Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cu toate că oamenii au existat pe această planetă probabil de vreo 2 milioane de ani, ascensiunea rapidă a civilizației moderne în ultimii 200 de ani a fost posibilă datorită faptului că creșterea cunoștințelor științifice este exponențială; este așa datorită faptului că rata sa de expansiune este proporțională cu cât de mult este deja cunoscut. Cu cât știm mai mult, cu atât mai repede putem ști mai mult. De exemplu, am acumulat mai multe cunoștințe de la al doilea război mondial încoace, decât toate cunoștințele acumulate în toată evoluția noastră de 2 milioane de ani pe această planetă. De fapt, cantitatea de cunoștințe pe care o dobândesc oamenii noștri de știință se dublează aproximativ la fiecare 10 - 20 de ani.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viitorul mintii umane" de Michio Kaku este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 31.99 lei.

Citate similare

Osho

Nimeni nu a acordat o atenție prea mare individului, și aceasta este cauza fundamentală a tuturor problemelor. Însă datorită faptului că individul pare atât de mic și societatea atât de mare, oamenii au impresia societatea poate fi schimbată, după care individul se va schimba la rândul lui. Dar lucrurile nu stau deloc așa, căci "societatea" nu este altceva decât un cuvânt; există numai indivizi, nu există societate. Societatea nu are suflet, în cadrul ei nu se poate produce nicio transformare. Schimbarea este posibilă numai în cazul individului, indiferent cât de mică ar fi aceasta. Și odată ce învățați cum să schimbați individul, acest lucru poate fi apoi aplicat asupra tuturor indivizilor, de pretutindeni. Eu cred într-o bună zi vom avea o societate care să fie în deplină armonie, care să fie mult mai bună decât toate ideile pe care creatorii de utopii le-au produs de mii de ani. Realitatea va fi cu mult mai frumoasă.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Al doilea secret este de a pune în mișcare toate slăbiciunile și defectele omenești, patimile, greșelile până ce oamenii nu se mai pot înțelege între ei. Trebuie combătută tăria personalității; nimic nu este mai periculos pentru noi decât aceasta. Dacă această calitate este dublată de putere spirituală creativă atunci ne poate dăuna mai mult decât milioane de oameni la un loc. Prin invidie, ură, discordie și război, prin foamete, lipsuri și molime, toate popoarele vor fi atât de slăbite, încât nu vor ști cum să iasă din impas, decât dacă se supun voinței noastre, a Iluminaților.

în Noul Testament Diabolic (1785)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți vei aminti fiecare cuvânt din această carte, memoria ta va înregistra în jur de 2 milioane de bucăți de informație: ordinea din creierul tău va crește cu aproximativ 2 milioane de unități. Totuși, în timpul în care ai citit cartea, tu ai convertit cel puțin o mie de calorii de energie ordonată, din mâncare, în energie dezordonată, sub formă de căldură, pe care o pierzi în aerul din jurul tău prin convecție și transpirație. Acest lucru va mări dezordinea din univers cu aproximativ 20 de milioane de milioane de milioane de milioane de unități - sau cu aproximativ 10 milioane de milioane de milioane de ori mai mult decât creșterea în ordine din creierul tău - și asta doar dacă îți vei aminti tot ce s-a scris în această carte.

în O scurtă istorie a timpului
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Am primit o bursă de patru ani la Harvard și în timp ce am fost acolo, au vrut să mă angajeze în cadrul programului Star Wars pentru proiectarea armelor spațiale și a bombelor cu hidrogen. Nu am vrut să fac asta. M-am gândit cât de mulți oameni de știință au murit în al doilea război mondial.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Priviți existența, cu întreaga ei abundență. De ce este nevoie de atât de multe flori în întreaga lume? Trandafirii ar fi fost suficienți. Existența este însă abundentă - milioane și milioane de păsări, milioane de animale, totul există din abundență. Natura nu este ascetică, ea dansează pretutindeni: în valurile oceanului, în zborul păsărilor. Ea cântă peste tot - în vântul care trece prin ramurile pinilor, în ciripitul păsărilor... De ce este nevoie de milioane de sisteme solare, fiecare sistem având milioane de stele? Nu pare să existe niciun motiv care să justifice existența lor, în afara faptului că această abundență este în însăși firea existenței, această bogăție este însăși esența ei; existența nu crede în sărăcie.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

"La mulți ani!" Auzim această urare la fiecare aniversare sau la trecerea dintre ani. Aceeași urare, mereu aceeași... Cu toate astea, de fiecare dată mai scădem ceva din mulții ani care ni se doresc, până ce, într-un final, nu mai rămâne decât unul singur. Abia atunci ar trebui să ne spunem, la ceas de cumpănă: "Un an nou (cât mai) fericit!"

(2 aprilie 2013)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mezozoic
Mezozoicul: "era vieții de mijloc", veriga de trecere între făpturile primitive ale Paleozoicului și cele superioare, ce vor apărea în Neozoic. O punte de legătură temporală, întinzându-se de-a lungul a 150 de milioane de ani și având trei mari diviziuni: Trisicul (40 milioane de ani), Jurasicul (45 milioane de ani) și Cretacicul (65 milioane de ani).

definiție de în Dintr-o lume dispărută
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fie aveți 65 de ani sau 95 de ani, trebuie să știți că mai aveți mult de dăruit acestei lumi, de exemplu, îi puteți ajuta și călăuzi pe cei tineri și fără experiență. Sau puteți să împărtășiti celorlalți din cunoștințele voastre, din experiența pe care ați acumulat-o în atâția ani de viață, dar la fel de bine, puteți privi înainte, căci viața este nesfârșită și mai aveți multe de învățat.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

Poate că de la distanță percepția nu este foarte exactă, dar mi s-a părut , în ultimii doi ani, România s-a clătinat și a regresat. Mi s-a părut acum starea populației e mult mai îngrijorată, mult mai agresivă, mult mai iritată, probabil că și din cauza crizei, care de altfel se simte în toată lumea. Dar aici cred s-au adunat și erori ale acestor ultimi 20 de ani, când s-a furat prea mult, s-a mințit prea mult, s-a manipulat și corupt prea mult și poate asta este explicația stării din acest moment, de impas, de marasm, de lipsă de speranță. Să sperăm țara va ieși din asta.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Variante la un autoportret" de Norman Manea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.23- 11.99 lei.
Any Drăgoianu

La 10 ani voiam să fiu mai mare, Doamne,

cu mult mai mare
poate cu 10 ani
sau cu 20 de ani
îți ceream să mă înveți să cresc
cât ai bate din palme
uite așa
să pun vis peste vis
și să rodească

la 20 de ani voiam să mai păstrez din copilărie
să dorm mai mult
să nu mă înec în plâns din pricina iubirilor nereușite
să fiu cu 5 sau cu 10 ani mai mică
deja îmi era teamă de ziduri
voiam să rămân
cu pumnul meu de țărână
nelucrat
pus într-o parte a lumii

la 30 de ani voiam să opresc timpul
cu inima îmblânzită
ca un arc de cerc
și obrajii mângâiați de începutul firesc
al poeziei

la 40 de ani voiam să nu intru în panică
să văd totul atât de clar
nu mai pot avea 10 ani
nici 20
nici 30
și așa voi spune și despre 40
au devenit niște cifre
pe un segment
aparent neliniștit
numit...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Doar în ultimii 15 ani am început să aflăm și să înțelegem ce s-a întâmplat, de fapt, în cel de-al Doilea Război Mondial în URSS. Înainte, oamenii nu discutau aceste lucruri.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicu Constantin

Un om care rîde se simte mai bine, trăiește mai mult, probabil că (consultam undeva, într-un almanah, nu ăsta!) în țara noastră există un "grad ridicat de longevitate", datorită faptului că oamenii noștri rîd. Si e bine cit rîd! Cît rîdem sîntem veseli și cît sîntem veseli sîntem frumoși.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât cocoșul e mai bătrân, cu atât vrea puicuțe mai tinere. Dovadă cunoscutul scriitor italian Alberto Moravia, care la 34 de ani s-a căsătorit cu o femeie cu doar 5 ani mai tânără ca el, la 55 de ani a divorțat pentru a trăi cu o tânără care avea cu 29 de ani mai puțin, iar la 77 de ani, cu 4 ani înainte de a muri, s-a însurat cu o puicuță care era cu 45 ani mai tânără ca el.

în Femeia de la A la Z în Aforisme (2013)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Credeai ești stăpânul lumii, ținând globul în palmă, cu mușchii abia tresărind? Te-ai înșelat și te-ai năruit în țărână cu toată voinicia ta. Și uite, lumea merge mai departe fără tine, așa cum va merge întotdeauna, fără a se sinchisi de nimeni și de nimic, soarele răsare la fel cum face de milioane de ani și milioane de ani, și toată această mecanică se repetă regulat și tăcut, până în vecii vecilor.

în Scrisoare de dragoste (1938)
Adăugat de AnkaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Srinivasa Ramanujan a fost cel mai ciudat om din toată lumea matematicii, probabil din întreaga istorie a științei. El a fost comparat cu o supernovă care a explodat, iluminând cele mai întunecate, cele mai profunde colțuri ale matematicii, înainte de a fi tragic răpus de tuberculoză la vârsta de 33 de ani... Lucrând în izolare totală de principalele curente din domeniul său, a reușit să rescrie 100 ani de matematică vestică de unul singur. Tragedia vieții sale este că o mare parte a muncii sale a fost irosită ca să redescopere matematici cunoscute...

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

În toată existența lor, oamenii și-au căutat locul în Cosmos. În copilăria speciei noastre (când strămoșii noștri contemplau stelele cu un aer distrat), printre oamenii de știință ai Greciei antice și în propria noastră epocă am fost fascinați de această întrebare: Unde ne aflăm? Cine suntem? Descoperim locuim pe o planetă neînsemnată a unei stele obișnuite pierdută între două brațe spiralate la marginea unei galaxii ce face parte dintr-un mănunchi slab populat de galaxii, ascuns undeva într-un colț uitat al unui univers în care se găsesc mult mai multe galaxii decât oameni.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Omul nu putea să evolueze din maimuță în 1,8 milioane de ani, deoarece pentru a-i apărea modificări genetice este nevoie de minim 50 milioane de ani.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât mai mult trece timpul, cu atât mai dificil e să suni oamenii pe care nu i-ai văzut ani de zile. Dacă cineva te sună după o pauză de cinci ani, sunt posibile două variante: ori a rămas fără lucru, ori fără soție.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "What Could Possibly Go Wrong.." de Jeremy Clarkson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -54.00- 21.99 lei.
Maria Botnaru

200 de ani...

200 de ani ne târâm pe sub cer
cu bocancii de plumb și cătușa de-oțel,
200 de ani între zbor și mormânt
cu ochii-n pământ, dar cu dorul fidel...

200 de ani cu-al răbdării cuțit
în gâtleje înfipt, să nu cerem dreptate,
200 de ani... un infern răstignit
pe izvorul luminii, să nu vrem libertate...

200 de ani prea orfani de o mamă...
Ce așteaptă cuminte să-i revină copii,
200 de ani îndopați cu sânge, ca vamă,
din iubirea de frate, ce ne scrie la vii...

200 de ani cu-n vis orb, de-ntregire,
Doamne, nu ne minți, că mai suntem inapți!
200 de ani prea nedemni de iubire...,
atunci dați-ne otravă, de ne țineți de frați!

Mai ușor, poate, ar fi, lăcrimând a privi
palma dragă de cer peste gardul cu spini
Și-a-nvăța zi de zi a visa..., a zidi..., a iubi...
sub ciubota rusească... printre inimi de câini...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acum sunteți la sfârșitul celor șase ani petrecuți pe băncile facultății. În toți acești ani ați acumulat cunoștințe suficiente care vă pot atesta intrarea în serviciul oamenilor suferinzi. Noi, cei care v-am îndrumat pașii, vă dăm asigurarea puteți păși în viață cu toată încrederea. Am contribuit să vă crească aripile, să puteți zbura pe cont propriu în toate cele patru zări. Deci urcați-vă pe umerii noștri și luați-vă zborul.

în discurs adresat studenților
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook