Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nimic nu este mai surprinzător decât apariția noului în noi înșine. O ființă nouă se naște în noi tocmai atunci când credeam cel mai puțin. Noul se ivește în colțurile îndepărtate ale sufletelor noastre pe care le-am neglijat vreme îndelungată. El ne deschide nivelurile adânci ale personalității noastre... Ne arată un drum acolo unde înainte nu era niciun drum.

în Cutremurarea temeliilor
Adăugat de Viorica JuncanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Courage to Be Paperback" de Paul Tillich este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Citate similare

Alan Watts

Noi rareori realizăm, de exemplu că gândurile și emoțiile noastre cele mai private nu sunt de fapt ale noastre. Pentru că noi gândim în termeni lingvistici și în imagini pe care nu noi le-am inventat, ci ne-au fost date de societatea în care am trăit.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
Confucius

Să iubim pe semenii noștri ca pe noi înșine, să măsurăm pe alții cu măsura cu care ne măsurăm pe noi, să prețuim lucrurile și nevoile lor prin cele ale noastre. Când le vom dori ceea ce ne dorim nouă și când îi vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom împlini legea adevăratei iubiri.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Invataturile lui Confucius. Istoria ideilor politice" de Confucius este disponibilă pentru comandă online la numai 15.00 lei.

Era suficient

acolo să fi stat, pe vechiul
drum dintre privirile noastre. doar era destul
pentru a smulge o tăcere, ca mai apoi să
putem contempla la jumătățile noastre de
umbre, la distanțele dintre noi, la nespusele
dintre noi. și totuși, eu aproape că eram
(cumva) nesemnificativ; dar să fi stat acolo era
suficient, dincolo de miezul genelor abrupte.
în ochii ei pictase dumnezeu un colț de cer.

poezie de
Adăugat de JohanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Helvetius

Cu sentimentele oamenilor se petrece același lucru ca și cu ideile lor: dacă nu concepem la alții decât idei similare cu ale noastre, nu putem să fim impresionați decât de pasiunile care ne afectează pe noi înșine în gradul cel mai înalt.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

2021, prin definiție, este anul în care obișnuim să ne manifestăm fricile ce provin din sfera neputinței noastre, temerile legate de oamenii care ne înconjoară, palpitațiile produse de impactul dintre adevăr și minciună.... Haosul de zi cu zi imortalizează agitația sufletelor noastre în fel și fel de ipostaze frustrante pentru noi și pentru cei de lângă noi... Frustrarea este arma mortală care ucide încrederea în oameni.... încrederea când piere ne zidește în propria "blană"unde considerăm că este suficient de cald... locul cu care ne obișnuim și îl vedem din ce în ce mai luxos, unde pentru alții nu se numește altfel decât un cavou, răcoros.... Neîncrederea naște monștri precum egoismul, acolo unde intuițiile și emoțiile dispar ca printr-un sunet de ecou, îndepărtându-se de noi... Fricile din ce în ce mai întunecate umbresc chiar și sensibiltatea noastră, lăsând locul unei pete din ce am putea fi, fără teama de a părea vulnerabili.. ATUNCI? Gândiți-vă la ceea ce puteți deveni oferind cheia încăperii voastre, sufletului vostru, acolo unde oamenii pot decora trăirile și sentimentele voastre..

(30 aprilie 2021)
Adăugat de Vlad MilonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Carl Sagan

Semnificațiile vieții noastre și a planetei noastre fragile sunt după aceea determinate doar prin propria noastră înțelepciune și prin propriul nostru curaj. Noi suntem custozii sensului vieții. Tânjim după un părinte care să aibă grijă noi, carene ierte pentru erorile noastre, și să ne salveze de greșelile noastre copilărești. Dar cunoșterea este preferabilă ignoranței. Este cu mult mai bine să îmbrățișezi adevărul dur decât o fabulă liniștitoare. Dacă tânjim după un scop cosmic, atuncine găsim noi înșine un obiectiv demn.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Alice Munro
memorie
Memoria este modalitatea prin care ne tot repetăm nouă înșine poveștile noastre și spunem celorlalți cumva versiuni diferite ale poveștilor noastre.

definiție de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Moons of Jupiter" de Alice Munro este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 27.99 lei.

Nu există putere transformatoare în moarte și, fie că suntem aici sau acolo, ne făurim lumea care ne înconjoară prin intensitatea imaginației și sentimentelor noastre, și ne iluminăm sau întunecăm viețile prin conceptele pe care le păstrăm despre noi. Nimic nu ne e mai important decât concepția despre noi, și cu atât mai adevărat este acest lucru atunci când ne referim la conceptul nostru despre Cel ascuns, adânc, în noi.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Feeling Is the Secret Paperback" de Neville Goddard este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.99- 19.56 lei.

Convingerile noastre nu sunt altceva decât gânduri susținute o vreme foarte îndelungată. Oricare ar fi ele, noi nu avem niciun motiv să rămânem ancorați în durerea noastră. Trecutul nu mai are nicio putere asupra noastră.

în Poți să-ți vindeci viața
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Invata cum sa folosesti puterea afirmatiilor in 21 de zile" de Louise L. Hay este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 18.60 lei.
Victor Hugo

De la stridie la vultur, de la porc la tigru, toate animalele se regăsesc în oameni și fiecare dintre ele există în unii oameni, uneori mai multe în același om. Animalele sunt doar ilustrarea virtuților și viciilor noastre, evidențiate nouă, reflecții vizibile ale sufletelor noastre. Dumnezeu ni le arată pentru a ne îndemna la meditație.

citat celebru din
Adăugat de Liliana ȘtefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "Mizerabilii. Vol.I+II+III. Ed. 2017" de Victor Hugo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.00- 45.99 lei.

Legăturile strânse pe care le stabilim cu instrumentele noastre sunt bilaterale. În măsura în care tehnologiile devin extensii ale noastre, în egală măsură noi devenim extensii ale tehnologiilor noastre. Atunci când tâmplarul ia ciocanul în mână, el poate folosi acea mână doar pentru a face ceea ce se poate face cu un ciocan.

în Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman (2012)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Shallows: How the Internet is Changing the Way We Think Read and Remember" de Nicholas Carr este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -60.00- 27.99 lei.

Așteptarea nu reprezintă modul cel mai plăcut de a petrece timpul. Totuși, tocmai procesul așteptării, care pare atât de neplăcut, este în sine valoros. Așteptarea ne arată care sunt părțile noastre slabe. Ne arată care sunt adevăratele noastre priorități. Ne arată cum suntem noi în realitate. Așteptarea este conduita în raport cu timpul și durata. Ea este conduita al cărei obiect constă în a face absența prezență și prezența absență.

citat din
Adăugat de TraianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Baudelaire

Amarele neliniști

Cresc neliniștile-n noi ca veninul în gușe de șerpi.
Spre ireale zări ale gândului negru
ne îndeamnă haotice ascunzișuri
ale sufletului nostru bântuit de grele furtuni.
Cine ne va putea da liniștea,
liniștea în carenu mai simțim că suntem aievea,
după care tânjim cu priviri purulente
ca bolnavii sanatoriilor cu paturi albe,
unde în colțuri apar și cresc tristețile,
tristețile cenușii, tristețile mai sumbre dacât moartea?
Cine ne va lecui de neliniștile ce ne rod,
Cum viermii sfartecând un creier într-un sicriu de lemn putred,
atunci când planăm în zbor frânt dincolo de zarea conștiinței
și gândurile noastre nu mai au speranțe,
și sufletele noastre nu mai au vise?
Când suntem pustii ca nesfârșitele, vastele deșerturi
ce nu au nici nisip, nici ghețuri eterne să le acopere?
Când dincolo de noi și de sufletele noastre nu mai e nimic,
Când vântul negru-al neființei ne bântuie amar,
neînchipuit de amar și fără sens?...

poezie celebră de
Adăugat de CristiBSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Florile raului" de Charles Baudelaire este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -14.99- 14.24 lei.

* * *

Iubirea nu este un sentiment.
Toate sentimentele noastre sunt imaginare,
și oricât de profunde ar fi,
nu ne întâlnim cu noi înșine...
cu noi, personal.
Iubirea nu are nimic sentimental,
Iubirea este substanța pură a realității,
atomul său cel mai dur.
Iubirea este realitatea dezintegratoare
a speranțelor noastre imaginare.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Într-adevăr, viața înseamnă vibrații, ori atunci când vibrațiile noastre se acordă cu cele ale succesului, ale fericirii și ale abundenței, lucrurile care simbolizează aceste diferite stări de conștiință vin la noi de la sine.

în Poarta secretă care duce la reușită
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Complete Game of Life and How to Play it : The Classic Text with Commentary Study Questions Action Items and Much More" de Florence Scovel Shinn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.00- 43.99 lei.

Dacă geometria s-ar opune pasiunilor și intereselor noastre tot atât de mult ca și morala, noi n-am contesta-o și călca-o nu mai puțin, în ciuda tuturor demonstrațiilor lui Euclid și ale lui Arhimede, pe care le-am trata de visări și le-am crede pline de judecăți false.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vine vremea când nu știm pe care drum să pornim, când nu știm încotro să ne îndreptăm, vina nu e decât a noastră. Dacă greșeala se ascunde în noi înșine, atunci înseamnă că și îndreptarea acestei stări nefirești tot în noi înșine trebuie să se afle.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "In Tune with the Infinite Paperback" de Ralph Waldo Trine este disponibilă pentru comandă online la 41.99 lei.

Slăvit Isus

Slăvit Isus – ce grabnic vine
răsplata Zilei de Apoi
și nu noi Te-așteptăm pe Tine,
ci Tu, tot Tu, ne-aștepți pe noi!
Iubim tot praf și tot ruine
și vrem în pământești nevoi
nu noi să Te slujim pe Tine,
ci Tu să ne slujești pe noi.

O, Doamne, cu adânci suspine
întoarce-ne dinspre noroi
și fă-ne să dorim de Tine
așa cum Tu dorești de noi.

Revarsă-n noi în toți divine
simțiri cerești și gânduri noi.
Nu noi să vrem să fim prin Tine,
ci Tu să vrem să fii prin noi.

ale noastre inimi pline
de-al dragostei ceresc șuvoi;
nu noine vestim prin Tine,
ci Tu să Te vestești prin noi.

Căci doar atunci e cel mai bine
când suntem unul și nu doi,
când și noi suntem una-n Tine,
cum și Tu unul ești în noi.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suntem răspunzători de ceea ce suntem și avem puterea de a face din noi înșine tot ce dorim să fim. Gândurile, cuvintele și faptele noastre sunt firele țesăturii pe care o țesem singuri în jurul nostru. Când gândurile bune ne vor înconjura în mod constant, înclinația spre bine va crește atât de mult în noi, încât nu ne vom mai putea purta rău. Atunci când optăm pentru acțiuni ce le aduc celor din jur fericire și succes, fructele naturale ale karmei noastre vor fi fericirea și succesul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Raja Yoga: Conquering the Internal Nature Paperback" de Swami Vivekananda este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -81.99- 51.30 lei.

Atunci când facem compromisuri, sacrificii, renunțăm la noi înșine și la fericirea noastră personală, nu ne iubim, ci din contră. Un om care se respectă și se iubește pe sine însuși știe să își traseze limite și granițe sănătoase de interacțiune cu ceilalți. Dăm dovada de iubire de sine atunci când ne punem pe noi înșine în prim planul vieții noastre și căutăm să ne bucurăm de viață. Iar atunci când noi suntem împliniți și fericiți putem să îi iubim cu adevărat și pe cei din jur, ca pe noi înșine. Un om care nu se iubește pe sine nu poate iubi pe altcineva pentru că nu știe cu adevărat ce este iubirea - o confundă cu atașament, dependență, nevoie și așa mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook