Era ca și cum un artist ar fi adunat pentru imaginile sale mâini, picioare, un cap, și tot felul de alte membre de la diferite modele, fiecare în parte minunat desenat, dar fără să aparțină unui trup unic, iar fiindcă nu se potriveau între ele în nici un chip rezultatul era un monstru, și nu un om.
citat din Nicolaus Copernic
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi citate despre picioare, citate despre mâini, citate despre imagine, citate despre desen sau citate despre artă
Citate similare
În acel moment, Al-Kindi însuși era în stare de joc. Nu era nici zumzet, nici model, nici idee, nici tot, nici parte; vibra ca o bilă ciocnită de altă bilă, își era propriul prieten și propriul dușman în același timp, iar între cei doi nu era nicio diferență. În jocul cosmic, totul era egal.
Ioan Petru Culianu în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și citate despre jocuri, citate despre timp, citate despre prietenie, citate despre prieteni și dușmani, citate despre dușmănie sau citate despre astronomie
Să-ți descriu odaia lui? Ar fi tare greu. Era un amestec de lucruri care nu se potriveau între ele, într-o dezordine aparentă, pe care-o respectam, dar care era minuțios ordonată.
Otilia Cazimir în Confesiunile Otiliei Cazimir, la nouă zile de la moartea lui G. Topîrceanu
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!
Simplamente...
Pe când nu era nimic, iar nimicul era tot,
Pe când rană nu era, dar era durerea-n cot,
Nu era atunci cuvânt, dar era ceva de zis,
Nu erau expedieri, înspre drac sau paradis,
Pe când nici nu exista, niciodată și mereu,
Exista în consecință, fără z un simplu Eu!...
poezie de Vasile Zamolxeanu (15 februarie 2017)
Adăugat de Vasile Zamolxeanu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe poezii despre rai, poezii despre existență, poezii despre draci sau poezii despre cuvinte
E foarte dureros pentru unul ca mine să uite niște lucruri pe care le credea fundamentale, fiindcă așa era Alice H., cu toate că mi-ar fi imposibil să spun de ce. Într-o noapte, i-am telefonat lui T., pentru că eram aproape sigur că-i dedicasem odată o carte Aliciei H. sau măcar un eseu. T. are și un computer bun și păstrează depozitate în memoria lui tot felul de adrese și alte informații. Ea a încercat să mă convingă de faptul că Alice H. era pur și simplu o plăsmuire a minții mele, fiindcă nici ea, nici computerul nu izbuteau să-i dea de urmă. Și, ceea ce era mai rău, niciodată nu-i dedicasem vreo carte sau vreun eseu Aliciei H.
Ioan Petru Culianu în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre calculatoare, citate despre noapte, citate despre informații, citate despre imposibilitate, citate despre durere sau citate despre cărți
Brennan: Nu contează ce părere am eu. Nu e treaba mea să am o părere.
Levitt: Dar asta îți poate influența slujba. Chiar ești atât de rece și insensibilă cum pari?
Brennan: Fiecare craniu are un chip. Examinez oasele și știu cum mergea persoana respectivă, unde a fost rănită. Maggie Schilling este o persoană în carne și oase pentru mine. Durerea pe care a îndurat-o era reală. Șoldul ei era afectat de o infecție din cauza că stătuse prea mult pe o parte. Într-adevăr, așa cum a spus doctorul Stires, boala ar fi putut contribui la infecție, asta dacă nu pui totul în context, dar nu poți să analizezi ce i s-a întâmplat lui Maggie Schilling pe bucăți. Era o persoană ce a luptat ca să se elibereze. Încheieturile îi erau rupte fiindcă s-a chinuit să-și scoată cătușele. Oasele gleznelor erau măcinate pentru pentru că era legată la picioare. Iar șoldul și umărul ei erau afectate de o infecție. Și cu cât se lupta mai mult, cu atât durerea era mai atroce. Așa că i-au dat niște calmante ca să o liniștească. I-au dat atât de mult, încât au omorât-o. Aceste fapte nu pot ignorate pentru că dvs credeți că sunt plictisitoare sau antipatică, pentru că eu nu contez. Ce cred eu nu are nici o importanță. Maggie este singura care contează.
replici din filmul serial Cititorii de oase
Adăugat de Matache Alexandra
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre medicină, citate despre cătușe, citate despre medici, citate despre glezne sau citate despre boală
Dreptul la nemurire
Uneori
îmi vine să cred că ceața
e-o intrare în lumea de la-nceput
în care toate lucrurile sălășluiau împreună
fără ca ele să fi știut
Ce minunat trebuie să fi fost
să-ți schimbi în fiecare clipă identitatea!
ca într-o mare călătorie prin lumi
și-apoi nimic să nu mai știi pe de rost
Nimic nu era
mare
nici mic
nici sunet
nici culoare
Totul era
numai ură și dragoste
Totul era
nedumerire
Pentru memoria
care-n curând avea să ne ia
dreptul la nemurire.
poezie de Olga Alexandra Diaconu din Dreptul la nemurire (2 februarie 1990)
Adăugat de Olga Alexandra Diaconu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Spune-ți părerea!
Vezi mai multe poezii despre sunet, poezii despre schimbare, poezii despre iubire sau Ne poți propune o poezie de dragoste?
Am suprins nuanțele personalității domnului Fridriksson din felul în care islandezul asculta sporovăiala pătimașă a interlocutorului. Stătea nemișcat, cu brațele încrucișate, în fața numeroaselor gesturi făcute de unchiul meu. Când nu era de acord cu ceva, dădea din cap, la stânga și la dreapta, iar când încuviința, își înclina capul atât de puțin, că pletele sale lungi abia se mișcau. Era economia mișcării dusă până la zgârcenie. Văzându-l pe acest om, n-aș fi ghicit niciodată că era vânător. Era limpede că nu-și putea speria vânatul, dar oare cum îl nimerea?
Jules Verne în O călătorie spre centrul Pământului
Adăugat de Nemo
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre vânătoare, citate despre zgârcenie, citate despre sperieturi, citate despre păr, citate despre mișcare sau citate de Jules Verne despre mișcare
Ha-ha-ha
mâinile...
și
... picioarele
fără ele nicăieri
nu e nimic de făcut
! dar iată cerul
/el
este așa de mare
este așa de mare
și
ciudat/
nici el
nu are nici picioare
nici mâini
: ha-ha-ha
cer
ciudat
fără picioare
ha-ha-ha:
/eu am chiar
cap
și gât
și umeri
! și drumul conturat!
poezie de Anna Grig, traducere de Florica Bican
Adăugat de Adela Ionescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe poezii despre picioare sau poezii despre mâini
Prin secolele al XIX-lea și al XX-lea se obișnuia să se recruteze din toate clasele societății copii cărora li se vâra cu de-a sila în creier tot felul de științe și rezultatul era că unii învățau ca o mașină tot ceea ce li se spunea, lucru care nu avea nici o consecință rea, dar nici bună, știința fiind pentru aceștia un mijloc de a ajunge la un scop, pentru formarea unei cariere.
Victor Anestin în În anul 4000 sau o călătorie la Venus
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre știință, citate de Victor Anestin despre știință, citate de Victor Anestin despre timp sau citate despre creier
Desigur, nu era pentru prima oară când rămânea doar el singur, în plină noapte, pe puntea principală a navei albastre "Pacifis", doar că, de data aceasta, spre deosebire de celelalte dăți, nava nu mai staționa pe rampa de lansare a rachetodromului Institutului, ci zbura în afara sistemului solar, în misiune spre planeta Proxima. Iar el era totuși, după cum indicau cele șase mici buline aurii de pe reverul hainei uniformei sale, comandantul acestei misiuni. Și nu era nici joacă, nici glumă, nici probă. Totul era foarte serios. Norocul lui că avea parte de niște colegi minunați.
citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de Cornelia Georgescu
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre zbor, citate despre vestimentație, citate despre umor, citate despre planete, citate despre noroc, citate despre albastru sau citate despre Soare
Eminescu era un om obișnuit, ce-i drept, foarte plăcut și charismatic, dar om era. Și era și foarte discret. Nu era nici «sifiliticul» sau «nebunul», așa cum de multe ori a fost numit. Nu era nici omul pus pe harță în versuri și înnebunit din dragoste, așa cum îl prezintă eronat unii, dar nici sfânt cum îl vor alții. Era un om cu defectele, calitățile și patimile lui.
citat din Gheorghe Median
Adăugat de MG
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi și următoarele:
- citate despre versuri
- citate despre sfinți
- citate despre sfințenie
- citate despre poezie
- citate despre nebunie
- citate despre iubire
- citate despre greșeli
- citate despre calități
- citate despre Mihai Eminescu
Când era la adăpatul vacilor, fetele care de care se întrecea să-i dea pricină de vorbă; dară el nu băga pe nimeni în seamă; se făcea ca nu pricepe ce vor ele. Pentru aceasta ele ca să arate că nu le pasă de nebăgarea lui de seamă, între ele, îl porocleau cu numele de Făt-Frumos al satului. Și de unde să nu fie așa! El nu se uita nici în dreapta, nici în stânga, mergea cu vitele la pășune și treaba ieșea din mâna lui mai cu asupra decât din ale celorlalți argați. Nu știu ce făcea el, ce dregea, că vacile pe cari le păștea el erau mai frumoase decât ale celorlalți argați. Ele dădeau mai mult lapte decât cele ale altor argați, fiindcă pe unde le ducea el pășunea era mai cu gust și mai îndestulătoare. Pe unde călca piciorul lui se cunoștea, fiindcă și ierburile se înveseleau. Pasămite se născuse în ceas bun și era ursit să ajungă ceva. Dară el nici habar n-avea de asta și nici gând n-avea să se mândrească, fiindă nu știa ce-i este ascuns în cursul vremilor. Ci smerit, precum îl lăsase pe el Dumnezeu, își vedea de ale sale, fără să se atingă cu cuvântul sau în oricareva fel, de alții sau de al altora. Și tocmai pentru aceasta flăcăii și ceilalți argați îl ponosluia.
Petre Ispirescu în Cele douăsprezece fete de împărat și palatul cel fermecat
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre vaci, citate despre smerenie, citate despre sat, citate despre religie, citate despre mândrie, citate despre lactate sau citate despre gânduri
Era odată un băiețaș care a răcit; se jucase pe afară și se udase pe picioare, dar nimeni nu pricepea cum și unde, fiindcă pe jos era uscat și nu ploua. Mamă-sa l-a dezbrăcat, l-a pus în pat și a prins samovarul, ca să-i facă o ceașcă de ceai din soc, fiindcă ceaiul încălzește.
începutul de la Fata din soc de Hans Christian Andersen
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre ceai, citate despre ploaie, citate de Hans Christian Andersen despre picioare sau citate despre nuditate
Omul cu pietrele de picioare și fata fugătoare porniră împreună, fiecare cu câte două urcioare, și aide, aide, de vorbă, ajunseră la Fântâna Ielelor. Aci, fata umblă cu șmecherii. Și cum era și cam nurlie, mâglisi pe omul cu pietrele de picioare și îl înduplecă să se puie cu capul în poala ei, până s-or mai odihni nițel, și să-i caute în cap. Tot căutându-i în cap, el adormi. Fata cum îl văzu că adormi bine, luă o căpățână de cal uscată ce era acolo alăturea, îi puse capul binișor pe dânsa, îi vărsă urcioarele lui, ia p-ale ei și o plecă la sănătoasa. Nici drumul ei, nici picioarele ei. Țugulea cu ai săi sta pe o măgură și se uita înspre locul de unde trebuiau să vie cei trimiși să aducă apă. Când, vede pe fată. Unde venea, măre, venea ca vântul. Omul nu se vedea, nu se auzea.
Petre Ispirescu în Țugulea, fiul unchiașului și al mătușei
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre vânt, citate despre somn, citate despre odihnă, citate despre fete, citate despre cai, citate despre apă sau citate despre Iele
Matematica este scrisă pentru matematicieni.
citat clasic din Nicolaus Copernic
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre matematică
Este clar, pentru cine cunoaște în profunzime această simbolică, că sensul visului, toate detaliile și unele dintre fragmentele sale devin mai ușor de înțeles fără a fi necesar ca cel care a dormit să fie supus unui interogatoriu privind gândurile sale din vis. Ne apropiem aici de idealul popular pe de-o parte, iar pe de altă parte de metoda dragă popoarelor primitive la care imaginile visului se interpretau în mod exclusiv prin simboluri.
Sigmund Freud în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre visare, citate despre simbolistică, citate despre idealuri, citate despre devenire sau citate despre cunoaștere
Unui balerin
Cu talentul lui, era un soi
De stranie colaborare;
E bun artist, o știm și noi,
Dar calcă arta... în picioare.
calambur epigramatic de Mircea Ursei din revista revista "Cugetul"
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe epigrame despre artă, epigrame despre talent, epigrame despre picioare, epigrame despre dans sau epigrame despre balet
Unui balerin
Cu baletul lui, era un soi
De stranie colaborare;
E bun artist, o știm și noi,
Dar calcă arta... în picioare.
epigramă de Mircea Ursei din Printre epigramiștii olteni (2008)
Adăugat de Gheorghe Culicovschi
Comentează! | Votează! | Copiază!
Până la urmă, orice ar fi, soarele se află în mijlocul a tot ce există.
citat din Nicolaus Copernic
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe citate despre existență
Despre silogismul uman
Dumnezeu nu are gură
dar are vorbă
nu are mâini dar se spală cu mâinile tale
nu are picioare fiindcă are drumuri ne-umblate
nu are inimă
fiindcă bat clopotele
nu are puls fiindcă bate toaca
nu are
ce are
nu are
tot ce avem
fiindcă nu avem tot ceea ce are...
Ne are pe El și e suficient
de-a fi fost
când va fi
în prezent!
poezie de Alin Ghiorghieș
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!
Vezi mai multe poezii despre religie, poezii despre puls, poezii despre prezent, poezii despre inimă, poezii despre gură sau poezii despre Dumnezeu