Așa cum suntem făcuți noi, oamenii, un lucru e sigur: fericirea noastră stă în plăcere; desfid pe oricine ar afirma contrariul. Iar inima nu are nevoie să se întrebe prea mult ca să își dea seama că dintre toate plăcerile, cele mai dulci sunt cele ale dragostei.
citat clasic din romanul Manon Lescaut de Abatele Prevost (1731)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Vă dau voie să afirmați că desfătările dragostei sunt trecătoare, că sunt oprite, că vor fi urmate de suferințe veșnice și, ceea ce mă va impresiona cel mai mult, că renunțarea la ele va fi cu atât mai măreț răsplătită cu cât acele bucurii jertfite vor fi fost mai dulci și mai pline de farmec, dar mărturisiți în același timp că așa cum e plămădită inima noastră, numai aceste desfătări ne dăruiesc, aici pe pământ, fericirea desăvârșită.
citat clasic din romanul Manon Lescaut de Abatele Prevost (1731)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vorbele celebre sunt cele pe care oamenii celebri le pronunță după ce au murit.
citat clasic din Abatele Prevost
Adăugat de OTTO-8
Comentează! | Votează! | Copiază!
Singurul lucru pe care vreau să-l scot la lumină este acesta: ca să dezguști o inimă de dragoste, cea mai proastă metodă este să defăimezi plăcerile și să-i făgăduiești fericirea pe calea virtuții.
citat din romanul Manon Lescaut de Abatele Prevost (1731)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dintre toate plăcerile, cele mai rare sunt și cele mai vii.
Democrit în Fragmente
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Adevărata înțelepciune este aceea care ne duce la țel pe căile cele mai scurte.
citat clasic din Abatele Prevost
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cu adevărat importantă e fericirea. Veți spune: ei, bravo, mare descoperire! Toată lumea e de acord cu asta! (Aproape toată lumea; sunt unii, feriți-vă de ei, care fac pe grozavii și disprețuiesc fericirea.) De fapt, sunt foarte puțini cei care dau importanță cu adevărat fericirii. Aleargă dupa niște surogate, unele plăcute, altele plicticoase, la care acced sau nu, dar care în cele din urmă se dovedesc insipide. În cele din urmă. Acest "în cele din urmă" anulează retroactiv toate agrementele, toate vanitățile, prestigiul și puterea de care vei fi avut parte. Sigur, povestea aceea cu cămașa fericitului nu e decât un apolog fără cine știe ce relevanță. Tot sigur este că marile lipsuri sunt teribile piedici în calea fericirii. Însă nu insurmontabile. După cum plăcerile, huzurul, îndestularea sunt, dar nu negreșit, propice fericirii. Totul depinde de felul cum sunt primite. Acestea sunt arhiștiute, repetate de milenii. Le repet și eu acum. Arhistiute, dar in fond nu prea stiute.
citat din Alexandru Paleologu (21 septembrie 2011)
Adăugat de kissbruneta
Comentează! | Votează! | Copiază!
Majoritatea oamenilor nu descoperă ceea ce este mai important în viață până ce nu îmbătrânesc prea mult ca să mai poată schimba ceva. Își petrec mulți dintre cei mai buni ani de viață urmărind lucruri care, în fond, valorează prea puțin. Deși societatea ne îndeamnă să ne umplem viețile cu obiecte materiale, în adâncul sufletului, partea cea mai bună din noi știe că bucuriile cele mai simple sunt cele care ne îmbogățesc și ne susțin. Oricât de grea sau de ușoară ar fi situația noastră din prezent, cu toții avem la îndemână o mulțime de bucurii simple care nu așteaptă decât să observăm că există și să le apreciem. Și pe măsură ce facem acest lucru, suntem tot mai fericiți. Suntem tot mai recunoscători. Și fiecare zi devine un dar uimitor.
Robin Sharma în Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul, din scrisoarea Bucuriile cele mai simple ale vieții sunt și cele mai mari
Adăugat de Iustina
Comentează! | Votează! | Copiază!
* * *
Nimeni nu se întoarce de acolo
Ca să ne povestească cum o duc ei,
Ca să ne spună de ce au nevoie ei,
Ca să liniștească inimile noastre.
Până când noi înșine nu mergem spre locul în care ei s-au dus
Fii bucuros
Că poți să-ți lași inima să dea uitării,
Că oamenii te vor sfinți într-o zi.
Dă urmare dorinței tale
Atâta vreme cât vei trăi,
Așază mireasmă de mir pe capul tău,
Înveșmântează-te în pânză subțire de in
Și unge-te cu unsorile minunate ale zeilor!
Sporește încă mai mult plăcerile pe care le iei
Și nu lăsa inima ta să se slăbească.
Urmează dorinței tale și fă-ți bine ție însuți.
Fă cele ce dorești pe lumea aceasta
Și nu-ți răni inima ta,
Până când ziua bocetelor va veni peste tine,
Căci cel ce are inima liniștită nu dă ascultare jelirilor lor
Și plânsetele nu izbăvesc pe om de Lumea de Dincolo.
Petrece-ți ziua cu fericire și nu te mâhni!
Ia seama! nimeni nu-și poate lua avuția cu el!
Niciunul din oamenii care au plecat dintre noi
nu poate veni înapoi!
poezie din Cântecul harpistului
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Oamenii planetei
Suntem mult prea mici
În astă lume mare...
Sunt valuri prea înalte,
Când noi suntem prea scunzi...
Sunt mult prea multe lacrimi
Închise-n vieți amare,
Suntem mult prea mici
Când ne-arătăm rotunzi...
Suntem mult prea răi
Pe o planetă bună...
Sunt oameni care mor,
Când trupul le trăiește...
Sunt mult prea multe crime
Iar viața prea nebună,
Suntem mult prea reci
Când viața ne-ncălzește...
Suntem mult prea mici
Ca oameni, noi cu noi...
Sunt răni ce am uitat,
Când ele nu te uită...
Sunt mult prea multe sarcini
Și nu-s purtate-n doi,
Suntem mult prea orbi
Când viața este mută...
poezie de Adina-Cristinela Ghinescu
Adăugat de Adina-Cristinela Ghinescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Orice lucru făcut prea des devine o plăcere. Acesta este unul dintre cele mai importante secrete ale vieții.
citat celebru din romanul Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Să năzuim către o viață nouă, plină de prospețime! Să contopim știința cu viața reală, să evadăm din celulele înăbușitoare ale contemplării abstracte! Iată stindardul științei actuale, iată vocația ei socială! Iar filozofia, mai mult decât oricare altă îndeletnicire, are datoria să țină seama de această vocație socială. Căci dintre toate relațiile, cele mai nobile sunt cele ce se țes între oameni; Iubirea fiind relația cea mai perfectă, pentru că este și cea mai sublimă, universală și puternică, putem afirma că filozofia, care etimologic înseamnă "iubirea de știință" este în esență știința iubirii.
Titu Maiorescu în Considerații filozofice (1860)
Adăugat de Avramescu Norvegia Elena
Comentează! | Votează! | Copiază!
Puține persoane cunosc forța acestor neobișnuite porniri ale inimii. Îndeobște, oamenii sunt supuși numai la patru sau la cinci tensiuni, în cercul cărora își trăiesc viața și la care se reduc toate frământările lor. Luați-le iubirea și ura, plăcerea și durerea, speranța și teama și ei nu vor mai simți nimic. Dar firile mai sensibile pot fi mișcate în mii de feluri. S-ar părea că acești oameni au mai mult de cinci simțuri, că pot primi idei și senzații care depășesc marginile obișnuite ale naturii; și fiindcă au conștiința grandorii care-i înalță deasupra a tot ce-i vulgar, de nimic altceva nu sunt mai mândri. Iată pricina pentru care ei îndură atât de greu disprețul și batjocura, iată de ce rușinea este pentru ei un simțământ din cele mai violente.
citat clasic din romanul Manon Lescaut de Abatele Prevost (1731)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Într-adevăr, scopul tuturor acțiunilor noastre este să fim liberați de suferință și frică și, după ce am atins acest țel, furtuna sufletului e potolită, iar ființa respectivă n-are nevoie să umble după ceea ce-i lipsește, nici să caute altceva prin care să fie împlinită fericirea sufletului și a corpului. Căci atunci avem nevoie de plăcere, când din absența ei simțim durere. Dar când nu simțim durere, nu mai simțim nevoia plăcerii. De aceea noi numim plăcerea începutul și țelul unei vieți fericite. Și, deoarece plăcerea este primul dintre bunurile înnăscute, de aceea nu trebuie să alegem orice fel de plăcere ar fi, ci adesea renunțăm la multe plăceri, când din ele decurge o neplăcere mai mare pentru noi. De aceea, deși toate plăcerile ne sunt în mod firesc un bun apropiat, totuși nu orice plăcere este de ales, întocmai după cum, cu toate că orice suferință e un rău, totuși, prin natură, nu orice suferință trebuie totdeauna evitată. Toate aceste lucruri se cuvin să fie judecate, măsurând unele față de altele și, ținând seama de avantaje și dezavantaje.
citat din Epicur
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vibrațiile forțelor mentale sunt cele mai fine și, prin urmare, cele mai puternice dintre toate cele manifestate în cursul vieții.
Ronda Byrne în Secretul Legea Atracției
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nimic nu dă mai mult curaj unei femei decât tăria sufletească a bărbatului pe care-l iubește.
citat celebru din romanul Manon Lescaut de Abatele Prevost (1731)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ar fi înțelept ca noi, cei care trăim în acest veac agitat, să medităm îndelung și adesea la viața noastră și la zilele noastre înainte de a da ochii cu Dumnezeu în pragul veșniciei. Căci noi suntem făcuți pentru veșnicie la fel de sigur cum suntem făcuți pentru timp și, ca ființe morale responsabile, trebuie să ne preocupăm de amândouă.
citat clasic din A.W. Tozer
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Profesorul Levy: De-a lungul vieții suntem puși în situația de a lua decizii extrem de dificile și de a face alegeri de principiu. Doar unele sunt majore, cele mai multe sunt mărunte. Totuși, alegerile pe care le facem ne definesc. Suntem, în cele din urmă, suma alegerilor noastre. Evenimentele se desfășoară atât de imprevizibil, de nedrept. Fericirea nu pare a fi fost inclusă în planul creației; noi suntem cei care, având puterea să iubim, facem ca universul nepăsător să capete un sens. Totuși, cei mai mulți dintre noi continuă să caute bucurie în lucrurile simple, ca familia, profesia și speranța că viitoarele generații vor înțelege mai mult.
replică din filmul artistic Delicte și fărădelegi, scenariu de Woody Allen (13 octombrie 1989)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLC
Comentează! | Votează! | Copiază!
O cămașă de forță
Oamenii foarte bogați și oamenii de succes beneficiază
de pe urma Multiplelor Tulburări de Personalitate de care suferă
devenind actori sau politicieni...
Ceilalți dintre noi peonii primim doar medicația...
și apoi suntem făcuți să credem că suntem bolnavi
și că avem nevoie de ajutor...
De ajutorul Lor...
De aceea nu beau niciodată nimic dintr-un pahar de hârtie.
poezie de Ted Sheridan, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Iubirea e mai tare decât belșugul, mai puternică decât comorile și bogăția, totuși are nevoie de ajutorul lor și niciodată nu-l cuprinde mai adânc disperarea pe îndrăgostitul gingaș plămădit decât atunci când, împins de nevoie, e silit să se ciocnească de grosolănia sufletelor josnice.
citat celebru din romanul Manon Lescaut de Abatele Prevost
Adăugat de andreea
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dragostea bate rău cordul
Iubirea noastră bate, rea, corduri,
La cele două, sigur, mă refer,
Ce prin artere pulsează noduri,
Venele noastre-s albe de la ger.
Iubirea noastră bate un rău cord:
Inima mea, taler cu două fețe;
Cu ea nici ea nu este de acord,
Și-o dă cu foc afară, să înghețe.
Iubirea noastră bate un record
Al rezistenței jarului în scrum;
Cu ea nici noi nu suntem de acord,
Iar fără ea, nu suntem nicidecum.
poezie de Marius Robu din Suflet la troc (3 ianuarie 2015)
Adăugat de Marius Robu
Comentează! | Votează! | Copiază!