Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Misterul este un fel de a spune că nu întelegem pe deplin ceea ce nu se întâmplă și nici la ce ne referim, dar, cu toate acestea, știm că experiența e reală și nu falsă. Nu e vorba de a încerca să evităm întrebările importante cu privire la cum, de ce sau ce.

în Fă-o.Forma, Stilul și Înțelesul Sfintei Împărtășanii
Adăugat de Cecilia IvanovSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Peste natura mea pură, absolută, care nu are loc, contur sau formă, s-a suprapus această cunoaștere "eu sunt" și ea, lipsită de contur sau formă. A apărut deci; e doar o iluzie. Oamenii inteligenți, extrem de inteligenți, vin aici -mi pună întrebări. Eu le răspund. Ce se întâmplă după aceea? Ei nu acceptă răspunsurile mele. De ce? Pentru ei îmi pun întrebările din perspectiva identificării cu corpul-minte, iar eu le răspund din perspectiva absenței unei astfel de identificări. Și atunci cum să mă înțeleagă? Cum să se potrivească răspunsurile cu întrebările? Cine pune aceste întrebări? E doar "persoana" care se percepe ca existând în timp, având ca punct de plecare nașterea corpului ei fizic. Prin urmare, ei pun întrebări din acel punct de vedere. Însă acea perspectivă e falsă, este o născocire a imaginației lor - doar o grămadă de amintiri, de obiceiuri și de închipuiri. Ei consideră acesta este adevărul; dar nu e decât pura ignoranță, fără niciun fel de bază reală.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Experience of Nothingness: Sri Nisargadatta Maharaj's Talks on Realizing the Infinite Paperback" de Nisargadatta Maharaj este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Bucură-te de viață așa cum se întâmplă

Ne știm trecutul
Și starea prezentă,
Dar nu știm nimic despre
Viitorul nostru.

Știm unde-am fost născuți
Și unde trăim,
Dar nu știm
Unde vom muri.

De aceea, este înțelept
Să arunci cu zarurile
Și te bucuri de viață

Așa cum se întâmplă.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Dar cum să evităm să omorâm muște, purici? Prin fiecare mișcare pe care o facem, distrugem fără vrem viețile unor ființe pe care nici nu le observăm. Asta spune mereu lumea, încercând justifice în acest fel cruzimea față de animale. Dar cei care pun problema astfel uită scopul omului nu este de a fi perfect în vreo privință. Sarcina care ne revine este numai de a încerca să ne apropiem de perfecțiune. Același lucru e adevărat și în cazul compasiunii față de animale. Noi, oamenii, nu putem trăi fără provocăm moartea altor ființe. Dar putem acționam cu un grad mai mic sau mai mare de compasiune. Cu cât mai multă compasiune aratăm față de toate animalele, cu atât mai bine este pentru sufletele noastre.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Fie dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață. Dar singurul vinovat sunt eu pentru tot ce mi se întâmplă. Norocul este doar o scuză a celor care nu vor sau nu știu ce să facă, cum să acționeze.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Falsurile sunt la fel de importante ca și documentele autentice și operele de artă originale, iar copiile sunt la fel de valoroase ca și originalele; fac parte integrantă din procesul evoluției și că fără acestea n-ar exista nimic. De pildă, bacteriile sunt deosebit de importante în natură, deși nouă ne sunt dăunătoare, deoarece ne provoacă angina purulentă. Același lucru se întâmplă și cu vulturii hoitari, cu toate celelalte lucruri din natură.

în Clarobscur
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jorge Luis Borges

În orice moment al vieții noastre știm dacă acționăm bine sau rău. Am putea spune că ziua de apoi se întâmplă tot timpul, în fiecare clipă a vieții noastre facem bine sau rău. Ziua de apoi nu este ceva ce vine la sfârșit. Se întâmplă tot timpul. Iar noi știm, printr-un fel de instinct, când am acționat bine sau rău.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Tot ceea ce depinde de timp, sau ia timp este Maya, iluzia. Dacă vine și pleacă chiar un milion de ani de ar rămâne este iluzoriu. Iluzia este doar o vrajă care ți se pare reală, dar nu e. Exact cum vezi un număr de iluzionism la circ, tot așa fără realitate este această lume. Când privești un film și te identifici cu acțiunea, personajele de pe ecran par reale, dar în fapt sunt doar imaginare. Exact cum spune IIsus când afirmă: "Umbră și vis este lumea acesta, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor!" Iar Buddha spune: "Absolut totul este iluzie!" Ceea ce nu are permanență, ceea ce se schimbă, se transformă, ceea ce ia timp așa cum sunt toate practicile sau așa-zisele căi spirituale, religii, absolut toate acestea sunt iluzorii, după cum întreaga manifestare este iluzie. Singurul care este Real fiind atemporal este Sinele, Este Dumnezeu, este Supremul. Fiind veșnic necreat nenăscut, mai înainte de toți veci El este adevărata noastră ființă. Noi suntem Dumnezeu cel veșnic fără formă dar ne credem o formă muritoare și de aici rezultă întreaga suferință umană. Nu vedem tot ceea ce este născut este iluzie, este vis și că noi în fapt nu am fost născuți vreodată, ci doar mintea visează asta. Tot ceea ce este efemer chiar și milioane de ani de ar rămâne este iluzie, după cum ceea ce este etern este fără formă și este unicul Real!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A concluziona "Nu pot" înainte de a încerca, în absența oricărei dovezi contrare, este cu totul irațional - la fel de irațional ca și ceea ce se întâmplă când cineva spune că nu-i place cutare mâncare înainte ca măcar s-o fi gustat.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aldous Huxley
experiență
Experiența nu este ceea ce ți se întâmplă; este ceea ce faci cu ce ți se întâmplă.

definiție clasică de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Island" de Aldous Huxley este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -69.00- 22.99 lei.

Omul este constituit din două părți: esență și personalitate. Esența omului este ceea ce este el. Per­sonalitatea omului este "ceea ce nu este el". "Ceea ce nu este el" înseamnă: ceea ce este venit din afară, ceea ce a învățat, sau ceea ce reflectă toate urmele impresiilor exterioare lăsate în memorie și în senzații, toate cuvin­tele și toate mișcările care i-au fost inoculate, toate aceste sentimente create prin imitație, toate acestea "care nu sunt el", toate alcătuiesc personalitatea.

în Fragment dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În lumea aceasta oamenii nu fac altceva decât repete aceeași poveste. Sunt diferite doar ochii, părul și statura, așa cum se întâmplă cu actorii, care-și dau jos peruca și aleargă înapoi pe scenă să-și joace rolul următor. Oricât am încerca să ne ferim de asta, nu putem să nu ne conformăm semnalelor pe care le primim și nici să evităm identificarea cu cavalerul medieval, pentru că toate, și frâiele și itinerariul și orice altceva au fost stabilite cu mult timp în urmă.

în Umbra
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "General of the Dead Army" de Ismail Kadare este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -62.00- 19.99 lei.

Dincolo de toate științele, filozofiile, teologiile, istoriile, întrebările neobosite ale unui copil sunt tot ceea ce e nevoie pentru a ne aminti că nu știm atât de mult pe cât credem că știm.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Deci cum să acceptăm toate ororile, tot mersul înspre întuneric al planetei Pământ în clipa asta, nu doar în România, peste tot în lume. Cum acceptăm că un dement cu un creier de copil bolnav poate devină președintele Americii? Cum putem acceptăm Europa va fi luată de șovinism, naționalism ca un fel de val, ca un fel de tsunami, tot ce e posibil, și cum putem așteptăm toate astea și să nu ne pierdem pe noi înșine. Deci aici este responsabilitatea artei și a artistului de a rămâne calm, de a încerca să înțelegi, de a încerca să accepți și de a încerca să te opui acestui val de imensă negativitate. Ca te opui pentru asta îți trebuie foarte multă forță și nu e ușor, dar e obligatoriu.

în interviu (august 2016)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă te uiți la modul cum vorbește un om, mai ales când vine vorba de propria persoană, îți dai seama instant dacă este om de acțiune sau nu, dacă o facă treabă sau nu, dacă o aibă succes în ceea ce își propune sau nu. Pot spune cu mâna pe inimă suntem ceea ce spunem suntem. Realitățile noastre sunt date de modul cum gândim. Modul cum gândim este reprezentat foarte fidel de ceea ce scoatem pe gură.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În prezent, fizicienii lucrează la combinarea teoriei generale a relativității a lui Einstein cu ideile lui Feynman despre istoriile multiple într-o teorie unificată completă, care descrie cu precizie tot ceea ce se întâmplă în Univers. Această teorie unificată va face posibil calculăm cum se va dezvolta Universul, dacă știm cum au început istoriile sale. Teoria unificată nu ne va putea spune cum a început Universul, sau care i-a fost starea inițială. Pentru aceasta am avea nevoie de ceea ce numim condiții la limită, reguli care să ne spună ce se întâmplă la frontierele Universului, la marginile spațiului și timpului.

în Universul într-o coajă de nucă
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

I: Dar noi chiar suntem: minte, trup și spirit. A. M: Ești sigură că nu ai uitat sufletul, energia, informația, voința, dorința etc.? I: Da, suntem toate acestea și mult mai mult. A. M: Draga mea filozoafă spiritualistă, spune-mi, te rog, daca aș amesteca prăjitura ta preferată cu nisip, ciment și rahat, ai mai fi la fel de convinsă mai dorești o mănânci? Exact la fel se întâmplă când lași mintea ta amestece spiritul cu rahatul=trupul și cu multe alte gaze psihologic-spirituale. Ceea ce ești TU, Suntem Noi Toți, nu se Vede, după cum, tot ceea ce se vede, nu ești tu. TU EȘTI APERCEPTIVĂ ȘI IMPLICIT INCOGNOSCIBILĂ și atunci, cum te va descrie mintea ta? TOT CEEA CE VREA MINTEA SĂ FII, NU EȘTI!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Arta meditației este o modalitate de a intra în contact cu realitatea, și motivul pentru existența ei este faptul majoritatea oamenilor civilizați sunt rupți de realitate pentru ei confundă lumea reală cu lumea așa cum o consideră ei, cum vorbesc despre ea, și cum o descriu. Pentru într-o parte este lumea reală și în cealaltă parte este un sistem întreg de simboluri despre acea lume pe care o avem în mintea noastră. Aceste simboluri sunt foarte utile, întreaga civilizație depinde de ele, dar ca și toate lucrurile bune acestea au dezavantajele lor, și principalul dezavantaj al simbolurilor este că le confundăm cu realitatea, exact așa cum confundăm banii cu bogăția reală.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Victoria este importantă pentru mine, dar ceea ce îmi furnizează o bucurie reală este experiența de a fi întru totul angajat în orice fac.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eleven Rings: The Soul of Success Paperback" de Phil Jackson este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.

Lucrul cel mai hazos cu privire la comedie este că nu știi niciodată de ce râd oamenii. Eu știu ce îi face râdă, dar a încerca să explic de ce ei râd, este ca și cum ai încerca să scoți un țipar dintr-o cadă cu apă.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Joseph Joubert

Dreptatea poate să ne avertizeze asupra ceea ce este bine să evităm; însă doar inima ne spune ceea ce este mai potrivit facem.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook