Putem învăța înțelepciunea prin trei metode: prima - prin reflecție, care este nobilă; a doua - prin imitare, care este cea mai ușoară și a treia - prin experiență, care este cea mai amară.
citat celebru din Confucius
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Există trei metode de a dobândi înțelepciunea. Cea dintâi este reflecția, care este cea mai înaltă. A doua este imitația, care este cea mai ușoară. A treia este experiența, care este cea mai amară.
citat celebru din Confucius
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Orice adevăr trece prin trei etape: prima - este ridiculizat; a doua - i se opune în mod violent; a treia - este acceptat ca fiind de la sine înțeles.
citat celebru din Arthur Schopenhauer
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Sunt două metode de a cuceri și de a înrobi o națiune. Una este prin sabie. A doua este prin îndatorare.
citat clasic din John Adams
Adăugat de Mihai Enachi
Comentează! | Votează! | Copiază!
Incertitudini... (odă Limbii Române)
Prin care ceruri-nalte umbli,
Prin care zări te porți in vânt,
Și pentru care lumi incerte
Ești intrebare și cuvânt?
Prin care vis curat alergi,
Prin care anotimp pribeag,
Și pentru care munți de vină
Ești poarta Cerului cel drag?
Prin care clipe din amurg,
Prin care stele luminate,
Și pentru care ev demiurg
Ești timpul ce la poartă bate?
Prin care vieți de-amărăciune,
Prin care vetre-n care ard,
Și pentru care sărbători uitate
Ești steaua ce atârnă-n brad?
Prin care vis de glorii mute,
Prin care soartă ți-e pieirea,
Și pentru care albe file
Iți este scrisă nemurirea?
poezie de Gheorghe A. Stroia din revista "Armonii Culturale" din Adjud (5 august 2014)
Adăugat de Gheorghe A. Stroia
Comentează! | Votează! | Copiază!
Există un proces foarte interesant prin care ne putem întreba, atunci când ne plătim o datorie karma-ică: "Ce anume pot învăța din această experiență? De ce se întâmplă acest lucru și care este mesajul universului pentru mine? Cum aș putea transforma această experiență în ceva util pentru mine și pentru ceilalți oameni?"
Deepak Chopra în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Intuiția este cea mai înaltă treaptă a scării, scara conștiinței. Această scară are trei trepte: prima și cea mai de jos este instinctul; a doua, cea din mijloc, este intelectul; iar a treia, cea mai de sus, este intuiția. În toate trei este folosită particula "in". Lucrul acesta este semnificativ. El înseamnă că aceste calități sunt înnăscute. Ele nu se pot învăța, nu există niciun mod de a le dezvolta cu ajutor din afară.
Osho în Intuiția - Cunoașterea de dincolo de logică
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Singura cale prin care putem aduce pacea pe acest pământ nu este prin discursuri sau inițiative organizatorice, ci prin transformarea oamenilor, prin ridicarea lor la această nouă conștiință a celei de-a patra dimensiuni, în care ei manifestă calitățile spiritului. Astfel, realizarea păcii globale poate veni numai prin oameni care au atins această stare în timpurile moderne, care sunt foarte speciale și pe care le numesc Timpuri ale înfloririi.
Shri Mataji Nirmala Devi în Era metamodernă
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dispariția bunului simț este prima fază a apocalipsei, guvernarea prin crize și nevroze este a doua, iar a treia nu mai contează!
aforism de Octav Bibere
Adăugat de Octav Bibere
Comentează! | Votează! | Copiază!
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Înțelepciunea se dobândește prin experiență, prin înțelegerea profundă a fenomenelor care se petrec în subconștient și modalitatea în care pot fi acestea folosite pentru a aduce fericirea și împlinirea.
Joseph Murphy în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Se pare că se poate promova mai bine virtutea prin folosirea încurajării și persuasiunii prin grai decât prin lege și necesitate. Pentru că este posibil ca cel care este împiedicat de lege va săvârși greșelile în secret, însă, cel care este îndemnat la ceea ce ar trebui prin persuasiune nu va face nimic greșit fie în secret, fie în mod deschis. Prin urmare cel care se comportă corect din înțelegere și cunoaștere dovedește că este în același timp curajos și moral.
citat celebru din Democrit
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Înțelepciunea este un bun câștigat prin tăcere și experiență care mai apoi devine parte a tuturora.
aforism de Teodor Dume
Adăugat de Teodor Dume
Comentează! | Votează! | Copiază!
- lege
- Legea este un proces prin care ceea ce este nemanifestat devine manifest, prin care observatorul devine obiectul observat, prin care cel care vede devine una cu ceea ce vede, prin care cel care visează devine una cu visul său.
definiție de Deepak Chopra în Cele Șapte Legi Spirituale ale succesului
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Arta se deosebește și de meșteșug. Prima este numită artă liberă, al doilea poate fi numit artă plătită. Se consideră că prima își poate atinge scopul (reuși) doar ca joc, cu alte cuvinte, ca îndeletnicire care este plăcută prin sine însăși; și că a doua poate fi impusă doar prin constrângere, întrucât ea este muncă, adică o îndeletnicire care prin sine însăși este neplăcută (apăsătoare), atrăgând doar prin efectul ei (de exemplu, plata). (...) Totuși este bine să amintim că orice artă liberă presupune o anumită constrângere, sau, cum se spune, un mecanism fără de care spiritul, ce trebuie să fie liber în artă și care singur însuflețește opera, nu ar avea trup și ar dispărea în întregime (de exemplu, poezia cere exactitatea și bogăția limbii, precum și cunoașterea prozodiei și a metricii). Căci mulți educatori de azi își închipuie că servesc mai bine arta liberă, dacă o separă de orice constrângere și o transformă din muncă în simplu joc.
Immanuel Kant în Critica facultății de judecare
Adăugat de Avramescu Norvegia - Elena
Comentează! | Votează! | Copiază!
Singur
Mi-e frig în cămașa asta
De litere
Prin care intră ușor
Toate intemperiile.
Vantul prin a,
Lupii prin b,
Iarna prin c,
Și eu încerc să-mi apăr măcar inima
Cu un titlu mai gros,
Dar ma îngheață frigul care intră
Prin toate literele.
Mi-e urât în cămașa asta
De litere
Prin care intră ușor
Respirația și bătăile inimii.
Prin a,
Prin b,
Prin c,
Alfabetul este plin de mine
Pentru o clipă.
poezie celebră de Marin Sorescu
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
- terorism
- Terorismul este un alt tip de război nou ca intensitate, vechi ca origine un război al gherilelor, al rebelilor, al asasinilor; un război dus prin ambuscade, nu prin luptă, prin inflitrație, nu prin agresiune, în care victoria se obține prin erodarea inamicului și nu prin angajarea lui.
definiție celebră de John F. Kennedy (6 iunie 1962)
Adăugat de Ofițer
Comentează! | Votează! | Copiază!
Voi admite că singura deosebire care există între cele trei grupe ale actelor ratate constă în gradul de refulare a intenției perturbatoare. În prima grupă, această intenție există și este sesizată de persoana care vorbește, înainte de manifestarea sa; tocmai atunci se produce refularea pentru care intenția perturbatoare se răzbună prin lapsus. În a doua grupă refularea este mai accentuată și intenția nu este sesizată înainte de începerea discursului. Ceea ce este uimitor, este faptul că această refulare, destul de profundă, nu împiedică intenția perturbatoare să participe la producerea lapsusului. Situația aceasta facilitează considerabil explicarea a ceea ce se petrece în a treia grupă. Voi admite că putem sesiza în actul ratat manifestarea unei tendințe refulate de multă vreme, în așa fel încât persoana care vorbește nu-și mai dă seama câtuși de puțin de ea și este foarte sinceră negându-i existența. Dar chiar lăsând de-o parte problema referitoare la a treia grupă, se ajunge la concluzia care decurge din examinarea celolalte cazuri, anume că refularea intenției de a exprima ceva constituie condiția indispensabilă pentru apariția unui lapsus.
Sigmund Freud în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Care dintre cele două facultăți este mai nobilă: rațiunea sau voința? Vorbind la modul absolut, rațiunea este o facultate mai nobilă, deoarece rațiunea posedă obiectul prin intermediul cunoașterii, îl conține prin asimilare mentală, în timp ce voința tinde spre obiect ca formă externă și este mai bine să posezi perfecțiunea obiectului în sine decât să tinzi spre el ca obiect ce există în afara ta. Așadar, în privința obiectelor fizice, a le cunoaște este mai bine și mai nobil decât a le dori, deoarece prin cunoaștere posedăm în noi înșine formele acestor obiecte, iar formele respective există într-un fel mai nobil în sufletul rațional decât în obiectele fizice. Pe de altă parte, deși a poseda un obiect prin rațiune este, în sine, mult mai bine decât a tinde spre el prin dorință, în anumite privințe, voința poate fi mai nobilă decât rațiunea, datorită unor motive accidentale.
citat din Sfântul Toma de Aquino
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
După cum spune Sfântul Augustin, putem ști ce nu este Dumnezeu, dar nu putem ști ce este. Nu este deznădejde. Nu este teroare. Nu este țărâna care gâlgâie în gâtlej, nu este hârâitul întunecat al leșinului care ne duce la neant prin neant.
citat clasic din Vladimir Nabokov
Adăugat de Adriana Pleșca
Comentează! | Votează! | Copiază!
Singura politică pe care trebuie să o facem este aceea a iubirii de neam și a apărării drepturilor lui sfinte, prin muncă, prin cinste, prin blândețe, prin conștiință și, mai ales, prin exemplul vostru în toate și față de toți.
citat celebru din Ion Antonescu
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Managementul este un organ și organele pot fi definite doar prin funcțiile lor. Ca organ specific al întreprinderii, prima funcție a managementului este aceea de a conduce afacerea. A doua este cea de a conduce managerii. A treia a conduce salariații și munca.
autor necunoscut/anonim
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!