Omul ignorant în matematică va fi tot mai limitat în capacitatea sa de a înțelege principalele forțe ale civilizației.
citat din John George Kemeny
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi citate despre matematică, citate despre limite, citate despre ignoranță, citate despre forță sau citate despre civilizație
Citate similare
Unul dintre principalele imbolduri ale omenirii este de a înțelege și de a fi înțeleasă. Toate celelalte creaturi vii sunt proiectate pentru activități foarte specializate. Omul pare a fi unicul înțelegător al ansamblului și coordinatorul treburilor locale ale universului.
citat din Buckminster Fuller
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Albina Lalescu nu s-a mulțumit cu florile oferite de matematică, ci s-a aventurat la flori ale istoriei României, ale finanțelor, ale sociologiei, ale muzicii, ale ingineriei, ale lingvisticii, ale istoriei manualelor de matematică, ale istoriei matematicii, ale propagării în mase a culturii științifice, ale filozofiei etc.
Solomon Marcus în Un om pentru istorie: Traian Lalescu (2015)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și următoarele:
- citate despre știință
- citate despre sociologie
- citate despre muzică
- citate despre mulțumire
- citate despre lingvistică
- citate despre istorie
- citate despre istoria României
- citate despre filozofie
Politrucul este o specie umanoidă nouă, Homo degeneratus (omul degenerat), cu sinonimele: Homo agrammaticus (omul agramat), Homo atheus (omul ateu), Homo avarus (omul avar), Homo demagogus (omul demagog), Homo duplex (omul duplicitar), Homo egocentricus (omul egoist), Homo ferox (omul feroce), Homo hypocritus (omul ipocrit), Homo ignorans (omul ignorant), Homo ilogicus (omul ilogic), Homo inanimis (omul fără suflet), Homo ireligiosus (omul nereligios), Homo mendax (omul mincinos), Homo necans (omul ucigaș), Homo sanguinis (omul sângeros), Homo vindictus (omul răzbunător). Specia Homo degeneratus a degenerat din specia Homo sapiens subspecia sapiens (omul înțelept sau omul inteligent) și n-are nici conștiință, nici suflet, nici remușcări. Multiplele sinonime ale lui Homo degeneratus arată doar o parte dintre trăsăturile definitorii ale acestei specii.
George Budoi în Politică și politicieni (14 aprilie 2018)
Adăugat de George Budoi
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și următoarele:
- citate despre fățărnicie
- citate despre înțelepciune
- citate despre zgârcenie
- citate despre suflet
- citate despre minciună
- citate despre inteligență
- citate despre demagogie
- citate despre conștiință
O glumă matematică bună este matematică pură și mai bună decât o duzină de lucrări mediocre.
citat din John Edensor Littlewood
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și citate despre umor sau citate despre mediocritate
Însă după cum e rușinos să nu cunoști numele florilor și arborilor mai de seamă, după cum nu ți-e dat să nu poți deosebi un leu de un hipopotam, după cum trebuie să știi să-ți explici o mulțime de fenomene ale naturei, tot așa e cu totul necesar să cunoști cel puțin principalele constelații, cu principalele lor stele.
Victor Anestin în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre stele, citate de Victor Anestin despre stele, citate despre rușine, citate despre lei, citate de Victor Anestin despre lei, citate despre flori, citate despre cunoaștere, citate de Victor Anestin despre cunoaștere, citate despre copaci, citate despre constelații sau citate de Victor Anestin despre constelații
Cu cât omul este mai ignorant sau mai lipsit de experiență, cu atât poate fi mai ușor cuprins de groază; singurătatea, întunecimea pădurilor, bezna nopții, șuieratul vântului, zgomotele neașteptate și nedeslușite sunt pentru orice om, neobișnuit cu aceste lucruri, obiecte de teroare; omul ignorant este un copil pe care orice îl miră și-l face să tremure.
Baronul d'Holbach în Materialiștii francezi din secolul al XVIII-lea
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre vânt, citate despre teroare, citate despre singurătate, citate despre păduri, citate despre noapte, citate despre groază sau citate despre copilărie
Matematica este Regina științelor, spunea Gauss. Ea are mai multe fiice (prințese): Aritmetica, Algebra, Analiza matematică, Geometria, Trigonometria, Statistica, Probabilitatea, Informatica teoretică, Biologia matematică (Biomatematica), Combinatorica, Computația, Criptografia, Lingvistica matematică, Optimizarea, Poetica matematică, Teoria grafurilor, Teoria jocurilor (Matematica jocurilor de noroc), Teoria numerelor și Topologia.
aforism de George Budoi din Matematică și Matematicieni (14 octombrie 2019)
Adăugat de George Budoi
Comentează! | Votează! | Copiază!
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Vezi mai multe aforisme despre matematică, aforisme despre știință, aforisme despre trigonometrie, aforisme despre statistică, aforisme despre numere, aforisme despre noroc, aforisme despre monarhie, aforisme despre lingvistică sau aforisme despre jocuri de noroc
Fizica modernă cuprinde acel grup de științe ale naturii care își întemeiază conceptele pe măsurători și ale căror propoziții se pretează la formulare matematică. Domeniul ei se definește ca fiind acea parte din totalul cunoștințelor care poate fi exprimată în termeni matematici. Odată cu progresul științei, domeniul fizicii s-a lărgit într-atât încât pare a fi limitat doar de limitările metodei înseși.
Albert Einstein în Cum văd eu lumea
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate de Albert Einstein despre matematică, citate de Albert Einstein despre știință, citate despre fizică, citate de Albert Einstein despre fizică, citate despre natură, citate de Albert Einstein despre natură sau citate de Albert Einstein despre limite
Prin model științific se înțelege o contrucție matematică la care se adaugă câteva interpretări verbale, pentru a descrie fenomenele observate. Singura justificare a unei asemenea construcții matematice este tocmai faptul că se așteaptă ca ea să funcționeze.
citat din John Von Newmann
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre construcții
Capacitatea de a-l iubi pe cel de lângă tine reprezintă valoarea ta intelectă, valoare însușită prin procesul de a înțelege lucrurile neînsemnate care te înconjoară, de a înțelege natura divină și a lăuda Numele Său pentru tot ce ne-a dat.
aforism de Camelia Oprița din Banii și lăcomia sunt semințele raului (2005)
Adăugat de Maria Elena
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe aforisme despre valoare, citate de Camelia Oprița despre valoare, aforisme despre natură, citate de Camelia Oprița despre natură, aforisme despre laudă, aforisme despre iubire, citate de Camelia Oprița despre iubire sau Ne poți propune o poezie de dragoste?
Pace și pâine - acestea sunt principalele revendicări ale muncitorilor și ale celor exploatați.
Lenin în Pentru pâine și pace (1917)
Adăugat de Costel Zăgan
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre pâine, citate despre pace sau citate despre muncă
Concepția despre existența celor trei forțe stă la rădăcina tuturor sistemelor străvechi. Prima forță poate fi numită activă sau pozitivă; a doua, pasivă sau negativă; a treia, neutră. Dar acestea sunt simple nume. În realitate, aceste trei forțe sunt la fel de active; ele apar ca activă, pasivă și neutralizantă doar în punctele lor de întâlnire, adică în momentul în care ele intră în relație unele cu altele. Primele două forțe se lasă mai mult sau mai puțin înțelese, și a treia poate fi descoperită uneori fie în punctul de aplicare a forțelor, fie în "mijlocul" lor, fie în "rezultatul" lor. Dar este dificil în general de a observa și înțelege a treia forță. Motivul acestei dificultăți trebuie căutat în limitările funcționale ale activității noastre psihologice obișnuite și în categoriile fundamentale ale percepției noastre despre lumea fenomenelor, adică în senzațiile noastre despre spațiu și timp, care rezultă din aceste limitări. Omul nu poate nici să perceapă, nici să observe direct a treia forță, la fel cum nu poate percepe spațial "a patra dimensiune".
P.D. Ouspensky în Fragment dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Tibi
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre timp, citate despre spațiu și timp, citate despre realitate, citate despre psihologie sau citate despre existență
Omul care știe adevărul, dar practică răul, este mai rău decât omul ignorant!
citat din William Gurnall
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre adevăr
Niciodată înaine, omul nu a avut o așa mare capacitate de a controla mediul în care trăiește, capacitatea de a pune capăt foametei, sărăciei sau dezastrelor. Avem puterea de a fi cea mai bună generație pe care a cunoscut-o vreodată omenirea.
citat din John F. Kennedy
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre viață, citate despre sărăcie sau citate despre superlative
Srinivasa Ramanujan a fost cel mai ciudat om din toată lumea matematicii, probabil din întreaga istorie a științei. El a fost comparat cu o supernovă care a explodat, iluminând cele mai întunecate, cele mai profunde colțuri ale matematicii, înainte de a fi tragic răpus de tuberculoză la vârsta de 33 de ani... Lucrând în izolare totală de principalele curente din domeniul său, a reușit să rescrie 100 ani de matematică vestică de unul singur. Tragedia vieții sale este că o mare parte a muncii sale a fost irosită ca să redescopere matematici cunoscute...
citat din Michio Kaku
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre tragedie, citate despre întuneric, citate despre vârstă sau citate despre supernove
Pregătirea fizicianului cere trei lucruri: matematică, matematică și iar matematică.
citat din Wilhelm Rontgen
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
- mediocritate
- Mediocritatea este plaga civilizației.
definiție clasică de John Fowles în Colecționarul
Adăugat de Raluca
Comentează! | Votează! | Copiază!
Participă la discuție!
În procariotul heterotrof primitiv încep să se dezvolte și să se perfecționeze principalele căi biosintetice: capacitatea de a fixa CO2 și azotul atmosferic, de a sintetiza derivații porfirinici. Astfel, din ancestorul capabil de a sintetiza porfirine și în consecință de a absorbi lumina vizibilă, au rezultat microorganisme fotosintetizatoare primitive anaerobe de tip bacterian care sintetizau clorofila. Acești fotosintetizatori primitivi, capabili de a sintetiza CO2, aveau și capacitatea de a produce ATP-ul prin absorția luminii vizibile cu ajutorul porfirinelor.
Petre Raicu în Genetica și evoluția viețuitoarelor
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre lumină, citate despre azot, citate despre atmosferă sau citate despre ajutor
Paradoxul prostului
În viață se subînțelege
Că prostu-i limitat de fel,
Atunci când nu te înțelege
Te crede mult mai prost ca el...
epigramă de Mihai Enachi din Universul prostiei
Adăugat de Mihai Enachi
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe epigrame despre prostie, citate de Mihai Enachi despre prostie, epigrame despre viață, citate de Mihai Enachi despre viață, epigrame despre paradox, citate de Mihai Enachi despre paradox sau epigrame despre limite
Când omul este lipsit de capacitatea de a vedea, nu mai poate deosebi lumina de întuneric. Tot astfel și omul lipsit de conștiința divinității sale pierde posibilitatea de a deosebi binele de rău.
Lev Tolstoi în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate de Lev Tolstoi despre lumină, citate despre religie, citate de Lev Tolstoi despre religie, citate despre posibilitate, citate de Lev Tolstoi despre posibilitate, citate de Lev Tolstoi despre conștiință sau citate despre bine și rău