Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Luis Bunuel

Toată viața am fost hărțuit cu întrebări de genul: "De ce e ceva așa și nu altfel?", "Cum îți explici asta?". Toată această goană de a înțelege, de a umple spațiile goale, face viața și mai banală. Dacă am avea curajul să ne lăsăm în mâinile destinului, să acceptăm misterul fundamental al vieților noastre, atunci am fi mai aproape de genul acela de fericire care vine odată cu inocența.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Citate similare

A fost odată, a fost cândva

A fost odată, fost cândva
când lângă mine ea era.
Tot ținându-ne de mână
colindam țara-împreună.
Pe oriunde am umblat
unul lângă altul am stat.
Eram suflet lângă suflet
nu ne despărțea nici tunet.
Viața noastră așa a fost.
Așa a fost, dar nu mai e.
Rămas singur, fără rost,
vreau și eu în veșnicie.
Și-acolo vom fi aproape
cum am fost în toată viața.
Nimic acolo nu desparte.
Acolo-i eternă viața.

poezie de (22 august 2023)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Sylvester Stallone

Rocky: Cea mai rea parte a boxatului e dimineața următoare. În dimineața de după o luptă nu ești nimic altceva decât o mare rană, dacă știi ce vreau spun... Uneori am peste tot dureri. Îmi vine să chem un taxi mă ducă din pat până la baie... Părul doare, ochii dor, fața îți e toată terminată, mâinile sunt umflate... Uită-te la fața mea, 64 de meciuri. Uită-te la nasul ăsta. Îl vezi? În 64 de lupte, nasul ăsta nu a fost niciodată spart. Au fost unii care l-au atacat, l-au răsucit, l-au lovit... Niciodată spart. Sunt mândru de asta. E ceva rar.
Adrian: Atunci, dacă te doare, de ce faci asta?
Rocky: Tu de ce crezi?
Adrian: Pentru că... (Se oprește.)... nu știi cânți sau dansezi.
Rocky: Da, ceva de genul ăsta.

replici din filmul artistic Rocky, scenariu de
Adăugat de Nicoleta MitrofanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Florin Zamfirescu

Eu sunt profesor de școală și am fost foarte șocat când meșterul Beligan, pe care îl respectăm cu toții, m-a întrebat odată: «Ce mai e dragă pe la școala aia a voastră?» Avea așa un ton peiorativ... adică ceva de genul: s-a ales praful de tot. Și eu eram rector atunci la UNATC și i-am zis: «De ce nu veniți vedeți?»... Eu cred că nu e bine vorbești așa despre școala asta care ne e mamă și tată tuturor.

citat din (2013)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ignoranța, scepticismul, aroganța și inconștiența fac parte din lumea noastră interioară, iar dacă acum viața nu este așa cum ne dorim este tot din cauza a ceea ce se află în interiorul nostru. Cum am putea fi fericiți și să avem viața pe care o visăm când niciodată, ceea ce avem acum nu este suficient de bun? Recunoștința, iubirea, acceptarea și curajul sunt armele noastre, care vin tot din interior și ne pot face fericiți. Când ai vreo pretenție, vreo supărare de genul celor pe care le ai zilnic, adu-ți aminte că ești viu, respiri, exiști și poate se nimerește ca afară fie și o zi cu soare. Dacă nu ai avea aer și te-ai sufoca, ai da toate posesiunile, toate privilegiile sociale, toate pretențiile doar pentru acest dar minunat: cel al vieții și al aerului din plămânii tăi. Dacă ai avea puterea fii recunoscător pentru tot ce ai acum în viața ta în plus, nu doar pentru aerul din plămâni, cât de bogat ai fi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Noua zi, cu cer senin, se anunța tare frumoasă, călduroasă, o adevărată zi de vară. Doar pentru Mihai emoțiile nu luaseră sfârșit; mai avea de trecut un hop, ultimul... Bineînțeles, știa foarte bine, era pregătit, învățase... Dar putea scăpa de emoții, frământări? Nici gând! Toată noaptea își chinuise mintea cu întrebări banale de genul: "Dacă nu voi ști ceva la un moment dat?"; "Dacă nu-mi voi aminti?"; "Dacă o uit?"; "Dacă o -mi dea ceva ce mi-a scăpat, ce n-am învățat...?!"; "Dacă n-o termin la timp?!"; "Dacă, dacă...?!" Și somnul nu-i priise deloc.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. House: Poți avea toată credința pe care o vrei în spirite și viața de apoi și rai și iad, dar când vine vorba de lumea asta, nu fii idiot. Pentru că poți -mi spui că îți pui toată credința în Dumnezeu te treacă de ziua asta, dar când vine vremea traversezi strada, eu știu că te uiți în ambele direcții.

replică din filmul serial House M.D
Adăugat de SteffySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața e grea. Acesta este un mare adevăr, unul dintre cele mai mari. Este un adevăr mare fiindcă odată ce-l cunoaștem suntem în stare -l depășim. Atunci când știm că viața e grea și acceptăm cu seninătate această realitate - atunci viața nu mai e grea. Odată acceptat faptul, el încetează conteze.

citat din
Adăugat de elenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Road Less Traveled and Beyond: Spiritual Growth in an Age of Anxiety Paperback" de M. Scott Peck este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.

Descoperă ce poate face VOCAȚIA pentru tine! Vocația este o predispoziție pe care ai căpătat-o de-a lungul vieții tale. Este locul unde se întâlnește pasiunea ta cu viața reală. Este punctul în care găsești ceva ce te face fericit și reușești și să trăiești din asta. Prea mulți dintre noi au fost încălțați de părinți de prieteni sau chiar de preconcepții cu meserii pe care ajung le urască! Și asta e cea mai mare prostie, nu e ok asculți orbește de altcineva decât pe tine însuți, pentru că tu ești cel care suportă consecințele, tu ești fraierul care trage la jug toată viața. Găsește acel lucru care te face fericit, lucrul care să îți dea energie dimineața. Oricine are vocație, dar puțini au curajul de a o căuta. Ție îți este frică de succes? Ia-ți inima-n dinți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Toată lumea a auzit expresia "Cine seamănă culege ceea ce a semănat". De aceea, este limpede că dacă dorim avem parte de fericire în viața noastră, noi trebuie învățăm mai întâi cum semănăm semințele care vor crea această fericire.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Dragostea este de o dimensiune incidentală. În ce sens? Să spunem că duci o viață fericită: ești norocos, ai un job, te întâlnești regulat cu prietenii, nu ești îndrăgostit, ci ai doar aventuri de-o noapte ici-colo, te găsești în fiecare seară cu amicii, bei, mergi pe undeva, și așa mai departe, și, apoi, cu neașteptate, într-un fel cu totul întâmplător, spunem că dai pe stradă peste cineva care te ajută te ridici deasupra acestor lucruri, o femeie sau un bărbat, și, desigur, este dragostea vieții tale. O întâlnire întru totul întâmplătoare, dar al cărei rezultat poate fi o schimbare a întregii tale vieții. Nimic nu mai este le fel, cum se spune. Ajungi chiar percepi spontan că toată viața ta trecută a condus la acest moment unic. Știi, iluzia dragostei este, "Ah, Doamne, te-am așteptat toată viața pe tine!" Ceva de genul asta ar putea fi evenimentul dragostei, și cred că este din ce în ce mai rar astăzi.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Antigone Paperback" de Slavoj Zizek este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.
Ion Untaru

Sufletul și frigiderul

toată viața cu un semn de întrebare pe față
deși nu la toți ceilalți nu am văzut așa ceva.
uneori mă simt obosit de lestul pe care îl port în spate
și care sunt tot eu de fapt.
știu că are o putere egală cu a mea
dar poartă un semn contrar.
nu sunt sigur însă la cine se află plusul și la cine minusul.
uneori conviețuim, alteori ne războim,
fiecare dând vina pe celălalt.
și nici care dintre noi va învinge, nu știm.
de fapt, acela care va fi hrănit mai bine.
siguranța îndoielii se obține numai printr-o interogare continuă.
și asta durează uneori toată viața.
configurația destinului se află în palma fiecăruia dintre noi.
adică în mâinile noastre.
atunci de ce eșuează atât de multe,
majoritatea în apele cele mai puțin adânci?
nimeni nu face corvoadă de plăcere
și în față nu se ajunge niciodată pe ușa din dos.
neînțelegând că este așezat între libertate și necesitate,
omul își provoacă mai multă suferință decât toți dușmanii săi la un loc.
interpretează libertatea ca anarhie iar în fața necesității
încearcă tot felul de expediente:
eu sunt mai egal în drepturi decât ceilalți,
"descurcărețul" are întotdeauna rețetele lui:
ciupituri din stânga, ciupituri din dreapta, el ascunzându-se
sub un potop de vorbe din care nu crede o iotă.
principalul tragă un ce folos de partea lui, cât ar fi de mic.
și cu cât are frigiderul mai plin, are sufletul mai gol.

poezie de din manuscris
Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Arthur: Guinevere!
Gwen: Îmi pare rău. Știu că nu ar trebui să mai intru așa. Toată lumea vorbește despre căsătoria ta cu Elena. Știu că ai spus că nu îți dorești asta, dar mai știu șinu poți avea mereu ce îți dorești. Știu asta foarte bine.
Arthur: Dorințele mele sunt chiar așa de nesăbuite?
Gwen: Da, Arthur. Din perspeciva tuturor, mai puțin a mea și a ta, sunt total nesăbuite.
Arthur: Atunci sunt fericit că sunt nesăbuit. Cu siguranță e mai bine decât fiu nefericit.
Gwen: Nu cred că ea te va face nefericit. Are un suflet bun.
Arthur: Și tu.
Gwen: Știm amândoi că nu se poate.
Arthur (cu lacrimi în ochi): Și dacă fac asta... dacă mă însor cu ea, tu ce vei face?
Gwen: Voi privi cum devii regele pe care îl merită Camelotul.

replici din filmul serial Merlin
Adăugat de Marin Irina, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce anume ți-e frică azi? Că nu vei avea ce să mănânci dacă îți pierzi job-ul sau că o ajungi într-un șanț dacă riști să îți urmezi pasiunea din toată inima? Că nu vei avea un job dacă nu mergi la școală? Că te înșală iubitul sau iubita și pierzi sursa ta de iubire, stimă de sine și satisfacere a nevoilor? Că nu te va suna nimeni în weekend te cheme la vreun party/club/ieșire? Gândește-te bine de ce ți-e cel mai frică și vei vedea mai clar închisoarea în care ești prizonier. Așa cum nu cunoști pe nimeni care să fi murit de foame, nu vei muri nici tu. Așa cum există foarte mulți oameni de succes care au refuzat prostirea unui sistem educațional, poți devii și tu unul din ei. Așa cum foarte mulți oameni au fost părăsiți/trădați/înșelați doar pentru ca în viața lor apară ceva mai bun, la fel ți se poate întâmpla și ție. Dacă odată depindeai de alții ca să îți dai voie fii fericit și să te distrezi într-un grup de cunoscuți, acum poți fii perfect fericit singur cu tabieturile tale sau poți fii tu persoana care conduce grupul și inițiază distracția și buna dispoziție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Faptul că tu îți asumi gândești într-un anumit mod conduce la stilul de viață pe care tu îl ai în prezent. Dacă tu ai gândi altfel, dacă ai simți altfel, viața ta ar fi diferită. Deci, așa cum este viața ta în prezent, așa este și gândirea ta în acest moment. Tu ești exact acea persoană pe care tu o vezi în viața din jurul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemă de liceu, rămasă nerezolvată

Unii poate știau dinainte,
dar eu în liceu am aflat că toate lucrurile sunt făcute se atragă unele pe altele,
pământul cu soarele, luna cu pământul, fetele cu băieții.
Iar pentru mine, problema atracției mele din liceu, suna cam așa:
Dacă eu, care sunt poziționat aici, exact la mijlocul pământului, pe paralela de 45 de grade,
înmulțesc, atracția mea către stele, cu 6400 de km, raza medie a pământului,
voi crea un cuplul care să rotească pământul în jurul propriei axe,
În problema asta, cu mișcărea de spin, teoretic, lucrurile mergeau la fel de bine și până fiu eu implicat.
Dar practic doar după ce toată povestea asta a intrat sub autoritatea mea,
acum eu pot le demonstrez cu exactitate tuturor, că pământul face o rotație competă fix într-o zi și o noapte,
cu precizarea că, pentru a putea înțelege efectiv, de ce lucrurile stau așa,
este esențial ca toată lumea înțeleagă încă de la început, cine sunt eu în această problemă.
Pentru că eu, din rezolvarea pe care am elaborat-o, în baza unor formule doar de mine știute,
am înțeles că orice aș face de acum înainte, voi fi influențat de astre.
Și pentru asta, toată viața, a trebuit iau lucrurile la modul cel mai serios
și să mă dedic excusiv relației mele speciale cu stelele,
să nu se oprească pământul, la cât e de mare
și să putem avea, zi și noapte și iar zi și iar noapte...

Numai că între timp, au mai apărut și alte probleme, adiacente.
Pentru ele, mi-am căutat profesorii -i întreb cum le rezolv, dar nu i-am mai găsit.
Adica i-am găsit, plecați demult către cele veșnice.
Așa că, nemaifiind ei, nu-mi mai rămâne decât -mi caut colegii,
care poate, unii din ei, au fost mai atenți la lecție.
Nu vreau par schizo,
dar având în vedere rolul meu esențial în echilibrul fragil al pământului,
e posibil oare pot mă mișc, fără creez vreo problemă de natură globală?
De genul, modific raportul zi/noapte, sau imprim vreo abatere de la traiectoria pământului?
Și mă duc până la toaletă.
Pentru că de fapt asta e problema, mă cam trece...
Și ceva trebuie neapărat fac și nu știu cum ar fi mai bine procedez.

PS
În tratamentul aburelii nu există medicamente, exista doar leacuri.
Din cauza asta, puțini se mai videcă.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Care este sfatul meu? Uită de tot. Să nu-ți fie frică. Fă ceea ce îți face cel mai mult plăcere. Este de a construi o cameră de nori? Atunci, dă-i drumul și fă lucruri de genul ăsta. Dezvoltă-ți talentele oriunde te-ar duce ele. La naiba cu torpilele - cu toată viteza înainte! Dacă ai vreun talent, sau vreo activitate care te încântă, fă-o, și fă-o până-n pânzele albe.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Ion Untaru

Dreptul la fericire

Dreptul la fericire
se cumpără cu lacrimi

Libertatea vine din partea Domnului
împilarea vine din partea oamenilor;

Odată cu muniția,
soldaților li se înmânează
și ordinul de a ucide;

Cine nu caută pacea
în toate drumurile vieții lui,
nu va avea parte de ea;

Lupta cu monstrul,
cu monstrul din sine,
durează toată viața.

poezie de din Condorul (2001)
Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Am avut, mai mult ca oricine altcineva, exact viața pe care am vrut-o: liberă, fără constrângerile unei profesii, fără umilințe usturătoare și griji meschine. O viață de vis, aproape, o viață de leneș, cum nu sunt multe în acest veac. Am citit mult, însă numai ce mi-a plăcut, și dacă m-am străduit scriu și eu cărți, efortul mi-a fost răsplătit de satisfacția că nu m-am abătut, în ele, nicio clipă de la ideile și gusturile proprii. Dacă sunt nemulțumit de ce am făcut, genul de viață pe care am dus-o, în schimb, nu mă nemulțumește. Și asta înseamnă enorm... Marele succes al vieții mele eam reușit trăiesc fără o meserie. În fond, mi-am trăit viața destul de bine. M-am prefăcut că a fost un eșec. Însă n-a fost.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Ne luptăm cu perfecționismul în domeniile în care avem cele mai mari vulnerabilități și rușini. Dorința de a fi iubit și apreciat este principala cauză a dorinței noastre de a părea impecabili și fără pată și tocmai asta ne duce la cele mai mari suferințe ale noastre. Și asta ți-o spun eu, care am fost aproape toată viața o sugativă de apreciere, iubire și atenție. Dacă fac totul perfect, dacă arăt perfect, dacă trăiesc perfect pot evit critica, vina și ridiculizarea. Totuși, știi care e marea problema a perfecționismului? Nu vom fi văzuți și iubiți niciodată cu adevărat pentru ceea ce suntem dacă ne ascundem sub uriașul scut și masca perfecționismului.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trăiește clipa de fericire, că nu știi când te mai întâlnești cu ea. Fericirea e nestatornică, fuge... mai ales dacă se simte neapreciată. Ca femeile. De asta fericirea e de genul feminin. Nu poți te bazezi pe ea, dar te bucuri de ea cât o ai. Altfel fuge la altul.

în Jurnalul Alinei
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook