Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În vocație există mai multă iubire decât în multe relații de cuplu. Imaginează-ți. Omul cu vocație se trezește cu entuziasm de dimineață, întreaga lui viață, pentru a munci neobosit ca să dăruiască lumii creațiile sale. Munca lui va ajunge să bucure oameni pe care nici măcar nu îi cunoaște dar prin ce a creat le va transmite o bucățică din spiritul lui, din iubirea lui. Câte relații de cuplu cunoști în care atitudinea permanentă este de dăruire cu bucurie, zi de zi, așa cum este în viața omului cu vocație? Poate că relațiile de cuplu au alt rol în viața noastră și cei care caută iubirea aceea descrisă în mitologie și cărți ale înțelepților sau cărți sfinte, ar trebui să înceapă căutarea ei în alte părți fără a minimaliza importanța relațiilor de cuplu. Dacă ar fi să numesc suferința numărul 1 cu care un psiholog se confruntă, aceea ar fi dezamăgirea oamenilor că ceilalți nu le fac pe plac, nu îi servesc și nu îi iubesc. E o suferință care nu și-a găsit rezolvarea niciodată aplicând metodele deja cunoscute și nici nu se va găsi o rezolvare până când căutarea și atenția omului suferind nu se vor îndrepta spre adevărata sursă a iubirii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cuvântul iubire este folosit greșit. Pentru mine, iubirea adevărată este echilvalentul spiritului din noi. Atunci când descoperim iubirea adevărată, nu facem decât să descoperim rezervorul uriaș de iubire și lumină din noi. Majoritatea oamenilor, însă, numesc iubire atracția dintre un bărbat și o femeie care, deși este o etapă importantă în viața noastră sau o sursă de satisfacție, este foarte departe de a fi iubire. Există pasaje în cultura omenirii care descriu iubirea spirituală, iar oamenii cred aceasta trebuie reprodusă în relații de cuplu, ceea ce este o sursă mare de nefericire. Ceea ce accentuează nefericirea oamenilor este că ei așteaptă această iubire spirituală de la alți oameni, parteneri de cuplu sau membri ai familiei și nu înțeleg că nu o vor primi niciodată decât în doze mici pentru că nimeni nu este dator îți dea iubirea lui. Ți-o dă dacă are dispoziția necesară. Iubirea nu e doar o persoană, iubirea e pentru tot ce e viu. Tu ești responsabil de iubirea ta, adică de spiritul din tine. Fiecare cu spiritul și iubirea lui. Da poți într-o relație îți reverși această iubire spirituală și necondiționată asupra partenerului, dar asta se va întâmpla când vrei tu, nu când vrea partenerul.

în Cartea Alfa, Vol. III - Mentor și Discipol
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îndrăgostirea este despre sex. Relații de cuplu sunt despre iubire și dăruire. În sex, am o nevoie uriașă pe care o vreau satisfăcută. În iubire, am de dat timp, energie, resurse și tot ce am, pentru a-l ajuta pe celălalt elimine suferința din viața lui, și să pot contribui măcar un pic la starea lui de bine și fericire. Iubirea nu există când este pretinsă și cerută. Nu avem control asupra iubirii pe care o primim, avem doar control asupra iubirii pe care o dăruim. De aceea, îndrăgostirea este egoism, pentru că urmărește interesul individului. Mulți se vor revolta și vor spune "dar eu când sunt îndrăgostit fac orice pentru cel de care m-am îndrăgostit". Ok, și când celălalt îți întoarce spatele și nu apreciază ce faci și nu îți răspunde cu aceeași monedă, cum te simți? Cum te simți când ești îndrăgostit de cineva care nu este îndrăgostit înapoi de tine, ci de altcineva? UPS! Iubirea nu este pentru oricine pentru că nu oricine poate să dăruiască fără să spere la răsplată. Însă oricine își poate descoperi și dezvolta capacitatea de a iubi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Motivul pentru care oamenii nu trăiesc iubirea este înțelegerea greșită a iubirii. Dacă întrebi un om ce vrea în iubire, îți va descrie calitățile unui partener ideal, dar nu îți va spune defectele. Îți va spune ce vrea trăiască cu acel partener, dar nu se gândește ce își dorește partenerul trăiască. Va spune vrea iubire și atenție și ca cineva aibă grijă de nevoile lui, însă nu se gândește la nevoia partenerului de atenție, servicii, afecțiune, timp. Nu înțelege care este rolul unei relații de cuplu în viața noastră, anume ne fie o oglindă în care să ne vedem cu bune și rele și mai ales învațăm iubim ceea ce nu ne place la noi, văzând în partener și latura noastră întunecată. Relația de cuplu nu este doar apus și răsărit pe malul marii într-un weekend de august lipsit de griji. Relația de cuplu este muncă multă care are ca rezultat final evoluția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Motivul pentru care nu ai iubire în viața ta este același pentru care nu ai toate celalalte lucruri în viața ta. Nu ai fost învățat ce este iubirea și cum se trăiește iubirea. În primul rând iubirea și atracția sexuală nu sunt același lucru dar avem nevoie de ambele în viața noastră. Iubirea fără atracție sexuală poate duce la prietenie. Iubirea are multe laturi. E iubirea părintească, iubirea de țară, iubirea de prieteni, iubirea de sine și multe alte feluri de iubire. Când un bărbat și o femeie se iubesc și sunt și atrași unul de altul sexual, poți aibă o relație de cuplu normală în care există și sex și iubire, care merg minunat împreună. Totuși, majoritatea oamenilor pică exact examenul iubirii. Emoțiile atracției sexuale sunt foarte puternice și îi fac pe oameni să simtă anumite lucruri care pot fi confundate cu iubirea sau se amestecă de obicei cu iubirea. Câteva din emoțiile atracție sexuale sunt: Fluturi în stomac, gelozie, posesivitate, dorință sexuală foarte puternică, dorința de a petrece timp cât mai mult cu persoana de care suntem atrași, dorința de a ne fi satisfăcute nevoile de afecțiune și sex. Câteva din stările iubirii sunt: Acceptare necondiționată a celuilalt, înțelegerea faptului celălalt e diferit și frumusețea lui tocmai aici se află, dorința de a-l vedea fericit pe celălalt chiar dacă asta înseamnă ca celălalt să nu mai ne satisfacă nevoile. Ca simplificăm, atracția sexuală VREA SĂ IA, iubirea VREA SĂ DEA.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți imaginezi într-o relație de cuplu intri ca să iei de la partener, vei suferi atunci când aștepți primești și nu ți se dă. Dacă îți imaginezi relația de cuplu este ca să te facă fericit, vei suferi atunci când te trezești singur pentru o clipă și îți dai seama ce viață de rahat ai. Dacă îți imaginezi că iubirea "se primește" de la celălalt, vei suferi atunci când vei uita că iubirea se "autogenerează" în fabrica din sufletul tău. Dacă îți imaginezi într-o relație de cuplu trebuie îți lași deoparte libertatea, propriile nevoi, hobby-urile și prietenii, vei suferi de fiecare dată când vei fi șantajat în numele iubirii să renunți la tine iar la sfârșit – suferința suprem㠖 când ești părăsit pentru că ești un om fără coloană vertebrală care a renunțat așa ușor la propriul suflet. Iar cea mai mare suferință este atunci când ți-ai format părerea despre iubire din ce spune religia, mass-media și anturajul tău. Ai un compas perfect al iubirii în inima ta. Acolo știi tot timpul ce e bine și ce e rău, știi când mergi pe un drum greșit sau unul al împlinirii, când e timpul să se încheie o relație sau să înceapă una. Nu asculta pe nimeni, nici pe mine, când vine vorba de iubire. Dar ascultă-ți vocea interioară cu sinceritate brutală. Și atunci vei știi tot ce ai nevoie știi despre iubire, relații, îndrăgostire, fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La fel și viața omului cu vocație, este o operă de artă din care Universul are grijă îndepărteze tot ce nu este potrivit. Oamenii nepotriviți vor pleca de lângă de tine fără ca tu faci nimic și vor lăsa loc doar acelor oameni potriviți, capabili vadă în tine potențialul uriaș de care dispui. Asta este valabil pentru parteneri de cuplu, prieteni și parteneri de afaceri. Pentru a străluci cu adevărat va trebui mai întâi îți descoperi "cursa optimă", unde fiecare gram al forțelor, talentelor, pasiunii și ingeniozității tale poate intra în jocul urmării celor mai bune rezultate pentru tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața este foarte nedreaptă. Ca dobândești măiestria în orice domeniu, e nevoie de antrenament și exercițiu zilnic, ani de zile. Eșecuri, lecții, toane, furie, toate acesta sunt doar condimentele în drumul spre măiestrie. Și totuși, pentru fiecare om angajat în munca pe calea măiestriei, există zece care își doresc aceleași beneficii fără să facă această muncă. Cel care se trezește cu cola și țigara în bot de dimineață, vrea sănătatea și corpul celui care bagă sală la aceeași oră. Cel care nu s-a educat în viața lui legat de relații de cuplu și consideră fericirea de domeniul "norocului", visează la aceleași relații și fericire ca și cel care și-a asumat procesul de învățare și evoluție. Cel care nu riscă nimic, nu are abilități dezvoltate și nu s-a străduit înțeleagă cu adevărat banii își dorește aceleași beneficii și stil de viață ca și antreprenorul care după 10 ani de eșecuri, chin și încercări și învățăminte și-a făcut sistemul funcționeze. Viața este cu adevărat incorectă pentru că permite existe așteptări și speranțe atât de nerealiste pentru atât de mulți oameni.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Relația de cuplu este muncă în echipă sau este sex plătit cu compromisuri și servicii reciproce. Mulți bărbați se căsătoresc pentru o ciorbă și pentru că își imaginează că nu mai trebuie facă eforturi pentru a face sex. Ceea ce ei nu știu este faptul sexul din relație este mult mai scump decât sexul plătit cu bani cash. Prețul este însăși viața ta. De asemenea, multe femei se căsătoresc sau intră în relație pentru că aleg varianta ușoară pentru a ajunge la o poziție socială sau la o stare materială sigură. Mulți oameni intră în relații de cuplu sau se căsătoresc din motive greșite, și astfel devin sclavi ai relațiilor care le consumă toată energia, puterea și entuziasmul doar pentru a-i ține într-o mediocritate totală, lipsiți de puterea de a se elibera.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine nu învață fie fericit singur, nu va găsi fericirea niciunde în univers. Aceasta este o lege la fel de puternică precum legea gravitației. Așa cum dacă arunci un pahar de sticlă de pe masa din bucătăria ta el va cădea pe podea și se va face cioburi, la fel dacă nu înveți fii fericit singur, nimeni din lume nu te va salva de la nefericire. Oamenii care nu știu ce este fericirea și cum și-o pot genera singuri vor căuta o relație de cuplu așa cum alcoolicul caută sticla de băutură, așa cum dependentul de jocuri de noroc caută cazinoul sau site-ul de pariuri, așa cum workoholicul caută să fie în activitate mentală permanentă. Pentru oamenii care nu știu să se facă fericiți singuri și să savureze pentru anumite momente solitudinea, pentru cei care nu au învățat încă aibă o relație foarte fericită cu ei înșiși în primul rând, relația de cuplu nu este decât un alt medicament pentru încercarea de a umple golul interior și de a alina temporar durerea confruntării acestui gol. Foarte rapid însă, relația obținută din această căutare își va arăta limitele în a aduce alinarea și fericirea în căutarea căreia suntem și se va dovedi încă o încercare eșuată de a găsi fericirea acolo unde nu e.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O căsnicie excelentă nu este aceea în care un "cuplu perfect" este împreună, ci una în care un cuplu imperfect învață să se bucure de deosebirile dintre ei.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O personalitate alfa este omul complet care rezolvă orice frustrare și lipsă din viața lui prin dezvoltare personală, prin antrenament și perseverență. Personalitatea alfa este omul care tinde permanent spre creștere și evoluție și care mai devreme sau mai târziu are și sănătate, bani, iubire și vocație și — mai presus de toate — un spirit de învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fă sex, trăiește relații minunate de cuplu, fă-ți o familie, fă copii. Dar nu uita că nu acesta este scopul tău. Acesta este TESTUL TĂU! Testul care te pune la încercare și te provoacă te ridici deasupra condiției tale inferioare, de om muritor. Puțini sunt cei care trec testul, însă ei sunt cele mai mari personalități ale lumii. Oameni ce s-au ridicat deasupra condiției de muritor și au CREAT. Iubirea transformată în muncă, adică vocația ta, te face devii zeu printre muritori, zeu căruia generațiile de oameni ce vin îi plătesc tribut respectul și admirația, pentru că prin iubirea lor transformată în muncă, întreaga specie umană a ieșit din peșteri pentru a cuceri stelele.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rolul unei relații de cuplu în dobândirea împlinirii individuale este adesea supraapreciat. Din cauză oamenii se avântă într-o relație agățându-se cu dinții de concepțiile stereotipizate, ei își creează singuri propriul infern emoțional. Dacă nu poți fii fericit singur, faptul îți faci o relație de cuplu, nu îți va rezolva problemele, ci ți le va dubla pentru că și partenerul tău are problemele lui.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Care sunt problemele cele mai mari ale românilor azi? - bani puțini. - munca multă ca și povară, corvoada pentru a supraviețui încă o lună. - probleme de sănătate ca urmare a stresului, mâncatului pe fugă, suferințelor emoționale. - probleme în relația de cuplu sau familie ca și cumul al tuturor factorilor de mai sus. Toate acestea la un loc, sunt simptomele unei boli. Boala asta se cheamă: DRUMUL GREȘIT ÎN VIAȚĂ. În viață există o singură cale câștigătoare pentru tine, și aceea este calea TA. Legea ta. Vocația ta. Știința a demonstrat amprenta de la degetele tale este unică și nu mai există una la fel. Bunul simț a demonstrat ca fiecare om are o cale a lui și doar a lui și până când nu o găsește, rătăcește.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mesajul meu către lume, adevărul la care am ajuns eu, este că atunci când un om își descoperă vocația, toate stelelele din viața lui se aliniază și va avea nu doar bani, relații faine, sănătate și putere, dar va avea un sens în viață, un motiv pentru a se trezi în fiecare dimineață, o muncă de la care nu va dori pauze, weekenduri și concedii pentru că vocația lui este vacanța lui. Care este mesajul tău pentru cei din jur? Care este adevărul pe care l-ai descoperit și știi dacă oamenii din jurul tău l-ar știi, le-ar face viața mai bună?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

Între doi oameni care alcătuiesc un cuplu sau vor să alcătuiască un cuplu trebuie să se potrivească mai multe lucruri. Dacă la unele dintre potrivirile acestea se mai poate lua de ici și pune colo, una este însă indispensabilă și fără tocmeală: concepția despre lume.

în Arta conversației
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.

Tu vrei fericire? Vrei împlinire, bucurie? Vrei sănătate, bani și iubire? Vrei ai un sens al vieții clar și limpede? Vrei toate frumusețile și comorile acestei lumi? Atunci de ce ești o victimă? De ce te plângi cât e de greu, în loc îți repeți întrebarea "ce pot face găsesc soluții la problemele mele?" Tu cauți soluții și evoluție sau cauți confirmarea ești praf și că vei fi o persoană necăjită și depresivă toată viața? Tu vrei iubire sau de fapt îți place suferi când ești tratat ca un preș de șters picioarele de către parteneri? Pentru că iubirea și un partener care își bate joc de tine, nu au ce să caute la un loc. Faptul că nu am haine frumoase și de firmă, merg cu troleibuzul sau că nu am prieteni nu înseamnă că nu sunt bun și valoros. Ceea ce am în interiorul meu este ceea ce îmi dă o putere uriașă care poate schimba totul în viața mea. Haine, mașină și prieteni, precum și relații de cuplu sau vocație pot avea, făcând niște pași concreți pentru asta. Dar nu voi avea nimic dacă în interiorul meu NU ÎMI DORESC CU ADEVĂRAT ASTA.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii cu vocație își aliniază și optimizează întreg stilul de viață. Știu când e de muncă și creație, știu când e de relaxare, știu când e de iubire și timp cu familia, știu stoarcă maxim din fiecare clipă, știu fie eficienți, dea randament, obțină maxim cu resurse și investiție minimă. Știu pentru că înspre asta îi împinge vocația — înspre rezultate și autodepășire permanentă. Când Michelangelo a fost întrebat cum l-a sculptat pe David, acesta a spus "Doar am îndepărtat ceea ce era în plus". La fel și viața omului cu vocație, este o operă de artă din care Universul are grijă îndepărteze tot ceea ce nu este potrivit. Oamenii nepotriviți vor pleca de lângă tine fără ca tu miști un deget și vor lăsa loc doar acelor oameni potriviți, capabili vadă în tine potențialul uriaș.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vocația este o chemare, iar omul de vocație are o productivitate originală și închinată binelui social, cum nu o au ceilalți oameni; mai mult, omul de vocație este acela care corespunde pământului pe care trăiește și care găsește în muncă întregirea lui ideală. Vocația, factor hotărâtor în cultura popoarelor, se arată atunci când ea este cerută de instinctul de conservare al unui popor; ea este o manifestare a energiei poporului întreg... este o canalizare a energiei poporului, și, prin canalizare, ea este, în același timp, o valorificare.

în Psihologia poporului român
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Puterea Sufleteasca. Editia definitiva" de Constantin Rădulescu-Motru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.14- 19.99 lei.

De ce este importantă încrederea în sine? Păi simplu. Îți multiplici succesul în toate domeniile vieții și îți atingi adevăratul potențial. Cu alte cuvinte, în loc ai o slujbă toată viața în care nu te poți exprima, banii nu îți ajung și treci prin viață plin de suferințe și depresii, ai 16 surse de venit pasiv care te fac milionar și îți permit ai nevoile de bază satisfăcute astfel încât poți atingi și nevoile spirituale, acelea de a oferi ceva lumii din jur și de a face lumea mai bună. Sau, alt exemplu. Dacă ai încredere în tine, în loc rămâi într-o relație de cuplu care nu te ajută deloc evoluezi și te trezești o persoană divorțată la 40 de ani căreia îi este foarte greu să o ia de la început, ceri cu curaj de la viață și partenerul de cuplu să evolueze alături de tine și dacă nu e capabil, treci la ceva mai bun.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook