În general, oamenii ajung conducători prin setea lor de dominație, prin dorința de a dispune de semenii lor, nu prin chemare. Există o voluptate a puterii politice, foarte răspândită mai ales la acei ce trăiesc numai pe plan social și care, așa cum sunt dăruiți, izbândesc foarte adesea. Din această voluptate se nasc întotdeauna formele întoarse ale conducerii, așa cum sunt demagogia și tirania.
Ernest Bernea în Îndemn la simplitate
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Așadar, la nivelul de bază al oricărei forme, există unda. Vibrația. Sunetul. Toate formele create, sunt sunete așezate într-o anumită formă. Însă, de unde provin aceste sunete? Din Oceanul Esenței Fără De Formă. Orice sunet provine din Liniște. Înainte de undă, este Liniște. Din Oceanul Esenței, se nasc vibrațiile, care sunt un rezultat al unui semnal intangibil al Esenței. Vom numi acest semnal, Punctul Zero, care poate fi perceput ca fiind Forța Vitală prin care Esența se manifestă. Prin Punctul Zero - prin Forța Creatoare - Conștiința Fără De Formă devine creație manifestată. Acum am ajuns la un grafic foarte evident: în adâncime există Conștiința Fără De Formă, la suprafață există creația manifestată, iar cele două sunt divizate chiar de hotarul dintre Absolut și relativ: Punctul Zero. Între Absolut (Liniștea Intrinsecă) și relativ (melodia creației) există Punctul Zero (Forța prin care Liniștea devine melodie). Foarte mulți călători spirituali confundă Punctul Zero cu Conștiința Intrinsecă și tocmai de aceea nu ajung să simtă niciodată Uniunea Completă cu Tot Ceea Ce Este.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ruga unui păgân
Ah! flăcările nu-ți opri;
În inimă să-mi lași căldură,
O, voluptate! o, tortură!
Diva! supplicem exaudi!
Zeiță-n aer răspândită,
Văpaia-ți din pământ mă cheamă!
Înalță-mi vlaga umilită,
Ce-ți dă un cântec de aramă.
Fii, voluptate, doamnă-n noi!
Și masca de sirenă pune,
De carne sau de catifea;
Ori varsă-mi adormire grea
În vinuri mistice, străbune.
O, voluptate, zvelt strigoi!
sonet de Charles Baudelaire din Florile răului (1857), traducere de Ion Pillat
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Pe vremuri, cu cât femeile erau mai grase, se presupunea că sunt sănătoase, puternice, roditoare și că fac copii frumoși. Prin măreția formelor lor se întrezărea măreția pe plan social. Formele pline erau adesea pictate de către artiști, iar astăzi, nudurile lor sunt obsesiv vânate de către connaisseuri.
citat din Dana Săvuică
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Singura cale prin care putem aduce pacea pe acest pământ nu este prin discursuri sau inițiative organizatorice, ci prin transformarea oamenilor, prin ridicarea lor la această nouă conștiință a celei de-a patra dimensiuni, în care ei manifestă calitățile spiritului. Astfel, realizarea păcii globale poate veni numai prin oameni care au atins această stare în timpurile moderne, care sunt foarte speciale și pe care le numesc Timpuri ale înfloririi.
Shri Mataji Nirmala Devi în Era metamodernă
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cea mai răspândită boală
Savanții au stabilit în unanimitate
Că la om cea mai răspândită boală
E viața pe care o trăim cu voluptate
Și se transmite doar pe cale sexuală.
epigramă de Paul Constantin (22 mai 2008)
Adăugat de Paul Constantin
Comentează! | Votează! | Copiază!
Rugăciunea unui păgân
Nu-ți domoli văpăile roșcate,
Ci sufletul mi-l încălzește, divă,
Călău de inimi, dulce voluptate!
Eu te implor acum, fii milostivă!
Zeiță ce-n văzduh ești răspândită
Și foc ce arde-n noi, de bună seamă,
Ascultă a mea inimă mâhnită
Ce îți dedică-un cântec de aramă.
O, voluptate, fii a mea crăiasă!
Ia-ți chip de zănă cu o mască-aleasă
Făcută din velur, carne și piele,
Sau varsă-mi somnul tău cu ore grele
În vinul mistic și lipsit de formă,
O, voluptate, sprintenă fantomă!
poezie celebră de Charles Baudelaire
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Tărâmul meu
Pe vârful unui munte un obelisc;
pe capul lui un con de brad; în fruntea
acestuia un ac; și-n vârful lui
tărâmul meu, Împărăția clipei.
Nu-i nicio graniță pe-acest pământ
(ocean sau mare, lanț de munți sau fluviu)
de netrecut: sortită-i suprafața
să fie cucerită. Însă, eu,
cu vaste crăpături de timp îmi apăr
scânteietoarea mea singurătate.
Căci nu mă-nvecinez decât cu partea
de mine însumi care urcă-ntr-una
târâș, și detronat numai de mine,
uzurpator și uzurpat deodată
sunt nefiind. Iar voluptatea rară
de-a ști că ard, această voluptate
hrănește-un foc ce se consumă-n sine.
Adesea, ceea ce vi se pare fulger
- un oaspete aparent coboară brusc
din cer, se scurge-n jos, către câmpie,
trece prin ac, prin con, prin obelisc,
prin munte, și murind la voi în brațe
nuntește cu regina suprafeței.
poezie celebră de Ștefan Augustin Doinaș
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândul este un instrument. Foarte prețios, de altfel. Însă omul nu este gândurile sale, deși, de cele mai multe ori, identificarea sa cu gândurile este completă. Doar prin raportarea la gânduri se creează războaie, conflicte, violențe - într-un cuvânt, zgomote. Gândul este o creație, deci are o formă, chiar dacă ochii umani nu pot vedea această formă. Gândul are o vibrație proprie, fiind o entitate de energie aflată în călătoria sa individuală. Așadar, gândurile nu sunt incluse în oameni, ci există printre oameni, intrând într-o relație cu acei oameni cu care rezonează. Însă oamenii nu știu acest lucru - nu știu faptul că formele lor sunt separate de formele de gând - tocmai de aceea oamenii au devenit prizonierii gândurilor, gândirea reprezentând, în mod paradoxal, cea mai puternică slăbiciune a omenirii. Și de ce este cea mai puternică? Pentru că oamenii nu știu faptul că gândul este o dependență, iar în acest mod, calea gândului devine mult mai ușoară.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cine îți dă dreptul de a judeca pe altul? De unde această calitate supra-omenească? Este cineva dintre noi fără de greșeală? În genere, omul este înclinat a fi foarte iertător față de sine și foarte aspru față de alții.
Ernest Bernea în Preludii, Îndemn la simplitate
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Numai în măsura în care oamenii trăiesc conduși de rațiune, se potrivesc totdeauna cu necesitate prin natură. În măsura în care oamenii sunt zbuciumați de afecte care sunt pasiuni, ei pot fi diferitți prin natură și potrivnici unii altora.
Baruch Spinoza în Etica
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Indiferența nu se extinde numai asupra lucrurilor despre care intelectul nu are nicio cunoștință, ci în general și asupra tuturor acelora pe care nu le descoperă cu o perfectă claritate, în momentul în care voința ia o decizie. Cunoașterea prin intelect trebuie întotdeauna să preceadă determinarea voinței, iar privația care constituie forma erorii există tocmai prin această proastă utilizare a liberului arbitru.
citat clasic din Descartes
Adăugat de Andrei
Comentează! | Votează! | Copiază!
Persoanele supraponderale sunt adeseori stigmatizate drept leneșe și lipsite de disciplină. Rezultatele pe care le-am obținut ne sugerează că această idee foarte răspândită, că oamenii devin grași pentru că sunt leneși, este falsă. Datele noastre sugerează că obezitatea indusă de dietă este o cauză, nu un efect, al lenei. Fie dieta cu alimente foarte procesate provoacă oboseală, fie dieta provoacă obezitate, care provoacă oboseala.
citat din Aaron Blaisdell
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Fără a avea pretenția la o inovație, vrem să încercăm să combatem o părere încă foarte răspândită și să arătăm din nou că matematica nu este o teorie pur logică. Această afirmație se referă atât la metoda de cercetare, cât și la conținutul însuși al matematicii. În ceea ce privește primul punct, deși matematicianul este privit ca un savant care procedează numai prin deducții, nu-i greu să admitem că intuiția îi arată ce direcție trebuie să apuce... orientarea matematicii și sensul în care se efectuează progresul ei nu sunt condiționate numai de necesitățile interne (organizare, sistematizare, simplificarea rezultatelor acestor transformări logice). Ea este motivată încă, și mai ales, de cerințele venite din afară, de problemele concrete puse de natură și tehnică.
citat din M. Frechet
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Sunt mulți, foarte mulți, acei cari trăiesc izolați, prin comunele rurale, unde nu au distracțiuni, unde bolta cerească se vede în întregime, unde clădirile cu două-trei etaje nu te împiedică să admiri stelele, unde aerul este curat cu totul. Acolo mai ales se pot face interesante observațiuni cu un instument cât de mic, sau chiar cu ochii liberi.
Victor Anestin în revista "Orion" (1907)
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Căsătoriile sunt de trei feluri: foarte reușite, care se despart doar prin moarte; foarte proaste, care se despart prin tribunal; mediocre - cele mai durabile.
Ileana Vulpescu în De-amor, de-amar, de inimă albastră (2005)
Adăugat de roxănel
Comentează! | Votează! | Copiază!
Subconștientul este foarte receptiv la orice sugestie. Mai ales când sunteți destinși, gândurile pătrund foarte ușor în subconștient, printr-un fenomen asemănător cu osmoza, prin care două fluide separate de membrană poroasă se întrepătrund. În această stare, mentalul conștient comunică foarte ușor cu subconștientul.
Joseph Murphy în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Scapă de mintea îngustată de convingeri limitative. Nu există bine sau rău decât filtrat prin percepția individuală a fiecăruia. Frigul și zăpada sunt foarte rele pentru omul ce trăiește desculț pe stradă dar sunt foarte bune pentru pământul și semințele puse acolo de agricultor. Dacă eu vreau ca oamenii să fie buni și lumea în care eu trăiesc să fie formată doar din oameni buni, am să îi scot pe toți ăia răi din viața mea și chiar dacă rămân cu 2 oameni buni în viața mea, eu trăiesc într-o lume plină de oameni buni. A curs multă cerneală pe subiectul acesta iar azi fizica cuantică ne dovedește că omul modelează și își creează realitatea în fiecare clipă. Gândește lucrurile pe care le vrei în viața ta, nu cele pe care nu le vrei.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Rondelul naturii schimbătoare...
Privind adesea în natură
Schimbările sunt tot mai multe,
Iubire chiar și aventură
În lucruri mari sau chiar mărunte.
Schimbările naturii-s crunte.
Iubirea ei nu mai e pură.
Prin cine adesea în natură
Schimbările sunt tot mai multe.
În circuitul ei firesc
Natura-i foarte schimbătoare.
Ființele se nasc și cresc,
Dar la un timp ființa moare..
În lucruri mari sau chiar mărunte
Privind adesea în natura,
Schimbările sunt tot mai multe.
rondel de Cristina Cazadoi
Adăugat de Cazadoi Ioana Cristina
Comentează! | Votează! | Copiază!
- voluptate
- Amor pe săturate cu figuri necenzurate.
Voluptate
monostih de Mihai Haivas din Hașmișuri umoristice
Adăugat de Mihai Haivas
Comentează! | Votează! | Copiază!
Interesul istoricilor științelor, și al intelectualilor în general, pentru alchimie a fost concentrat mai ales asupra porțiunilor "științifice" din literatura alchimică. Erau stimați numai acei autori care arătaseră în scrierile lor că sunt înzestrați cu însușirile omului de știință modern: capacitate de observație, scepticism față de legendă și mit, oarecare putere de inducție și foarte multă prudență.
Mircea Eliade în Alchimia asiatică
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!