Statul a devenit, din partea unei societăți de esploatare, obiectul unei spoliațiuni continue și acești oameni nu urcă scările ierarhiei sociale prin muncă și merit, ci prin abuzul culpabil al puterii politice, câștigate prin frustrarea statului cu sume însemnate.
citat celebru din Mihai Eminescu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
■"Marile averi în Lume, indiferent de protagoniștii lor și de țara de origine, au fost realizate prin afaceri clientelare, colaborări conspirative cu serviciile secrete politice, prin contracte preferențial-politice cu Statul, prin injustiție, înaltă corupție, trădare și crimă organizată. Important este ca prin programe guvernamentale, instituțiile abilitate să returneze legal sume importante către cetățenii onești din orice societate umană, și pentru depășirea crizei economice, morale mondiale."■
Adrian Ibiș
Adrian Ibiș în Cartea "Cugetări. Mari oameni de stat", Editura Pansofia, 2013 (2013)
Adăugat de Adrian Ibiș
Comentează! | Votează! | Copiază!
O societate poate înregistra un progres cultural-civilizatoriu numai apelând la credință, altruism, muncă cinstită, forță morală, rezistență națională și nu prin egoism, mari inechități sociale, manipulare, politizare instituțională. De-alungul vremurilor, clasa politică românească (inclusiv, la nivelul guvernului și a instituției prezidențiale) și-a asumat o mare responsabilitate în fața istoriei prin devalorizarea morală a vieții cetățenilor, scăderea dramatică a calității vieții și a nivelului de trai, cedarea unor interese ale comunității naționale în fața unor organizații internaționale, proliferarea marii corupții, subminarea echidistanței politice și diluarea statului de drept, calitatea scăzută a serviciilor instituțiilor sociale, exacerbarea egoismelor interrelaționale, ruperea coeziunii sociale și a solidarității umane, promovarea mediocrităților în toate funcțiile statului, mimarea democrației, accelerarea mecanismelor concurențiale formalizate, cinice, neloiale, lipsa de respect față de viața cetățenilor onești.
Adrian Ibiș în Intelligence. Studii (2012)
Adăugat de Adrian Ibiș
Comentează! | Votează! | Copiază!
- democrație
- Democrația este forma de organizare a unei societăți prin care mediocritatea, majoritară, impune ca societatea să fie condusă de oameni mediocri.
definiție aforistică de George Budoi din Aforisme (2012)
Adăugat de George Budoi
Comentează! | Votează! | Copiază!
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Statul, religia, conștiința, acești despoți mă-nrobesc, iar libertatea lor înseamnă sclavia mea. Asta pentru că urmează principiul "scopul scuză mijloacele". Dacă propășirea statului este scopul, războiul este mijlocul. Dacă justiția este scopul statului, crima este mijlocul și este denumită prin cuvântul sacru "execuție".
Max Stirner în Unicul și proprietatea sa (1844)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Prin...
Prin ochii mei
Se vinde o fecioară
Sub pleoape
Care iartă
Și o cer.
Prin somnul unei mame
Subțiat de vânt
Mai cade-o stea
În bătătura goală.
Prin tatăl ce cosește
O iarbă sub pământ
Un fiu care adună
Otrava din cuvinte.
Prin mâna ce mângâie
Oftatul unei coapse
Mai trec spre eșafodul
Poemelor nescrise...
poezie de Ioan Marinescu-Puiu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Sentimentul istoric al naturii intrinseci a statului sau o mână de fier, din nefericire, lipsesc; așa încât, departe de-a vedea existența statului asigurată prin cârma puternică și prevăzătoare a tot ce poate produce nația mai viguros, mai onest și mai inteligent, suntem, din contră, avizați de-a aștepta siguranța acestei existențe de la mila sorții, de la pomana împrejurărilor externe care să postuleze ființa statului român ca pe un fel de necesitate internațională.
Mihai Eminescu în ziarul "Timpul" (31 august 1878)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Mulți ziariști tineri mă întreabă deseori: "Merită să faci ziaristică?" Eu le răspund: "Merită!" În măsura în care ceilalți oameni trec prin viață și nu lasă nicio urmă, ca peștele care trece prin apă și nu lasă nicio urmă, ziaristul este cel care lasă câte o urmă prin zilele trăite, prin intermediul articolelor pe care le scrie, prin intermediul unei imagini, prin intermediul unei atitudini. De aceea, ziaristica este poate una din cele mai frumoase meserii...
Nicolae Dabija în ziarul Everyday Journalism, interviu (17 decembrie 2012)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Marile averi în Lume, indiferent de protagoniștii lor și de țara de origine, au fost realizate prin afaceri clientelare, contracte preferențial-politice cu Statul, prin injustiție, înaltă corupție și crimă organizată. Important este ca prin programe guvernamentale, instituțiile abilitate să returneze legal sume importante către cetățenii onești din orice societate umană, și pentru depășirea crizei economice, morale mondiale.
Adrian Ibiș în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (martie 2013)
Adăugat de Adrian Ibiș
Comentează! | Votează! | Copiază!
■ Statul Paralel [Deep State] ■
■"Statul român este eșuat pentru că statul paralel [subteran] i-a luat locul. Sunt probleme sistemice puternic disfuncționale care degradează cetățeanul, destructurează societatea. Există soluții clare transpuse însă de cetățeni integri. România are nevoie de oameni integri, nu de canalii!
Statul paralel [Deep State] este constituit din rețele sofisticate ce țin de serviciile secrete de informații ca poliție politică, informatori, colaboratori ai acestora selectați, cooptați și sprijiniți să ajungă în funcții cheie ale Statului, miliardari creați peste noapte, oameni din interne, procuratură, justiție, din presa scrisă și audio-vizuală, etc. Statul paralel este o organizație complexă antidemocratică care se suprapune instituțiilor și persoanelor alese democratic, electoral, constituțional.
Statul paralel [subteran] există de zeci de ani în România și este extrem de activ, desființând cadrele democratice, instituționale și prin infiltrarea partidelor politice aflate sau nu la guvernarea țării."■
☆Adrian Ibiș
Adrian Ibiș în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, 2012ia (2012)
Adăugat de Adrian Ibiș
Comentează! | Votează! | Copiază!
Și-a făcut averea prin însușirea beneficiului unei societăți non-profit.
aforism de Constantin Ardeleanu
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ca urmare a schimbărilor sociale și tehnologice uriașe din ultimele secole, societatea nu funcționează bine. Nu mai trăim în societăți tradiționale și statice. Dar, opunând rezistență la schimbări, guvernele noastre se comportă ca și când am trăi în astfel de societăți. Dacă nu ne vom autodistruge complet, viitorul aparține acelor societăți care, deși nu ignoră latura noastră reptiliană sau de mamifer, dau posibilitatea elementelor tipic umane ale ființei noastre să se dezvolte; acelor societăți care încurajează mai curând diversitatea decât conformismul; acelor societăți dispuse să investească resurse într-o varietate de experimente sociale, politice, economice și culturale și pregătite să sacrifice avantajele imediate în favoarea celor pe termen lung; acelor societăți care tratează ideile noi drept căi gingașe, fragile și extrem de valoroase duc spre viitor.
Carl Sagan în Balaurii Raiului
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu poți trăi decât încorporându-te unei ființe mai mari decât tine însuți, trebuie să aparții unei familii, unei societăți, unei științe, unei arte.
citat din H. Taine
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
- faliment
- Falimentul înseamnă închiderea mai mult sau mai puțin ermetică a unei case în care jaful a lăsat totuși câțiva saci de bani. Fericit negustorul care se strecoară pe fereastră, prin acoperiș, prin pivniță, prin orice gaură, ia un sac și-și mărește astfel partea!
definiție celebră de Balzac în Istoria măririi și decăderii lui Cesar Birotteau
Adăugat de scofieldutza
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cel mai mare pericol pentru democrația unei societăți, a unei vieți libere și prospere este introducerea strategică și funcționarea unor structuri "de tip militar" corupte în interiorul societății civile (partide, instituții sociale, media, sindicate, organizații, asociații) a sistemului social global.
Adrian Ibiș în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (martie 2013)
Adăugat de Adrian Ibiș
Comentează! | Votează! | Copiază!
Evoluția unei societăți este măsurată prin cât de bine îi tratează pe cei mai amărâți dintre membrii ei.
Neale Donald Walsch în Conversații cu Dumnezeu, volumul II (1997)
Adăugat de Lucian Velea
Comentează! | Votează! | Copiază!
- devianță
- Devianța este non-conformism față de un set dat de norme, care sunt acceptate de un număr seminficativ de oameni, în cadrul unei comunități sau a unei societăți.
definiție de Anthony Giddens în Sociologie (2000)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Măsurariul civilizațiunii unui popor în ziua de azi e: o limbă sonoră și aptă de a exprima prin sunete noțiuni, prin șir și accent logic cugete, prin accent etic sentimente.
citat celebru din Mihai Eminescu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
În principiu, pedeapsa pentru infracțiunile comise împotriva statului german este condamnarea la moarte. Dacă aceste infracțiuni sunt pedepsite cu închisoarea, fie și prin muncă silnică pe viață, acest gest va fi privit ca un semn de slăbiciune. Intimidarea eficientă nu poate fi atinsă decât prin pedeapsa capitală sau prin luarea unor măsuri prin care rudele vinovatului și populația să nu afle nimic despre soarta acestuia.
Wilhelm Keitel în documentul "Complot și agresiune nazistă" (7 decembrie 1941)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Păsări de abis
ne vedeam la capătul zilei
într-o absidă,
uneori
te așteptam la capătul puterilor
într-o trecere a vieții
prin fața ochilor.
te credeam centrul absolut al
Pământului,
tu mă luai drept
punctul de sprijin
al singurătăților tale.
erai ca trecerea unui inel
prin degetul destinului,
eu eram doar fulgerarea unei păsări
de abis
prin inima ta
într-o secundă,
tu te lăsai săgetată
de trecerea anilor într-un zbor,
eu te țineam pe brațe
să nu te ascundă norii de fluturi.
tu aveai obsesia puterii cuvintelor,
eu aveam impresia unei iubiri
suspendate în aer.
poezie de Marian Florentin Ursu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Platon nu a inventat atenieni cu tot cu numele, familiile și rudele lor; el a scris despre oameni reali unii încă trăiau și erau activi în Atena , oameni cu reputații, familii, vecini și afilieri politice, oameni care apar și în alte mărturii istorice: ridiculizați în comedii, chemați ca martori, aleși în funcții, vânduți, căsătorindu-se, cumpărând proprietăți, călătorind, murind. Societatea din vremea lui Socrate nu era făcută doar din instituții și ideologii, ci era compusă din oameni reali, indivizi prinși în ochiurile unei rețele de relații familiale, sociale și politice, fără de care înțelegerea dialogurilor lui Platon ar fi denaturată.
Debra Nails în Oamenii lui Platon. O prosopografie a lui Platon și a altor Socratici (2008)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!