Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Uneori se deschid în viața popoarelor niște răspântii neliniștitoare. Apar undeva, în zarea viitorului lor, niște primejdii care iau astfel de proporții încât aștern umbre de incertitudine peste ele. În astfel de momente națiunea întreagă, dacă nu este bine condusă, dacă este orfană de o pătură politică competentă, prevăzătoare și decisă, își pierde vlaga și hotărârea de a rezista. Intră în panică. Se simte copleșită de perspectiva neagră a greutăților ce se vor arunca peste ea. Urmează apoi resemnarea, ca o alternativă a neputinței, care ucide voința colectivă și sugrumă curajul. Națiunea întreagă, în astfel de momente, obosită, dezamăgită și înfricoșată, se așează pe marginea drumului istoriei sale și așteaptă resemnată desfășurarea evenimentelor pe care nu le mai poate domina. Devine pasivă și indiferentă.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Silvia Dumitrescu

În credință am găsit sprijin, astfel încât să pot trece peste niște momente tragice.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Liviu Rebreanu

Sunt cărți care se întâmplă în memoria popoarelor ca niște semne de hotar. În jurul lor se grupează și se cristalizează desfășurarea evenimentelor literare, ele marchează liniile de evoluție ale culturii. Nu poate exista mai mare privilegiu, decât să-ți păstrezi formarea generațiilor care se ridică, fiindcă numai ele întineresc operele pe care le admiră.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ion" de Liviu Rebreanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.17- 7.99 lei.

Să spunem așadar ce este providența: providența este voința lui Dumnezeu prin care cele existente capătă împlinirea adecvată lor. Iar dacă providența este voința lui Dumnezeu, urmează cu o necesitate absolută ca lucrurile existente să se petreacă potrivit unei rațiuni drepte, în cel mai bun chip, în modul cel mai divin și numai așa cum este bine, astfel încât ele nu ar fi posibil să se găseasca într-o ordine mai bună. Specific providenței este să împartă fiecăruia ce îi este folositor și, din acest motiv, rezultatul alegerilor va fi uneori folositor, alteori nu va fi.

în Despre natura omului
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Necesitatea răului poate fi înțeleasă astfel. Fiindcă nu există doar binele, trebuie să existe o limită a ieșirii din el, sau dacă cineva vrea să spună altfel, a coborârii neîntrerupte sau a depărtării de el, iar această limită, după care nimic nu mai poate exista este răul. De aceea este necesar ca ceea ce urmează după cel dintâi să existe, astfel încât și ultimul să existe, acesta este materia, care însă nu are nimic din bine. Aceasta ar fi necesitatea răului. Când materia devine stăpâna formei întruchipate în ea, o distruge și o corupe, aplicându-i propria natură, opusă ei, nu ducând recele spre cald, ci punându-si propria lipsă de măsură peste forma caldului, și diformitatea peste formă și excesul și defectul peste ceea ce este măsurat, până când va determina forma să fie a ei șinu-și mai aparțină, ca și în cazul hranei animalelor, când este mâncată nu mai este deloc ca și când a venit. Așadar dacă trupul este cauza relelor, materia ar putea deveni, prin ea însăși cauza relelor. Viciul care este ignoranța și lipsă de măsură în privința sufletului este al doilea rău.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marin Sorescu

Contabilitate

Vine o vreme
Când trebuie să tragem sub noi
O linie neagră
Și să facem socoteala.

Câteva momente când era să fim fericiți.
Câteva momente când era să fim frumoși.
Câteva momente când era să fim geniali.
Ne-am întâlnit de câteva ori
Cu niște munți, cu niște copaci, cu niște ape
(Pe unde-or mai fi? Mai trăiesc?)
Toate acestea fac un viitor luminos ---
Pe care l-am trăit.

O femeie pe care am iubit-o
Și cu acceași femeie care nu ne-a iubit
Fac zero.

Un sfert de ani de studii
Fac mai multe miliarde de cuvinte furajere,
A căror înțelepciune am eliminat-o treptat.

Și, în sfârșit, o soartă
Și cu încă o soartă (de unde-o mai fi ieșit?)
Fac două (Scriem una și ținem una,
Poate, cine știe, există și viața de apoi).

poezie celebră de
Adăugat de CristiBSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Sunt disponibile și traduceri în engleză și spaniolă.
cumpărăturiCartea "Trei dinti din fata" de Marin Sorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.00- 29.99 lei.

Dacă un om se abandonează pe el însuși, chiar dacă își păstrează bogăția, sau oricare alt bun, este ca și cum a renunțat la toate lucrurile. Un astfel de om este cel care nu se tulbură de nimic, care nu este legat de nimic, care nu și-a atașat binele său suprem de nimic altceva, care este complet cufundat în voința divină. El poate totul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Viața este scurtă, lumea este mică dar mai este și foarte largă. Când aveți o problemă întrebați-vă: "va mai conta asta peste un an sau doi?" și dacă răspunsul este "nu" gândiți-vă bine dacă merită să vă irosiți atât de tare pentru ea. Sunt probleme care atunci când apar credem că s-a sfârșit lumea dar mai târziu realizăm că nu au fost decât niște noi începuturi sau niște oportunități.

în Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile să fi fost altfel și sperând că va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie să acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui să fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege că face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michael Laitman

Omul care a ajuns la o bătrână, iar ea îi prevestește viitorul și-i spune ce urmează să se întâmple, trece în starea de așteptare. El așteaptă catastrofele care urmează să le întâmpine, din credința că el poate să schimbe ceea ce s-a stabilit. Cu alte cuvinte, astfel se scoate pe sine din alegerea liberă care i-a fost dată, ca să-și asimileze instrumente pentru a putea să întâmpine greutățile și nu să stea șile aștepte cu răbdare sau să creadă că este posibil să sară peste ele.

în 1000 de sfaturi pentru viață, XXVI - Întoarcerea în viitor
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața nu e o linie dreaptă, ci e o curbă care ne poartă de la momente spectaculoase la momente mai puțin plăcute. Ce e important să ții minte e că după fiecare nenorocire urmează și momente frumoase.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Cei care așteaptă recompense pentru ajutorul oferit nu fac această faptă din toată inima lor. Când ajuți pe cineva, ajuți dintr-un sentiment sincer care te înnobilează și te face să îți dai seama că recompensa ta îți este oferită chiar atunci pe moment: este bucuria celui ajutat. Emoția acelei clipe nu poate fi echivalată de nici o sumă de bani - ea este unică și radiază în fiecare dintre noi, oferindu-ne astfel posibilitatea să vedem cine este lângă noi nu doar trupește, ci și sufletește. Fiecare om trece prin momente grele și are nevoie de un umăr de carese sprijine și care să-i dea curaj să se ridice pentru a-și continua călătoria pe cărarea vieții sale. Oferă-i necondiționat un zâmbet, o încurajare și suportul moral de care are nevoie. Nu-i întoarce spatele! - într-o zi s-ar putea să fii tu în locul lui. Să nu uităm că cele mai durabile relații se nasc în astfel de împrejurări.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Dacă doriți să învățați de la fizicienii teoreticieni ceva despre metodele pe care le folosesc, vă propun să urmați principiul: nu le ascultați cuvintele, observați faptele lor. Deoarece produsele propriei sale imaginații îi apar celui care este un creator în acest domeniu atât de necesare și naturale încât el le consider㠖 și ar dori ca și alții să le considere tot astfel – nu ca plăsmuiri ale gândirii, ci ca realități date.

în Cum văd eu lumea
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
Osho

SIDA ca o pandemie

CUM SĂ EVIȚI FRICA DE MOARTE PENTRU CĂ EPIDEMIA ESTE ACOLO
E foarte ușor să eviți un virus, dar este foarte greu să eviți frica în tine
- Nu, nu, nu. Oamenii vor muri mai multă de frică decât de epidemie.
Niciun virus din lumea asta nu este mai periculos decât frica.

Înțelege acea frică, altfel vei deveni un cadavru înainte să-ți moară corpul.
Atmosfera înfricoșătoare pe care o simți în aceste momente este nebunie colectivă.
Asta s-a întâmplat de o mie de ori și se va repeta.
Dacă nu înțelegi psihologia umană și frica, conștiința ta poate fi complet pierdută.
Nici nu vei ști când ai pierdut controlul.

Așadar, frica te poate determina să faci orice.
Fii atent. Nu te uita la știrile înfricoșătoare.
Nu mai vorbi despre epidemie.
Repetarea aceluiași lucru mereu și mereu este autohipnoza.

FRICA ESTE UN TIP DE AUTOHIPNOZĂ.
Cauzează schimbări chimice în organism.
Și dacă o menții mereu și mereu, poate provoca o schimbare chimică
atât de toxică încât te poate ucide.

În timpul unei epidemii, energia în lume devine irațională.
Poți să cazi într-o gaură neagră oricând.
Meditația sau mai degrabă pacea creierului,
tăcerea mentală poate crea apoi o aură protectoare
în care nicio energie negativă nu poate pătrunde.

poezie celebră de (1982)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Nicolae Iorga

Națiunea ta nu e numai națiunea de unde vii, ci și aceea din care merită să faci parte.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Istoria romanilor Vol. 1" de Nicolae Iorga este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.00- 54.99 lei.

Uneori cercetătorii din greșeală fac descoperiri notorii neașteptate, astfel devenind peste noapte savanți vestiți în lumea întreagă.

aforism de (20 ianuarie 2013)
Adăugat de Mihai CucereaviiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Corneliu Codreanu nu impunea nimănui disciplina prin mijloace coercitive – ar pierde valoarea ei constructiv㠖 ci o explica întâi ca o necesitate tactică și le-o cerea apoi camarazilor săi în virtutea unor acțiuni comunitare. El nu leza omul, căci ordinea și disciplina, când sunt liber acceptate, sunt atribute ale propriei conștiințe ale oamenilor. Aceștia își însușesc niște norme de conduită în vederea unor acțiuni comune. Prin disciplină se activează o voință colectivă necesară pentru a duce la bun sfârșit o acțiune politică și pentru a învinge toate greutățile. Astfel, omul își multiplică, forțele și capătă convingerea puterii lui și siguranța în reușita acțiunii sale.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Schopenhauer

Orice nebun mizerabil, care nu are nimic de care să fie mândru, adoptă ca ultimă resursă mândria în națiunea de care aparține; este gata și fericit să-i apere toate defectele și toate nebuniile, compensând astfel inferioritatea proprie.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.
Ion Brătianu

Un partid poate lupta contra altora ca să dărâme o stare de lucruri, dar ca să zidească trebuie ca națiunea întreagă, toate partidele să dea concursul lor; altminteri, ceea ce unii vor edifica, alții vor surpa.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În unele împrejurări, minciuna este mascată de un adevăr de suprafață, punându-ne astfel într-o dilemă etică. Soluția de a nu cădea în capcană, este de a construi adevărul peste acela de suprafață deja existent. Astfel, construcția minciunii se va prăbuși peste cel care a creat-o.

în Gândește bine, vorbește frumos, fii drept
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scindarea componentei senzuale de cea romantică în viața amoroasă, pe care o întâlnim doar ocazional la femei, pare a fi tot atât de frecventă la bărbații educați ca frigiditatea în cazul femeilor. Astfel, pe de o parte, bărbatul își caută partenera de viață și prietena apropiată spiritual, dar față de care senzualitatea sa este inhibată și din partea căreia, în adâncul sufletului, așteaptă să i se răspundă cu aceeași atitudine. Efectul asupra femeii este clar; poate duce foarte ușor la frigiditate, chiar dacă inhibițiile pe care le-a adus cu sine din procesul propriei dezvoltări nu sunt insurmontabile. Pe de altă parte, un astfel de bărbat va căuta o femeie cu care poate avea numai relații sexuale, o tendință care se manifestă cel mai clar în relațiile sale cu prostituatele. Ecoul acestei atitudini asupra femeii va duce și el la frigiditate. De vreme ce, în cazul femeii, viața emoțională este, de regulă, mult mai îndeaproape și constant asociată cu sexualitatea, ea nu se poate dărui complet atunci când nu iubește sau nu este iubită.

în Psihologia femeii (2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Psihologia femeii" de Karen Horney este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.72- 20.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook