Nimeni nu trebuie să se întrebe vreodată: de ce sunt nefericit? Această întrebare poartă în ea virusul care va distruge totul. Dacă ne punem această întrebare înseamnă că dorim să aflăm ce ne face fericiți. Dacă ceea ce ne face fericiți este diferit de ceea ce avem acum, atunci trebuie fie să facem o schimbare odată pentru totdeauna, fie să rămânem cum suntem, simțindu-ne și mai nefericiți.
Paulo Coelho în Zahir
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Citate similare
Atunci când facem o alegere indiferent care noi ne putem pune două întrebări: mai întâi: "Care sunt consecințele alegerii pe care sunt pe punctul de a o face?" În inima noastră noi vom cunoaște imediat răspunsul la această întrebare. În al doilea rând: "Ne va face mai fericiți, pe mine și pe cei din jur, această alegere a mea?" Dacă răspunsul este afirmativ, putem merge mai departe cu alegerea noastră. Dacă el este însă negativ, dacă opțiunea noastră ne poate face nefericiți, pe noi sau pe cei din jur, cel mai bine este să nu o luăm. Nimic mai simplu!
Deepak Chopra în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Puțini sunt cei care mi-au mărturisit vreodată: "Sunt nefericit". Cei mai mulți spun: "Sunt bine, am reușit să obțin tot ce mi-am dorit vreodată". Așa că întreb din nou: "Ce vă face fericiți?" Iar ei răspund: "Am tot ce-și poate visa o persoană o familie, o casă, un loc de muncă, sănătate". Iar eu întreb iar: "V-ați gândit vreodată dacă toate acestea reprezintă sensul vieții?"
citat din Paulo Coelho
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ignoranța, scepticismul, aroganța și inconștiența fac parte din lumea noastră interioară, iar dacă acum viața nu este așa cum ne dorim este tot din cauza a ceea ce se află în interiorul nostru. Cum am putea fi fericiți și să avem viața pe care o visăm când niciodată, ceea ce avem acum nu este suficient de bun? Recunoștința, iubirea, acceptarea și curajul sunt armele noastre, care vin tot din interior și ne pot face fericiți. Când ai vreo pretenție, vreo supărare de genul celor pe care le ai zilnic, adu-ți aminte că ești viu, respiri, exiști și poate se nimerește ca afară să fie și o zi cu soare. Dacă nu ai avea aer și te-ai sufoca, ai da toate posesiunile, toate privilegiile sociale, toate pretențiile doar pentru acest dar minunat: cel al vieții și al aerului din plămânii tăi. Dacă ai avea puterea să fii recunoscător pentru tot ce ai acum în viața ta în plus, nu doar pentru aerul din plămâni, cât de bogat ai fi?
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Noi punem peste măreția a Ceea Ce Este un construct psihologic despre ceea ce ar putea fi. Când această ultimă întrebare este abandonată, ce rămâne?! Chiar în acest moment, El este Aici! Ce anume nu apare și nu dispare, dar este din Veșnicie Aici? Nu există doi, nici unul nu există, ce este înainte de Zero? Nu există nicio cale pentru Acum, pentru că noi suntem deja Acum. Nu există nicio cale pentru Aici, pentru că noi suntem deja Aici. Când această ultimă întrebare este abandonată, ce rămâne?!
Atmaji Maharaj în Ce a fost înainte ca forma ta să fie?
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Noi, cei care luptăm pentru visul nostru, suferim mult mai mult când lucrurile nu merg așa cum trebuie, pentru că nu putem să revenim la vechea scuză: "Ei bine, oricum nu-mi doream prea mult asta." Ne dorim cu adevărat să ne atingem visul și am pus totul la bătaie pentru el. În acest fel, noi, războinicii luminii, trebuie să ne pregătim să avem răbdare în timpurile dificile și să fim conștienți că universul conspira în favoarea noastră, chiar dacă nu înțelegem în ce fel... Când suntem la începutul bătăliei pentru visul nostru, nu avem experiență și facem multe greșeli. Secretul vieții este, totuși, să cazi de șapte ori și să te ridici a opta oară. Așadar, de ce este atât de important să trăim chemarea noastră personală dacă trebuie să suferim mai mult decât alți oameni? Pentru că, odată ce am trecut peste înfrângeri și o facem mereu suntem stăpâniți de un simț măreț de euforie și încredere. Dacă te crezi demn de lucrul pentru care lupți atât de greu să-l obții, atunci devii un instrument al lui Dumnezeu, ajuți Sufletul Lumii și înțelegi de ce ești aici.
Paulo Coelho în Alchimistul
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dacă vorba e să înaintăm în viață, trebuie să înțelegem faptul că ceea ce e "bunișor" e foarte diferit de ceea ce este "cel mai bun".
Paulo Coelho în Unsprezece minute (2003)
Adăugat de roxanne
Comentează! | Votează! | Copiază!
Spune-ți părerea!
Cea dintâi întrebare, cu care trebuie să se ocupe o expunere a istoriei literaturii române, este: când începe această literatură? Dacă vorbim de literatura poporană, atunci trebuie să începem odată cu poporul român; dacă vorbim de literatura cultă, trebuie să spunem că începe mult mai târziu.
Gheorghe Adamescu în Istoria literaturii române (1913)
Adăugat de Dan Costinaș
Comentează! | Votează! | Copiază!
Este adevărat că, în democrații, poporul pare să facă ceea ce vrea; dar libertatea politică nu constă de fel în a face ceea ce vrei. Într-un stat, adică într-o societate în care există legi, libertatea nu poate consta decât în a putea face ceea ce trebuie să vrei și în a nu fi constrâns să faci ceea ce nu trebuie să vrei. Trebuie să ne fixăm în minte ce înseamnă independență și ce înseamnă libertate. Libertatea este dreptul de a face tot ceea ce îngăduie legile; și dacă un cetățean ar putea să facă ceea ce ele interzic, el nu ar mai avea libertate, pentru că și ceilalți ar putea să facă la fel.
Montesquieu în Despre spiritul legilor, partea a doua / cartea XI / cap. III (1748)
Adăugat de Avramescu Norvegia Elena
Comentează! | Votează! | Copiază!
Întrebare: "De ce îngăduie Dumnezeu atât de multă suferință în lume? Întreabă pe oricine dintre cei aici de față, nimeni nu e fericit și toți își doresc să fie." Mataji: "Dacă îți dorești lucruri din această lume, vei fi nefericit; dar dacă vei face pași spre Dumnezeu, vei fi fericit. Acesta este modul în care El te învață să mergi la El. Dacă nu ai avea nicio problemă, nu te-ai gândi la El. Dar tu îți dorești tot felul de lucruri inutile și tocmai de aceea ești nefericit.
Anandamayi Ma în Poona, 10 iulie 1961
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cine face: omul sau Dumnezeu? Dragul meu, întrebarea ta e o capcană, dar nu pentru mine, ci pentru tine... Dacă faci tu, ego-ul tău se va umfla în pene, dar dacă face Dumnezeu, atunci ai găsit un vinovat la toată năpasta acestei lumi. Dacă Dumnezeu face, atunci această lume trebuie să fie reală, nu-i așa? Mintea îți spune că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile, dar pe ea, neprihănita, nu a terminat-o nici până acum, nu? Mintea spune astfel de aiureli, nu Dumnezeu. Așadar, orice variantă ai alege, vei fi în capcana facerii și deci a minții. Întrebarea corectă ar fi: MAHARAJ, EXISTĂ FACERE? Și firește, răspunsul este: "Nu, nu există." Tu, într-un vis, visezi că ai făcut o mulțime de lucruri sau că "Dumnezeu" a mai făcut o lume pentru tine, dar imediat ce te trezești, vezi că de fapt, nimic nu era adevărat, doar visai asta. Când te vei trezi și din cel mai lung vis al tău numit "veghe", vei vedea că de fapt, nu există nici o facere, doar visai asta. Noi nu am fost născuți vreodată și atunci, cine face? Doar Dumnezeu, Sinele, e Real. Noi suntem unicul Dumnezeu! Mintea este ireală! Iată de ce, ceea "ce faci" nu are absolut nici o legătură cu ceea ce ești. Ceea ce ești, e dintotdeauna și pentru totdeauna, dar Întreaga facere a acestei lumi e doar deșertăciune sau vremelnică visare!
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
- gelozie
- Gelozia este un fel de teamă legată de dorința de a păstra stăpânirea unui bun oarecare. Ea nu provine atât de mult din temeinicia motivelor care ne ar face să credem că l-am putea pierde, cât de la marele preț pe care-l punem pe acel lucru, ceea ce ne face să scrutăm cele mai mici pretexte de bănuială și să le luăm drept motive foarte temeinice. Întrucât trebuie să avem mai multă grijă la păstrarea bunurilor care sunt foarte mari decât a acelora care sunt mai mici, această pasiune poate fi în unele cazuri justă și onorabilă. Dealtminteri, această pasiune este legată doar de bănuieli și de neîncredere, căci a încerca să eviți un rău atunci când ai un motiv real de a te teme nu înseamnă, la drept vorbind, să fii gelos.
definiție celebră de Descartes
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ceea ce mă interesează în activitatea mea, este adevărul trăit, este ființa autentică. Ceea ce nu vrea să însemne că trebuie să ajungem la crimă dacă simțim în noi o agresiune. Dar trebuie să acceptăm umbra. A accepta umbra nu înseamnă că trebuie să o trăim. A fi autentic înseamnă a accepta să vedem că suntem ceea ce suntem și nu ceea ce ne imaginăm că suntem privindu-ne personajul într-o oglindă.
citat clasic din K.G. Durckheim
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Când suntem fericiți ne dorim ca sentimentele noastre să rămână copilăroase pentru totdeauna. Dar când suntem supărați, răniți și furioși ne întrebăm dacă ele se vor maturiza vreodată.
citat din Mark Amend
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cea dintâi întrebare, cu care trebuie să se ocupe o expunere a istoriei literaturii române, este: când începe această literatură? Dacă vorbim de literatura poporană, atunci trebuie să începem o dată cu poporul român; dacă vorbim de literatura cultă, trebuie să spunem că începe mult mai târziu.
începutul de la Istoria literaturii române, Introducere de Gheorghe Adamescu (1913)
Adăugat de Dan Costinaș
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu ai venit de nicăieri și dacă e undeva, unde trebuie să ajungi, atunci trebuie să ajungi Aici. Dar Acum unde ești? Pentru că atâta timp cât călătorim cu gândul care e dependent de corp, nu putem vedea că nu putem veni de undeva și ajunge undeva, deoarece suntem veșnic pretutindeni. Dacă Sinele e veșnic, se pune problema să fi venit de undeva, există pentru el spațiu-timp ca să poată călători undeva? Și unde ar vrea să se ducă Întregul, când el este Totul? O imagine ar vrea să călătorească la Sine, dar Sinele nu are nici o imagine. Pentru că gândul nu se poate topi în această clipă, inventează astfel de nostalgii de rahat: "Ah, dacă aș știi primul meu strămoș în sfârșit aș afla cine sunt eu. Odată ce ai căzut în această cacealma psihologică ești terminat. Oare înainte ca să știi de unde ai venit și unde trebuie să ajungi, nu ar trebui să afli mai întâi cine ești tu? Dacă nu ești călătorul, dacă nici măcar nu ai fost născut vreodată?
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dacă suferința trebuie să vină, atunci să sosească cât mai repede. Pentru că am o viață de trait și trebuie s-o trăiesc în cel mai bun mod posibil. Dacă cineva trebuie să facă o alegere, să o faca acum. În caz contrar, fie îl voi aștepta, fie îl voi uita.
Paulo Coelho în La râul Piedra am șezut și-am plâns (1994)
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Nu avem dreptul să-i facem nefericiți pe cei pe care nu-i putem face fericiți.
aforism de Paul Louis Lampert
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!
Ce, acum tu nu exiști?! Faptul Existenței este ceea ce cauți! EL este Acum, Aici! Minții îi place să urmeze o călătorie pentru că noi suntem teribil de îndrăgostiți de călătoria spirituală, facem relații în călătoria spirituală, facem o mulțime de lucruri (lucrăm chiar și/pentru și în numele "neputinciosului" Dumnezeu) în "călătoria spirituală". Și sună atât de bine, ah! E atât de frumos! Și chiar rămânem până la capătul existenței, unii, în această stare a căutării. Poți să spui că este un cadou din partea lui Dumnezeu, dar acest "Eu-Sunt" este Acum, Aici, nu este nicăieri în altă parte. Chiar și atunci când credem că l-am pierdut pe "Eu-Sunt", noi suntem. Este fulgerător, realizezi că ceea ce cauți este chiar Acum, chiar Aici! Ce anume îi lipsește acestui moment, acestei clipe, pentru ca eu să îi permit minții să îmi spună că sunt incomplet, că sunt separat și atunci să-i spun: "Bine, minte, sunt de acord, merg cu tine în căutare, merg cu tine în această călătorie!"?
Atmaji Maharaj în "Eu-Sunt" poate fi pierdut?, Partea 3
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cele mai rele minciuni sunt cele pe care ni le spunem nouă. Trăim în negarea a ceea ce facem, și chiar a ceea ce gândim. Ne este teamă că nu vom găsi iubirea, iar atunci când o aflăm ne este teamă să nu o pierdem. Ne este teamă că dacă nu vom avea parte de iubire, vom fi nefericiți.
citat din Richard Bach
Adăugat de Morticia
Comentează! | Votează! | Copiază!
Oamenii sunt încărcați încă din copilărie cu grija onorurilor, a bunurilor, a prietenilor și chiar cu bunurile și cu onoarea prietenilor. Sunt copleșiți de treburi, să învețe limbi, să facă exerciții; sunt făcuți să înțeleagă că nu vor fi fericiți dacă sănătatea, onoarea și averea lor și aceea a prietenilor nu va fi în bunăstare; destul un singur lucru să lipsească și nefericirea e gata. Li se dau astfel sarcini și treburi care-i hărțuiesc din zori. Iată, veți spune, o ciudată manieră de a-i face fericiți! Ce s-ar putea găsi mai mult pentru a-i face nefericiți! Cum adică, ce s-ar putea găsi? N-ar trebui decât să li se ia toate grijile; atunci ei s-ar vedea pe ei, s-ar gândi la ceea ce sunt, de unde vin, încotro se îndreaptă: așa se face că ei sunt mereu ocupați și îndepărtați de aceste gânduri. Și, dacă după ce li s-au pregătit atâtea ocupații, tot le mai rămâne un răgaz, sunt sfătuiți să se distreze, să se joace, pentru a fi ocupați.
Blaise Pascal în Cugetări
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!