Eu sunt un servitor fidel al Regelui meu și al țării mele, nu numai ca un supus care își cunoaște datoria, ci și fiindcă sunt un monarhist convins, din punct de vedere politic și intelectual. Înțeleg prin aceasta că în mod total independent de mine și de relatia mea cu patria mea germană și bavareză, eu cred că monarhia este forma cea mai reușită de guvernare cunoscută de istoria omenirii.
citat din Adolf von Harnier
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Noi dorim să ne înțelegem în toate problemele. Nu intenționăm să ridicăm și alte probleme, nu acum... însă ele vor apare. De aceea, din punct de vedere politic(...) eu sunt ferm convins că aceasta va atrage o serie de probleme care vor costa de 10 ori mai mult decât acest aur... Dar care, de fapt este al României.
Nicolae Ceaușescu în Vizita în URSS din 3-11 sept. 1965, Discuții cu L. Brejnev pe marginea returnării Tezaurului românes
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Eu sunt total convins că, sigur proiectul ideatic de Statele Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susțină orice om politic cu viziune.
citat din Victor Ponta
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Mie mi se pare, totuși, că problema nu este bine înțeleasă. Practic, la noi nu există o problemă a emigrării. Lunar, pleacă din țară un anumit număr, care este tot mai mic. Între cei de origine evreiască sau germană, cei mai mulți pleacă acum în RFG. În total, mai sunt în România circa 55-60.000 de cetățeni de origine evreiască, iar cei care doresc să emigreze sunt tot mai puțini. Deci, nu există nici o problemă din acest punct de vedere.
Nicolae Ceaușescu în Dialogul româno - american: N. Ceaușescu - Henry Kissinger, Secretar de Stat al SUA, Vizita în București a Delegației de Stat SUA (3 noiembrie 1974)
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Fac declarația de adeziune la istoria romanului, deși din toate romanele mele emană oroarea față de Istorie, față de această forță ostilă, inumană, care, nepoftită, nedorită, ne invadează și ne distruge viețile. Și totuși, nu e nimic incoerent în această dublă atitudine, pentru că Istoria omenirii și istoria romanului sunt lucruri total diferite. Dacă prima nu-i aparține omului, dacă i s-a impus ca o forță străină asupra căreia n-are nici o putere, istoria romanului (a picturii, amuzicii) s-a născut din libertatea omului, din creațiile sale absolut personale, din opțiunile sale. Sensul istoriei artei se opune sensului Istoriei pur și simplu. Prin caracterul său personal, istoria unei arte este o răzbunare a omului împotriva caracterului impersonal al Istoriei omenirii.
Milan Kundera în Testamente trădate
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Credința reprezintă o forță foarte puternică în istoria omenirii. Deci, eu respect foarte mult diferitele tipuri de credință care au apărut și dispărut de-a lungul secolelor. Așa cum cred că diversitatea este un lucru foarte bun din punct de vedere genetic și social.
citat din George M. Church
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Eu cred că nimic nu e întâmplător, ceea ce se întâmplă în România în momentul ăsta din punct de vedere politic sunt repercusiunile faptului că noi la un moment dat ne-am omorât un președinte în ziua de Crăciun și cred că de fapt tragem ponoasele.
citat din Alexandra Stan (17 iunie 2013)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cine mă cunoaște știe că sunt un om total dominat de propriul temperament, dar visul meu intelectual și compensatoriu este un vis de geometru. Aș fi vrut să mă nasc geometru. Aș fi vrut să trăiesc în mediul quasimonahal al ideilor pure, al adevărurilor univoce. Din nefericire, a trebuit să aflu că adevărurile sunt interpretabile; asta nu înseamnă că sunt false sau că toate interpretările sunt bune, dar există întotdeauna o multitudine de interpretări posibile. A trebuit, de asemeni, să-mi dau seama că la baza existenței mele se află o contradicție. Există visul meu de geometru și există un temperament și un mod de a fi care-l contrazic, în "Interval", m-am războit cu consecințele geometriei și, de fapt, sunt acolo două personaje care mă reprezintă în egală măsură: nu numai Ilie Chindriș, ci și Olga. Un vis al mișcării și un vis al rigorii și al stabilității. Această contradicție explică în mare măsură și revoltele mele, și biografia mea, și lecturile mele.
Alexandru Ivasiuc în interviu
Adăugat de Veronica Șerbănoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Marketing-ul și copywriting-ul, pentru mine, reprezintă arta de a vindeca oamenii prin scris. Campaniile sunt povești, titlurile sunt promisiuni, paragrafele sunt motiv pentru speranță. Armele mele sunt două: un laptop pe care îl iau oriunde după mine și o conexiune de internet, care să mă ajute ca scrierile mele să ajungă către tine, cel care îmi citești în momentul ăsta rândurile. Cei care m-au întâlnit în toți anii ăștia, îmi spun că modul cum scriu este un talent prin urmare imposibil de modelat. Dă-mi voie să îi contrazic pentru că sunt ferm convins că NU ESTE TALENT. Să scrii este o artă în aceeași măsură în care este și o știință. Iar eu m-am educat în a scrie.
citat din Daniel Zărnescu
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Din punct de vedere sociologic, teroarea este reprezentată de o persoană, un lucru care provoacă frică sau suferință intensă cu scopul de a intimida sau subjuga, acționând ca armă politică sau ca politică în sine. Din punct de vedere politic, funcția sa principală este aceea de a intimida și dezorganiza guvernul.
citat din Roucek (1962)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
A trăi ca un înger aceasta este măreția oamenilor care sunt bogați sufletește, chiar dacă din punct de vedere material sunt foarte săraci.
citat clasic din Maica Tereza
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Audioteca Citatepedia
Voce: Michelle Rosenberg
Nevăzutul există în Liniște, fără a deranja sunetul. Oceanul nu pretinde atenția valului, chiar dacă Oceanul susține existența valului. Însă, oare, valul își amintește că el este apă sub forma unui val? Aceasta este călătoria de cunoaștere de Sine, aceasta este călătoria de întoarcere la Sine și de renunțare la sine. Căci tot ceea ce vezi în lumea manifestată sunt fragmente ale Unicului Sine, care se exprimă prin toate formele existente. Nu există separare între vlăstarii Unicului Sine, la fel cum nu există separare între mal și apă. Dacă apa nu exista, malul nu avea niciun sens. Apa și malul sunt Una, exprimate în forme diferite, unice, dar interconectate. La fel este și forma pe care tu o ai acum: este un fragment al Unicului Sine - al Conștiinței Absolute - exprimată într-o formă unică și interconectată cu celelalte forme, la rândul lor unice. Însă, cu adevărat, nu ești forma pe care o vezi în oglindă - ești Viața din această formă, care se exprimă prin această formă. Iar faptul că ai inteligență proprie, se datorează unui mecanism natural prin care forma își păstrează direcția de mers. Însă, ce face forma? Se identifică total cu forma, deoarece uită de ceea ce ea era înainte să fie sub forma unei forme. Înainte ca forma ta să existe, era Fără De Formă. Și încă mai este, căci Nevăzutul este în continuare în forma ta, susținându-ți existența formei.
Cătălin Manea în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Moldovenii nu sunt o națiune separată și - din punct de vedere istoric și geografic - moldovenii sunt aceiași români așa cum sunt românii în Moldova. Astfel, cred că un asemenea punct fals face ca rezoluția însăși să fie falsă.
Lucrețiu Pătrășcanu în congresul de la Harkov (1928)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
- fesă
- Fesele sunt partea corpului cea mai plăcută din punct de vedere estetic, deoarece nu sunt funcționale. Deși ascund un orificiu esențial, aceste sfere fără sens sunt cât de cât forma umană care se poate apropia de arta abstractă.
definiție de Kenneth Tynan
Adăugat de Lucian Velea
Comentează! | Votează! | Copiază!
Observarea domnului deputat Makay, că el vede cum noi prin aceasta ne îndreptăm armele spre interior, într-adevăr nu o înțeleg. S-a atins și chestia, că oare sunt într-adevăr sau nu sunt mai multe națiuni? Așa cred că e păcat să vorbim pe tema aceasta, pentrucă chestia e de mult rezolvită, iar pentru cine nu e încă rezolvită, acela cred că nici astăzi nu se va convinge despre aceasta.
citat din Alexandru Mocioni
Adăugat de Dan Costinaș
Comentează! | Votează! | Copiază!
După războiul mondial, România, favorizată de o șansă excepțională, a dobândit de la trei state teritorii pe care, după părerea mea, nu le mai poate păstra mult timp din punctul de vedere al politicii de forță. Alta ar fi fost situația dacă România ar fi reușit să realizeze asimilarea internă a acestor teritorii din punct de vedere etnic și politic sau dacă slăbiciunea militară a țărilor vecine ar fi rămas permanentă. Prima alternativă nu s-a putut materializa, iar pe cea de-a doua nu ar putea conta nimeni dintre cei care au cunoștință de legile ce guvernează evoluția națiunilor. Dacă România este astăzi silită pe calea concesiei să înapoieze teritoriile pe care le-a dobândit, aceasta nu reprezintă altceva decât ceea ce previziunea omenească trebuia să se aștepte a se întâmpla într-o zi. Îmi pare deja un mare câștig faptul că Ungaria - după cum consider că am motive să cred - nu insistă asupra unei definiri strict juridice a revendicărilor ei, ci este gata să le negocieze pe baza unui compromis echitabil.
Adolf Hitler în scrisoare către regele Carol al II-lea (17 iulie 1940)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Lacrimile țării mele...
Mama voastră de lichele!
Lacrimile țării mele,
Spală Dunărea, Carpații,
Si voi furați ca turbatii.
Neajunsul ne usucă,
Bătrânii ne sunt pe ducă,
Și voi vă plimbați burtica,
Prin Maldive, Costa Rica...
Chiar nu vă este rușine,
Să mâncați mâncăruri fine,
Din banii noștri, munciți?
Mama voastră de pârliți!
Eu vă-ntreb numai atât:
Oare nu vă stă în gât,
Trufa, caviarul, midia,
Când e foame-n România?
Știți cum este să trăiți,
Cu cinci lei afurisiți?
Cu pomeni și mămăligă
Fiindcă traiul te obligă?
Of, ce întrebare pun!
Evident că nu știți cum,
N-am strânge în zece vieți
Banii pe care -i aveți...
poezie de Andreea Văduva
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Trupul meu nu este eu, mintea mea nu este eu. Nu este eu nici conștiința mea. Eul, adevăratul meu "eu" este acel lucru de care sunt conștient. Căci dețin conștiința esenței mele spirituale, dumnezeiești. Nu înțeleg aceasta esență, dar numai ea este "eul" meu adevărat.
Lev Tolstoi în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vreau să vă spun din capul locului că nu înțeleg prin intelectual doar, pur și simplu, pe cel care a făcut niște studii și are o patalama, o diplomă. Acela e doar un titrat, un licențiat. În optica mea, numele de intelectual îl merită cel care trăiește prin și întru idee. Cel care pune ideea mai presus decât interesele sale, gândul mai presus de instinctele sale, rațiunea mai presus de nevoile sale. Acela e intelectual: cel căruia lecturile nu-i sunt doar floare la butonieră sau material de conversație spilcuită ci ele, lecturile, i-au intrat în sânge și s-au transformat în celule albe și roșii care-i alimentează viața și acțiunea. În acest tip de intelectual cred, acestuia mă alătur, așa vreau să fiu eu însumi! Un astfel de intelectual nu va cădea nici în mrejele pudrate ale snobismului, nici în ispita grandomană a elitismului țâfnos și va fi, pe cât e omenește posibil, așa cum voia Coșbuc, va fi suflet în sufletul neamului său!
George Pruteanu în revista Limba Română, Intelectualul și politica (2008)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Tu și cu eul tău politic puteți forma o echipă de guvernare.
aforism de George Geafir din Capul piramidal și efectul de piramidă (2001)
Adăugat de Cristina Paula Cristescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
- intelectual
- Intelectual curat se poate numi, cred, numai omul obsedat de inteligență: acela care, normal și necesar, opune realității trebuința și capacitatea pură de a înțelege, fără nici un respect pentru orice alte interese pe care viața, cu vigoarea ei indiscretă, le împinge obișnuit pe primul plan al sufletului. Atitudinea aceasta este rară și monstruoasă.
definiție de Paul Zarifopol
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Spune-ți părerea!