Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fiți atenți și nu lăsați discuțiile amiabile să se transforme în contradicții și argumentări. O persoană cu tact își păstrează prejudecățile pentru ea, iar atunci când este implicată într-o discuție spune calm: "Nu. Nu cred că sunt de acord cu tine!" sau "Mi se pare așa și așa." O persoană bine educată nu spune nicodată "Te înșeli!" sau "Nimic de genul acesta!" Dacă opinia celuilalt este complet opusă de a sa, ea va schimba subiectul către un alt canal mai plăcut de conversație.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Sigmund Freud

Mimica există independent de orice comunicare, deși într-o formă mai palidă, ea manifestându-se și atunci când subiectul își reprezintă ceva doar pentru el sau când gândește intuitiv; în acest caz, subiectul exprimă dimensiunea a ceea ce este mare și ceea ce este mic cu mijloace corporale, așa cum ar face-o într-o conversație, printr-o inervare a trăsăturilor figurii și a organelor de simț.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Du-te după ea! La naiba, nu mai sta acolo așteptând ca ea să te sune. Du-te după ea pentru că asta ar trebui faci când iubești pe cineva, nu să aștepți -ți dea ea un semn care ar putea să nu vină niciodată. Nu lăsa oamenii fie o simplă întâmplare pentru tine. Ea nu este o nenorocită de emisiune TV sau o tornadă care ți se întâmplă. Sunt oameni pe care poate i-aș fi iubit dacă s-ar fi urcat într-un avion sau ar fi alergat pe stradă după mine sau m-ar fi sunat beți la 4 noaptea pentru că trebuia -mi vorbească chiar atunci și pentru că nu vroiau regrete asta. Chiar dacă sunt poate singura persoană care face lucruri nebunești pentru alții ce nu ar da doi bani pe asta sau nu s-ar comporta ca niște idioți sau să fie complet vulnerabili și onești. Să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine este ușor și nu poți stai acolo speriat, respirând în telefon. Nu este idea tuturor despre ce este dragostea, dar este ceea ce cred eu ar trebui fie, pentru că eu așa fac. Așa du-te strigă-i dragostea ta, și fii cu ea în moduri în care contează pentru că asta este frumos și este generos și asta înseamnă iubești pe cineva. Este nepoliticos și nesigur, dar nu contează.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Platon

Atunci când cineva își întâlnește cealaltă jumătate, adevărata jumătate a sinelui, indiferent dacă este vorba despre o persoană iubită din tinerețe sau o alta de un fel diferit, cuplul se pierde în minunăția dragostei, prieteniei și intimității și niciunul dintre parteneri nu va ieși din privirea celuilalt, ca zic așa, nici măcar pentru o clipă...

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.
Jim Rohn

De obicei, o bibliotecă, sau lipsa acesteia, îmi spune ce crede o persoană sau dacă acea persoană gândește de fapt.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Vaci la lecția de artă

vremea bună
este asemeni
femeii bune –
nu apare întotdeauna.
bărbatul este mult mai stabil:
dacă este rău,
sunt mai multe șanse
rămână așa,
sau, dacă este bun
poate continua rămână
așa,
însă o femeie
este schimbată
de copii
vârstă
dietă
conversație
sex
absența sau
prezența soarelui
sau a vremurilor bune.
o femeie trebuie fie îngrijită
pentru a supraviețui
prin dragoste
pe când un bărbat poate deveni
mai puternic
atunci când este urât.

poezie clasică de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "The Pleasures of the Damned: Poems 1951-1993 Paperback" de Charles Bukowski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.

Oare câți dintre cei care susțin și afirmă există o cale, o metodă până la recunoaștere, iluminare, revelarea sinelui, mântuire, nirvana, etc, etc. Realizează Adevărul Ultim, Sinele este atemporal și deci implicit nu poate ia timp! Că așa la nivelul cuvintelor e foarte ușor afirmi absurdități de genul că lipsa de metodă e tot o metodă! Oare ce se întâmplă dacă la Satguru, sau orice alt profesionist devenitor vine un discipol către el îi spune că mai are doar 5 minute de trăit, acesta îi va răspunde: "Lasă, mori acum și rămâi în suferință că într-o altă viață..." tot așa o să rămâi...
Nu mai ai timp și totuși ești îmbrățișat de eternitate, ce paradox pentru rațiunea ta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Maria: Poate că nu te-ai străduit destul. Doar atât dacă i-ai spune, că o iubești și totul s-ar rezolva, s-ar schimba brusc, în bine, pentru amândoi.
Lucian: Chiar crezi asta? Eu nu sunt atât de sigur. Nu cu ea. Cu ea nu va fi așa de ușor. Dacă ar fi fost alta, poate da, dar ea... Nu! Nu merge. Poate ar fi ținut figura dacă ea ar fi fost altfel, însă... Nu știu. Nu știu ce să mai cred.
Maria: Cum să nu știi? Cum poți spune așa ceva? Tocmai tu? Acest termen nu există, sau poate fi depășit, mai ales pentru tine.
Lucian: Bine ar fi fie așa, însă, din nefericire pentru mine, nu e deloc astfel... Sunt nehotărât, Maria; e pentru prima oară în viață mi se întâmplă așa ceva, dar culmea, într-adevăr nu știu ce fac. Ezit mereu, amân mereu, deși nu asta mi-aș dori. Din cauza asta trebuie mai gândesc, devin odată hotărât.
Maria: Bine, Luci, atunci mai gândește-te, poate ceea ce ți-am spus îți va fi de folos într-un fel; cel puțin eu așa sper.
Lucian: Sigur. Chiar îmi este de folos. Îți sunt recunoscător.
Maria: Lasă asta. N-am nevoie de recunoștința ta.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Dintre realități, unele se spun despre un subiect oarecare, dar nu sunt în niciun subiect, așa cum "om" se spune despre un subiect om oarecare, dar nu este în niciun subiect; altele sunt în subiect, dar nu se spun despre niciun subiect (iar a fi în subiect numesc ceea ce, subzistând în ceva, dar nu ca parte, nu poate totuși fie în afara celui în care este), așa cum o anumită cunoaștere gramaticală este în subiectul suflet, însă nu se poate spune despre niciun subiect, iar un alb anumit este în subiectul corp (căci orice culoare este într-un corp), însă nu se spune despre niciun subiect; altele, deopotrivă se spun despre un subiect și sunt în subiect, așa cum știința este în subiectul suflet, dar se și spune despre un subiect, despre gramatică; altele, în schimb, nu sunt nici în subiect și nici nu se spun despre un subiect, ca de pildă un om anumit sau un cal anumit, căci nici unul dintre aceștia, nici nu este într-un subiect, nici nu se spune despre un subiect. Iar în general cele individuale și una la număr nu se spun despre niciun subiect, însă nimic nu se opune ca unele fie în subiect, căci o cunoaștere gramaticală anumită face parte dintre cele ce sunt într-un subiect.

în Categorii, 1a-1b (1994)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

I: Eu știu că un maestru, o ființă iluminată nu ar trebui vrea nimic de la tine. A. M: Vezi tu, dragul meu, un Maestru de fapt va vrea Absolut Totul de la tine pentru a-ți oferi doar Nimic, și firește El nu va vrea Nimic oferindu-ți Totul. Aș spune că felul în care curge comportamentul unei ființe complet realizate este la fel ca și al lui Dumnezeu, căci în esență ei sunt una. Oare știe cineva cu adevărat ce bucurie sau ce dramă îi va oferi astăzi Dumnezeu? Așadar, un Guru este atât de paradoxal de imprevizibil pe cât este de clar și previzibil, exact cum e exactitatea unui ceas. E foarte interesant oamenii vin aici pentru a vorbi despre cum ar trebui fie un maestru și nu despre cum sunt ei și mai ales Ce sunt ei, înțelegi? Oare cum ar fi dacă azi ai muri și ai ajunge în fața lui Dumnezeu, ce i-ai spune? Probabil mai întâi te-ai așeza frumos picior peste picior, și apoi ai spune ceva de genul: - Și Acum vorbim despre Tine Doamne, vedem dacă corespunzi exigențelor mele. Apoi vreau știu dacă ești demn de încrederea și credința mea, pentru că atunci când mușchii ego-ului meu au vrut câte ceva tu te-ai cam fofilat, și după aia, așa vreo 3 secunde povestim și despre mine, dar repede, te rog, mă grăbesc, ... am o mulțime de treabă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Simone Weil

Pentru a fi cu adevărat atent trebuie te pricepi s-o faci. Cel mai adesea, e confundat cu atenția un soi de efort muscular. Dacă li se spune elevilor: "Acum fiți atenți", îi vezi încruntând sprâncenele, ținându-și respirația, încordându-și mușchii. Dacă după două minute îi întrebi la ce sunt atenți, nu știu răspundă. Au fost atenți la nimic. Nu au fost atenți. Și-au încordat mușchii.

în Forme de iubire implicită a lui Dumnezeu (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Waiting for God Paperback" de Simone Weil este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Să te eliberezi de ceea ce spune lumea despre tine înseamnă îți dai voie trăiești așa cum îți dorești. Să îți urmezi visurile, îți depășești limitele, te distrezi, te simți bine cu tine însuți și cu drumul pe care tu ți-l alegi. Oricum, orice ai face, oamenii vor găsi mereu un motiv te critice sau să te bârfească. Ei fac asta pentru că nu trăiești așa cum se așteaptă ei sau pentru că sunt invidioși pe libertatea cu care îți dai voie îți urmezi visurile. Așa , întreabă-te: Ce contează ce spune lumea când tu nu ești fericit cu felul în care trăiești? Ce contează ce spune lumea atunci când tu ești fericit? Singurul tău scop ar fi normal fie propria ta împlinire. Orice altceva este o pierdere de vreme și de energie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă un om se abandonează pe el însuși, chiar dacă își păstrează bogăția, sau oricare alt bun, este ca și cum a renunțat la toate lucrurile. Un astfel de om este cel care nu se tulbură de nimic, care nu este legat de nimic, care nu și-a atașat binele său suprem de nimic altceva, care este complet cufundat în voința divină. El poate totul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

N-am mai întâlnit nicio persoană, indiferent de condiția ei, în care să nu întrezăresc niște oportunități. Nu mă interesează dacă acea persoană se consideră un eșec pentru că ceea ce nu este în regulă cu viața ei se poate schimba oricând este pregătită să o facă. Atunci când dorește, se poate desprinde de viață și de ceea ce o doboară. Capacitatea de a transforma și a schimba vine din interior.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Încetează plângi de milă altora pentru că asta e lecția lor. Dacă intervii, riști le răpești lecțiile. Să spunem ești un părinte sau un partener de cuplu. Și copilul tău sau partenerul de cuplu trebuie învețe lecția banilor și a valorii. Iar tu îi dai bani pentru că îl iubești. Și apoi tu dispari din viața lui peste noapte. E ca și când i-ai lua unui olog scaunul cu rotile sau cârjele. Îi faci mai mult rău decât bine. Dacă vrei ajuți, cel mai bine o faci lăsând o persoană să se dea cu capul de pereți rezolvând problemele. Am fost uimit văd cum oamenii ajung să își urască binefăcătorii tocmai din cauza faptului prin ajutorul dat, i-au făcut dependenți de ei. Când simți nevoia ajuți, ajută-te pe tine. Fiind tu o persoană puternică, faci mult mai bine lumii. Un cerșetor nu poate ajuta alt cerșetor să își depășească condiția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cei mai mulți oameni au tendința discute doar despre ce e important pentru ei, ignorând astfel ce e important și pentru cei din jur. Dar asta nu înseamnă comunicare! Fiți atenți și la ce simt și exprimă ceilalți. Nu intrați în discuții doar pentru a vă aștepta rândul la replică. Când respectul și acceptarea pentru ceea ce simte și spune o altă persoană dispare, apare un conflict alimentat de sentimentul de a fi folosit. Nimănui nu-i place să se simtă așa.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă te uiți la modul cum vorbește un om, mai ales când vine vorba de propria persoană, îți dai seama instant dacă este om de acțiune sau nu, dacă o să facă treabă sau nu, dacă o să aibă succes în ceea ce își propune sau nu. Pot spune cu mâna pe inimă suntem ceea ce spunem suntem. Realitățile noastre sunt date de modul cum gândim. Modul cum gândim este reprezentat foarte fidel de ceea ce scoatem pe gură.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu poate spune ceva plăcut despre o altă persoană, este preferabil ca o lady păstreze tăcerea totală. Se cuvine ca ea să permită celorlalți să-și formeze propriile ei opinii despre o persoană anume.

în Cum să fii o lady
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicholas Sparks

Fiindcă toată lumea minte. Este o parte a vieții sociale. Nu mă înțelegeți greșit - cred că este ceva necesar. Cel din urmă lucru pe care-l dorește oricine care trăiește în societate este să domnească o onestitate totală. Îți poți imagina o conversație de acest gen: "Ești scund și gras", ar putea spune o persoană, iar cealaltă i-ar răspunde "da, știu". "Și în plus, miroși urât!" Așa ceva nu se face în viața socială. Așa oamenii mint prin omisiune tot timpul. Oamenii îți spun tot felul de lucruri... și am învățat partea pe care o neglijează este adeseori cea mai importantă. Oamenii ascund adevărul pentru că se tem.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Safe Haven" de Nicholas Sparks este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -63.00- 25.99 lei.

Sheldon: Nu mă simt bine să fiu inclus în minciuna ta cu Penny.
Leonard: Ce era spun?
Sheldon: I-ai fi putut spune adevărul.
Leonard: Asta i-ar fi rănit sentimentele.
Sheldon: Ăsta e un factor relevant?
Leonard: Da.
Sheldon: Atunci presupun ai fi putut fi de acord să mergi.
Leonard: Și ce aș fi spus după?
Sheldon: Aș sugere ceva de genul: cântatul nu este o vocație adecvată sau nici măcar o vocație pentru tine, iar dacă nu ești de acord ți-aș sugera un control pentru a căuta o tumoare apăsând pe centrii de procesare cognitivi ai creierului tău.
Leonard: Nu aș putea spune asta. Ar trebui spun "ai fost grozavă și de-abia aștept te mai aud cântând."
Sheldon: De ce?
Leonard: Ăsta e protocolul social. E ceea ce faci cu un prieten care e mândru de ceva la care e chiar varză.
Sheldon: Nu știam asta.
Leonard: Acum știi.
Sheldon: O, bine. Leonard?
Leonard: Da?
Sheldon: Când am jucat șah mai devreme ai fost grozav și de-abia aștept te joc din nou.

replici din filmul serial Teoria Big Bangului
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Drepturile naturale ale unei ființe umane sunt ale sale personal, contra lumii întregi; iar orice încălcare a lor echivalează cu o crimă, fie ea comisă de o persoană sau de milioane; fie că este comisă de o persoană - numindu-se tâlhar (sau orice alt nume indicând caracterul său adevărat), fie de către milioane - numindu-se Guvern.

citat din (1867)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook