Nimic în lume nu este prea dificil, însă gândirea face ca lucrurile să pară dificile. Când voința este puternică, întotdeauna există o cale.
citat din Wu Cheng'en
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Există lucruri pe care le putem face și altele care par prea dificile. Puțin câte puțin, totul devine prea dificil; la asta se rezumă viața.
citat din Michel Houellebecq
Adăugat de Adriana Pleșca
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândirea nu este nimic altceva decât un obicei al interpretării. Când gândirea dispare, lacul este silențios, calm, liniștit. Nu mai există valuri sau mișcări - nimic nu este distorsionat, iar luna se reflectă perfect.
citat celebru din Osho
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu întotdeauna voința Lui se potrivește cu ceea ce suntem sau simțim; te asigur însă că există o rațiune în tot ce face El.
Paulo Coelho în Al cincilea munte
Adăugat de Ligia
Comentează! | Votează! | Copiază!
La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile să fi fost altfel și sperând că va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie să acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui să fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege că face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu există...
Nu există-n lume viață, există doar existențe,
cu târguieli ca la piață poți obține noi licențe!
Nu e-n lume bun prieten, există doar profitor,
face sluj și sare sprinten până te lasă cu dor!
E o mare amăgire să crezi că banul rezistă,
îl cheltui cu bună știre, altă cale nu există!
Nu există fericire cât să dărui și-ți dorești,
primești doar despăgubire atât cât să te-amăgești!
Nu există nici iubire, este doar un moft păgân,
trece timpul în neștire, umilit ajungi bătrân!
Nu există nici amanți, sunt doar niște-ndrăgostiți,
ei galanți, focoși, culanți, ele pure și cuminți!
Nu există vreo povară care nu provoacă sila,
flămânzim, răbdăm ocară, însă Dumnezeu cu mila!
Fără soare sau lumină nu există nicio umbră,
întunericu-i de vină, pavăza rămâne sumbră!
Nu există neplăcerea, stresul, frica, amorțirea,
e păguboasă tăcerea atunci când te pierzi cu firea!
Când vreodată mă răzbun, încercând, pot să dau greș,
risc să mor trăind nebun, alb ca floarea de cireș!
Nu există misticism, cum tradiția ne-o spune,
orbecăim cu cinism ca să creăm vreo minune!
Există în lume sfetnic să-ți arate calea dreaptă:
Dumnezeu Atotputernic, voința Lui înțeleaptă!
poezie de Petre Prioteasa
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Suveranitatea nu poate fi reprezentată din aceeași pricină pentru care nu poate fi înstrăinată; ea consistă esențialmente în voința generală, și voința nu se reprezintă; este sau ea însăși sau este altceva; cale de mijloc nu există.
Jean-Jacques Rousseau în Despre contractul social (1762)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândirea e întotdeauna veche, pentru că gândirea este reacția amintirii ca știință și experiență. Gândirea e materie.
citat celebru din Krishnamurti
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Adevărul este simplu și deschis tuturor. De ce complici lucrurile? Adevărul iubește și poate fi iubit. El include totul, acceptă totul, purifică totul. Neadevărul este cel dificil, el este sursa necazurilor. El întotdeauna vrea, așteaptă, cere. Fiind fals, el este vid, întotdeauna în căutarea unei confirmări sau reasigurări. El se teme de cercetare și de aceea o evită. Se identifică cu orice suport, oricât de slab și de momentan ar fi acesta. Tot ceea ce obține, el pierde și apoi cere și mai mult. Prin urmare, nu trebuie să ai încredere în mental. Nimic din ceea ce poți vedea, simți sau gândi nu este ceea ce pare.
citat clasic din Nisargadatta Maharaj
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dacă un om se abandonează pe el însuși, chiar dacă își păstrează bogăția, sau oricare alt bun, este ca și cum a renunțat la toate lucrurile. Un astfel de om este cel care nu se tulbură de nimic, care nu este legat de nimic, care nu și-a atașat binele său suprem de nimic altceva, care este complet cufundat în voința divină. El poate totul.
citat din Johhanes Eckhart
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
În timp ce femeile simt o conexiune mai puternică atunci când aceasta este verbală, în cazul bărbaților lucrurile stau pe dos. Ei preferă atingerile, așa că este indicată o îmbrățișare care să dureze cel puțin șapte secunde. Este destul de mult, însă rezultatele se vor vedea imediat.
citat din Carin Goldstein
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Există întotdeauna o cale mai bună de a realiza lucrurile și fie tu, fie concurența o va descoperi.
citat din Brad Anderson
Adăugat de elena
Comentează! | Votează! | Copiază!
Tu te-ai bucura să afli când voința ta este o bună voință. Voința este bună și dreaptă atunci când ea este în întregime dezinteresată, despuiată de eul tău și modelată, formată după voința lui Dumnezeu.
citat din Johhanes Eckhart
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gândul este un instrument. Foarte prețios, de altfel. Însă omul nu este gândurile sale, deși, de cele mai multe ori, identificarea sa cu gândurile este completă. Doar prin raportarea la gânduri se creează războaie, conflicte, violențe - într-un cuvânt, zgomote. Gândul este o creație, deci are o formă, chiar dacă ochii umani nu pot vedea această formă. Gândul are o vibrație proprie, fiind o entitate de energie aflată în călătoria sa individuală. Așadar, gândurile nu sunt incluse în oameni, ci există printre oameni, intrând într-o relație cu acei oameni cu care rezonează. Însă oamenii nu știu acest lucru - nu știu faptul că formele lor sunt separate de formele de gând - tocmai de aceea oamenii au devenit prizonierii gândurilor, gândirea reprezentând, în mod paradoxal, cea mai puternică slăbiciune a omenirii. Și de ce este cea mai puternică? Pentru că oamenii nu știu faptul că gândul este o dependență, iar în acest mod, calea gândului devine mult mai ușoară.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu există "gândire liberă" pentru că însăși gândirea este cotropitorul ființei tale adevărate. Iată de ce nu există o atare utopie ca "liberul arbitru", deoarece toate alegerile sunt condiționate de gândirea însăși. Doar în cazul omului gândirea pare condiționarea salvatoare și nu sperarea atotdistrugătoare. Celelalte vietăți ființează ca tăcere necreată, și exact această simplitate este atotsalvatoare.
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Mauna este starea care transcende vorbirea și gândirea. Este meditația în care nu există activitate mentală. Ea constă în supunerea minții. Meditația profundă este o vorbire fără de sfârșit. Tăcerea vorbește neîncetat, este un torent de "limbaj". Acesta se oprește atunci când începem să vorbim, căci vorbele pun stavilă acestui "limbaj" mut. Discursuri și conferințe pot să-i captiveze pe oameni ore întregi, fără să le fie de vreun folos. Tăcerea însă este permanentă și face ca întreaga umanitate să evolueze. Tăcerea este însăși elocvență. Îndrumările verbale nu sunt niciodată atât de elocvente ca tăcerea. Ea însăși este o continuă elocvență. Este cel mai bun limbaj. Există o stare în care cuvintele încetează, făcându-i loc tăcerii.
citat din Ramana Maharshi
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Victime frustrate care suferă și se urăsc pe sine, pe ceilalți și viață. Oare ei conștientizează că această atitudine este doar o alegere? Nu, nu vor sa conștientizeze - dacă le spui că există soluții spun "ușor de zis, greu de făcut". "Nu se poate schimba nimic", "viața e un chin", "trebuie să suferi", "lumea în care trăim mă face să fiu așa". Plasăm responsabilitatea, nu ne asumăm nimic, ni se întâmplă lucruri fără ca noi să putem face ceva, destinul face cărțile și noi privim neputincioși, dar frustrați, ceea ce ni se întâmplă. Însă lucrurile nu stau așa. Totul este o chestiune de alegere, mai exact de mentalitate și de atitudine. Viața nu ți se întâmplă, ci o faci să se întâmple. Sigur că există situații neprevăzute și probleme, însă tot mentalitatea și atitudinea ta fac diferența. Acțiunile tale, reacțiile tale, procesele tale mentale, autocontrolul tău emoțional, maturitatea ta psihică, abilitatea de conștientizare și cea de asumare fac toată diferența dintre o victimă și un învingător. Tu ce alegi să fii în viață? O victimă neputincioasă sau un învingător puternic și înțelept?
citat din Ursula Yvonne Sandner
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Menirea circumstanțelor dificile pe care nu le poți tu schimba este schimbarea ta oricât de dificil ți s-ar părea!
Ioan Hapca în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de Oana
Comentează! | Votează! | Copiază!
Patru uși ( extras din Numele vântului' )
Poate că cea mai mare însușire a minții noastre
este abilitatea de a face față durerii.
Gândirea clasică ne arată care sunt cele patru uși ale minții
prin care fiecare trecem în funcție de propriile necesități.
Prima este ușa somnului.
Somnul ne oferă un refugiu
unde putem să ne ascundem de lume și de toate durerile ei.
Somnul marchează trecerea timpului,
distanțându-ne de lucrurile care ne-au rănit.
Când o persoană este rănită, de multe ori își pierde conștiența.
Similar, cineva care primește vești traumatizante
devine adesea letargic sau leșină.
Acesta este felul în care mintea se protejează de suferință,
trecând pragul primei uși.
A doua este ușa uitării.
Unele răni sunt prea adânci pentru a putea fi vindecate
sau prea adânci pentru a fi vindecate repede.
Mai mult, unele amintiri sunt pur și simplu chinuitoare
și pentru ele nu există leacuri.
Dictonul "timpul vindecă toate rănile" nu exprimă adevărul.
Timpul vindecă cele mai multe răni,
celelalte se ascund după această ușă.
A treia este ușa nebuniei.
Sunt momente când mintea primește-o lovitură atât de cumplită
încât se afundă în nebunie.
Deși așa ceva nu pare un beneficiu, de fapt este.
Sunt momente când realitatea nu-i decât o perpetuă suferință,
iar pentru a se elibera, mintea trebuie să evite realitatea.
Ultima este ușa morții.
Opțiunea finală.
Nimic nu ne mai poate vătăma după ce am murit.
Cel puțin așa ni s-a tot spus.
poezie de Patrick Rothfuss, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nimic nu este mai dificil în această lume decât iubirea.
citat celebru din Gabriel Garcia Marquez
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Frumusețea sufletului e mare atunci când vorbim de un suflet frumos; urâțenia unui suflet urât e însă mult mai mare. Sunt oameni care afirmă: în privința asta nu se poate face nimic, acesta-i destinul, asta-i voința zeilor; dar voi dragii mei, să spuneți: există un remediu, cinstea și virtutea pot fi învățate și deprinse...
citat celebru din Socrate
Adăugat de Avramescu Norvegia Elena
Comentează! | Votează! | Copiază!