Dezvoltarea progresivă a omului depinde vital de invenție. Este cel mai important produs al creierului său creativ. Scopul său final este stăpânirea completă a minții asupra lumii materiale, valorificarea forțelor naturii pentru satisfacerea necesităților umane. Aceasta este dificila sarcină a inventatorului care de foarte multe ori este înțeles greșit și nerăsplătit. Dar el găsește compensare suficientă în exersarea plăcută a puterilor sale și în a ști că este unul care face parte din clasa celor excepțional de privilegiați fără de care specia umană ar fi pierit de mult în lupta sa amarnică împotriva elementelor necruțătoare.
citat clasic din Nikola Tesla
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și următoarele:
- citate despre inventatori
- citate despre creativitate
- citate despre sfârșit
- citate despre natură
- citate despre greșeli
- citate despre forță
- citate despre dezvoltare
- citate despre creier
Citate similare
Invenția este cel mai important produs al minții creative a omului. Scopul său final este stăpânirea completă a minții asupra lumii materiale, valorificarea forțelor naturii pentru satisfacerea necesităților umane.
citat clasic din Nikola Tesla
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi citate despre superlative, citate de Nikola Tesla despre superlative, citate de Nikola Tesla despre natură, citate de Nikola Tesla despre inventatori sau citate de Nikola Tesla despre forță
Principala sarcină din viața unui om este să se nască, să devină ceea ce îi permite potențialul. Cel mai important produs al efortului său este propria personalitate.
citat celebru din Erich Fromm
Adăugat de Adriana Pleșca
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și citate despre viață, citate de Erich Fromm despre viață, citate despre naștere sau citate despre devenire
Pentru o vreme m-am oferit în întregime bucuriei intense a mașinilor care fac poze și a elaborării de noi forme. Am avut o stare mentală de fericire care a fost cea mai completă pe care am cunoscut-o vreodată în viață... Când înclinația naturală se dezvoltă într-o dorință pasională, omul avansează spre scopul său în cizme de liga a 7-a. În mai puțin de două luni am evoluat practic toate tipurile de motoare și am modificat sistemul care acum este identificat cu numele meu, și care sunt folosite sub multe alte nume peste tot în lume.
citat clasic din Nikola Tesla
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre încălțăminte, citate despre timp, citate despre motoare, citate despre fotografie, citate despre fericire, citate despre evoluție sau citate despre dorințe
Pentru omenire, întrebarea tuturor întrebărilor, problema care se află la baza tuturor celorlalte probleme și este mai interesantă decât toate este cea a determinării locului pe care îl ocupă omul în natură și relația dintre el și cosmos. De unde a apărut specia noastră, care sunt limitele puterii noastre asupra naturii și cele ale naturii asupra noastră, care este scopul strădaniilor noastre, al problemelor care apar mereu pentru fiecare om de pe Pământ.
citat din T.H. Huxley
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre spațiul cosmic, citate despre limite sau citate despre astronomie
în realitatea umană, orice existență care se cheltuiește pentru procurarea celor trebuincioase existenței este deci o existență "neadevărată" și lipsită de libertate. Obiectele muncii nu sunt exteriorizări și confirmări ale realității umane a muncitorului, ci lucruri străine, care aparțin altuia "mărfuri". Datorită acestor realități, în munca înstrăinată existența omului nu este un mijloc pentru autorealizarea lui, ci invers, sinele omului devine un mijloc al simplei lui existențe: pura existență fizică a muncitorului este scopul în slujba căruia este pusă întreaga sa activitate vitală. Ajungem astfel la rezultatul că omul (muncitorul)se mai simte acționând liber doar în funcțiile sale animalice mâncatul, băutul și procrearea sau cel mult și în folosirea locuinței, a podoabelor, etc., pe când în funcțiile sale umane el se simte animal. Ceea ce este animalic devine uman, iar ceea ce e uman devine animalic.
citat din Karl Marx
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și următoarele:
- citate despre existență
- citate despre realitate
- citate despre animale
- citate despre muncă
- citate despre libertate
- citate despre zoologie
- citate despre minciună
- citate despre fizică
În cazul unei mulțimi, orice sentiment, orice act este contagios, și contagios în așa măsură încât individul sacrifică foarte ușor interesul său personal în favoarea interesului colectiv. Aceasta este o aptiudine contrarie naturii sale, de care omul nu devine capabil decât atunci când face parte dintr-o mulțime.
Gustave Le Bon în Psihologia mulțimilor
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre sacrificiu
Știința electrotehnicii ne-a dezvăluit relația mai intimă care există între forțe și fenomene foarte diferite și ne-a condus astfel la o înțelegere mai completă a naturii și a numeroaselor sale manifestări pentru simțurile noastre.
citat clasic din Nikola Tesla
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre știință, citate de Nikola Tesla despre știință, citate despre simțuri sau citate de Nikola Tesla despre existență
Lupta omului împotriva propriului destin este cel puțin amuzantă, dacă nu chiar ridicolă. Nu poți lupta împotriva unui "dat", împotriva a ceva ce trebuie în mod necesar să se înfăptuiască. Lupta însăși este predestinată, ea face parte din scenariu. Nu înțeleg prin asta adoptarea unei atitudini defetiste, de abandon și resemnare în fața fatalității. Doar că "fatalitatea", înțeleasă ca finalitate obligatorie, puțin se sinchisește de strădania omului de a i se opune, strădanie care nu reprezintă altceva decât o etapă intermediară în drumul cu o singură direcție. E un fel de luptă a destinului cu sine însuși, din care tot el iese învingător.
Mihail Mataringa (5 septembrie 2012)
Adăugat de Mihail Mataringa
Comentează! | Votează! | Copiază!
Spune-ți părerea!
Vezi mai multe citate despre victorie sau citate despre umor
Un om sănătos, străin de psihanaliză, va spune despre actele ratate "O, faptele acestea nu merită nici o explicație, sunt întâmplări mărunte." Ce înțelege el prin aceasta? Va pretinde că există evenimente neglijabile, aflate în afara înlănțuirii fenomenale a lumii și care ar fi putut, tot atât de bine, să nu se fi produs? Rupând însă determinismul universal, fie și într-un singur punct, răsturnăm întreaga concepție științifică asupra lumii. Va trebui să-i demonstrăm omului nostru că concepția religioasă asupra lumii este mai consecventă cu ea însăși când afirmă lămurit că vrabie nu cade de pe acoperiș fără intervenția expresă a voinței divine. Presupun că amicul nostru, în loc de a trage concluzia care decurge din primul său răspuns, se va răzgândi și va spune că el găsește întotdeauna explicația fenomenelor pe care le studiază.
Sigmund Freud în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate de Sigmund Freud despre știință, citate despre vrăbii, citate despre sănătate, citate despre religie, citate de Sigmund Freud despre religie, citate despre prietenie sau citate de Sigmund Freud despre existență
Cultura umană înțeleg prin aceasta tot ceea ce a permis vieții omului să se ridice deasupra condiției sale animale și prin care ea diferă de viața dobitoacelor, refuzând să separ cultura de civilizație prezintă cercetătorului, după cum este știut, două laturi. Pe de o parte, ea cuprinde întreaga știință și tehnicile dobâdite de om în scopul stăpânirii forțelor naturii și obținerii bunurilor necesare satisfacerii trebuințelor omenești, iar pe de altă parte instituțiile necesare reglementării raporturilor dintre oameni și în special a repartiției bunurilor accesibile.
Sigmund Freud în Viitorul unei iluzii
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre cultură, citate despre civilizație sau citate despre cercetare
Din nefericire omenirea nu va mai supraviețui nici măcar 100 de ani. Odată cu specia umană vor dispărea multe alte specii de animale, majoritatea aflate în plin proces de extincție, cauzat tot de acțiunile nesăbuite ale omului. Este o situație ireversibilă, deoarece este mult prea târziu pentru orice măsuri. Nu spun asta pentru că vreau să demoralizez eforturile celor puțini care luptă și se străduiesc să salveze ce mai este de salvat, dar cine ar vrea să fie mințit la nesfârșit?
citat din Frank Fenner
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre salvare sau citate despre nefericire
Conștiința nu este decât un organ de simț care permite perceperea calităților psihice... Aparatul psihic, care este deschis asupra lumii exterioare prin organele de simț ale sistemului său de percepție, este el însuși lume exterioară pentru organul de simț al conștiinței, care de altfel își găsește în acest raport justificarea sa teleologică.
Sigmund Freud în Psihologia vieții cotidiene
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre conștiință, citate de Sigmund Freud despre conștiință, citate despre calități sau citate de Sigmund Freud despre calități
Moartea este, pentru mulți dintre noi, trecerea în neființă. Inima nu mai bate, corpul nu mai e viu. Ce este timpul irosit? Ce este timpul înecat sub glia neroditoare? Ce este viața fără libertate? Ce este omul fără caracter și fără personalitate? Ce este omul hrănit de disperare? Ce este setea de perfecțiune? Ce este arșița agonisirii materiale nesfârșite? Ce este omul pansat în minciunile celor care conduc o țară? Ce este părintele care vede cum fiul și fiica lui nu au nici un viitor într-un sistem stropit de promisiuni deșarte și udat de impotență? Mintea mă poate ajuta să înșir sute de pagini, un șir nesfârșit de întrebări. Aceasta este moartea pentru mine. Aceasta este moartea, faptul că viu fiind trebuie să lupt cu moartea când scopul vieții este acela de a trăi viața.
Claudiu-Ovidiu Tofeni în Chip printre monologuri
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre moarte, citate despre viitor, citate despre sensul vieții, citate despre promisiuni sau citate despre perfecțiune
Istoria lumii este aceea a câtorva oameni extraordinari care au avut credință deplină în ei. Această credință face să se manifeste Divinul care este totdeauna în spatele nostru. O ființă umană care are o credință mare poate orice; acesteia îi este totul cu putință. O asemenea ființă umană va eșua numai când nu-și va mai da în mod suficient osteneala să manifeste puterea subtilă infinită a Universului. Cel ce va înțelege aceasta va realiza cât de important este să credem, înainte de toate, în forțele noastre proprii.
citat din Swami Sivananda
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre istorie
Consider că este o cauză suficientă aceea căreia nu-i lipsește nimic din ceea ce este necesar pentru producerea efectului. O asemenea cauză este și o cauză necesară căci, dacă ar fi posibil ca o cauză suficientă să nu producă efectul, atunci i-ar lipsi ceva din ceea ce-i trebuie pentru a-l produce, iar în cazul acesta nu ar fi suficientă. Dar dacă este imposibil ca o cauză suficientă să nu-și producă efectul, înseamnă că o cauză suficientă este și o cauză necesară. De aici este evident că tot ceea ce se produce, se produce cu necesitate, căci orice lucru care se produce are o cauză suficientă, fără de care nu s-ar fi produs;tot de aceea, acțiunile voluntare sunt necesitate.
citat din Thomas Hobbes
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre voluntariat, citate despre posibilitate sau citate despre imposibilitate
Omul este tragic datorită naturii sale ambivalente, care îl face să aparțină celor două universuri și să nu se mulțumească doar cu unul din ele. În spatele omului natural (și includ sub această denumire omul social) se ascunde un altul, pe care îl voi numi transcendental. Acest om transcendental este omul interior, a cărui existență se situează în afara obiectivării. Lui îi aparține tot ceea ce, în ființă, n-a fost aruncat la periferie, tot ceea ce nu este alienat sau determinat în exterior; tot ceea ce este, în el, un simptom al apartenenței sale la împărăția libertății. E inexact și convențional să numim aceasta natura omului, chiar adăugând epitetul corectiv "superioară", căci libertatea nu este "natura", spiritul nu este natura, e o realitate de o altă specie... Omul transcendental se situează în afara distincției subiect-obiect.
citat clasic din Nikolai Berdiaev
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate de Nikolai Berdiaev despre libertate, citate despre tragedie, citate despre mulțumire sau citate de Nikolai Berdiaev despre existență
Când adevărata Filozofie a luat în posesie spiritul, superstiția este într-adevăr exclusă din el, și putem afirma cu drept cuvânt că triumful său asupra acestui inamic este cu atât mai deplin în ce privește cea mai mare parte a viciilor și imperfecțiunilor inerente naturii umane.
David Hume în Eseu despre sinucidere
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre superstiții, citate de David Hume despre superlative, citate despre imperfecțiune, citate despre filozofie sau citate despre cuvinte
Cosmosul este un trup viu, iar noi suntem părți ale sale. Soarele este o inimă uriașă, iar fiecare fior al său e resimțit până în cele mai mici vene ale noastre. Luna este un mare centru nervos, care ne face întotdeauna să fremătăm. Cine cunoaște puterea pe care o au asupra noastră Saturn sau Venus? Aceasta este o putere vitală, ale cărei unde ne străbat în permanență.
citat celebru din D.H. Lawrence
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre inimă, citate despre cunoaștere, citate despre Soare sau citate despre Lună
Emil Cioran este un fragment din povestea celor care au contribuit la dezvoltarea imaginii naționale a României. Înțeles greșit sau corect printre oamenii care l-au cunoscut, Emil Cioran este nuanța cu caracter religios și istoric din perioada interbelică, atunci când România avea nevoie de împrospătarea imaginii sale naționale cât și de solidificarea speranței acestei națiuni pentru continuitate.
aforism de Camelia Oprița (13 iunie 2013)
Adăugat de MariaElena
Comentează! | Votează! | Copiază!
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Vezi mai multe aforisme despre țări, aforisme despre România, aforisme despre religie, aforisme despre națiuni, aforisme despre istorie, aforisme despre imagine, aforisme despre greșeli, aforisme despre dezvoltare sau aforisme despre Emil Cioran
Nikola Tesla: Domnule Angier, v-ați gândit la costurile pe care le implică această mașinărie?
Robert Angier: Prețul nu este o problemă.
Nikola Tesla: Poate că nu, dar ați luat în considerare "costurile"?
Robert Angier: Nu cred că înțeleg ce vreți să spuneți.
Nikola Tesla: Duceți-vă acasă. Uitați totul. Știu să recunosc o obsesie, nu va ieși nimic bun din asta.
Robert Angier: Obsesiile dumneavoastră nu au dus la rezultate bune?
Nikola Tesla: La început, da. Dar le-am urmat prea mult timp. Sunt sclavul lor... și într-o bună zi vor alege să mă distrugă.
Robert Angier: Dacă înțelegeți o obsesie, atunci știți deja că nu mă voi răzgândi.
replici din filmul artistic Prestigiul, după Christopher Priest
Adăugat de Anamaria Licurici
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre început, citate despre sclavie, citate despre acasă sau citate despre Nikola Tesla