Balabanov este unicul regizor postsovietic pe care-l luau în serios toate păturile sociale, iar un astfel de fenomen se întâmplă foarte rar, mai ales că societatea rusă de astăzi este total atomizată, putem spune că e împărțită în "caste". Iar el spunea mereu adevărurile incomode și în filme și în interviuri.
citat din Maria Kuvșinova (2014)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Nicolae Mărgineanu este un om ferm ca regizor, dar foarte cald. Cu foarte mare căldură se apropie de actor. Nu făceam diferența între aparențe și dincolo. El era cald și acasă și ca regizor.
citat din Maria Ploae
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Bărbăție
Știm că astăzi suntem striviți de greutăți
Și de tot ceea ce se întâmplă în prezent.
Vremea noatră este vremea bărbăției
Și bărbăția nu ne părăsește.
Nu este o nenorocire să cazi doborât de gloanțe
Nu este o soartă amară să-ți verși tot sângele
Când o facem ca să te apărăm, gândire rusă
Măreață cultură rusă.
poezie celebră de Anna Ahmatova (1941)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Spune-ți părerea!
Vacanța mea e foarte bine împărțită ca să fac cât mai multe lucruri într-un timp scurt. Oricum nu există vacanță fără să văd filme. Nu am nicio zi să nu văd filme.
Irina Margareta Nistor în revista Life (martie 2019)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
În toate categoriile sociale, fiecare simulează o expresie și o fizionomie, ca să pară ceea ce vrea să fie crezut. Și astfel, putem spune că lumea nu e alcătuită decât din măști.
citat celebru din La Rochefoucauld
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
O societate devine pașnică, prosperă, civiliatorie, înțeleaptă, atunci când protejează, dezvoltă și modernizează nu atât grupurile sociale formalizate, secundare, cât mai ales, multitudinea grupurilor primare (familia, grupurile de prieteni, colegii de clasă/de facultate, echipele de specialiști din toate instituțiile sociale, grupurile profesionist-afective din societatea civilă).
Adrian Ibis în Cugetări. Reflecții etico-filosofice (2013)
Adăugat de Adrian Ibis
Comentează! | Votează! | Copiază!
Maria: Poate că nu te-ai străduit destul. Doar atât dacă i-ai spune, că o iubești și totul s-ar rezolva, s-ar schimba brusc, în bine, pentru amândoi.
Lucian: Chiar crezi asta? Eu nu sunt atât de sigur. Nu cu ea. Cu ea nu va fi așa de ușor. Dacă ar fi fost alta, poate da, dar ea... Nu! Nu merge. Poate ar fi ținut figura dacă ea ar fi fost altfel, însă... Nu știu. Nu știu ce să mai cred.
Maria: Cum să nu știi? Cum poți spune așa ceva? Tocmai tu? Acest termen nu există, sau poate fi depășit, mai ales pentru tine.
Lucian: Bine ar fi să fie așa, însă, din nefericire pentru mine, nu e deloc astfel... Sunt nehotărât, Maria; e pentru prima oară în viață că mi se întâmplă așa ceva, dar culmea, într-adevăr nu știu ce să fac. Ezit mereu, amân mereu, deși nu asta mi-aș dori. Din cauza asta trebuie să mă mai gândesc, să devin odată hotărât.
Maria: Bine, Luci, atunci mai gândește-te, poate că ceea ce ți-am spus îți va fi de folos într-un fel; cel puțin eu așa sper.
Lucian: Sigur. Chiar îmi este de folos. Îți sunt recunoscător.
Maria: Lasă asta. N-am nevoie de recunoștința ta.
replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de Cornelia Georgescu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Odată media relata despre evenimente, acum faptele sunt deformate astfel încât să corespundă cerințelor media. Astfel, relația dintre realitate și media a devenit foarte complexă și acesta este un fenomen foarte ambivalent.
citat din Papa Ioan Paul al II-lea
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Când adevărul nu este liber, libertatea nu mai există: adevărurile poliției sunt adevărurile de astăzi.
citat din Jacques Prevert
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Putem spune despre cineva că este împlinit atunci când toate lucrurile din viața lui se întâmplă la timpul lor: școala, căsătoria, copiii, divorțul.
aforism de George Geafir din Strigătul tăcerii (2009)
Adăugat de Cristina Paula Cristescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Speranța este o variabilă independentă, dintr-o ecuație de gradul unu... cu o necunoscută, în care singura certitudine este că unicul rezultat, va fi mereu înghițit de multimea vidă.
aforism de Maria Roibu (15 martie 2012)
Adăugat de Maria Roibu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Maria: Ascultă... Luci te iubește, Lia!
Lia: Nu, zău?! Ce nostim!
Maria: Vorbesc serios! Te iubește. Nespus de mult...
Lia: De unde știi? Ți-a spus el?
Maria: Nu... Dar nici nu era nevoie să-mi spună. Mi-am dat singură seama. Până una alta, chiar și Nick a înțeles acest lucru.
Lia: Îmi pare rău, dar nu pot să te cred. Ții prea mult la el, din cauza asta spui asemenea tâmpenii.
Maria: Nu-i adevărat! Nu sunt tâmpenii. Iar ca să te conving, am să-ți spun că am observat de foarte mult timp faptul că el te iubește, nu acum, de curând; încă de când eram pe Terra și nici măcar nu plecasem în misiune. De altfel, acesta a fost unicul motiv pentru care n-am încercat în tot acest timp să-l cuceresc de partea mea, din cauza ta, am renunțat la el, în favoarea ta; demonstrează-mi că n-am greșit atunci, procedând astfel!
Lia: Poftim?!
replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de Cornelia Georgescu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Subconștientul este foarte receptiv la orice sugestie. Mai ales când sunteți destinși, gândurile pătrund foarte ușor în subconștient, printr-un fenomen asemănător cu osmoza, prin care două fluide separate de membrană poroasă se întrepătrund. În această stare, mentalul conștient comunică foarte ușor cu subconștientul.
Joseph Murphy în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Din cauza sărăciei în care se zbăteau tinerii români, consecință a stărilor materiale grele, în care se aflau păturile sociale mai umile din mijlocul cărora proveneau majoritatea studenților, îi transformau într-o pradă ușoară în fața tențatilor politice, în veșnică căutare de clientelă. Acestea le promiteau situații optime în viitor și le ofereau chiar ajutoare materile pe parcursul studenției, în formă de sinecure statale. Condiția era ca să se înscrie și să militeze în rândurile partidului respectiv. Prin urmare, valorile latente ale individului, pe câteva monede, necesare pentru a trăi. O serie întreagă de tineri culți, inteligenți și bine pregătiți, sătui de mizeria și de lipsurile pe care le sufereau în cursul vieții lor de studenți, se înscriau în partide. Ei se vedeau împinși acolo numai de niște nevoi organice, pe care societatea românească, condusă de aceleași partide, nu voia să li le satisfacă pe alte căi mai demne pentru individ. Căci dacă este legitim și necesar chiar, să te alipești unei idei politice când ea coincide cu concepția ta de viață și cu necesitatea interioară de a te face părtaș al unei acțiuni sociale, este total inadmisibil și degradant, este o prostituare a omului și a intelectului său, o stâlcire periculoasă a demnității, ca să-l atragi într-un partid, prin specularea nemiloasă a mizeriei în care, în parte, i-a fost într-adins provocată.
Nicolae Roșca în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cerșetoria e veriga ce sudează păturile sociale sărace...
Corneliu Vornicu în autocitat din Pomul Înțelepciunii (14 aprilie 2020)
Adăugat de Corneliu Vornicu
Comentează! | Votează! | Copiază!
L-am cunoscut puțin pe omul Sergiu Nicolaescu. Era un fel de agent 007, gen James Bond; și acum a rămas la fel pentru mine. Discuțiile pe care le-am avut cu el au fost discuții de tehnica filmului, de cadru, de relațiile cu partenerii. Nu dădea alte relații și indicații, ca pe vremea lui Ceaușescu și știa să-și aleagă foarte bine distribuția, ceea ce este important pentru un regizor. Pentru mine el rămâne o enigmă. A vrut să facă filme horror și mi-a mărturisit asta, dar nu a reușit niciodată. Nu avea un program și o spun sigur un program scris ca un meniu de bucătărie, ci făcea cum îi venea, ce gândea și ce îi plăcea. Era un copil mare, care visa mereu să facă filme. Filmul pentru el a fost nevastă, iubită și amantă.
citat clasic din Sebastian Papaiani
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Todd: Și ce vrei să te faci când o să fii mare, Dawson?
Dawson: Ce altceva? Regizor.
Todd: Da? Și ce ai de gând să faci în sensul acesta?
Dawson: Școala de Film de la Universitatea California.
Todd: Școala de Film e pentru prostănaci. Ce faci cu adevărat în sensul acesta?
Dawson: Am făcut un documnetar anul trecut despre A. I. Brooks.
Todd: Cine?
Dwson: Era un regizor din anii '50. Este o poveste uimitoare. Ți l-aș putea arăta.
Todd: Nu, mulțumesc.
Dawson: Bine.
Todd: Uite ce e. Cât ai, 18 ani?
Dawson: Da.
Todd: Există șanse să fie prost. Și dacă mă uit la el și într-adevăr nu este bun, atunci trebuie să inventez un discurs ca să nu te simți atât de prost. Și dacă se întâmplă să fie bun, de ce aș avea nevoie de asta? De ce aș vrea să fiu gelos pe un puști de 18 ani care face filme mai bune decât mine? Îmi înțelegi situația grea?
replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț Mădălina
Comentează! | Votează! | Copiază!
Un alt lucru pe care-l putem sesiza este absența domnului Bovary din orice teorie despre bovarism. Nici măcar Jules de Gaultier, care încearcă să dovedească universalitatea acestui fenomen, nu se referă explicit la Charles Bovary.
Horia Pătrașcu în Singur printre români, Bovarismul domnului Bovary (2009)
Adăugat de Dan Costinaș
Comentează! | Votează! | Copiază!
În Anglia, eu sunt un regizor de filme horror. În Germania, sunt un realizator de filme. În Statele Unite, eu sunt un golan.
citat din John Carpenter
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Unicul țel al tribunalelor este să mențină societatea în starea sa actuală.
Lev Tolstoi în Învierea (1899)
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.
Comentează! | Votează! | Copiază!
Multe lucruri pot aștepta. Copiii nu pot. Astăzi oasele lor se formează, sângele lor se zămislește, simțurile lor se dezvoltă. Lor nu le putem spune "mâine". Numele lor este "astăzi".
citat din Gabriela Mistral
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!