Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu pot să spun că ar exista un pericol real într-un viitor apropiat sau depărtat, în ceea ce privește probabilitatea de impact cu asteroizi, care pot cauza suficient de multe stricăciuni infrastrucurii terestre și chiar oamenilor. Este aleatoriu, deci dacă un asteroid ca acela care a căzut în Siberia în anul 1908 cu diametrul de 45 m care a distrus 2000 km2 de pădure, flora, faună, vegetație, iar efectele luminoase și sonore s-au simțit până în Anglia... Dacă probabilitatea ca un astfel de asteroid să cadă este de unul la 300 de ani acest lucru nu înseamnă că nu pot cădea doi într-o zi și după aceea șase sute de ani să nu se întâmple nimic. Este aceeași probabilitate pe care o ceri unui jucător de cărți când îți intră o chintă royală, poate nu îți intră niciodată în viață... poate îți intră două, una după alta... la fel este și cu asteroizii.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Constantin Păun

Aici nu se intră

Aici nu se intră,
E un blestem ai rădăcinilor
care s-au unit în pământ!
Cine calcă pata de cerneală,
se înroșește din cauza globulelor
care plutesc acum în ozonul de munte.
Nu se intră și nu se iese,
decât dacă accepți rămâi rănit
și nebandajat...
Dacă porți rana prin lume,
ca toți te privească, precum un pom
răsărit și necunoscut după prima frunză!
Aici nu se intră, domnilor,
decât dacă suportați pata de cerneală,
plină cu globule care nu mai dispar,
niciodată!...

poezie de din Elegie neterminată (1993)
Adăugat de Constantin PăunSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un ideal, un vis sau un obiectiv, bogăția pe care dorești să o manifești în viața ta, nu pot deveni o dorință decât dacă sunt plantate în mod corect în mintea subconștientă. Acest lucru nu este însă suficient, întrucât sămânța plantată trebuie udată în continuare cu apa așteptării ea se va împlini, veghind astfel ca visul sau obiectivul pe care ți l-ai propus să nu fie dezrădăcinat sau înlocuit cu o idee opusă, care intră în competiție cu el.

în Te-ai născut bogat, Așteaptă-te la abundență
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The ABCs of Success: The Essential Principles from America's Greatest Prosperity Teacher Paperback" de Bob Proctor este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 37.99 lei.
Any Drăgoianu

El nu mi-a spus niciodată

intră
dragostea mea
am lăsat ușa deschisă
acum te poți plimba în voie prin casă
poți ștergi praful
uzi florile
-mi arunci amintirile pe fereastră
el nu mi-a spus niciodată
hai
intră
dragostea mea
plimbă-te în voie printre umbrele vechi
fii cea care ai fost mereu
îmbracă-mă în iluzii
îmi pot duce
mai departe viața asta
nu
el nu mi-a spus niciodată
intră
intră dragostea mea
am lăsat ușa deschisă
de acum poți să îți prinzi umbra subțire
pe oricare zid
hai
intră
intră dragostea mea
fii tu femeia fără de care sângele meu
nu mai poate să tacă
el nu mi-a spus niciodată nimic
și eu l-am iubit
da
l-am iubit
chiar și așa

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Bibanul-de-mare gigant (Epinephelus lanceolatus), care poate avea până la 2,7 m lungime și poate cântări până la 400 de kg, cambula uriașă (Hippoglossus hippoglossus), care poate avea până la 4,7 m și până la 320 de kg, crapul uriaș siamez (Catlocarpio siamensis), care poate avea până la 3 m și până la 300 de kg, morunul (Huso huso), care poate avea până la 9 m și până la 2000 de kg, peștii-lună (Mola mola și Mola alexandrini), care pot avea până la 3,3 m și până la 2300 de kg (sunt cei mai grei pești osoși din lume), regele heringilor (peștele-vâslă sau peștele-șarpe; nu este un hering, ci se hrănește cu heringi) (Regalecus glesne), care poate avea până la 11 m (după unii până la 17 m; e cel mai lung pește osos din lume) și până la 270 de kg, somnul uriaș de Mekong (Pangasianodon gigas), care poate avea până la 3 m și până la 300 de kg, sturionul kaluga (Huso dauricus), care poate avea până la 5,6 m și până la 1000 de kg, și tonul roșu de Atlantic (Thunnus thynnus), care poate avea până la 4,6 m și până la 680 de kg (după Institutul Smithsonian poate ajunge la 910 kg), nu se pescuiesc nici cu cârstașul sau crâsnicul, nici cu undița.

în Peștii, pescarii și pescuitul în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (21 noiembrie 2021)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Necesitatea răului poate fi înțeleasă astfel. Fiindcă nu există doar binele, trebuie existe o limită a ieșirii din el, sau dacă cineva vrea spună altfel, a coborârii neîntrerupte sau a depărtării de el, iar această limită, după care nimic nu mai poate exista este răul. De aceea este necesar ca ceea ce urmează după cel dintâi existe, astfel încât și ultimul existe, acesta este materia, care însă nu are nimic din bine. Aceasta ar fi necesitatea răului. Când materia devine stăpâna formei întruchipate în ea, o distruge și o corupe, aplicându-i propria natură, opusă ei, nu ducând recele spre cald, ci punându-si propria lipsă de măsură peste forma caldului, și diformitatea peste formă și excesul și defectul peste ceea ce este măsurat, până când va determina forma fie a ei și să nu-și mai aparțină, ca și în cazul hranei animalelor, când este mâncată nu mai este deloc ca și când a venit. Așadar dacă trupul este cauza relelor, materia ar putea deveni, prin ea însăși cauza relelor. Viciul care este ignoranța și lipsă de măsură în privința sufletului este al doilea rău.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poate ai simțit și tu, ca și mine, de multe ori, deși depui eforturi mari pentru a progresa, pentru a obține ceea ce îți dorești, progresul este greoi sau inexistent. Ba uneori poate chiar te simți dat înapoi. Ei bine, asta se întâmplă pentru toate traumele noastre, care au lăsat urme adânci în felul în care funcționează creierul și emoțiile noastre, sunt fiecare dintre ele ca o piatră de moară. Cum poți alergi când ai pietre de moară la gât? Cum poți urci munți sau să zbori cu pietrele de moară după tine? Mai degrabă te îneci și ești doborât. De aceea spun că ce nu te omoară, rareori te face mai puternic. De multe ori te slăbește, te îmbolnăvește și te traumatizează într-un fel care te va afecta pentru tot restul vieții. Asta dacă nu folosești singura cale posibilă de a lega ceea ce simți, emoțiile tale, de puterea ta mentală, de a înțelege, de a vindeca aceste emoții și traume, iar astfel să devii, poate pentru prima oară după copilărie, cu adevărat liber.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La începuturile anesteziei se întâmplau frecvent accidente grave, care puneau chiar în pericol viața, multe se soldau cu decese. Probabilitatea de a se întâmpla ceva de acest gen astăzi este foarte mică. Pe lângă faptul că se fac nenumărate teste, pentru a vedea dacă pacientul este în limite normale, se iau măsuri suplimentare, dacă este cazul, deci teama e oarecum nejustificată.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un lucru este cert, am făcut drăcovenia și prosteala care o spun ei ani de zile, singurul lucru care se va întâmpla este că te vei zidi într-un supra-ego spiritualizat de 5000 de carate și nu o să mai poți auzi cu adevărat nimic de bun simț când ți se va împărtăși din inimă asta. Tot ceea ce se va petrece este doar o muncă interminabilă sisifică de a începe fii "conștient" de picăturile de apă care îți intră în chiloți când plouă, și o poți duce așa până în calendele grecești când ești conștient de numărul de celule roșii din sânge. Dar în veci vecilor, asta nu va duce la a fi conștient de cine ești și firește nu te va reîntregi. Ce se VA ÎNTÂMPLA DE FAPT: doar vei deveni obsedat de control și nimeni și nimic nu îți va mai putea satisface ego-ul "matur-spiritualizat" și îmbătat cu un orgoliu hilar, dar cosmetizat. Dacă vrei conștientizezi ceva începe mai întâi conștientizezi pe cel care conștientizează, pentru că dacă el este o minciună, este fals atunci tot ceea ce va conștientiza va fi fals din rădăcină! Așadar, află mai întâi "eu"-l care face pe conștientul care vrea conștientizeze ceva. Tu ești dincolo de conștiență și inconștiență, acestea sunt stări duale tranzitorii. Fii ceea ce ești, fii Nenăscutul întregului vis născut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Când în sfârșit am ajuns la ceva ce individul spunea că ar vrea facă, eu îi spun: "Fă acel lucru și uită de bani!" Dacă spui că a face bani este cel mai important lucru, îți vei petrece viața irosindu-ți complet timpul. Vei face lucruri care nu îți plac ca să poți continui trăiești, și asta înseamnă să continui faci lucruri care nu îți plac, ceea ce este o prostie. Mai bine ai o viață scurtă care este plină de lucrurile pe care dorești le faci decât o viață lungă petrecută într-un mod mizerabil...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Logica spune că un om este puternic atunci când face ceva ce alții nu pot să facă. Dacă un om poate să ridice 200 de kilograme și mulți nu pot, acel om este mai puternic decât ceilalți care nu pot. Dacă un om poate să alerge 100 de kilometrii și ceilalți nu pot, este mai puternic. Dacă un om poate să îndure frig sau căldură mai mult ca alții, este mai puternic. Atunci în iubire cum măsurăm puterea ca să ne dăm seama ce este ea de fapt? Cine în iubire face ce nu pot alții facă, acela este un om puternic. Și ce fac majoritatea? Se îndrăgostesc. Sunt atrași de o altă persoană și poate chiar o iubesc cu acea iubire adevărată. Cealaltă persoană nu le răspunde conform așteptărilor. Cealaltă persoană înșeală și acordă iubire altor persoane. Majoritatea oamenilor în această situație se închid în ei și spun "nu am mai iubesc!". Oamenii sunt răi. "Dacă nu primesc prima oară, nu mai dau." Aceștia sunt oamenii slabi, pentru sunt majoritatea. Mă uit în jur și văd oamenii sunt răniți, spun cuvinte precum "nu voi mai iubi niciodată". Așadar, iubirea și capacitatea de a iubi sunt caracteristici ale oamenilor puternici. Există și o altă categorie de oameni care după ce au fost loviți în miezul sufletului lor, iubesc mai tare, mai mult. Să iubești continuu și mai mult este putere, pentru puțini pot să o facă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există cărți atât de vii încât îți este teamă să îți întrerupi cititul, pentru te gândești , între timp, ele s-ar putea dilua sau schimba, asemeni unui fluviu care își schimbă apele; în timp ce tu te-ai duce să îți trăiești viața, aceste cărți și-ar putea trăi propria viață, la fel ca râurile ce își modifică cursul sau făgașurile. Nimeni nu a pășit de două ori în unul și același râu. A reusit, oare, cineva pășească de două ori în una și aceeași carte?

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu spui: "Te rog, confirmă-mă!" Dar cine îți va confirma infirmatul? Cine îl va confirma pe unicul fără al doilea dacă doar el există? Doar Acela este real! Eu și tu suntem ireali. și mai ales tu! Eu sunt Acela, tu cum de ai devenit acesta ce poate fi confirmat sau infirmat? A te confirma este ca și cum ai vrea te afirm ca viață. Dar eu sunt viața în care toate confirmările și infirmările sunt infirmii copii ai gândului. Cine îți va confirma infinitul? Și mai ales din care capăt va începe facă asta? Are el vreo unul? Pentru infirmatul este inconfortabil, iar confirmabilul este confortabilul, dar ceea ce cauți ca și ceea ce ești este non-dualul. Putem împărtăși Asta pentru amândoi suntem asta. Mâna stângă o poate strânge, îmbrățișa pe cea dreaptă și în această împărtășire strălucește natural eterna unitate non-duală. Nu ți-l pot confirma pe "A-Fi", pentru tu ești. Iar pe Acela dinainte de "A-Fi" cine îl va confirma sau infirma? Preaiubitul spune: "Caută Adevărul și el te va elibera!" Eu Sunt Adevărul, tu cu onestitate poți afirma Asta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul este condamnat să-și ducă viața între două găuri: una - din care a ieșit și nu mai intră niciodată, cealaltă - în care intră și din care nu mai iese niciodată.

(2 septembrie 2015)
Adăugat de Marian PătrașcuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Într-o zi

cobor un drum pe care lava nu poate erupe
către soarele dimineții care nu poate cădea din ceruri
mă întâlnesc cu o femeie urâtă de care nupot îndrăgosti
ea ține în mâini un pește mort care nu mai poate fi readus la viață
folosește un limbaj murdar care nu va putea fi niciodată frumos
în acest moment nu-mi pot crește aripi pentru a zbura în norii de pe cer
mă duc acasă la o clădire care nu se poate prăbuși
îl întâlnesc pe tata cu care nupot înțelege
în acest moment sunt prea mare
și nupot transforma într-un șobolan
pentru a mă furișa tăcut într-o gaură de sub dușumea
la noapte mă culc într-un pat care nu poate deveni o mare întinsă
în acest moment nu pot muri
dar am un vis:
soarele cade pe pământ
lava țâșnește din adâncuri
mă înalț la cer
sărutând buzele dulci ale unei femei
peștele pe care ea îl ține în mâini cântă imnuri
tatăl meu îngenuncheză lângă o ruină
și spune arătând spre cer
"ce om mare este acolo"
dimineața următoare mă trezesc din vis
și nu-mi vine cred totul a fost real.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă tu faci compromisuri sau te sacrifici pentru nevoile altcuiva, nu îți este bine ție. Dacă cineva îți cere îi satisfaci nevoile, înseamnă că acea persoană nu este ok cu ea însăși și vrea obțină de la tine ceea ce nu-și asumă facă de una singură. În plus, omul care îți cere faci compromisuri nu te respectă, ci se pune pe sine și nevoile sale în prim plan - desconsiderare + egoism. Nici omul care face compromisuri și nici cel care le cere nu este ok cu el însuși. Și nici nu va fi la fel atât timp cât va fi prins în acest schimb disfuncțional în care unul dă ceva ce nu și-ar dori dea, iar celălalt cere i se satisfacă nevoile egoiste. Amândoi vor fi mereu pe minus, chiar dacă cel care primește pe moment se va simți satisfăcut. Însă golul său interior nu va fi umplut în acest fel. Un om care se prețuiește pe sine nu face compromisuri de dragul altcuiva. Un om autonom și vertical nu le cere altora facă compromisuri pentru îi respectă pe alții în aceeași măsură în care se respectă pe sine. Binele individual și cel comun nu se construiesc pe compromisuri, ci pe un schimb de valori în care fiecare oferă ceea ce-și dorește dea și primește ceea ce un altul este dispus ofere din prea-plinul său.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Schopenhauer

Așa cum apa nu se poate transforma decât dacă o cauză determinantă o aduce într-una sau alta dintre aceste stări, nici omul nu poate face ceea ce crede -i stă în putere, decât dacă niște motive particulare îl determină în sensul respectiv. Până la intervenția cauzelor, orice gest îi este imposibil, dar, o dată ce ele intră în joc, individul nostru trebuie, la fel ca apa, acționeze după cum o cer împrejurările corespunzătoare fiecărui caz. Abia după intrarea în joc a unui motiv ne putem decide într-adevăr, iar atunci trebuie s-o facem, dacă nu cumva se prezintă un motiv opus încă și mai puternic, în cazul în care ar exista așa ceva. Ideea că un individ ar putea acționa cumva fără ca vreun interes i-o ceară e la fel de absurdă ca aceea că o bucată de lemn s-ar putea rostogoli înspre mine fără a fi trasă de o sfoară.

în Lumea ca voință și reprezentare
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.
Gheorghe Gurău

Poemul durerii

se poate muri într-un singur fel
de prea multe cuvinte
agățate în cui
și stând liniștit le aduni
le admiri
cum cad lacrimi
una câte una două câte două
sau multe câte multe...

da desigur se poate muri și de
prea puține cuvinte
pe care le rostești
atunci când lumina îți pătrunde
până la oase
și te doare cumplit
durere singulară durere multiplă
sau durere durere...

e nedrept să nu îți accepți soarta
cuvintelor tale
rostite sau nerostite
într-un univers ascuns și tăcut
departe de tine
gândul care te copleșește
îți dă aripi te poartă pe sus
cât mai sus mai sus...

se poate muri doar într-un singur fel!...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Vibrația prin care atragem, este chiar vibrația pe care o vom trăi, când se va manifesta ceea ce am atras. Două vibrații care sunt pe aceeași frecvență sau pe frecvențe apropiate, intră în rezonanță și dau naștere unui proces de creație.

în Totul din Întreg
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Tu întrebi dacă Sinele poate fi pierdut? Și eu îți răspund asta este complet exclus, pentru tu ești Sinele din temelii. Adică, ceea ce mă întrebi tu este: dacă cerul înstelat poate fi pierdut și eu îți răspund, el poate doar fi acoperit de norii-gând, niciodată pierdut, niciodată găsit, doar Recunoscut și atât! A recunoaște Sinele și a fi Sinele sunt unul și același lucru. Sinele nu se schimbă, tot ceea ce se schimbă, se naște și moare, adoarme și se trezește, iubește și se căiește, este doar efemerul în dorul și tânjirea lui după Etern, deci nu ești tu! Tu ești deja Sinele, doar amintește-ți ce erai înaintea momentului concepției! Asta este tot și o poți face chiar acum, pentru că nu ia timp, practică, cunoaștere, deci implicit, Nici o pregătire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jorge Luis Borges

După o vreme (II)

După o vreme înveți că dacă stai lângă cineva pentru -ți oferă un viitor bun
înseamnă că mai devreme sau mai târziu vei dori -ți recuperezi propriul trecut.
După o vreme înțelegi doar cine este capabil te iubească
așa cum ești, cu toate lipsurile tale, fără intenția de a te schimba,
te poate face cu adevărat fericit.
După o vreme înveți că dacă stai lângă cineva
doar pentru a-ți ușura singurătatea,
vei sfârși iremediabil prin a nu mai dori vezi deloc acea persoană.
După o vreme înveți prietenii adevărați sunt puțini
și că cine nu luptă pentru ei, mai devreme sau mai târziu,
se va trezi înconjurat de fățarnici.
După o vreme înveți vorbele spuse la mânie
continuă -i întristeze pe ceilalți întreaga lor viață.
După o vreme înveți toată lumea își poate cere scuze,
dar iertarea vine doar de la inimile mari.
După o vreme înveți că dacă îți jignești profund un prieten
se poate întâmpla ca prietenia voastră să nu mai fie niciodată aceeași.
După o vreme realizezi deși ești fericit cu prietenii din jurul tău,
tânjești după cei pe care i-ai abandonat.
După o vreme înțelegi fiecare experiență trăită
alături de cineva este irepetabilă.
După o vreme realizezi oricine umilește sau disprețuiește
o altă ființă omenească va suferi curând aceeași umilință și același dispreț.
După o vreme înveți -ți croiești drumul astăzi,
pentru poteca zilei de mâine nu există.
După o vreme înveți grăbind, îmbrâncind lucrurile să se întâmple
nu faci decât obții un rezultat diferit de cel pe care ți-l dorești.
După o vreme realizezi mai binele nu locuiește în viitor,
ci chiar în acest minut.
După o vreme realizezi , exact în clipa când ești fericit cu cei din jurul tău,
ți-e dor de cei absenți.
După o vreme înveți ierți și să ceri iertare,
mărturisești iubești, ți-e dor, că îți trebuie ceva,
ai nevoie de prieteni – pentru că în cavou
acestea toate nu au nici un înțeles și-i deja prea târziu.
Nu lăsa nimic și niciodată să se întâmple prea târziu.
Dar, din nefericire, numai după o vreme...

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook