Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu există adevăr, oricât de ușor credibil, care să nu fi părut mai întâi de necrezut, nici vreun lucru oricât de mare sau de uimitor pentru care admirația noastră să nu scadă treptat.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Nature of the Universe Paperback" de Lucretius este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Citate similare

Aceasta este prima mare calitate a îngerilor: vor merge oricât de departe pentru a stabili adevărul, pentru a proteja, pentru a-i proteja pe cei care sunt în adevăr. Există o mare diversitate a îngerilor, peste tot.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Era Metamoderna" de Shri Mataji Nirmala Devi este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.
Gogol

Sufletul are tainele lui. Oricât s-ar rătăci de drumul cel drept, oricât s-ar înrăi un criminal care nu mai are drum de întoarcere, oricât ar persista în viața sa stricată, dacă îl dojenești pentru firea lui, pentru însușirile lui bune pe care le-a întinat, atunci totul se clatină în el, și este zguduit.

în Suflete moarte
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alberto Manguel

Poate că nu există nici o carte, oricât de bine ar fi scrisă ea, care să șteargă cât de cât durerea tragediilor petrecute în Irak și Rwanda, dar se poate și să nu existe nici o carte, oricât de prost scrisă ar fi ea, care să nu îi ofere epifanie cititorului căruia i-a fost destinată.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Un cititor in padurea din oglinda" de Alberto Manguel este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -44.90- 22.99 lei.

Jack Burden: Pentru a putea găsi ceva, orice, un mare adevăr sau o pereche pierdută de ochelari, trebuie mai întâi să ai convingerea că există un beneficiu în găsirea sa. Cu mult timp în urmă, eu am aflat ceva de care m-am ținut cu dinții până acum. Succesul meu se datorează acelui lucru; datorită acelui lucru sunt astăzi unde sunt. Este vorba despre acest principiu: ceea ce nu știi, nu te rănește. În cartea pe care am citit-o acest lucru era denumit idealism.

replici din filmul artistic Toți oamenii regelui, scenariu de , după Robert Penn Warren
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

* * *

Vrei faci un lucru mare?
Fă-te mic, stai liniștit.
Leul, oricât e de mare,
Când atacă elefantul,
Stă întâi și-ntâi pitit!

poezie din Mahabharata, traducere de George Coșbuc
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jules Verne

Era un bric-goeletă, de patru sute de tone, un vas comercial care, cu anumite schimbări, putea fi transformat într-un iaht de plăcere. Nici un nume pe tabloul de la pupa acestui bric-goeletă și nici pe bastingajele exterioare de la prova. De asemenea, nici un pavilion. De altfel, pentru a nu trebui trimită sau să primească vreun salut, bricul își schimba ruta ori de câte ori santinela de cart semnala vreun vas, oricât de departe.

în Uimitoarele peripeții ale domnului Antifer
Adăugat de NemoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Around the World in 80 Days & Five Weeks in a Balloon" de Jules Verne este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 6.99 lei.
Robin Sharma

Majoritatea oamenilor nu descoperă ceea ce este mai important în viață până ce nu îmbătrânesc prea mult ca să mai poată schimba ceva. Își petrec mulți dintre cei mai buni ani de viață urmărind lucruri care, în fond, valorează prea puțin. Deși societatea ne îndeamnă ne umplem viețile cu obiecte materiale, în adâncul sufletului, partea cea mai bună din noi știe că bucuriile cele mai simple sunt cele care ne îmbogățesc și ne susțin. Oricât de grea sau de ușoară ar fi situația noastră din prezent, cu toții avem la îndemână o mulțime de bucurii simple care nu așteaptă decât observăm că există și le apreciem. Și pe măsură ce facem acest lucru, suntem tot mai fericiți. Suntem tot mai recunoscători. Și fiecare zi devine un dar uimitor.

în Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul, din scrisoarea “Bucuriile cele mai simple ale vieții sunt și cele mai mari”
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Există persoane care, oricât de mulți oameni frumoși i-ar înconjura, ei tot către oamenii nefrumoși privesc; există oameni care, oricât de pavat le-ar fi propriul drum, ei tot clevetesc împotriva celui plin de noroi al celuilalt; există oameni care, în loc admire frumusețea, se lasă inspirați de urâțenie...! Oare, cui le sunt de folos?

(23 februarie 2014)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Silvia Velea

Oricât de ispititor ar fi să ascult nisipurile cântătoare sau stâncile din care ies șoapte misterioase, atunci când vântul bate într-o anumită direcție; oricât de minunat ar suna vocea lui Dumnezeu în foșnetul frunzelor sau oricât de ademenitor ar fi să deslușesc voința divină în mișcarea ramurilor; oricât de grăitoare mi s-ar părea trosnetele lucrurilor aruncate în foc și oricât de fascinant aș socoti zborul păsărilor, nu pot văd în aceste manifestări naturale surse de oracole, ci doar mărturisiri necuvântătoare ale lui Dumnezeu despre prezența Sa în frumusețea lumii.

în Memoriile păsării Phoenix (2020)
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Amarul...

din ce-am vrut ieri azi nu mai vreau
nici un cuvânt mai mult -mi spui
la cât amar s-a scurs pe șleau
la cât în calea nimănui...

oricât nu pare de ciudat
oricât n-ar fi de necrezut
eu știu că -n urmă am lăsat
mai mult decât ași fi putut

pogoară peste mine har
cu anii furișați tiptil
amar mai toarnă în pahar
mai trist, mai rece, mai subtil...

poezie de (18 ianuarie 2020)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine în tinerețe nu s-a legat puternic de un lucru măreț sau chiar mai puțin important, dar cinstit și folositor, acela poate -și considere tinerețea pierdută în zadar, oricât de veselă ar fi fost, oricât de plăcute amintiri ar fi lăsat.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu poți cuprinde marea

Nu poți cuprinde mare
Oricât te-ntinzi și vrei
dar te va prinde-odată
sub el, un val al ei.
Nu poți opri furtuna
oricât te-mpotrivești
dar te va smulge-odată
vreun vânt, oricine ești.

Nu poți ții pământul
sub palmă cât ai vrea
dar el doar sub o palmă
pe veci te va ținea.

Nu poți -ngropi Lumina
sub nici un oboroc,
nu poți opri nici noaptea
nici soarele pe loc.

Nu poți -nfrângi Lucrarea
lui Dumnezeu cum vrei
dar vei fi frânt odată
și tu de mersul ei.

Și vei vedea ce veșnic
ce-amar și dureros
e plânsul celor care
se luptă cu Hristos.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unii oameni își spun "pentru mine nu e prea târziu?" Ești prost? Niciodată nu e prea târziu pentru fericire și împlinire. În loc filozofezi, pune-te pe treabă. De azi. Pentru că oricât de șmecheri suntem, oricât de inteligenți, oricât de talentați, fericirea adevărată, împlinirea și succesul sunt rezervate oamenilor care fac zilnic acțiunile necesare pentru împlinirea viziunii lor. Acesta este secretul meu pe care îl împărtășesc azi cu tine. De ce mi-a luat 10 ani ca ating rezultate pe care le-am visat? Pentru că nu am lucrat zilnic la visurile mele. Puteam obțin ce am azi în 4 ani, în loc de 10. Nu spun asta pentru că am vreun regret ci pentru că azi lucrez zilnic la ceea ce îmi doresc și văd diferența. Așadar, ritmul în care vei atinge fericirea și obiectivele propuse depinde de cadența pe care o dai tu dezvoltării tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. Meredith Grey: Ne place sau nu, minciunile întotdeauna ies la iveală. Oricât de mult am încerca ignorăm sau să negăm acest lucru. Dar, iată adevărul despre adevăr: Doare. De aceea mințim.

replici din filmul serial Anatomia lui Grey
Adăugat de Raluca Preda MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mark Twain

Nu există caracter, oricât de bun și de plăcut, care să nu poată fi distrus prin ridiculizare, oricât de umilă și de lipsită de profunzime ar fi aceasta. Să luăm exemplul măgarului: caracterul lui este impecabil, nu există animal mai umil pe lumea aceasta, și iată, totuși, ce-a făcut din el ridiculizarea. În loc luăm drept compliment situația în care suntem numiți măgari, noi o luăm în tragic.

în Wilson Zevzecul
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Tom Sawyer & Huckleberry Finn" de Mark Twain este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.

Dacă "a fi om e lucru mare", atunci "a fi" cu adevărat mare nu poate însemna altceva decât a fi "rob al lui Dumnezeu" pentrunu există nicăieri vreun alt lucru mai mare!

în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de saraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oricât

Oricât leafa o ridici,
Dacă țara-i de tâlhari,
Toate lefurile-s mici
Chiar și... lefurile mari.

epigramă de (2009)
Adăugat de Vasile IușanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Nu pot exista lucruri, oricât de îndepărtate, la care să nu ajungem, și oricât de ascunse, pe care să nu le descoperim.

în Discurs asupra metodei
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Nici bogăția, nici funcțiile nu țin loc de caracter, oricât de bogat ai fi și oricât de înalte funcții ai avea.

aforism de din Caracterul în aforisme și epigrame (2012)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Așa ne ducem noi viața mai departe. Oricât de profundă e pierderea pe care o suferim, oricât de important e lucrul care ni se interzice, chiar dacă suntem complet schimbați și nu ne-a mai rămas decât stratul fin de piele din exterior, reușim ne ducem viața mai departe, în tăcere. Ne apropiem tot mai mult de sfârșitul timpului care ne-a fost dăruit și-l vedem cum rămâne în urma noastră.

în Iubita mea, Sputnik (1999)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Men Without Women: Stories Hardcover" de Haruki Murakami este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -106.99- 62.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook