Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Srinivasa Ramanujan a fost cel mai ciudat om din toată lumea matematicii, probabil din întreaga istorie a științei. El a fost comparat cu o supernovă care a explodat, iluminând cele mai întunecate, cele mai profunde colțuri ale matematicii, înainte de a fi tragic răpus de tuberculoză la vârsta de 33 de ani... Lucrând în izolare totală de principalele curente din domeniul său, a reușit să rescrie 100 ani de matematică vestică de unul singur. Tragedia vieții sale este că o mare parte a muncii sale a fost irosită ca să redescopere matematici cunoscute...

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viitorul mintii umane" de Michio Kaku este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 31.99 lei.

Citate similare

Mircea Eliade

Eminescu este unul din exemplarele cele mai splendide pe care le-a produs umanitatea. Avem convingerea dacă mai trăia, sănătos, încă douăzeci de ani, el ar fi fost considerat, fără putință de contestare, ca unul din cei mai mari creatori de poezie din întreaga literatură a lumii.

citat celebru din
Adăugat de Ania VișanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.

Pe 22 mai 1963, Tom Hornbein, un doctor în vârstă de treizeci și doi de ani din Missouri, și Willi Unsoeld, treizeci și șase de ani, profesor de teologie din Oregon, au ajuns pe Everest urcând pe Creasta Vestică, traseu pe care nu se încumetase nimeni îl încerce până atunci. Vârful mai fusese atins de patru ori, de către unsprezece oameni, dar traseul de pe Creasta Vestică era considerat mult mai dificil decât cele două deja consacrate: Șaua Sudică și Creasta Sud-Estică sau Șaua Nordică și Creasta Nordică. Ascensiunea lui Hornbein și a lui Unsoeld a fost - și încă este - aclamată, pe bună dreptate, ca una dintre cele mai importante escaladări din istoria alpinismului.

în În aerul rarefiat
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Into Thin Air: A Personal Account of the Mount Everest Disaster Paperback" de Jon Krakauer este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 40.99 lei.
Bertrand Russell

Faptul că întreaga matematică aparține logicii simbolice este una dintre cele mai mari descoperiri din epoca noastră. Odată acest lucru stabilit, cercetarea principiilor matematicii nu se mai bazează decât pe însăși analiza logicii simbolice.

în Legile fundamentale ale aritmeticii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Problems of Philosophy" de Bertrand Russell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 23.99 lei.
Albert Einstein

Fizica modernă cuprinde acel grup de științe ale naturii care își întemeiază conceptele pe măsurători și ale căror propoziții se pretează la formulare matematică. Domeniul ei se definește ca fiind acea parte din totalul cunoștințelor care poate fi exprimată în termeni matematici. Odată cu progresul științei, domeniul fizicii s-a lărgit într-atât încât pare a fi limitat doar de limitările metodei înseși.

în Cum văd eu lumea
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Dr. Goodman: Urmele găsite pe oasele sale arată că a luat parte la bătălii. Armele sale sunt de bună calitate și au fost cu siguranță folosite. E destul de bătrân pentru un războinic. Care este cauza morții, dle Addy?
Zack: Se pare că a murit de tuberculoză.
Dr. Goodman: A fost un om mândru, nu și-ar fi dorit o astfel de moarte. Însă a fost înconjurat de familie și rude. A murit împăcat.
Hodgins: Fii serios! Pare descrii o scenă din Stăpânul Inelelor.

replici din filmul serial Cititorii de oase
Adăugat de Matache AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu toate oamenii au existat pe această planetă probabil de vreo 2 milioane de ani, ascensiunea rapidă a civilizației moderne în ultimii 200 de ani a fost posibilă datorită faptului creșterea cunoștințelor științifice este exponențială; este așa datorită faptului rata sa de expansiune este proporțională cu cât de mult este deja cunoscut. Cu cât știm mai mult, cu atât mai repede putem ști mai mult. De exemplu, am acumulat mai multe cunoștințe de la al doilea război mondial încoace, decât toate cunoștințele acumulate în toată evoluția noastră de 2 milioane de ani pe această planetă. De fapt, cantitatea de cunoștințe pe care o dobândesc oamenii noștri de știință se dublează aproximativ la fiecare 10 - 20 de ani.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nazim Hikmet

Cea mai frumoasă mare

Cea mai frumoasă mare n-a fost încă traversată.
Cel mai frumos copil n-a ajuns încă la vârsta împlinirii.
Cele mai frumoase zile ale noastre încă nu au sosit.
Iar cele mai frumoase cuvinte pe care doream ți le spun
N-au fost încă rostite.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 4 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiSunt disponibile și textele în engleză, spaniolă și turcă.

Oamenii, după ce găsesc "adevărul", își petrec restul vieții apărându-l. Creștinismul se protejează împotriva punerii la îndoială a teologiei sale făcând din îndoială unul dintre cele mai mari păcate. Prin contrast, îndoiala este cea mai mare virtute a științei.

în Partea dreaptă a creierului și religia
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sheldon: Mi-am petrecut ultimii trei ani și jumătate din viată holbându-mă la o tablă de ecuații; înainte de asta, mi-am petrecut patru ani lucrând la teza mea; înainte de asta am fost la colegiu și înainte de asta, am fost în clasa a cincea.

replică din filmul serial Teoria Big Bangului
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

România, în decursul mai multor veacuri, a devenit, periodic, pradă a diferitelor popoare, care veneau din est și din nord și se înghesuiau. Limba acestei populații s-a îmbogățit cu multe cuvinte vorbite de popoarele de aici. Cele mai multe fiind cuvintele slave, deoarece slavii, din timpuri străvechi, înconjurau această țară, din mai multe părți. Din cauza vecinătății apropiate cu slavii și a relațiilor permanente cu ei, România a devenit o țară slavo-romană, adică, jumătate slavă, jumătate romană (latină). În sfârșit, această țară, împreună cu vecinii slavi și greci, a fost cucerită de turci, care au dominat-o câteva sute de ani. Încetul cu încetul, cu ajutorul Rusiei, România s-a eliberat de sub jugul greu al turcilor și a format două principate: Moldova și Valahia, care mai târziu s-au unit în unul singur, cu numele de România. Acum țara este în totalitate liberă și independentă. Însă urmele de robie grea, multiseculară, n-au putut dispară în câteva zeci de ani. De aceea, România, între popoarele europene, este un stat foarte tânăr, neînsemnat, sărac, care n-a reușit încă -și dezvolte bogățiile sale naturale, cu care a fost înzestrată din plin de Dumnezeu.

în Românii. Lectură pentru popor (1898)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unul dintre aspectele nesfârșit ademenitoare ale matematicii este că paradoxurile sale au un mod plăcut de a înflori în teorii frumoase.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel ce vede Nevăzutul, atunci când privește văzutul, se vede pe Sine. Căci privitorul este Una cu ceea ce privește, iar ceea ce vede atunci când privește, îi arată privitorului locul din care privește. Privirea din spatele privirii devine activă odată cu Întoarcerea la Liniște, pentru Liniștea trezește cele mai profunde taine ale ființei. Locurile interioare, care n-au fost vizitate niciodată, ies la suprafață prin intermediul Liniștii, deoarece, în Liniște, tot sunetul se aude mai clar. Și, la nivelul său de bază, întreaga creație este sunet. De aceea, cel ce se scufundă conștient în Oceanul de Liniște, va cunoaște cu adevărat aspectele cele mai fine ale sunetelor întâlnite. Liniștea nu e o stare, o emoție, sau un sentiment. Liniștea este dincolo de orice simț, în spatele oricărei creații. Liniștea nu e o vibrație sau o energie, ci este sursa vibrației - sursa undei - sursa sunetului. Iar când te întorci la sursa realității tale, conținutul realității tale va îmbrăca straiele Liniștii din care provine, deoarece, înainte de sunet, a fost Liniște. Și este în continuare, căci Liniștea nu dispare atunci când e acoperită de sunet, iar sunetul care devine conștient de Liniștea din care a răsărit, devine conștient de Sine - de faptul că este Una cu Liniștea.

în Întoarcerea la Liniște, Introducere
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.
Claudia Cardinale

Mi-am început cariera în urmă cu zeci de ani, am făcut sute de filme în toată lumea. Cele mai importante momente din viața mea au fost întâlnirile cu maeștrii Visconti și Fellini.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Femeile, cu toate au talent în cercetare, trebuie muncească mai mult ca să se evidențieze. Istoria științei a arătat nu întotdeauna femeile au fost cele mai apreciate. Din 210 Premii Nobel care s-au luat de când a fost întemeiată distincția, 10 au fost obținute de femei.

în Jurnalul Național
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Hillary și Tenzing au escaladat Everestul cu o lună înainte ca eu să fi fost conceput, așa nu am luat parte la sentimentul colectiv de mândrie și admirație care a cuprins întreaga lume - un eveniment pe care un prieten mai în vârstă îl compară, având în vedere impactul său profund, cu prima aselenizare. Totuși, zece ani mai târziu, o escaladare ulterioară a muntelui a contribuit la trasarea traiectoriei vieții mele.

în În aerul rarefiat
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea lui Eminescu lucrează cu ideea originilor lumii, a infinitului, a creației, adică cu cele mai înalte concepte făurite de rațiunea omului. Printre acestea, ideea eternității stăpânește mintea sa într-asemenea măsură, încât una din atitudinile cele mai obișnuite ale poeziei sale este considerarea lucrurilor în perspectiva eternității. Este, în toată poezia lui Eminescu, o considerare a lucrurilor foarte de sus și foarte de departe, dintr-un punct de vedere care rușinează orice îngustime a mintii, orice egoism limitat. Marea superioritate intelectuală a poetului este una din formale cele mai izbitoare ale manifestării lui și aceea care explică prestigiul atât de covârșitor al operei sale.

citat celebru din
Adăugat de Ania VișanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt vreo 100 de români cari fac parte din societatea astronomică din Franța, al cărui secretar general este domnul Flammarion, fost președințe și întemeietorul ei. Societatea aceasta socotește peste 5000 de membrii, are un observator splendid și tipărește unul dintre cele mai necesare buletine astronomice.

în revista "Orion" (1907)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Într-adevăr, Mendelssohn s-a dezvoltat mai repede decât Mozart, pentru că a compus admirabilul octet în mi bemol la vârsta de șaisprezece ani și uvertura "Visul unei nopți de vară" la șaptesprezece, eclipsându-l în această privință pe Mozart - și pe oricare compozitor din istoria muzicii - la o vârstă echivalentă... La fel ca și Mozart, putea facă orice. A fost unul dintre cei mai buni pianiști ai vremii, cel mai mare compozitor (a început dirijeze înaintea lui Liszt și Wagner) și probabil cel mai mare organist. Dacă ar fi vrut, ar fi putut deveni și unul dintre cei mai mari violoniști. Avea un auz perfect, o memorie prodigioasă. În plus, era un mare umanist - un om foarte cultivat, care ar fi repurtat succese strălucite indiferent de domeniul spre care s-ar fi îndreptat. Dar nu a ajuns îndreptățească speranțele inițiale. Un anumit conservatorism, o inhibiție emoțională l-au împiedicat se propulseze în vârful ierarhiei. Muzica lui, în privința căreia a manifestat întotdeauna o mare exigență, s-a transformat din ce în ce mai mult într-o serie de gesturi politicoase și corecte pe măsură ce a înaintat în vârstă.

în Viețile marilor compozitori (2008)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Great Pianists Paperback" de Harold C. Schonberg este disponibilă pentru comandă online la 90.99 lei.
Seneca

A trăit mai mult nu omul care numără mai mulți ani, ci cel care a simțit din plin viața. Cutare a fost îngropat la o sută de ani, dar murise chiar de la naștere. Ar fi fost în câștig înmormântându-se în tinerețe, dacă ar fi trăit cel puțin până atunci.

citat celebru din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.
Cornelia Georgescu

Tărâmul dinozaurilor

Eră îndepărtată, a creaturilor
Ridicol de mari, dar uimitoare,
Atât de cunoscute și controversate...

Marii dinozauri, ce au populat planeta,
Erbivori sau carnivori, terifianți,
Zguduind pământul, doar cu mersul lor,
O lume neprielnică oamenilor...
Zile și nopți neobișnuite,
O lume demult dispărută,
In ceața milioanelor de ani...
Cu cele trei perioade ale sale, care
Au fost: Triasic, Jurasic și Cretacic.

acrostih de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook