Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Buckminster Fuller

Când se fac fotografii din dirijabil al unui stadion plin de fani ai fotbalului sau al unui concert rock, ne facem o idee de cum arată 100 000 de oameni. Toți ne gândim la Hiroshima ca cea mai gravă ucidere de oameni de către oameni. Aceasta a însemnat cam un stadion cu o capacitate de 75000 de persoane plin. În fiecare zi al fiecărui an, an după an, un stadion cu capacitatea de 75000 de persoane plin de oameni din întreaga lume pier din cauza foametei sau din cauzele efectelor secundare ale acesteia, în ciuda unei medii de 5% la nivel mondial surplus anual de producție alimentară peste cantitatea de mâncare adecvată pentru toată populația lumii. Această ucidere zilnică de nevinovați face să pară mici crimele îngrozitoare de la Auschwitz.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Uciderea a șase milioane de oameni este cea mai mare crimă comisă în istorie împotriva unui popor lipsit de mijloace de apărare. Aceasta nu se poate ascunde sau uita. Cu tot respectul pentru sensibilitatea unora sau altora, trebuie povestim în fiecare zi și cu orice ocazie despre sistemul de ucidere în masă a deținuților de la Auschwitz și din alte lagăre. A tăcea înseamnă a aproba, a trata cu indiferență, a ierta. Nu se poate, stimați cititori, nici aprobăm, nici înțelegem și cu atât mai puțin iertăm. Am fost victimele unui masacru cumplit. Istoria trecută, prezentă sau viitoare trebuie ia act și spună răspicat celor de acum și celor ce vin după noi, că Holocaustul este o pată de rușine pe obrazul unui veac, care se declara civilizat, și ea nu va putea fi spălată niciodată, în ciuda trecerii timpului sau a negaționiștilor, care răsar din tenebre, luând apărarea unor criminali de cea mai joasă speță.

în Auschwitz, țara morții: eu nu pot să uit și nu pot să iert (2011)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Din "Evanghelia" teroristului de stat Vladimir Putin, președintele Rusiei, propovăduită pe un stadion din Moscova, unde 200.000 de ruși l-au aplaudat și l-au aprobat în delir: Nu există iubire mai mare față de oameni decât invadezi țări străine, fără un motiv întemeiat, distrugi fără milă popoare, ucizi cu bombe, rachete, obuze, gloanțe și arme interzise civili nevinovați, copii, femei cu prunci la sân, bătrâni, bolnavi, treci cu tancurile peste civili cu mâinile goale și peste autoturisme cu civili în ele, le tai civililor conductele de aprovizionare cu apă, ca să moară de sete dacă scapă de bombe, rachete, obuze sau gloanțe, furi mâncarea și bunurile celor pe care-i ucizi, bombardezi și dărâmi grădinițe, orfelinate, maternități, școli, spitale, farmacii, aziluri, blocuri de locuințe, case de locuit, biserici, muzee, teatre, orașe și sate, prefaci în scrum și cenușă oameni și lucruri...

în Rusia și rușii în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (18 martie 2022)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Potrivit statisticilor, pierderile României în cel de-al Doilea Război Mondial au depășit 300.000 de morți: 147.000 pe frontul de răsărit, 167.000 pe cel din apus. Pe timp de pace, au avut de suferit, din motive politice, peste 2.000.000 de persoane: reținuți, anchetați, condamnați prin sentințe judecătorești, condamnați administrativ, internați în colonii de muncă sau în clinici psihiatrice, deportați. Dintre acestea, au pierit în celule sau în lagăre de exterminare cam 300.000.

în Tortura, pe înțelesul tuturor (2001)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există persoane care, oricât de mulți oameni frumoși i-ar înconjura, ei tot către oamenii nefrumoși privesc; există oameni care, oricât de pavat le-ar fi propriul drum, ei tot clevetesc împotriva celui plin de noroi al celuilalt; există oameni care, în loc admire frumusețea, se lasă inspirați de urâțenie...! Oare, cui le sunt de folos?

(23 februarie 2014)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Legea ne cere înfăptuim actele unei persoane curajoase - de exemplu, nu dezertăm din post, nu fugim sau să nu ne aruncăm armele - ca și pe acelea ale unei persoane cumpătate - cum ar fi nu comitem adulterul sau acte de violență - ca și pe acelea ale unei persoane amabile - nu lovim sau să nu insultăm, de exemplu. Și în mod similar, ea cere să facem acțiuni în acord cu celelalte virtuți și interzice pe acelea în acord cu viciile.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

O lume hranită cu carne apare acum ca o himeră. Producția mondială de grâne a crescut mai încet decât populația din 1984 și fermierilor le lipsesc noi metode pentru repetarea câștigurilor din "revoluția verde". Pentru a susține populația curentă a lumii de 7 miliarde de oameni cu o dietă în stil american ar fi necesare de două ori și jumătate mai multe cereale decât produc fermierii din toată lumea pentru toate scopurile. În viitor o lume de 8 miliarde până la 14 miliarde de oameni hrănindu-se cu o porție americana de 220 grame de carne obținuta de la animale hrănite cu carne, nu poate fi decât o fantezie.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă am fi cu adevărat prudenți, 7 miliarde de oameni din lume ar putea avea tot ce au nevoie. Politica la nivel mondial ar trebui fie într-o asemenea manieră. Din păcate, noi gândim în termeni de indivizi și țări, nu ca specie.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

În cazul uitării numelor proprii de persoane, se înțelege de la sine, pentru oameni diferiți au, prin forța lucrurilor, o valoare psihică cu totul diferită. Să luăm, spre exemplu, prenumele Teodor. El nu semnifică nimic pentru unele persoane, pentru alții, este prenumele tatălui, al unui frate, al unui prieten, sau chiar prenumele lor. Experiența analitică va dovedi că primii nu riscă uite că o anumită persoană străină poartă acest nume, pe când ceilalți vor avea mereu tendința de a fuza altuia un nume care li se pare rezervat relațiilor lor personale. Deoarece la acest obstacol asociativ se adaugă acțiunea principiului neplăcerii și aceea a unui mecanism indirect, în acest caz, vă veți putea face o idee adecvată despre gradul de complexitate al cauzelor uitării momentane a unui nume. Dar o analiză riguroasă este capabilă descurce în întregime ițele acestui scul încâlcit.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Dacă vrei ajungi la masele de oameni din această lume, trebuie folosești un limbaj al semnelor, fie că te ocupi de comerț, de literatură sau de politică, nu poți faci altceva decât produci semnale și le trimiți către oameni.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Diferența dintre societățile mari și solide și cele în regres și care se deteriorează se datorează în mare parte oportunităților antreprenoriale și numărul acestui fel de oameni în respectiva societate. Cred că toată lumea e de acord că cei mai valoroși 100 de oameni de adus într-o societate care se deteriorează nu ar fi 100 de chimiști sau politicieni sau profesori sau ingineri ci mai degrabă 100 de antreprenori.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când se închină bigot la minunile modernității, cum ne îndeamnă zelatorii ei și delatorii tradiției, în sufletele noastre ignorante se tânguiesc de o manieră sfâșietoare toate bogățiile pe care le-au pierdut înlăuntru atunci când trupurile noastre au progresat în afară. - Câți moderni, satisfăcuți de propria lor modernitate, câți oameni novisimi, orbiți de patima de a fi cât mai recenți, câți oameni care mobilizează puterea unui tigru și viclenia unui șarpe în perspectiva de înțelegere a unei efemeride, câți oare dintre noi - oameni recenți ai unei lumi din ce în ce mai recente - mai posedă discernământul de a pricepe că orice progres din vizibil se face pe seama unor amputări în invizibil?

în Omul recent
Adăugat de ANA MARIA BOTNARUSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Partea nevazuta decide totul" de Horia-Roman Patapievici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -47.20- 33.99 lei.

Oamenii care reușesc în viață, judecă la fel cum judecă toată lumea. Ei însă nu se lasă orbiți de judecată și găsesc puterea de a găsi ceva bun și în cea mai mare mizerie. Cei mai nefericiți oameni sunt aceia care își blochează capacitatea de învățare datorită altor oameni pentru că îi judecă. Când judeci, pui eticheta de "vai de capul tău, ce mă poți tu învăța pe mine?" altor oameni – dar surpriză! Orice om te poate învăța multe lucruri pentru că are o experiență unică de viață. Cum e înveți din experiența tuturor și cum e înveți doar din a ta? Diferența e uriașă. Diferența e cam aceeași ca dintre oamenii care reușesc și cei care nu. Pentru că toți judecăm, dar oamenii care reușesc aleg ce facă cu judecata. Ceilalți se lasă prostiți și sabotați de propria lor minte care – din comoditate pentru a nu face efortul de a gândi suplimentar – pune o etichetă. Și mintea are zona ei de confort, iar tu îi poți cădea pradă dacă nu ești proactiv.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lyndon B. Johnson

Votul este cel mai important instrument născocit vreodată de oameni pentru a pune capăt injustiției și a distruge pereții teribili care întemnițează niște oameni din cauza faptului că sunt diferiți de alți oameni.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Buckminster Fuller

Un nou, om de știință arhitect independent, este singurul fel de om din toată această lume care ar putea accelera înfăptuirea unui standard de trai ridicat pentru toți, de acum începând fiind complet practic și în sfera de aplicare a tehnologiei disponibile.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gheorghe Culicovschi

Unui prezident

E-atâta de convins că el
E, dintre oameni, cel mai cel,
C-ajunse singur, singurel,
Cu toți ceilalți, în plin răzbel.

epigramă de din Cenaclul Umoriștilor al Casei de Cultură Buzău (2008)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îmi place văd oameni frumoși, dar nu din punct de vedere fizic, ci oameni cu sufletul mare și strălucitor a căror privire transmite ceea ce o mie de cuvinte nu ar putea să o facă. Acei oameni care sunt neclintiți precum copacii atunci când asupra lor se abate furtuna, deoarece au rădăcinile puternice și știu că pot renaște din nou după fiecare provocare. Oameni calzi care îți transmit lumină și iubire cu un singur surâs, oameni de la care poți învăța ce înseamnă răbdarea, compasiunea și empatia. Oameni care inspiră. Fii unul dintre acei oameni, continuă inspiri!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acum 10 ani eram pe stradă, la 5:00 dimineața, în noaptea de Înviere și am avut viziunea că în lume e plin de oameni așa cum e și Pera. Oameni înfrânți, pierduți, depresivi, fără speranță și care depun eforturi uriașe doar ca să își vadă munca irosită sau cu rezultate mult sub așteptări. Oameni care merg prin viață răniți și doborâți de sărăcie, greutățile vieții, lipsa de iubire și atâtea și atâtea nenorociri care se tot adună și nu devin mai puține, ci mai multe. Și eu, Pera, deși încă nu aveam decât rezultate foarte mici, am înțeles în inima și în mintea mea un lucru important: că dacă citesc și aplic, dacă învăț din eșec și repet încă odată cu lecția învățată, dacă perseverez ca un catâr încăpățânat care nu se lasă până când nu cade lat, pot aleg orice domeniu din viața asta și ating visuri imposibile. Am știut că toată puterea este la mine și dacă accept asta, pot să fac orice îmi doresc în viață. Și tu ești capabil de acest lucru! Îndrăznește și cere mult de la viață!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charlotte Bronte

Toată această fățărnicie despre soldați și preoți îmi sună cât se poate de dezgustător. Orice elogiu ridicol, irațional adus unei anumite categorii, orice ponegrire a unei alte categorii, orice gravă nedreptate făcută unui individ, fie el împărat, rege, sau cerșetor îmi produce greață; orice ațâțare a unor categorii de oameni împotriva altora, orice ură a unui grup, orice tiranie deghizată în libertate eu o resping. Am spus că părerile d-voastră, ca și acelea ale celor mai extremiști politicieni, sunt păreri pe care numai niște oameni ce se situează pe o poziție de iresponsabilitate le pot susține; și sunt pur și simplu păreri menite facă opoziție, să se tot discute pe baza lor, străine de intenția de a fi vreodată puse în practică.

în Shirley, traducere de D. Mazilu
Adăugat de Avramescu Norvegia-ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Wuthering Heights" de Charlotte Bronte este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -35.00- 9.99 lei.

Internetul este locul cu cel mai mare număr de oameni deștepți și oameni proști, de oameni sănătoși și de nebuni, de oameni buni și oameni răi, de oameni cinstiți și de escroci, de altruiști și egoiști, de oameni politicoși și bădărani.

aforism de din Internetul și internauții în aforisme, epigrame, pamflete și satire (5 martie 2019)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Secetă

Când vara este-n amiază,
seceta se instalează.
Câmpia plânge cu dor
după ploaia unui nor.
E căldură-îngrozitoare.
Totul în natură moare.
N-a mai plouat de o lună.
A secat apa-n fântână.
Nici la izvorul din vale
apa nu-și mai taie cale.
Peste tot pământul crapă,
că cerul nu-l mai adapă.
Țăranii, genunchi îndoaie
și se roagă Sfntului,
dea o bură de ploaie
pe fața pământului.
Ruga le-a fost ascultată
și din cerul plin cu nori,
a-început plouă-îndată
peste oameni, peste flori.

poezie de (iulie 2016)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook