Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Unii au numit (și mai numesc încă) grija ce-a arătat-o întodeauna Legiunea pentru păstrarea și întărirea în om a legilor adevărate ale vieții, stagnare și cult excesiv al trecutului, care ar fi depășit astăzi. Dar se înșeală. Fidelitatea pe care trebuie să o păstrăm unor forme de viață ale noastre, unor credințe intime și unor îndrumări morale care au fost semănate în lume de realități superioare, nu este, nu poate fi un cult al trecutului. Din contră, este o deschidere largă și sigură spre viitor. Acesta nu trebuie să fie în nici un caz o aventură, o punte aruncată peste un gol, lipsit de piloni pentru sprijin. Viitorul, ca să fie sigur și roditor pentru națiuni, e necesar ca să se sprijine pe niște realități sigure. Acestea sunt numai realitățile care emană din cultura specifică a poporului și parvin generațiilor pe firele tradiției. Orice importare făcută din exterior (și în România acelor zile se importa mult și rău) și orice inovație necontrolată și nesincronizată pe specificul românesc însemna o alterare a cadrului existenței naționale a poporului nostru.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Dar Corneliu Codreanu nu convoacă tineretul țării sale pentru a forma un nou partid. Nu-l cheamă pentru a introduce un alt concurent în viața politică din România, ci pentru a-l strânge în jurul unui steag, a unei idei proaspete și actualizate despre omul român și necesitățile Patriei lui. Această panoramă ce-o deschidea Codreanu în fața ochilor tineretului nu era însă o inovație stranie în viața poporului nostru, ci ceva cunoscut, ceva familiar. Era o încercare de revenire sinceră la tradiția românească pură, o redescoperire a valorilor poporului român. Codreanu încerca armonizarea trecutului nostru cu niște acorduri proaspete, înnoite și adecvate timpului în care trăia. "Revoluția" lui Codreanu pornea din adâncimile sufletului românesc, din conștiința lui istorică, pe care voia să o curețe de buruienile ce crescuseră pe ogorul nostru. Era o reîntâlnire a omului român cu tradiția lui. Căci tradiția este cureaua de transmisiune a unor valori naționale permanente care conduc popoarele spre maturitatea lor istorică. Ruperea de tradiție înseamnă saltul în gol al națiunii și moartea ei istorică. Este poate paradoxal, dar trecutul, cunoașterea lui, este chezășia sigură a viitorului. Ca și indivizii, popoarele nu mai sunt nimic dacă le rupi de trecutul lor. Dușmanii cunosc aceste adevăruri, de aceea încearcă pe toate căile rupă popoarele de tradițiile lor, le întunece conștiința lor istorică.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În trecutul nostru se află victoriile noastre pe care le-am integrat pentru a deveni mai evoluați, precum și rănile noastre, eșecurile și traumele noastre. Pe unele le-am depășit, iar pe altele nu. Și prima mare problemă în viața noastră sunt rănile pe care încă nu le-am depășit. Ele se numesc traume psihologice și creează găuri în sufletul nostru, care dacă nu sunt reparate, vindecate, vor face ca orice punem în sufletul nostru să se piardă, așa cum se pierde apa pe care o torni într-o sită. Apoi, după ce vindeci rănile trecutului, te poți pune pe treabă pentru a urmări visurile și obiectivele din viitor, însă trăind cu adevărat prezentul, zi de zi, construind pentru viitor și oferindu-ți plăcerile vieții.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A nu vrea schimbi lucruri care nu pot, sau nu mai pot fi schimbate, este una dintre sursele sigure ale echilibrului nostru mental. Orice înverșunare pentru a da un alt curs unor evenimente deja decise este un pas sigur spre neantul interior.

în Despre arta de-a nu avea regrete
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicolae Iorga

Cultura poporului fără cărți pentru dânsul, nu se poate. Și fără cultura poporului, orice alcătuire economică, orice formă politică, n-au nicio valoare. O clădire frumoasă trebuie să aibă în ea cărămizi bune și nu se poate mulțumi numai cu podoabe de marmură sau bronz, care vor cădea jos, în praf, dacă nu se vor sprijini pe un schelet tare de material obișnuit.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Istoria romanilor Vol. 1" de Nicolae Iorga este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.00- 54.99 lei.
Sigmund Freud

Găsesc, din ce în ce mai mult, că deformările la care se recurg de obicei sunt ineficiente și condamnabile. Dacă deformările sunt mici, ele nu-și ating scopul, care este de a apăra pacientul de o curiozitate indiscretă, iar dacă sunt considerabile, cer prea mari sacrificii, făcând de neînțeles contextele legate de micile realități ale vieții. Rezultă de aici o stare de lucuri paradoxală: ce pot dezvălui mai ușor, în mod public, secretele cele mai intime ale unui pacient pentru că acestea nu permit să fie recunoscut decât să se descrie caracteristicile cele mai banale și inofensive ale persoanei pe care toată lumea le știe și care îi dezvăluie identitatea.

în Omul cu șobolani
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Detractorii Mișcării Legionare, aceia care nu și-au dat nicicând osteneala cerceteze cu atenție și obiectivitate punctele ei doctrinare, care, de altfel, au fost formulate mereu cu claritate, au acuzat-oar impune o disciplină rigidă și înăbușitoare membrilor ei. Nu pot, sau nu vor priceapă, că aici este vorba despre o disciplină conștientă, pe care aceștia o acceptă cu înaltă înțelegere și cu totală libertate. (În orice moment ar putea părăsi Mișcarea Legionară dacă s-ar simți coacționați, așa cum spun unii.) Și nici nu pot înțelege, (este nevoie de o anumită probitate pentru aceasta) că ceea ce numesc ei încălcare a personalității omului este în realitate o stare de armonie interioară în acesta, necesară și fecundă, pentru reușita unei acțiuni colective. Oamenii care posedă această largă înțelegere, întorc spatele nepăsători unor măguliri deșarte, unor egoisme personale sau unor formulări răsunătoare, dar neadevărate, asupra personalității omului.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este necesar să respingem cu hotărîre orice acțiuni îndreptate împotriva patriei, a poporului nostru, constructor pașnic al socialismului, a independenței, a construcției noii orînduiri socialiste în România!

Să acționăm cu întreaga răspundere față de prezentul și viitorul socialist al patriei noastre, pentru a asigura munca și liniștea întregului nostru popor!

Este de datoria tuturor cetățenilor Republicii Socialiste România să acționeze cu toate forțele împotriva tuturor celor care, în slujba diferitelor interese străine, a serviciilor de spionaj, a cercurilor imperialiste reacționare, își vînd țara pentru un pumn de dolari sau de alte valute.

Trebuie dăm o ripostă hotărîtă împotriva celor care vor dezmembreze România, lichideze integritatea și independența patriei noastre!

în Mesajul adresat poporului român în seara zilei de 20 dec.1989
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dorel Schor

Nebunia este permanentă, pentru că servește interesele, fie ale unor pacienți, fie ale unor medici.

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Nimic nu pică din cer pentru ca poporul nostru să fie mai bogat, iar scumpa noastră patrie să fie mai demnă și mai apreciată în lume.
Fiecare cetățean din patria noastră trebuie să se canalizeze pe conștiința sa morală, că numai muncind în mod conștiincios, țara noastră va căpăta măreția care i se cuvine între marile națiuni ale lumii.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Isaac Asimov

Din păcate, oamenii cred prea puțin în coincidențe. Ei sunt dispuși mai degrabă construiască teorii esoterice extrem de complicate, pentru a evita admiterea unor coincidențe. Eu, pe de altă parte, consider întotdeauna coincidențele drept consecințe inevitabile ale legilor probabilității, conform cărora lipsa unor coincidențe neobișnuite este mult mai neobișnuită decât orice fel de coincidență.

citat clasic din
Adăugat de SagittariusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The End of Eternity Paperback" de Isaac Asimov este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 45.99 lei.
Robert Frost

Mulțumire

Fericit este omul, și numai el fericit va fi,
Care poate numi ziua de astăzi propria lui zi,
El care, mulțumit în sinea-i, poate spune
Eu mi-am trăit ziua de azi, ziua de mâine-i altă chestiune.
Fie ploaie, fie soare, fie vremurile bune sau rele,
Bucuriile pe care le-am avut, în ciuda sorții,-s ale mele.
Asupra trecutului nici cerul n-are putere, o spun tuturora,
Ceea ce-a fost, a fost, iar eu mi-am avut ora.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Stopping by Woods on a Snowy Evening Hardcover" de Robert Frost este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 42.99 lei.
Arthur C. Clarke

Să presupunem că ești un extraterestru inteligent, interesat numai de adevărurile verificabile. Descoperi o specie care s-a divizat în mii – ba nu, de acum trebuie să fie milioane – de mici grupări tribale care păstrează o incredibilă varietate de credințe despre originea Universului și a felului în care trebuie să se poarte în el. Deși multe dintre aceste grupări au idei în comun, chiar și atunci când părțile care coincid acoperă 99%, restul de 1% este suficient pentru a-i face să se ucidă și să se tortureze reciproc, din cauza câtorva chestiuni triviale legate de doctrină, total lipsite de sens pentru cineva din afară. Cum caracterizezi un asemenea comportament irațional? Lucretius a pus punctul pe i atunci când a spus că religia este produsul secundar al fricii – o reacție la un Univers misterios și adesea ostil. Pentru cea mai mare parte a preistoriei umane s-ar putea să fi fost un rău necesar, dar de ce a fost atât de mult rău, mai mult decât era necesar, și cum de a mai supraviețuit atunci când n-a mai fost necesar?... Oare a omorâ oameni în numele Domnului nu este o definiție destul de bună pentru nebunie?

în 3001: Odiseea Finală
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Collected Stories of Arthur C. Clarke Paperback" de Arthur C. Clarke este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -123.99- 69.74 lei.

Un actor trebuie să fie dispus facă orice pentru rolul lui. Sunt dispusă și eu, dar am unele limite peste care nu pot trec. De exemplu, nuditatea. Acesta a fost motivul pentru care am refuzat mai multe oferte. Adică nu consider că trebuie să fac acest lucru, un actor poate să joace fără să se dezbrace.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prin deplasarea a zeci de miliarde de dolari în statele deținătoare de petrol se creează o situație cu totul nouă în situația economică, iar aceasta influențează puternic și situația politică. Este necesar să se acționeze în aceste condiții pentru stabilirea unor asemenea raporturi și a unor asemenea soluții care să excludă în viitor o confruntare. Dacă lucrurile nu încep să fie rezolvate acum, posibilitatea confruntării crește mult.

în Dialogul româno - american: N. Ceaușescu - Henry Kissinger, Secretar de Stat al SUA, Vizita în București a Delegației de Stat SUA (3 noiembrie 1974)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bibliotecile ca manifestări sunt produse ale unor profunde necesități culturale ale popoarelor de elită care la rândul lor constituie cele mai puternice și indispensabile instrumente pentru înaintarea și răspândirea culturii, care la rândul ei a dat dovadă că temelia de existență a unui neam și țară este nu numai prosperitatea economică, ci și lumina pe care ocultura...

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Stelică Romaniuc

Unor "români"

Voi, responsabili cu ocara
Ce v-ați făcut din asta cult,
Vă denigrați prea ieftin țara,
Sunt unii care dau mai mult!

madrigal de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Evey Hammond: Îmi doresc să nu îmi fie teamă tot timpul, dar îmi e.
Sutler: Ce ne trebuie acum este un mesaj clar pentru cetățenii acestei țări. Acest mesaj trebuie să fie regăsit în orice ziar, să fie auzit la orice radio, să fie vizionat la orice televizor... Vreau ca toți își amintească care este motivul pentru care au nevoie de noi!

replici din filmul artistic V de la Vendetta
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeriu Butulescu

Poporan (patetic): Libertatea e mai mult decât un simplu concept. Este suma drepturilor unor oameni lipsiți de obligații! Obligațiile sunt invenții ale tiraniei! Obligațiile împiedică poporul voteze așa cum trebuie! Jos obligațiile! Să restituim poporului toate drepturile sale legitime! Un popor despuiat de drepturi e ca un arbore gol, în bătaia vântului. (Profund deprimat). Gol... Gol... Gol...

replică din piesa de teatru Partidul Național al lui Tata (Fantezie balcanică), scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Colea Răutu

Vreau o operă cinematografică. care să fie demnă de viață, de clocotul zilelor. Și-aș mai vrea să nu ocolim nici unele fenomene particulare ale existenței noastre, trăsături de caracter de a căror relevare să nu ne fie frică. Un film despre sat, de pildă, despre oameni cu preocupări diverse, cu necazuri și bucurii. Și necazurile să nu fie pricinuite numai de absența unor broșuri zootehnice, ori de larma pe care o fac la vreun bal sătesc, flăcăii bătăuși. Vreau existe viață în tot ce facem.

în Interviu, Cinema nr. 7, iulie 1964
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cântec pentru viitor

Vreau ca cei ce vor veni,
fie biruitori.
Să ridice-acest popor,
Spre un mare viitor.

Cântecul aș vrea să fie,
Glasul care duce-n lume,
Tot ce-avem în noi mai sfânt.
Fericire pe pământ.

Să transmită mai departe,
Ale noastre idealuri.
Pentru floarea României.
Pentru apărarea gliei.

Viitorul să ne fie,
Plin de soare, bucurie.
Să trăim cu toți în pace.
Asta-i viața ce ne place!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prietenii mei dragi - Carte de citit si colorat" de Alex Vâlcu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -5.01- 3.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook