Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cea mai puternică armă pe care o ai să ajuți alți oameni este încurajarea. Funcționează pentru oricine, la orice vârstă, indiferent de probleme. Puterea exemplului e singura care educă alți oameni. Vrei să îi schimbi pe alții? Devino tu prima oară ce vrei să devină ei, dacă chiar îți pasă. Dacă nu, lasă-i pe drumul lor. Totuși este foarte important să înțelegem că cei din jur au lecții la fel cum avem și noi. Și ei singuri trebuie să depășească provocările devenind ei oameni mai buni și mai evoluați chiar dacă de multe ori drumul evoluției trece prin multă suferință. ASTA E! Încetează să plângi de mila altora pentru că asta e lecția lor. Dacă intervii, riști să le răpești lecțiile. Să spunem că ești un părinte sau un partener de cuplu. Și copilul tău sau partanerul de cuplu trebuie să învețe lecția banilor și a valorii. Și tu îi dai bani pentru că îl iubești. Apoi tu dispari din viața lui peste noapte. E ca și când i-ai lua unui olog scaunul cu rotile sau cârjele. Îi faci mai mult rău decât bine. Dacă vrei să ajuți, cel mai bine o faci lăsând o persoană să se dea cu capul de pereți rezolvând problemele. Am fost uimit să văd cum oamenii ajung să își urască binefăcătorii tocmai din cauza faptului că prin ajutorul dat, i-au făcut dependenți de ei. Când simți nevoia să ajuți, ajută-te pe tine. Fiind tu o persoană puternică, faci mult mai bine lumii. Un cerșetor nu poate ajuta alt cerșetor să își depășească condiția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Încetează să plângi de milă altora pentru că asta e lecția lor. Dacă intervii, riști să le răpești lecțiile. Să spunem că ești un părinte sau un partener de cuplu. Și copilul tău sau partenerul de cuplu trebuie să învețe lecția banilor și a valorii. Iar tu îi dai bani pentru că îl iubești. Și apoi tu dispari din viața lui peste noapte. E ca și când i-ai lua unui olog scaunul cu rotile sau cârjele. Îi faci mai mult rău decât bine. Dacă vrei să ajuți, cel mai bine o faci lăsând o persoană să se dea cu capul de pereți rezolvând problemele. Am fost uimit să văd cum oamenii ajung să își urască binefăcătorii tocmai din cauza faptului că prin ajutorul dat, i-au făcut dependenți de ei. Când simți nevoia să ajuți, ajută-te pe tine. Fiind tu o persoană puternică, faci mult mai bine lumii. Un cerșetor nu poate ajuta alt cerșetor să își depășească condiția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau realizezi toată greutatea stă pe umerii tăi. Tu ești singura persoană responsabilă. Pentru că o persoană alfa e responsabilă pentru binele grupului și este datoare să îi protejeze pe cei din grupul său. Tu poți să faci asta de mâine? Financiar, emoțional, spiritual, ești pregătit? Dacă nu, ce faci ca să te pregătești pentru asta? Te-ai gândit vreodată că nu are cine aibă grijă de tine și ești singurul care trebuie să își poarte de grijă? Poate ești privilegiat. Poate ai părinți care te mai ajută. Poate mai ai un partener de cuplu, soț, soție care te mai ajută. Dar te-ai gândit totul se poate schimba peste noapte și totul poate cădea pe umerii tăi? Cum te pregătești pentru asta? Ți-ai descoperit vocația și știi care e misiunea ta în viață? Îți dezvolți abilitățile și talentele? Ți-ai început afacerea ta ca să nu depinzi de nimeni legat de câți bani faci sau de programul de lucru? Ai grijă de sănătatea ta? Cum mănânci și cât sport faci pe săptămână? Ești capabil oferi iubire și sprijin celor din jur? Din punct de vedere emoțional și psihlogic, ești o fire optimistă, ai umor și ai puterea de a–i încuraja pe alții când le e greu? Poți tu să treci peste obstacole indiferent de ce îți aruncă viața în cale? Ai destui prieteni și o comunitate pe care să te poți baza dacă lucrurile devin foarte grele?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Noi, cei care luptăm pentru visul nostru, suferim mult mai mult când lucrurile nu merg așa cum trebuie, pentru că nu putem revenim la vechea scuză: "Ei bine, oricum nu-mi doream prea mult asta." Ne dorim cu adevărat ne atingem visul și am pus totul la bătaie pentru el. În acest fel, noi, războinicii luminii, trebuie să ne pregătim să avem răbdare în timpurile dificile și să fim conștienți universul conspira în favoarea noastră, chiar dacă nu înțelegem în ce fel... Când suntem la începutul bătăliei pentru visul nostru, nu avem experiență și facem multe greșeli. Secretul vieții este, totuși, cazi de șapte ori și să te ridici a opta oară. Așadar, de ce este atât de important să trăim chemarea noastră personală dacă trebuie să suferim mai mult decât alți oameni? Pentru , odată ce am trecut peste înfrângeri – și o facem mereu – suntem stăpâniți de un simț măreț de euforie și încredere. Dacă te crezi demn de lucrul pentru care lupți atât de greu -l obții, atunci devii un instrument al lui Dumnezeu, ajuți Sufletul Lumii și înțelegi de ce ești aici.

în Alchimistul
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Ce îți dorești de la partenerul ideal? aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie să le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă că e bine să faci schimbări înainte să îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie să ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți să îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi va veni cineva facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără să ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când încercăm să îi schimbăm pe alții și să le spunem sfaturile noastre, poate că ar trebui tăcem din gură și să ne dăm seama dacă noi înșine suntem un exemplu și facem ceea ce cerem altora să facă. Apoi, dacă chiar vrem fim de folos, ar fi bine să tăcem, ascultăm și să înțelegem ce vrea celălalt. Dacă oamenii nu cer fie ajutați, LASĂ-I ÎN PACE. Viziunea fiecăruia dintre noi despre lume este atât de limitată și îngustă încât e o dovadă de aroganță maximă crezi știi ce e mai bine pentru altul când nici tu nu ai rezolvat multe dintre problemele de bază ale vieții. Ne credem superiori altora, însă la o simplă privire ne dăm seama cu smerenie că nu avem nici un drept intrăm cu bocancii în viața altora și, mai mult, vom plăti un preț uriaș pentru asta. Știu că poate nu este ce vrei să auzi acum, însă mesajul acesta va face diferența în lumea în care trăim. lucrăm cu noi prima oară și să nu ne mai batem capul cu ce fac alții până când noi nu suntem întruchiparea a ceea ce vrem transmitem lumii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Care sunt câteva comportamente în relația de cuplu care exprimă teama de a fi părăsit? 1. Apelezi constant la partener pentru ajutor sau consolare, chiar dacă sunt lucruri pe care le-ai putea rezolva fără ajutor. 2. Contact fizic exagerat, îmbrățișări, săruturi și cereri de afecțiune pentru a evita orice separare fizică. 3. Sunat și dat mesaje de mai multe ori pe zi fără ca să existe probleme reale de rezolvat sau discutat, unele fiind doar de control sau pentru a testa viteza de răspuns. 4. Jocuri de la mimarea geloziei sau a pretinde ca există alți oameni interesați de tine, păstrând distanța astfel încât să îl faci pe partener să vină spre tine, te prefaci că ai aceleași valori și interese. 5. Exprimarea directă a furiei prin reproșuri, certuri, înjurături, jigniri sau chiar lovire fizică. 6. Exprimarea indirectă a furiei prin răzbunări mai mult sau mai puțin subtile, prin întreruperea comunicării. Știu ca unii oameni se vor uita la lista asta și vor spune "Dar așa arată o relație normală, asta e iubirea!" Nu e.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce cerem altora, e ceva ce nu ne acordăm noi singuri. În cazul atenției, persoana care se plânge că nu primește atenție de la partener, este persoana ce nu își acordă ei atenție și altfel, transmite un mesaj către lume: "Eu nu merit atenție, nici măcar eu nu mi-o acord." Un alt om niciodată nu îți va oferi ceva ce tu spui că nu meriți prin comportamentele și atitudinea ta. Ce înseamnă să îți acorzi tu ție atenție? Depinde de fiecare. Poate să îți acorzi mai mult timp pentru pasiunile tale, poate să mergi la sală, poate să te dezvolți personal, înveți o limbă străină, sau orice altceva. Ce se întâmplă când tu îți acorzi ție atenție, când devii o persoană mai bună, mai valoroasă, mai evoluată? Începi atragi oameni ca și tine în jurul tău. Cei din jur încep să îți acorde mai multă atenție. La final, ce crezi va face partenerul tău când vede că te ocupi de tine, că alți oameni îți acordă atenție și ai devenit o persoană interesantă? Cel mai probabil, îți va acorda mai multă atenție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vrei să devii o personalitate alfa, fă-ți scopuri care să te servească pe tine, dar prin atingerea lor să facă lumea mai bună măcar pentru o altă ființă. Cu cât viziunea ta servește mai mulți oameni, cu atât se va realiza mai repede și fericirea ta va fi mai mare. Orice vis trebuie apoi transformat în scop cu pași de acțiune, într-un plan bine pus la punct. Scopul e important să fie: măsurabil, concret, specific, clar. Nu poți fi lider dacă ești mai puțin inspirat sau motivat decât cei din jurul tău. Mulți oameni cred "au o problemă" sau sunt "defecți" și de aceea sunt nefericiți sau nu au ceea ce își doresc. Singura lor problemă, de fapt, e că vor culeagă recolta înainte sădească semințele și tot ce au nevoie e una peste cap ca să își aducă aminte ordinea: 1. Sădește. 2. Îngrijește. 3. Culege.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La început, când ești mic și nu știi nimic, și vocația ta este mică. Există, dar e doar o sămânță ce așteaptă încolțească. Pe măsură ce tu te dezvolți ca persoană, îți dezvolți abilități, faci muncă de autocunoaștere, începi devii din ce în ce mai bun în a fi tu însuți și a putea oferi celor din jur ceea ce îți face plăcere și la ceea ce te pricepi din ce în ce mai bine. Vocația ta crește odată cu tine. Nu te uita la oamenii de succes comparând ce faci tu cu ce fac ei acum. Dacă ești la început, uită-te la ce făceau acești oameni când erau și ei tot la început. Nimeni nu s-a născut învățat, asta e o certitudine. Dacă unii oameni fac lucruri extraordinare în viață, e pentru că fac pas după pas, în fiecare zi, în timp ce alții visează la cai verzi pe pereți. Nu fi o găină speriată de calitățile vocația și realizările altora. Când tu ești mic și vocația e mică. Când crești tu, crește și ea. Socrate spune educația nu este umplerea unui vas ci aprinderea unei flăcări și știu treaba mea nu este să îți spun ce să faci, cum să faci și când să faci. Treaba mea este să te trezesc din somnul conștiinței. Dacă reușesc asta, știu că ești echipat perfect să faci orice îți propui. Însă fără trezire, nu există acțiune și rezultate. Tu determini ritmul în care vrei să evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Foarte mulți oameni, pentru că nu cred merită ceva mai bun, au stima de sine scăzută și nu se iubesc pe sine suficient. Iar din acest motiv atrag în viața lor oameni nesimțiți. Oameni care abuzează de ei. Se poate întâmpla să nu cunoști suficient de bine o persoană și să îi dai ocazia abuzeze de tine odată. Când ai simțit că ești tratat cu lipsă de respect, e important să acționezi proactiv și asertiv și să pui acea persoană cu botul pe labe. Nimeni nu te poate trata cu lipsă de respect fără acordul tău. Dacă ești într-o situație care ți se pare fără ieșire între oameni care abuzează de tine, gândește-te la tot procesul prin care ai ajuns fii între acești oameni. Tu i-ai ales și alegi în fiecare zi prezența și abuzurile lor. Poți oricând pleci și cel mai mare rău ce ți-l poți face este să tolerezi abuzurile repetate. Iar abuzurile repetate sunt de multe feluri. Pot fie fizice, emoționale, verbale. Dacă cineva te face să te simți rău în mod constant, pleci sau îndepărtezi acea persoană.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Distrează-te și nu mai lua lucrurile așa în serios. Simte-te bine, chiar dacă asta înseamnă renunți la lucruri sau obiective sau câștiguri de suprafață. Caută starea de bine, în orice faci. E cheia ca să poți face bine. Dacă nu te simți bine în timp ce faci ceva, deja ai pierdut pentru că cineva se simte bine și o va face mai bine iar activitatea ta e irosită.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi unde sunt cele mai bune soluții? În experiența altora care au avut aceleași probleme și le-au rezolvat. La orice problemă pe care o ai în viața ta, acum, poți fi sigur cineva din șase miliarde de oameni a găsit soluția. Este un lucru fascinant poți intra într-o librărie și să poți cumpăra cu o sumă oarecare munca de douăzeci de ani a unui om. Există informații care pot duce la rezolvarea oricărei probleme, care funcționează, dar trebuie să lucrezi tu însuți la rezolvarea problemei care te frământă; ca mușchiul la sala de forță. Trebuie înveți, pentru că nimeni nu o să facă asta pentru tine. Adevărata încredere în tine nu este să arăți altora de ce ești în stare. Caută în tine și vezi ce îți place să faci; șiasta fără frică. Încrederea e de multe ori confundată cu aroganța. Dacă ce faci faci pentru tine, fără să vrei să demonstrezi lumii ceva, atunci fă din toată inima, fără să îți fie teamă de invidioși. De ce anume ți-e frică? În ce domeniu al vieții dai dovadă de lașitate?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există câțiva oameni, foarte puțini, cărora chiar le pasă de tine. Îi poți identifica după faptul că ei sunt acolo când tu ești cea mai proastă variantă a ta posibilă. Oameni care rămân lângă tine cu iubire și compasiune chiar când nu ai nimic de oferit. Oameni care nu s-ar da înapoi să te șteargă la cur dacă ai fi paralizat. Poate e mama sau tata, poate fratele sau sora, poate iubitul sau iubita SAU cel mai bun prieten sau prietenă. Oricare ar fi, identifică-i și pune-ți poza lor la vedere ca să nu uiți că ai comite cel mai mare păcat să îți bați joc de ei, chiar dacă ei te-ar iubi și atunci. Natura umană are câteva contradicții. Una din ele este că îi tratăm cel mai prost pe cei care ne iubesc cel mai mult.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit dar ai și alte probleme. Poate trebuie să te întreții singur dar cel puțin ai banii tăi. Probleme însă sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am, și când o să fiu, am fac" este păcatul pe care mulți oameni îl fac. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru că privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare, nu poți fii recunoscător și fericit, când crezi vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Știind acest lucru ce ai de gând să faci diferit începând din acest moment?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu îți urmezi vocația, te vei dezamăgi pe tine și nimeni nu îți va da o medalie pentru asta. Încercând să nu superi oamenii din jur, nu faci decât să le hrănești propriile slăbiciuni. Nu îi trădezi, de fapt neurmând cu curaj propria cale în viață? Crezi că cei din jur au nevoie fie menajați în zona lor de confort sau au nevoie de exemple de oameni care au îndrăznit să își urmeze vocea interioară indiferent de vocea societății? Pe nimeni nu trădăm mai mult decât pe noi înșine. Fii un exemplu, nu fi încă o persoană fricoasă. E plin de fricoși și de învinși, lumea nu mai are nevoie de încă unul. Investește în tine și în evoluția ta (care vine prin autoeducație).

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu îți urmezi vocația, atunci te vei dezamăgi pe tine și nimeni nu îți va da o medalie pentru asta. Încercând să nu superi oamenii din jur, nu faci decât să le hrănești propriile slăbiciuni. Nu îi trădezi, de fapt, neurmând cu curaj propria ta cale în viață? Crezi că cei din jur au nevoie fie menajati în zona lor de confort sau au nevoie de exemple de oameni care au îndrăznit să își urmeze vocea interioară indiferent de vocea societății? Pe nimeni nu trădăm mai puternic decât pe noi înșine. E o iluzie poți dezamăgi pe cei din jur. Fiecare dintre noi se poate dezamăgi doar pe sine, ceilalți nu au puterea asta asupra noastră. Fii un exemplu, nu încă o persoană fricoasă. E plin de fricoși și de învinși, lumea nu mai are nevoie de încă unul. Investește în tine și în evoluția ta (care vin prin autoeducație). Crește și depășește-ți condiția de victimă. Poți de 100 de ori mai bine de atât. Fă-ți treaba cu 100% dedicație și profesionalism, autodepășește-te indiferent de sarcină. Astfel vei fi remarcat rapid și vei urca în orice ierarhie. Caută fii indispensabil și valoros. Caută oferi valoare celor din jur, permanent să te întrebi "Cum pot să îi fac viața mai bună/ușoară celui de lângă mine? Care sunt obiectivele celor din jur și cum îi pot sprijini să și le atingă?" Care e planul tău pentru a-ți trăi viața pe care o dorești? Cum arată viața pe care ți-o dorești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În studiul influenței minții umane asupra bolilor fizice s-a dovedit stresul, furia, frustrările scad cantitatea de anticorpi din organism și cresc șansele apariției bolilor. De asemenea scade producția de hormoni din organism, printre acești hormoni fiind și cei responsabili de starea noastră de bine și de fericire. Învingătorii văd întotdeauna și partea bună a unui lucru rău. Suferi un eșec, apreciază lecția pe care ai învățat-o. O persoană te înșeală, fii mulțumit că ai scăpat de ea înainte să îți facă și mai mult rău. Suferi greutăți în viață, apreciază faptul că te fac o persoană mai puternică. Așadar optimismul este un stil de viață. Stai relaxat și pozitiv în orice situație. Nimic din ce se întâmplă în viața ta nu e întâmplător. Ți se pot întâmpla doar 2 lucruri. Ori ești pus la încercare și testat, acestea fiind încercările vieții, problemele pe care le avem, lecțiile de învățat SAU este o sărbătoare care confirmă că ai depășit cu bine încercările.. În momentul în care ți se întâmplă ceva neplăcut sau suferi, întreabă-te "Ce trebuie să învăț din asta?" Ai vezi ce lecții simple și frumoase îțiviața. Problema e că te pune să le repeți până când le înveți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate că e nevoie să te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am și când o să fiu, am fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru că, privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți fii recunoscător și fericit, când crezi vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Admirăm la alți oameni ceea ce credem că ei au și noi nu avem, însă psihologia explică foarte clar că prin mecanismul proiecției psihologice noi nu putem vedea la alții, bune și rele, decât dacă deja le avem și noi. Cum ai putea recunoști sentimentul de ură din sufletul cuiva dacă tu nu ai urât niciodată ceva? La fel cu orice emoție, calitate sau defect. Nu le poți vedea la alții dacă tu nu le-ai știi deja. Când admirăm o calitate la o altă persoană, înseamnă suntem la un pas de a o scoate la suprafață din noi. Când invidiem sau urâm o persoană sau trăsăturile ei, îngropăm și mai adânc în noi anumite elemente care credem sunt rele, dar ele ne-ar folosi foarte mult în evoluție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Una din dramele mari ale vieții sunt oamenii care deși se iubesc, suferă din cauza tuturor păcatelor lumești și a lipsei de educație în privința relațiilor și a iubirii. Ca noi toți de altfel. Dacă ei se iubesc, putem oare curățăm iubirea lor de mizeriile adunate în timp? Putem face relația lor una frumoasă, sănătoasă și plină de iubire în adevăratul sens al acestui cuvânt atât de greșit înțeles? Cu mult timp înainte devin psiholog, am auzit vorba aceasta: "Avem două urechi și o gură ca să ascultăm de două ori mai mult decât vorbim." Mi-am dat seama că avem nevoie de 5 urechi și de jumătate de gură. Pentru oameni normali, raportul de 2 la 1 este suficient, cu condiția ca ascultarea să se facă în mod corect. Când vrei să faci mușchi și să ai un corp fit, ce faci? Mergi la sală și tragi de fiare. Când vrei să ai o relație de cuplu minunată, ce faci? Stai față-n față și comunici. Adică asculți corect și vorbești din inimă, cu mult curaj. Singura șansă pentru a avea o relație de calitate, care să îi facă pe ambii parteneri fericiți, împliniți și îi ajută să fie oameni mai buni, evolueze împreună, este ca cei doi aibă capacitatea de a sta constant față-n față și să comunice.

în Alfa - Printre greutăți spre stele
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook