Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă ai un handicap, probabil, nu este vina ta, dar nu este bine să dai vina pe lume sau să te aștepți să îi fie milă de tine. Trebuie să ai o atitudine pozitivă și trebuie să faci tot ce poți mai bun în situația în care te afli, în cazul în care ai un handicap fizic, nu-ți poți permite să fii de asemenea handicapat și din punct de vedere psihologic. În opinia mea, ar trebui să te concentrezi pe activitățile în care handicapul tău fizic nu va reprezenta un handicap grav...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Citate similare

Ai o umbră în care ascunzi părți din tine de care ți-e rușine sau pe care nu le recunoști. Fără asimilarea acestor părți din tine, ești ca o persoană cu handicap căreia îi lipsesc părți din corp. Corpul tău vorbește pentru tine, observă-l și ascultă-l, descoperă-l. Bolile, mâncatul, tonusul muscular sau procentul de grăsime din corp, toate sunt mesaje ce le poți descifra pentru binele și evoluția ta. Oamenii din viața ta vorbesc despre tine și pentru tine. Ei sunt oglinzile tale și te ajută să te cunoști și mai ales îți cunoști umbra de care vorbeam mai sus. Cel mai important este să înțelegi că ești exact în etapa vieții în care trebuie să fii. Dacă lucrurile nu sunt așa cum ai vrea, nu dispera. Fă-ți temele, învață lecțiile și vei evolua spre un nou tip de probleme și provocări. Iar la sfârșit, înțelege că destinația spre care mergi este Dumnezeul din tine. Ca și Perseu ce a coborât în infern ucidă meduza pentru a putea ajunge în Olimp, și tu trebuie să coborî în propriul iad interior, învingi meduza pentru ca apoi îți dai seama că meduza erai.... tu. Sau mai bine zis, latura ta inferioară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trebuie să te bucuri de ceea ce faci. Cu pasiune, poți depăși orice handicap, regret sau durere și să continui jocul pentru multă vreme.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mr. Hockey: My Story Paperback" de Gordie Howe este disponibilă pentru comandă online la 69.99 lei.

Perfecțiunea nu poate fi atinsă. E ca un joc de golf. Dar atât timp cât fereastra ta e luminată, poți doar visezi la următorul pas sau să faci ziua de astăzi mai bună, sau să faci ziua de astăzi să fie mai interesantă decât cea de ieri. Brodsky avea un crez preferat: "Fii bun! Fii bun cu tine, cu alți oameni, cu tot ce faci! E o regulă a vieții după care ar trebui să trăim. Nu-ți pierde timpul! Fii interesant și interesat!"

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"În politică prostia nu este un handicap" (Napoleon Bonaparte)

În politică prostia
Nu ar fi un handicap,
Dar la noi în România
E, că Boc nici n-are cap.

epigramă de (aprilie 2011)
Adăugat de Florea ȘtefănescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Toate bolile sunt pe plan psihosomatic. Provin din atitudinea mentală. Ca vindeci trupul întâi trebuie să vindeci sufletul. O atitudine negativa generează reacții negative în corpul tău, în timp ce o atitudine pozitivă te vindecă și regenerează, nu doar pe tine ci și pe cei din jurul tău. Schimbarea se face doar de la celulă, de la individ. Ca să faci lumea mai bună trebuie să devii tu un om mai bun. Fi tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, iar cei de lângă tine Îți vor urma exemplul.

aforism de din Dumnezeu este lumina conștiinței noastre, Reflecții Maxime Axiome VIII
Adăugat de cinepaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Valeriu Butulescu

Opinia (către Guță): Ce faci, nenorocitule! Te-ai răzgândit? Nu-ți mai dai foc?
Guță: Doamnă, îmi pare rău! Poate altădată. Poate cu altă ocazie...
Opinia: Nemernicule! Te joci cu opinia publică? Am anunțat protestul tău! Ești inclus în agenda zilei! Toate agențiile de presă așteaptă țâșnească flăcări din tine. Și tu faci fițe?
Guță: Stimată doamnă, nu pot...
Opinia (îl prinde violent de mână): Trebuie să poți! Arderea ta este irevocabilă! Dă-mi bricheta! (Speriat, Guță îi dă bricheta).
Guță: Doamnă, vă rog frumos...
Opinia: Motor, Mișule!

replici din piesa de teatru Partidul Național al lui Tata (Fantezie balcanică), scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Atracția sexuală pe care o resimțim la prima vedere este valabilă atât în cazul bărbaților, cât și a femeilor. Singura diferență constă în modul în care "cântărim" aceste lucruri. Aspectul fizic contează indiferent de sex, însă în cazul bărbaților nuditatea stimulează mai mult privitul. În timp ce unii bărbați țin cont doar de aspectul fizic la o primă vedere, pentru alții atitudinea femeii și felul în care merge femeia completează tabloul seducției.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Nu ai ce să faci ca să fii fericit. Ești fericit doar dacă ai acest noroc. E destinul, nu ai nicio putere tu." Sunt oameni care cred că fericirea este doar un noroc, că nu poți face nimic dacă destinul tău este unul trist. Fie că dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem că dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mă tem că Jocurile Paralimpice nu mă prind, dar îmi este ușor spun asta, deoarece nu mi-a plăcut niciodată sportul. Pe de altă parte, știința este un domeniu foarte bun pentru persoanele cu dizabilități, deoarece exploatează doar gândirea. Desigur, majoritatea experimentelor științifice nu sunt la îndemâna unor asemenea oameni, dar munca teoretică este aproape un ideal. Handicapul nu a reprezentat un obstacol în domeniul meu, cel al fizicii teoretice. M-a protejat de munca administrativă și pedagogică pe care altfel aș fi fost nevoit să o desfășor. Totuși, am reușit ajung până aici doar cu mult ajutor din partea soției, copiilor, colegilor și studenților mei. Am descoperit că oamenii, în general, sunt foarte dispuși să te ajute, dar trebuie să îi încurajezi, astfel încât simtă că eforturile depuse pentru tine sunt justificate; cum poți face acest lucru? Încercând să fii cel mai bun cu putință.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Elliot (către o pacientă care oîn judecată): Știu care este problema ta; dai vina pe ceilalți pentru problemele tale. Ei bine, știi ceva? Dacă slujba ta nu te provoacă, ar trebui să alegi o altă carieră. Dacă ai probleme cu relațiile, poate e din cauză că ți-e frică de angajamente. Știu pentru că și eu sunt la fel; dau vina pe părintii mei pentru că m-au răsfățat, dau vina pe locul ăsta pentru că-mi ocupă tot timpul... deci, gata. O mă maturizez și o să-mi asum responsabilitățile.
Pacienta: Bravo ție.
Elliot: Tot mă dai în judecată, nu-i așa?
Pacienta: Da, dar acum simt că te vei descurca.

replici din filmul serial Stagiarii
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Străduiește-te să fii cel mai bun în ceea ce faci. Excelează în profesia ta și excelează și în hobby-urile tale. Nu are niciun sens să faci ceva, dacă nu ai de gând să dai tot ce ai. Dezvoltă-ți o reputație a excelenței, fii un profesionist atât în fața ta, cât și în ochii celorlalți. Încrederea ta în tine, imaginea și stima ta de sine vor avea mult de câștigat dacă tu știi că întotdeauna dai tot ce ai mai bun din tine. Automotivează-te, gândește-te că produsele activității tale sunt cartea ta de vizită. Bucuria și împlinirea te vor însoți mereu, dacă percepi ca pe o provocare constantă activitățile în care alegi să-ți investești energia. Fii cel mai bun la ceea ce faci! Avem atât de multă nevoie de oameni care cred în ei și dau tot ce au mai bun atunci când fac ceva.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aceasta este cea mai mare încercare a unui scriitor. Trebuie să fii foarte implicat din punct de vedere emoțional în ceea ce faci, altmiteri nu iese bine. Nu poți simula nimic.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A da un cadou este o adevărata artă. Trebuie să înțelegi persoana căreia intenționezi -i dai darul. Trebuie să știi ce își dorește cu adevărat. Trebuie să fii capabil -i dai acel dar. Orice mai puțin de atât este un simptom de grade diferite din partea ta, din ignoranță, distanță sau insultă. Dar dacă nu îți poți permite darul potrivit, -i spui acelei persoane ce ai face dacă ai putea, justifică totul în timp ce prezinți acel substitut nu prea perfect.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singurul handicap în viață este o atitudine nepotrivită.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "The Great Eight: How to Be Happy" de Scott Hamilton este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Nu-ți fie frică de ridicol; dacă simți ce spui, dacă te pui pe tine curat în cuvinte, n-ai cum să fii ridicol. Fă-l pe cel de lângă tine să simtă ce simți - dinăuntrul lui. Din afară poți convinge, și poți înțelege lucrurile, dar fără le simți. Lucrurile pe care nu le simți se uită, sau te poți obișnui până la urmă cu ele, ceea ce e și mai rău. Ce pleacă din tine nu se poate uita, și nu te înșeală, și atunci nu se poate întoarce niciodată împotriva ta; dar pentru asta trebuie să fii foarte curat cu tine, și asta iar e greu. Ca un zbor cu motorul defect.

în Ridică-te și mergi (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă în primele momente ale dezvoltării tale te gândeai la trecut și la viitor, acum e cazul să te concentrezi pe prezent. Schimbările nu poți sa le faci în trecut și nici în viitor. Orice schimbare se face în prezent, iar asta înseamnă că trebuie să înțelegi mai bine momentul prezent. Fericirea nu o poți simți cu adevărat dacă mintea ta e concentrată pe viitor sau trecut. Poți simți multe alte emoții, dar emoția de fericire e simțită doar când mintea stă concentrată pe prezent. Așa că dacă vrei ca dezvoltarea ta să continue, asta trebuie să înveți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lucian Velea

Facilitate pentru persoanele cu handicap fizic: autorizația pentru construirea unei rampe de acces se eliberează fără șpagă.

aforism de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Theodore Roosevelt

În cazul tuturor deciziilor, cel mai bun lucru este să faci ceea ce trebuie și e bine, urmează apoi, în ordine, să faci ceea ce nu e bine, iar lucrul cel mai rău cu putință este să nu faci nimic. La urma urmei, dacă faci ceva ce nu e bine, poți măcar înveți.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Strenuous Life: Essays and Addresses Paperback" de Theodore Roosevelt este disponibilă pentru comandă online la numai 20.99 lei.

Vânătoarea de mentori este probabil cea mai bănoasă acțiune pe care poți să o dezvolți. Dacă nu ai experiență, să faci de capul tău este o crimă. Dacă te aliezi cu oameni care nu știu nici ei, este contraproductiv și mai mult te împotmolește decât să te ajute. Îți trebuie o persoană cu capul pe umeri, care a obținut deja rezultatele pe care tu le vrei. Trebuie să îl tragi de mânecă și să îl întrebi: "Nene, ce fac acum? Tu ce ai făcut când ai fost ca mine? Tu ce ai face în locul meu?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeriu Butulescu

Asemenea unui om, politica democratică are două mâini: stânga și dreapta. Un popor cu o singură mână prezintă un grav handicap.

aforism de din Maculator existențial (2017)
Adăugat de alejandroSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook