Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când aveam 14 ani, visam și îmi imaginam cum ar arăta viața mea ideală. Până la vârsta de 31 de ani am depășit în realizări tot ce am putut să îmi imaginez la 14. Încurajările și educația m-au ajutat să îmi depășesc imaginația în realizări. Munca pe care eu am făcut-o și pe care îi îndrum pe alții să o facă este o muncă interioară, de valorificare a potențialului. Mulți oameni pe care nu îi cunosc personal, însă sunt convins că așa cum pe mine m-a ajutat un om care nu era legat cu nimic de mine, la fel noi ceilalți ne putem ajuta între noi chiar dacă nu suntem o familie legată de sânge. Tu pe cine ai ajutat astăzi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Diane Von Furstenberg

Îmi place să îndrum fetele tinere. Ador asta și ador vârsta pe care o au ele. Îmi place faptul că în viața mea toate lucrurile importante s-au întâmplat când aveam 20 de ani. Până am împlinit 30 de ani aveam deja totul: o afacere, bani și succes. Îmi amintesc foarte-foarte bine acei ani. Îmi amintesc anxietatea vârstei, îndoielile acelor ani, dar și faptul că nu știi la ce să te aștepți când ești foarte tânăr, ai multe uși în fața ta, însă nu știi care ți se va deschide. Nici într-un milion de ani nu m-aș fi gândit ușa mea se va deschide cu o mulțime de rochii din jerseu. S-a întâmplat pur și simplu. Mi-ar fi plăcut, însă, fi știut unele lucruri dinainte.

în revista "Elle" (ianuarie 2016)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Woman I Wanted to Be" de Diane Von Furstenberg este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 27.99 lei.
Paulo Coelho

Nu mai este deloc povestea mea: oricând vorbesc acum despre trecut, mă simt ca și cum aș vorbi despre ceva care nu are nimic de a face cu mine. Tot ce rămâne în prezent este vocea, prezența și importanța de a-mi îndeplini misiunea. Nu regret experiențele prin care am trecut; cred ele m-au ajutat să devin persoana care sunt acum, mă simt în felul care se simte un războinic după ani de pregătire; el nu-și mai amintește detalii despre ce a învățat, dar știe cum să lovească atunci când este momentul potrivit.

în Zahir
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

La baza filozofiei personalitate alfa stau asumarea responsabilității pentru cam tot ce putem controla în această lume și intenția de a fi un "spirit puternic". Nu-i putem controla pe alții, dar ne putem controla pe noi. Nu-i putem cunoaște pe alții decât în măsura în care se lasă ei cunoscuți dar ne putem cunoaște pe noi fără limite. Nu putem alege cum curge viața, ce bucurii sau nenorociri aduce ziua, dar sigur ne putem alege atitudinea cu care să întâmpinăm evenimentele și întâmplările exterioare nouă. Ah, ce binecuvântare! Să poți alege cine ești, ce simți, cum gândești și cel mai important, te iubești pe tine. Majoritatea nenorocilor și nefericirilor din viața noastră vin ca urmare a acestui raționament simplu: În afara mea, se întâmplă lucruri care mă fac nefericit. Cineva nu mă iubește. Ceva îmi lipsește. Aici și acum, nu îmi găsesc locul. Până când nu te iubești pe tine, ceri iubire de la alții. Iar alții uneori au de dat, alteori nu, iar tu devii în curând un milog, iar pomana tot pomană rămâne.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Julio Cortazar

Cei mai mulți dintre colegii mei de clasă nu aveau simțul fantasticului. Luau lucrurile așa cum erau... Asta este o plantă, acela este un fotoliu. Dar, pentru mine, lucrurile nu erau atât de bine definite. Mama mea, care încă trăiește și care este o femeie plină de imaginație, m-a încurajat. În loc spună: "Nu, nu, ar trebui fii serios!", era încântată că aveam imaginație. Când m-am îndreptat către lumea fantasticului, m-a ajutat dându-mi cărți citesc. Am citit pentru prima oară Edgar Allan Poe când aveam doar nouă ani. Am furat cartea ca s-o citesc, pentru mama nu voia să o citesc; credea eram prea mic, și avea dreptate. Cartea m-a speriat și am fost bolnav timp de trei luni, pentru că am crezut în ea... dur comme fer, cum spun francezii. Pentru mine, fantasticul era perfect natural; nu aveam îndoieli deloc. Așa erau lucrurile. Când le dădeam prietenilor mei genul acesta de cărți, spuneau: Dar nu, noi preferăm citim povești despre cowboy. Cowboy-i erau extrem de populari în acea perioadă. Eu nu înțelegeam asta. Eu preferam lumea supranaturalului, a fantasticului.

în The Paris Review
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "62. Model de asamblare" de Julio Cortazar este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.00- 24.05 lei.

Acum 10 ani eram pe stradă, la 5:00 dimineața, în noaptea de Înviere și am avut viziunea că în lume e plin de oameni așa cum e și Pera. Oameni înfrânți, pierduți, depresivi, fără speranță și care depun eforturi uriașe doar ca își vadă munca irosită sau cu rezultate mult sub așteptări. Oameni care merg prin viață răniți și doborâți de sărăcie, greutățile vieții, lipsa de iubire și atâtea și atâtea nenorociri care se tot adună și nu devin mai puține, ci mai multe. Și eu, Pera, deși încă nu aveam decât rezultate foarte mici, am înțeles în inima și în mintea mea un lucru important: că dacă citesc și aplic, dacă învăț din eșec și repet încă odată cu lecția învățată, dacă perseverez ca un catâr încăpățânat care nu se lasă până când nu cade lat, pot aleg orice domeniu din viața asta și să ating visuri imposibile. Am știut toată puterea este la mine și dacă accept asta, pot fac orice îmi doresc în viață. Și tu ești capabil de acest lucru! Îndrăznește și cere mult de la viață!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am compus câteva piese care pe mine m-au vindecat, e-adevărat. Dar n-am mers niciodată atât de departe încât -mi imaginez că i-aș fi ajutat și pe alții.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Chestionare pentru verificarea cunostintelor de legislatie rutiera si intrebari de mecanica - categoria C si D 2017" de Dan Teodorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Suntem atât de disperați cu relațiile încât atunci când apare cineva și spune e fericit indiferent de statutul relațional îl bănuim de probleme psihice grave și l-am prefera legat într-un ospiciu ca nu cumva existe riscul să ne molipsim de la el și să rămânem fără întregul sens al existenței noastre, singurul motivator real ce ne animă fiecare respirație: ALTCINEVA. Oricine, numai să nu rămân eu cu mine și să îmi văd sufletul așa cum e el, cu lumina și întunericul din el, cu toți demonii și slăbiciunile care îmi cer o muncă interioară titanică.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi care e secretul meu? Învăț. Învăț repede. Dacă ar fi spun ce sunt eu aș spune că sunt suma a tot ce e bun în oamenii cu care am interacționat în această viață. Când întâlnesc un om, mă uit ce pot învăța de la el. Ce face el bine, unde gândește sănătos și cum m-ar ajută asta pe mine? Când viața mea era un strigăt de disperare, am descoperit puterea învățării. Orice problemă am, pot învăț să o rezolv din simplul motiv pentru că nu mă lovesc de probleme pentru prima oară în istoria omenirii. Oameni lipsiți de iubire care au depășit suferința sunt mulți. Oameni săraci care au devenit bogați prin propriile puteri sunt mulți. Oameni bolnavi care au luptat și au devenit modele de sănătate sunt mulți. Și mulți alții sunt cazuri mult mai dificile decât sunt eu. Și acești oameni au lăsat urme, mărturii, cărți, povești, exemple și eu pot învăț din ele. Tot ce îmi este ușor fac azi, odată era imposibil. Să merg pe picioarele mele era imposibil odată. Acum e lejer. Să citesc era imposibil odată, acum e o plăcere fără de care nu aș putea trăi. Iubire, bani, sănătate, vocație, socializare și orice mai vrei tu sunt banalități odată ce îți pui mintea minunată te servească și începi te EDUCI.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pasivitatea este și ea o alegere. În loc să ne plângem și să acuzăm, ar fi bine să ne reamintim că noi înșine putem – prin puterea propriului exemplu! – fim o componentă activă a schimbării pe care ne-o dorim. În loc încercăm -i schimbăm pe ceilalți și să le dăm sfaturi despre cum ar trebui fie și ce ar trebui să facă, putem chiar noi să începem acționăm așa cum ne-am dori ca alții să o facă. În loc criticăm și să ne ofensăm atunci când suntem criticați, putem chiar noi să fim cei care le arată celorlalți – în fiecare dintre noi – există și trăsături demne de a fi admirate. Putem chiar noi să fim cei care, pas cu pas, construiesc un viitor mai bun prin implicare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Corina Dașoveanu

* * *

nu-mi mai am viața.
m-am uitat după ea
în momentul în care am simțit
parcă aveam cândva
ceva lângă mine care se zbătea,
legată scurt cu sfoară.

și nu mai era.

ciudat e acum
sunt o cumințenie lungă.
ca așteptarea seminței
se facă arbore. sau om.

te văd pe tine...
cum ai furat toată istoria planetei
din împrejurul sentimentelor
și o descarci pe masă
cu vocea ta bărbătească...

îmi pun obrajii de ascultat
în palme.
așa îmi dau seama
cum e te îndrăgostești
pe îndelete.

atunci o văd. vie.

din întreaga istorie,
te prind rămas cu viața mea
în mână.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Doina-Maria Constantin

ASTĂZI SĂRBĂTORESC PENTRU MINE

În zori de zi am rătăcit,
pliurile vieții am răsfoit...
Amintirile aniversărilor au rămas
proaspete ca fața unui țânc poznaș.
Copilă fiind de-ajuns îmi era
o mică cutie cu trei funde roșii,
pe scara fericirii sufletu-mi urca,
cu mâna-i firavă ceru-atingea
și cu lumina solară ochii-mi umplea.
Întrevăd însă și aniversări
când inima de lacrimi era plină,
pachete cu daruri lipseau și nu era lumină...
Întreg universul îl simțeam ca dușman,
un cer cenușiu îmi era talisman
și de lume eram mereu mai străină.
Azi însă, după ce am învățat
pace fac cu cealaltă eu,
sărbătoresc, deși pe-nserat,
căci cunosc acum sensul durerii
și știu din lacrimi cresc florile mierii.
Astăzi sărbătoresc pentru mine,
adaug nopților mele noi vise
ce-n dimineți cu realizări vor fi ninse.
Ridic spre înalturi cupe de cristal,
din ele beau însetată nectarul vieții
păstrat aievea lângă mine,-n antal
așa cum au zis cândva profeții.
Urări de La Mulți Ani pentru mine,
în plete îmi stau agățate ciorchine,
ca odinioară acum îmi dăruiesc
o mică cutie cu trei frunde roșii,
straina de mine,-n somtuoase Dionisii,
cu voi o golesc de conținutul prețios,
compus din trei elemente de folos;
Pace, Iubire și-un Zâmbet reverențios!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel mai mare cadou pe care l-am primit în viața asta a fost fiu încurajat când nici eu nu mai credeam în mine, fiu iubit când inima mea era goală, fiu iertat când am făcut greșeli de neiertat, fiu îmbrățișat când am fost cel mai vulnerabil, fiu acceptat când eram respingător, fiu ajutat când nu puteam apreciez ajutorul primit. De oameni capabili să facă aceste gesturi e nevoie mai mult ca oricând și pentru că sunt puțini, e nevoie ca fiecare dintre noi să își asume măcar o părticică din acestă misiune. Să fim alături de cel de lângă noi nu atunci când ne este nouă cel mai ușor, ci atunci când îi este lui cel mai greu. Fă asta, și te vei putea numi un om superior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așa cum probabil știi, convingerile sunt puncte de vedere pe care le avem asupra lumii, însă ele nu sunt realități. Sunt doar punctul nostru de vedere. Convingerile se schimbă. La început pot să am convingerea odată ce îmi găsesc jumătatea, rămân cu ea pentru întreaga viață. Apoi, după divorț, am convingerea iubirea adevărată nu există. Apoi, pot să îmi schimb convingerea înțelegând iubirea este și a fost tot timpul în mine. Adevărul meu interior se schimbă, la fel și convingerile, pe măsură ce trec prin viață și dobândesc experiență. De aceea, e foarte important fiu atent la ce îmi spun. Ceea ce cred cu tărie, apare în viața mea cel mai des. Dacă am un copil și întru în mall, văd cel mai mult magazine specifice pentru copii: scutece, jucării, materiale educative. Creierul meu este făcut să vadă ceea ce este important și prioritar pentru el. De aceea, dacă țin în brațe o convingere de-a mea limitativă, creierul meu mă va ajuta să văd doar confirmări ale acestei convingeri. Dacă cred toți bogații fură, când voi vedea la televizor un corupt, voi spune "AHA, știam eu că am dreptate și cunosc adevărul". Iar asta te oprește vezi ceilalți 100 de oameni de afaceri de la care îți cumperi pâinea, chiloții și gresia care sunt perfect cinstiți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a te trezi e nevoie înțelegi povestea vieții tale. Ce evenimente te-au ajutat să fii ceea ce ești astăzi? Odată ce ai definit acele puncte cruciale din viața ta, încearcă vezi ce lecții ai învățat din fiecare și cum le poți folosi pentru a câștiga acest joc numit viață. Acest lucru te va ajuta de asemenea afli când ai descoperit punctele tale forte și cum le poți folosi pentru a evolua. Un alt lucru important care te va ajuta în acest proces este feedback-ul pe care îl vei primi de la oamenii apropiați ce îți pot oferi o percepție obiectivă a lucrurilor pe care le faci bine și cele pe care le poți îmbunătăți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cuth Hajnalka

Între lumi

Simt o lume deasupra mea
O lume în care suntem noi înșine
O lume în care suntem nemuritori,
În zile în care nu trăiesc
Scriu viața așa cum nu e ea
Și vinu-l sorb încet ca și cum e făcut doar pentru mine
Din struguri plini culeși în luna octombrie,
Când soarele e mai sfios, când iarba plânge petale muribunde suflate-n neant,

Simt o lume în mine
Ce cred eu că o cunosc
O lume împletită din mai multe vieți
Scriu viața așa cum a fost ea o dată
Și vinu-l sorb ca altădată
Savurez gustul atât de bine știut
Mă face zâmbesc crezând că am trăit aceste clipe
Iar de învățat din ele tot n-am învățat,

Simt o lume sub mine
Ce mă cheamă mereu fără-ncetare
O lume ce vreau să îmi rămână străină,
Vinu-l sorb mai repede și nu vreau paharul sece
Mi-e frică de ce va urma după ultimul strop
Dar apoi, muza din mine îmi vorbește
"E totul creat doar de mintea ta"
Și totul se risipește...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Cine îmi garantează că dacă îmi urmez vocația voi reuși și nu muncesc degeaba?" O întrebare bună, care sună ca și "cine îmi garantează că dacă ma joc, o săși distrez?" sau "cine-mi garantează că dacă respir, o să trăiesc sănătos și fericit până la 120 de ani?" Habar nu am. Să îți urmezi vocația doar pentru a culege beneficiile pe care le aștepți, e o relație pe interes. Și o să obții din ea exact ce bagi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Perfecționismul ascunde de fapt teama de judecata celor din jur, teama de eșec însă ceea ce perfecționistul nu știe e amânând trecerea la o acțiune, își așterne cel mai mare eșec și rușine: lipsa totală de realizări. Sunt oameni care au idei ani și zeci de ani pe care nu le implementează. Iar la sfârșit cu ce te alegi? Cu ură, invidie și frustrare iar când altul face și tu spui: "e ideea mea!" Meritul e al celui care acționează, nu al gânditorului de idei. Asta pentru cel care acționează a gândit și el dar are de partea lui acțiunea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Edgar Lee Masters

Zenas Witt

Aveam șaisprezece ani - și aveam vise îngrozitoare,
Și debilitate nervoasă, și puncte scânteietoare îmi împăienjenau ochii.
Și nu putem să-mi amintesc cărțile pe care le citisem
Asemena lui Frank Drummer care memorase pagini după pagini.
Iar spatele îmi era moale, și eram mereu îngrijorat
Și stingherit, și îmi făceam cu greutate temele,
Și, când mă ridicam recit, uitam
Ceea ce tocmai învățasem.
Well, am văzut anunțul doctorului Weese
Și, iată, era totul tipărit acolo,
De parcă m-ar fi cunoscut personal pe mine
Și totodată visele mele pe care nu puteam le controlez.
Astfel, am înțeles eram însemnat deja pentru mormânt.
Și am tot continuat mă îngrijorez până când a început tusea,
Și atunci visele s-au oprit.
Și de atunci dorm somn fără vise
Aici, pe dealul de lângă râu.

epitaf de din antologia de versuri Antologia de la Spoon River, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Spoon River Anthology Paperback" de Edgar Lee Masters este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.

Eu nu trăiesc în trecut. Eu în general trăiesc în prezent și viitor. Nu mă gândesc la trecut, nici măcar nu îmi amintesc de trecut. Cred altă trăsătură care m-a ajutat este aceea că nu regret nimic. Așa am fost în viață și așa sunt acum.

în ziarul "Adevărul"
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Avionissimo... Genialissimo... Bravissimo... Bellissimo! Gata, problema s-a rezolvat, acum avem grămezi de bani de numărat! Sunt încântată mulți oameni ai ajutat și mii de locuri de muncă ai creat, Prințul meu șarmant și devotat la care ani de zile am visat!

în Povestea Divei cu ochi de ciocolată
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook