Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Omul a primit de la Divinitate bunătatea care să-l conducă în toate mișcările lui. Apropiindu-și acest principiu divin, el atinge acea stare în care fără să se gândească la recompense sau interese, poate făptui ceea ce este drept cu o simplitate și cu o siguranță instinctivă. Aceasta duce la o admirabilă reușită, favorizată de stăruință.

în Cartea transformărilor
Adăugat de Vizitiu AdamSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Omul este constituit din două părți: esență și personalitate. Esența omului este ceea ce este el. Per­sonalitatea omului este "ceea ce nu este el". "Ceea ce nu este el" înseamnă: ceea ce este venit din afară, ceea ce a învățat, sau ceea ce reflectă toate urmele impresiilor exterioare lăsate în memorie și în senzații, toate cuvin­tele și toate mișcările care i-au fost inoculate, toate aceste sentimente create prin imitație, toate acestea "care nu sunt el", toate alcătuiesc personalitatea.

în Fragment dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poporul român este un popor sfânt. Un popor care este sub controlul și sub ochiul divin al Fecioarei Maria și al lui Iisus Hristos. Noi de două mii de ani ne știm în această credință, dar anii dinainte de Hristos au fost tot anii lui Hristos, pentru că venirea Lui a fost în momentul oportun, dar El a existat din toate timpurile. Noi suntem supravegheați de ochiul divin de când acest popor a luat naștere, fiind considerați ca aleșii lui, pentru că prin păstrarea tradiției muzicale, a sunetului divin, noi ne-am păstrat însăși întreaga divinitate în Iisus Hristos. Aceasta este părerea și convingerea mea.

în interviu (30 noiembrie 2009)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul nu poate pierde decât ceea ce nu-i aparține prin Drept Divin sau ceea ce nu este demn de el.

în Jocul Vieții. Cuvântul este bagheta ta magică
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Complete Game of Life and How to Play it : The Classic Text with Commentary Study Questions Action Items and Much More" de Florence Scovel Shinn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.00- 43.99 lei.
Immanuel Kant

Dacă deci există un principiu practic suveran și, în ce privește voința omenească, dacă există un imperativ categoric, el trebuie fie un astfel de principiu încât din reprezentarea a ceea ce este în mod necesar scop pentru oricine, fiindcă este scop în sine, constituie un principiu obiectiv al voinței, prin urmare care poate servi ca lege practică universală. Fundamentul acestui principiu este: natura rațională există ca scop în sine. Astfel își reprezintă omul în mod necesar propria lui existență și în acest sens el este un principiu subiectiv al acțiunilor omenești. Dar la fel își reprezintă și orice altă ființă rațională existența ei în virtutea aceluiași principiu rațional care este valabil și pentru mine; deci el este în același timp un principiu obiectiv, din care, ca dintr-un principiu practic suveran, trebuie poată fi deduse toate legile voinței. Imperativul practic va fi deci următorul: acționează astfel ca folosești umanitatea atât în persoana ta, cât și în persoana oricui altuia totdeauna în același timp ca scop, iar niciodată ca mijloc.

în Întemeierea metafizicii moravurilor
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Poate darul cel mai valoros pe care l-a primit ființa umană este potențialul de a accede l o existență voluptoasă. Ceea ce face, însă, specia noastră cu adevărat interesantă este diversitatea nemăsurată - încă - a modurilor și gradelor în care fiecare individ încearcă a atinge acest potențial.

(20 martie 2011)
Adăugat de Simion PurzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Leonardo da Vinci

Omul mediocru privește fără să vadă, ascultă fără să audă, atinge fără să simtă, mănâncă fără să deguste, se mișcă fără vigilență fizică, inhalează fără să fie atent la miros sau la parfum și vorbește fără să gândească.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "Scritti Scelti" de Leonardo da Vinci este disponibilă pentru comandă online la 60.00 lei.

I: Ce este iluzia? A. M: Credința mintii ca ești liber de ea este iluzia. I: Ce este libertatea? A. M: Eliberarea de minte cu toate "alegerile" sau credințele ei despre "libertate" este Libertatea. I: Este libertatea o stare a minții? A. M: Absolut nu, libertatea este de minte, nu pentru minte, de gând, nu pentru gând, de "eu", nu pentru "eu". I: Atunci cine se mai bucură de libertate dacă nu mai este "eu"-l? A. M: Libertatea este bucurie, fericire în ea însăși fără subiect și fără obiect. Când conștiința se recunoaște pe sine ca și conștiință explozia de fericire care are loc este definită drept ananda-beatitudine nețărmurită fără formă. I: Este libertatea o stare trecătoare? A. M: Cu siguranță nu, libertatea este liberă atât de stările trecătoare cât și de cele aparent netrecătoare. Ea este dincolo de orice așteptare sau dualitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lao Tse

Bunul călător nu lasă urme. Bunul orator nu are ce discuta. Calculatorul bun nu se slujește de instrument de calcul. Paznicul bun nu se folosește de încuietori și totuși nu se poate deschide ceea ce el a închis. Cel ce știe lege nu se folosește de funii, dar nu se poate desface ceea ce el a legat. În felul acesta înțeleptul e ajutor și sprijin pentru toți oamenii care merită fie îndrumați. El este ajutor și sprijin pentru toate lucrurile, care au nevoie, fără a disprețui pe vreunul. Se poate spune că mintea lui e de două ori luminată. Omul superior e un bun îndrumător pentru cel ce încă nu este. Omul obișnuit este unealta modelabilă a înțeleptului. Cel ce nu-și cinstește pe îndrumătorul său și cel ce nu iubește unealta de care se folosește, cu toatese poate numi el însuși "înțelept", este de fapt adâncit în eroare. Acest adevăr este tot atât de însemnat pe cât este de subtil.

în Tao Te King, 27
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.
Jean-Jacques Rousseau

Adevăratul talent, adevăratul geniu are o anumită simplitate care îl face mai puțin neliniștit, mai puțin agitat, mai puțin grăbit să se arate decât un fals talent, care este luat drept veritabil și care nu e decât o ambiție deșartă de a străluci, fără posibilități de reușită.

în Julie sau Noua Eloiză (1761)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre contractul social sau principiile dreptului politic" de Jean-Jacques Rousseau este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 13.99 lei.

În lume, în general, noi foarte rar putem vota pentru un principiu sau o anume rânduială a lucrurilor. Noi votăm un om care se preface că crede în acel principiu sau promite că va realiza acea rânduială. Noi nu vrem un om, noi ne dorim o stare de pace și belșug - sau, s-ar putea, vrem război și sărăcie - dar noi TREBUIE votăm pentru un om...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru Hitler, a-l asculta pe Wagner nu însemna ceea ce se poate numi a merge la teatru, ci o posibilitate de a se transpune în acea stare extraordinară în care intră când ascultă muzica lui Wagner, în acea uitare de sine, în acea plutire într-o țară mitică a închipuirii, de care avea nevoie pentru a suporta teribilele tensiuni ale personalității sale vulcanice.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La început poate fi dureroasă trezirea și realizarea bruscă a faptului că acea colectivitate cu care s-au identificat și pentru care au muncit este de fapt nebună, în acest punct, unii adoptă cinismul sau amărăciunea și de atunci încolo neagă orice valoare, orice merit. Aceasta înseamnă că îmbrățișează rapid un alt sistem de credință, în chiar clipa în care cel anterior a fost recunoscut drept iluzoriu și, în consecință, s-a prăbușit. Ei n-au înfruntat moartea egoului lor, ci au alergat și sau reincarnat într-unul nou.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose Paperback" de Eckhart Tolle este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.

Fericirea e o stare de vibrație înaltă în care lipsesc conflictul, anxietatea, tensiunea. Vibrația aceasta transformă particulele din jurul tău și ființe de lumină vin către tine atrase de acea stare vibrațională. Evenimentele pe care aceste prezențe le atrag în viața ta cad în categoria miraculosului, a mitului. În același timp trăirea completă în fericire produce efecte vindecătoare la toate nivelurile astfel încât atragi la toate capirolele vieții tale tot ceea ce ai nevoie.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există un anumit confort în a spune "nu pot", "e prea greu", "nu vreau încerc", "nu se poate", "e imposibil". Însă în momentul în care gândim în acest fel renunțăm la puterea noastră personală, la posibilitatea de a ne depăși limitele și de a ne atinge potențialul. Mentalitatea neputinței predispune și la trăiri negative - lipsă de încredere în sine, sentimente de inferioritate, invidie, gelozie sau frustrare. De aici poate să apară și tendința de a-i trage pe alții în jos, de a-i descuraja sau a le pune bețe-n roate, ori de a-i bârfi spunând că au reușit datorită norocului sau altor mijloace necinstite. În schimb, când un om își dezvoltă o mentalitate de reușită, știe că poate orice, că depinde doar de el să obțină ceea ce-și dorește de la viață, că miracolele apar atunci când crezi în tine și ești dispus depui efortul necesar pentru a-ți atinge obiectivele și visurile. Măreția se poate atinge doar cu mentalitatea potrivită - cea a reușitei.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nikolai Berdiaev

Omul este tragic datorită naturii sale ambivalente, care îl face aparțină celor două universuri și să nu se mulțumească doar cu unul din ele. În spatele omului natural (și includ sub această denumire omul social) se ascunde un altul, pe care îl voi numi transcendental. Acest om transcendental este omul interior, a cărui existență se situează în afara obiectivării. Lui îi aparține tot ceea ce, în ființă, n-a fost aruncat la periferie, tot ceea ce nu este alienat sau determinat în exterior; tot ceea ce este, în el, un simptom al apartenenței sale la împărăția libertății. E inexact și convențional numim aceasta natura omului, chiar adăugând epitetul corectiv "superioară", căci libertatea nu este "natura", spiritul nu este natura, e o realitate de o altă specie... Omul transcendental se situează în afara distincției subiect-obiect.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un nou Ev Mediu" de Nikolai Berdiaev este disponibilă pentru comandă online la 28.00 lei.
suflet
Definiția sufletului. Sufletul este un substantiv cu multe sensuri, care se aplică atât într-un sens ce cuprinde deopotrivă omul, animalul și planta, cât și într-un sens care cuprinde doar omul și îngerii cerești. Definiția primului sens este aceasta: sufletul este desăvârșirea unui corp natural, înzestrat cu organe și având viață în potență. Definiția sufletului în celălalt sens: sufletul este o substanță necorporală, desăvârșire a corpului, care pune corpul în mișcare după o alegere întemeiată pe un principiu rațional, adică intelectual, în act și în potență. Ceea ce este în potență este deosebirea specifică sufletului omenesc;ceea ce este în act este o deosebire sau o particularitate a sufletului îngeresc.

definiție de în Cartea Definițiilor
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Canon of Medicine Hardcover" de Avicenna este disponibilă pentru comandă online la 451.99 lei.

Omul să nu uite de rugăciune, pentru că toți cei care se roagă se pot muta o clipă în cer, acolo rugăciunea lui se poate uni cu cea a îngerilor, pentru că împreună suntem chemați ne împărtășim din potirul iubirii lui Dumnezeu. Este dator înmulțească dreptatea, bunătatea si milostenia, adauge peste toate iertarea și cu siguranță va primi bucuria cerească ce-l va călăuzi toată viața și astfel având candela iubirii nestinsă va putea deschide porțile raiului.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jean-Jacques Rousseau

Întreb care din dou㠖 viața civilizată sau cea natural㠖 este mai susceptibilă devină de nesuportat celor care o trăiesc? Aproape că nu vedem în jurul nostru decât oameni care se plâng de existența lor; și mai mulți sunt aceia care nu se plâng, deși sufletul le e plin de aceasta; îmbinarea legilor divine și omenești abia dacă este de ajuns pentru a împiedica dezordinea. Concluzia va fi că, rătăcind prin păduri, fără meșteșuguri, fără grai, fără locuință, fără război și fără legături, fără a avea nevoie de semenii săi și fără a avea vreo dorință de a le face rău, poate fără a recunoaște vreodată pe vreunul dintre ei în mod individual, omul sălbatic, prea puțin supus pasiunilor și fiindu-i de ajuns lui însuși, nu avea decât sentimente și cunoștințe cu această stare.

în Discurs asupra originii și fundamentelor inegalității dintre oameni (1755)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Unii spun că atunci când un cuvânt este rostit, moare. Eu spun că în acea zi, și în acea clipă, începe trăiască.

În aceste vremuri, cu toții trebuie redescoperim și să cultivăm ceea ce Marcus Aurelius, filozoful și împăratul roman, numea "bucuria umanității": bunătatea. Da, pentru că dacă este adevărat că numeroasele sale contradicții, de la grosolănie la insolență, de la aroganță la diverse forme și grade de violență, otrăvesc viața, cert estebunătatea o face mai dulce pentru toată lumea și o împlinește. Evitând astfel o mare risipă de relații umane. Bunătatea, ca și antibioticul, este necesară pentru a vindeca.
Să fim atenți la ceea ce cultivăm în mintea noastră pentru că prin aceasta ne hrănim toată viața, fim atenți la ceea ce semănăm în inimile copiilor noștri pentru că lumea este plină de buruieni.

în Buna educație în era glaciară (2020)
Adăugat de Stoian RomeoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lao Tse

Dao de Jing #8

Zeul suprem este ca apa
care hrănește toate lucrurile, parcă fără vreun efort evident.
Se simte bine în locurile joase, pe care oamenii le disprețuiesc.
Așa este și Calea.

Locuiește în apropierea țărânei.
În gândire, stai aproape de simplitate.
În conflict, fii drept și generos.
În guvernare, nu încerca controlezi.
În muncă, fă ceea ce-ți place.
În viața de familie, fii permanent prezent.

Când, în pace cu tine, ești tu însuți
și nu te compari sau intri în competiție cu altcineva,
toată lumea te va respecta.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook