultivi. Când observi că un om îți face rău, în mod repetat, ține minte că acceptarea ta nu face altceva decât sa îi încurajeze comportamentul. Nu se va schimba pentru că nu are de ce. Însă tu poți oricând decizi dacă, cât și cum interacționezi cu orice persoană din viața ta. Indiferent cât de apropiata îți este ea. Alege înțelept oamenii cu care te înconjori!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Te iubesc, te vreau... dar, nu te accept așa. Va trebui să te schimbi, înveți a diferenția adevărul de minciună și minciuna de adevăr în propria ta viața și apoi în afara ei și a accepta asta cu ușurință și seninătate. Când vei învăța această lecție și vei iubi Adevărul mai mult decât orice... mai mult decât pe tine, mai mult decât pe mine... mai mult decât pe noi amândoi... ești pregătit să te (re)întorci la mine. Între timp, îți recomand înveți a renunța la tine și să dai întâietate altora din toată inima ta... singura cale și mijloc garantat de evoluție spirituală existentă în această lume. Da, mi-e dor de tine... dar mai drag mi-e Dumnezeu, iar pentru EL nu fac concesii pentru absolut nimeni, oricât aș iubi... iar eu iubesc total și fără graniță de timp... pentru că de fapt, mai mult îl iubesc pe EL decât oricine și orice. Și dacă ajungi simți și tu la fel... da, suntem compatibili cu adevărat... redevenim ce-am fost odată, o singură parte dintr-un întreg... acum reîntregită. Iubește-L pe Dumnezeu! Întoarce-te la mine!

în Pentru suflet - Colecție de citate și aforisme
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Nimeni nu are puterea de a schimba pe altcineva. Cât de multă lume intră în relații în ideea "nu îmi plac câteva lucruri la partener, dar le schimb eu pe parcurs", doar ca să se trezească apoi , de fapt, acele lucruri se amplifică pe măsură ce relația se desfășoară. Știi de ce? Pentru acele lucruri care nu îți plac la celălalt, îi aparțin și fac parte din "a fi el însuși". Poți îl obligi o vreme, și partenerul, din "iubire", va renunța la sine însuși o vreme. Dar va avea resentimente și te va pedepsi și se va răzbuna prin comportamentele care știe că nu îți plac, pentru că nu îl accepți așa cum e. Pe de altă parte, când celălalt se schimbă așa ușor la cererea ta, înseamnă că nu e o persoană foarte puternică, cu coloană vertebrală și personalitate, nu? Și cine poate fi atras irezistibil de un om slab? Cei din jur pot fi schimbați cum vrei tu, cu o condiție. SĂ TE SCHIMBI TU PRIMA OARĂ. Când cerem ceva de la un partener, înseamnă e ceva ce nu ne oferim noi singuri și cerem de la altul. Până la urmă, în viață, fiecare este responsabil pentru propria sa fericire, pentru rezultatele sale și pentru calitatea vieții și a relațiilor, a iubirii pe care o simte și o primește sau o oferă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Normal că te îndoiești de tine dacă nu îți dai voie fii tu însuți, adică autentic - exact așa cum simți ești. Oricât de "perfectă" îți dorești fie sau crezi este masca ta, tu știi de fapt acea masca nu ești tu. Și asta te face să nu ai încredere în tine, poate îți este teamă vei fi descoperit, poate nu știi tot timpul cum să reacționezi în acord cu rolul pe care pretinzi îl joci. Însă când îți asumi propria ta autenticitate, gândurile, atitudinile și reacțiile tale vin de la sine. Fără să te mai prefaci, fără să te îndoiești dacă e bine sau nu, fără simți minți sau că ești acceptat doar pentru că joci un rol. Fii tu însuți și ai încredere în frumusețea autenticității tale!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu poate iubi plenar, profund și fără măsură pe altcineva, până când nu va ajunge să se iubească pe sine însuși și să se respecte așa cum trebuie pe sine însuși.

în Aforisme pline de înțelepciune pentru fiecare zi
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.
Osho

Copiii își iubesc enorm propria persoană. Societatea distruge această iubire, religia o distruge - dacă oamenii s-ar iubi pe sine, pe Iisus Hristos cine l-ar mai iubi? Dar pe președinte? Dar pe părinți? Iubirea copilului pentru el însuși trebuie deturnată. El trebuie condiționat să-și îndrepte iubirea spre obiectele, lucrurile și persoanele aflate în afara lui. Acest lucru îl face pe om foarte sărac, pentru că iubirea față de ceva exterior lui - Dumnezeu, Papa, tatăl, soția, soțul, copiii - îl face dependent de acel obiect al iubirii lui. Devii al zecelea pe listă în propriii ochi, un cerșetor.
Te-ai născut împărat, fericit cu tine însuți. Dar tatăl tău vrea -l iubești pe el, mama vrea s-o iubești pe ea. Toți cei din jurul tău iubesc pe altcineva, ca și tine. Ce lume nebună! Fiecare încearcă să iubească pe cineva, când de fapt nu are nimic de dăruit! Și nici celălalt nu are. De ce se ceartă îndrăgostiții, se hărțuiesc și se agasează unule altul tot timpul? Motivul este simplu: nici unul nu reușește să-și ia ceea ce dorește. Amândoi sunt goi, amândoi sunt cerșetori.

în Cartea despre barbati
Adăugat de Bordea Andreea AncaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Osho

Pentru a te slăbi spiritual au găsit o metodă sigură, garantată 100%, și anume să te învețe să nu te iubești pe tine însuți. Dacă un om nu se poate iubi pe sine, el nu poate iubi nici pe oricine altcineva. Invățătura lor este foarte amăgitoare. Ei spun, "Iubește-i pe alții" pentru că știu că dacă nu te iubești pe tine nu poți să mai iubești deloc. Ei nu contenesc spună, "Iubește-i pe alții, iubește omenirea, iubește-l pe Dumnezeu, iubește natura, iubește-ți soția, iubește-ți soțul, copiii, părinții, dar nu te iubi pe tine," căci a te iubi pe tine este egoist, potrivit lor.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce cerem altora, e ceva ce nu ne acordăm noi singuri. În cazul atenției, persoana care se plânge că nu primește atenție de la partener, este persoana ce nu își acordă ei atenție și altfel, transmite un mesaj către lume: "Eu nu merit atenție, nici măcar eu nu mi-o acord." Un alt om niciodată nu îți va oferi ceva ce tu spui că nu meriți prin comportamentele și atitudinea ta. Ce înseamnă să îți acorzi tu ție atenție? Depinde de fiecare. Poate să îți acorzi mai mult timp pentru pasiunile tale, poate să mergi la sală, poate să te dezvolți personal, înveți o limbă străină, sau orice altceva. Ce se întâmplă când tu îți acorzi ție atenție, când devii o persoană mai bună, mai valoroasă, mai evoluată? Începi atragi oameni ca și tine în jurul tău. Cei din jur încep să îți acorde mai multă atenție. La final, ce crezi va face partenerul tău când vede că te ocupi de tine, alți oameni îți acordă atenție și ai devenit o persoană interesantă? Cel mai probabil, îți va acorda mai multă atenție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dostoievski

Nu te minți singur. Cel care se minte pe sine și-și pleacă urechea la propriile sale minciuni ajunge să nu mai deosebească adevărul nici în el, nici în jurul lui și să nu mai aibă respect nici pentru sine, nici pentru lumea cealaltă. Iar dacă nu respectă pe nimeni, nici nu poate iubi pe cineva, și astfel, neiubind pe nimeni, ca să se afle în treabă sau ca să-și omoare urâtul, se lasă în voia patimilor și ispitelor trupești, și, stăpânit cum e de metehne, ce deosebire mai poate fi între el și un animal?

citat celebru din romanul Frații Karamazov de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.

Iluziile și speranțele deșarte pe care aleg să și le hrănească îi determină pe unii oameni să se lase efectiv distruși de un lucru pentru a conștientiza cât de mult rău le făcea de fapt. Realitatea câștigă realitatea întotdeauna, mai devreme sau mai târziu. Când te minți pe tine și ignori realitatea ești atașat de o fantezie care are potențialul de a-ți face mult rău. Oare nu ar fi mai bine dacă ai accepta realitatea și te-ai adapta la ea, în loc să o ignori și să îi permiți să te rănească până când îți ucide și ultima fărâmă de speranță? Este mult mai ușor pleci sau să te ridici când încă mai ai resurse decât atunci când ești la pământ, epuizat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a implementa un obicei nou e nevoie de 18 până la 254 de zile, în funcție de obicei și de persoană. Vestea bună e că se poate și mai repede de 21 de zile, cât a fost o vreme standardul. Vestea proastă e orice promisiune îți faci ție, dacă nu o îndeplinești, îți scade încrederea în tine. De aceea, mai bine îți propui schimbări mici de care te ții și care îți creează o stare de victorie zilnic decât să ai orgoliul să îți propui chestii mari și să te duci în cap. În loc să îți propui 6 pack, poate e mai bine începi cu 100 de sărituri cu coarda zilnic de care să te ții. Decât să îți propui citești o carte pe săptămână, mai bine 10 pagini pe zi. Decât să îți dorești ca următoarea persoană de care te lovești fie iubirea vieții tale, mai bine îți iei pisică. (Glumesc.) Mai bine mai cunoaște oameni, ca să îți crească puterea de discernământ. Schimbarea e un proces, nu un eveniment. Setează o fundație sănătoasă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare clipă din viață o petreci în propria-ți companie. De la începutul până la sfârșitul vieții ești tu cu tine însuți, neîncetat. Ce fel de companie îți ești? Îți plac gândurile tale, îți plac stările tale, ai încredere în tine, în resursele și în forțele tale? Te apreciezi, te iubești, te respecți? Sau fugi de tine însuți, te refugiezi în zgomot și agitație, în compania altor oameni sau în alcool? Vezi tu, fuga nu poate fi decât o soluție temporară. Până la urmă rămâi tot tu, singur cu gândurile tale. Încetează să te mai critici, să te mai devalorizezi și începe prin a-ți vorbi ca și cum ai fi prietenul tău cel mai bun. Când cortina se trage, relația pe care o ai cu tine însuți este tot ce iei mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook