
Eu condamn falşii profeţi, condamn efortul lor de a lua puterea decizei raţionale, de a-i seca pe oameni de liber arbitru şi în plus al naibii de mulţi bani se fac din această afacere. Religiile variază în gradul lor de imbecilitate, iar eu, le resping pe toate. Pentru majoritatea oamenilor, religia nu este nimic mai mult decât un înlocuitor pentru un creier defect. Dacă oamenii au nevoie de religie, ignoră-i şi poate te vor ignora şi ei, aşa îţi poţi continua viaţa liniştit. De-abia când am început să fac serialul "Star Trek" a apărut subiectul religiei. A ajuns în discuţie datorită faptului că oamenii întrebau dacă voi avea un preot la bordul navei Enterprise. Eu le-am răspuns: "Nu. Nu vom avea..."
citat celebru din Gene Roddenberry
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!


Citate similare
UN DEFECT (N)
Oamenii necinstiţi consideră cinstea un defect.
Oamenii necivilizaţi consideră că a fi civilizat este un defect.
Oamenii necuviincioşi consideră că a fi cuviincios este un defect.
Nedemnii consideră demnitatea un defect.
Oamenii nedrepţi consideră că a fi drept este un defect.
Oamenii neîndurători consideră că a fi îndurător este un defect.
Nelegiuiţii consideră că a nu fi nelegiuit este un defect.
Nemernicii consideră că a nu fi nemernic este un defect.
Oamenii nemiloşi consideră mila un defect.
Neobrăzaţii consideră că a avea obraz este un defect.
Oamenii neomenoşi consideră că a fi omenos este un defect.
Nepoliticoşii consideră politeţea un defect.
Nerecunoscătorii consideră recunoştinţa un defect.
Oamenii nerespectuoşi consideră că a fi respectuos este un defect.
Neruşinaţii consideră buna-cuviinţă un defect.
Oamenii neserioşi consideră seriozitatea un defect.
Oamenii nesimţiţi consideră bunul-simţ un defect.
Oamenii nesinceri consideră sinceritatea un defect.
Oamenii nestatornici consideră statornicia un defect.
Netrebnicii consideră că a nu fi netrebnic este un defect.
Oamenii de nimic consideră că a fi om de caracter este un defect.
George Budoi în Calităţile şi defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete şi satire (8 august 2020)
Adăugat de George Budoi
Comentează! | Votează! | Copiază!


Oamenii cred că dacă am jucat în serialul "Star Trek" este sinucidere curată pentru carieră, dar, de fapt, este exact opusul.
citat din Brent Spinner
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Logica spune că un om este puternic atunci când face ceva ce alţii nu pot să facă. Dacă un om poate să ridice 200 de kilograme şi mulţi nu pot, acel om este mai puternic decât ceilalţi care nu pot. Dacă un om poate să alerge 100 de kilometrii şi ceilalţi nu pot, este mai puternic. Dacă un om poate să îndure frig sau căldură mai mult ca alţii, este mai puternic. Atunci în iubire cum măsurăm puterea ca să ne dăm seama ce este ea de fapt? Cine în iubire face ce nu pot alţii să facă, acela este un om puternic. Şi ce fac majoritatea? Se îndrăgostesc. Sunt atraşi de o altă persoană şi poate chiar o iubesc cu acea iubire adevărată. Cealaltă persoană nu le răspunde conform aşteptărilor. Cealaltă persoană înşeală şi acordă iubire altor persoane. Majoritatea oamenilor în această situaţie se închid în ei şi spun "nu am să mai iubesc!". Oamenii sunt răi. "Dacă nu primesc prima oară, nu mai dau." Aceştia sunt oamenii slabi, pentru că sunt majoritatea. Mă uit în jur şi văd că oamenii sunt răniţi, spun cuvinte precum "nu voi mai iubi niciodată". Aşadar, iubirea şi capacitatea de a iubi sunt caracteristici ale oamenilor puternici. Există şi o altă categorie de oameni care după ce au fost loviţi în miezul sufletului lor, iubesc mai tare, mai mult. Să iubeşti continuu şi mai mult este putere, pentru că puţini pot să o facă.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochiţoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Dacă mi-ar putea vorbi, cred că tata mi-ar cere să nu mă mai condamn pentru eşecuri şi să mă iert pentru slăbiciunile mele... Şi vreau să cred că mi-ar spune că totuşi am făcut destul... pentru el şi pentru oamenii din viaţa mea. Că n-am trăit degeaba, că fiecare a "luat" ceva bun de la mine... că sunt cea mai frumoasă întâmplare din viaţa lui... şi că nu mă va părăsi niciodată... promiţându-mi că atunci când voi avea nevoie de el, mă va ţine de mână...
citat din Irina Binder
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!



Serialul "Star Trek" a fost o încercare de a spune că omenirea va ajunge la maturitate şi înţelepciune în ziua în care acesta va începe nu doar să tolereze, ci să îi placă mult diferenţele de idei şi diferenţele dintre formele de viaţă existente.
citat clasic din Gene Roddenberry
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!



În cazul în care serialul "Star Trek" este un hit, ne-ar plăcea să facem o serie de filme – un eveniment regulat. Priviţi la filmele lui James Bond; au fost create de la începutul anilor şaizeci şi încă se bucură de succes.
citat din Gene Roddenberry
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!


Tu afirmi că ar trebui să am si eu o religie, că un om fără religie e un om fără "Dumnezeu"! Ok, atunci te întreb la rândul meu, oare ce religie avea Buddha, dar Profetul, dar IIsus? Oare nu cumva toţi aceşti oameni au încercat să ne redea libertăţii salvându-ne din ghearele oricărei religii? Poate că ceea ce ne-a învăţat toţi aceşti înţelepţi şi eliberaţi este că Dumnezeu, Sinele, Vidul nu poate fi monopolul nici unei religii, nici unei persoane sau grup extremist. Religiile sunt foarte utile celor care sunt îndrăgostiţi de dezbateri spirituale lungi şi sterile, dar nu acelora care vor să-l realizeze direct pe Dumnezeu. Orice religie porneşte de la o premisă falsă, şi exact această premisă face ca orice religie să fie servită ca deşert la masa timpului, adică să aibă început şi sfârşit. Premisa falsă despre care vorbesc este aceea că pentru a avea nevoie de o religie, condiţia falsă este să te fi desprins mai întâi de Dumnezeu, iar dacă o să îmi spui că nu eşti desprins, care ar mai fi atunci scopul religiei tale?
citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian Stochiţoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Cum să ştii să-ţi foloseşti computerul personal cu care te-ai născut şi pe care îl ai la îndemână şi e gratuit pentru tine, astfel încât să câştigi mai mulţi bani, să te dezvolţi mai mult? Trebuie să îţi fie foarte clar că rolul conştientului, a minţii tale raţionale în dezvoltarea vieţii tale financiare nu are foarte mare impact. Cu alte cuvinte, dacă vrei să treci de la şomer la un simplu angajat, da, mintea raţională te ajută deoarece pentru a obţine asta ai nevoie de câteva cunoştinţe de bază (scris, citit etc). Mintea raţională te poate duce de la 0 către o stare de supravieţuire, de mediocritate. Trebuie să ieşim din zona minţii raţionale pentru că pentru a avea o viaţă extraordinară, pentru a fi un om cu adevărat de succes, tu trebuie să fii inovativ. Oamenii care câştigă cel mai mult sunt oamenii care au venit de fiecare dată cu câte o idee nouă.
citat din Marius Simion
Adăugat de George Aurelian Stochiţoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Întotdeauna am fost un fan al seriei "Star Trek". Îmi place viziunea lui Gene Roddenberry pentru viitor.
citat din Levar Burton
Adăugat de Cornelia Georgescu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai şi alte probleme. Poate că e nevoie să te întreţii singur, dar cel puţin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îţi faci o firmă. Câştigi mult mai mulţi bani, însă stresul şi cheltuielile au crescut şi ele mult, precum şi responsabilităţile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporţionale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poţi să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am şi când o să fiu, am să fac..." este păcatul pe care mulţi oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reuşeşti să fii fericit chiar în clipa asta pentru că, privind la viaţa ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supravieţuit şi încă eşti în picioare nu poţi să fii recunoscător şi fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni şi mai mari pe măsură ce viaţa trece. Aşadar, e nevoie să fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochiţoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

UN DEFECT (A-C)
Abjecţii consideră că a nu fi abject este un defect.
Adulterii consideră fidelitatea un defect.
Afemeiaţii consideră că a nu fi afemeiat este un defect.
Aroganţii consideră modestia un defect.
Avarii consideră generozitatea un defect.
Bandiţii consideră cinstea un defect.
Batjocoritorii consideră respectul un defect.
Bădăranii consideră politeţea un defect.
Băşcălioşii consideră respectul un defect.
Bârfitorii consideră că a nu bârfi este un defect.
Beţivii consideră că a bea cu măsură este un defect.
Boarfele consideră cinstea un defect.
Boii consideră că a nu fi bou este un defect.
Borfaşii consideră cinstea un defect.
Oamenii brutali consideră amabilitatea un defect.
Cameleonii consideră lipsa cameleonismului un defect.
Canaliile consideră că a nu fi canalie este un defect.
Oamenii lipsiţi de caracter consideră că a avea caracter este un defect.
Oamenii câinoşi consideră mila un defect.
Certăreţii consideră că a fi împăciuitor este un defect.
Cinicii consideră că a nu fi cinic este un defect.
Clevetitorii consideră că a nu cleveti este un defect.
Oamenii lipsiţi de coloană vertebrală consideră că a avea coloană vertebrală este un defect.
Corupţii consideră cinstea un defect.
Oamenii crânceni consideră mila un defect.
Oamenii cruzi consideră mila un defect.
Curvarii consideră fidelitatea un defect.
George Budoi în Calităţile şi defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete şi satire (8 august 2020)
Adăugat de George Budoi
Comentează! | Votează! | Copiază!



Incompletă...
Nu te condamn că eşti cum eşti...
Şi egoist şi evaziv...!
Dar, îţi condamn că risipeşti,
Ce ţi s-a dat... cu un motiv!
Nu te blamez că stai departe!
Şi nici că nu oferi nimic!
Dar puteai da parte cu parte...
Şi făceai mare, ce-a fost mic!
Nu îţi condamn nici caracterul,
Ce e mai mult alunecos...
Orgoliul întărit ca fierul...
L-am înţeles... dar păcătos!
Nu te condamn că m-ai minţit...
Deşi, minciuna-i păcat mare!
Dar, tare mult tu ai lovit
Într-un biet suflet... ca un soare!
Şi la final, am înţeles...
Nu e iubire când nu doare!
Tu să te-amuzi ţi-ai tot ales,
Deşi o inimă, încet moare...
Nu te condamn că te tot joci,
Şi viaţa o iei ca pe-o glumă!
Că m-ai trântit dur peste roci,
Şi mi-ai făcut viaţa nebună!
Eu te condamn că nu te-nvingi!
Că nu te depăşeşti pe tine!
Să ai ce simţi şi să atingi...
O fericire-ţi aparţine!...
poezie de Adina-Cristinela Ghinescu din Şoptit de Dumnezeu
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!


UN DEFECT (R-S)
Oamenii ranchiunoşi consideră iertarea un defect.
Rasiştii consideră că a nu fi rasist este un defect.
Oamenii răi consideră bunătatea un defect.
Răufăcătorii consideră că a fi binefăcător este un defect.
Răutăcioşii consideră bunătatea un defect.
Răzbunătorii consideră iertarea un defect.
Sadicii consideră mila un defect.
Oamenii sarcastici consideră că a nu fi sarcastic este un defect.
Satrapii consideră bunătatea un defect.
Scandalagii consideră că a fi om liniştit este un defect.
Sceleraţii consideră că a nu fi scelerat este un defect.
Secăturile consideră că a nu fi secătură este un defect.
Oamenii semeţi consideră modestia un defect.
Oamenii servili consideră că a nu fi servil este un defect.
Oamenii sfidători consideră că a nu fi sfidător este un defect.
Sforarii consideră că a nu fi sforar este un defect.
Oamenii slugarnici consideră demnitatea un defect.
Snobii consideră că a nu fi snob este un defect.
Sperjurii consideră că a jura drept sau a-ţi ţine jurământul este un defect.
Oamenii strâmbi consideră că a fi drept este un defect.
Oamenii suficienţi consideră modestia un defect.
George Budoi în Calităţile şi defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete şi satire (8 august 2020)
Adăugat de George Budoi
Comentează! | Votează! | Copiază!



A devenit o cruciadă de-a mea să demonstrez că emisiunile TV nu trebuie să fie violente ca să fie interesante. Noi stresăm umanitatea iar acest lucru se face cu costuri considerabile. Nu putem avea mult dramatism de genul cu care alte seriale scapă - promiscuitate, lăcomie, gelozie... Nici una dintre acestea nu au un loc în "Star Trek".
citat celebru din Gene Roddenberry
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!


Cu toate că oamenii au existat pe această planetă probabil de vreo 2 milioane de ani, ascensiunea rapidă a civilizaţiei moderne în ultimii 200 de ani a fost posibilă datorită faptului că creşterea cunoştinţelor ştiinţifice este exponenţială; este aşa datorită faptului că rata sa de expansiune este proporţională cu cât de mult este deja cunoscut. Cu cât ştim mai mult, cu atât mai repede putem şti mai mult. De exemplu, am acumulat mai multe cunoştinţe de la al doilea război mondial încoace, decât toate cunoştinţele acumulate în toată evoluţia noastră de 2 milioane de ani pe această planetă. De fapt, cantitatea de cunoştinţe pe care o dobândesc oamenii noştri de ştiinţă se dublează aproximativ la fiecare 10 - 20 de ani.
citat din Michio Kaku
Adăugat de Catalin Popescu
Comentează! | Votează! | Copiază!


Să îţi urmezi pasiunea sau nu? Sunt sigur că 99% din oameni ar fi dispuşi să îşi urmeze pasiunea dacă ar face bani din asta. Corect? Atunci întrebarea pe care o avem este cum faci bani din pasiunea ta? Foarte simplu. În fiecare zi oamenii cheltuie bani. Mulţi bani. Pe ce? Pe de toate. Pe lângă mâncare şi haine, distracţii şi excursii, oamenii cheltuie mulţi bani pe propriile pasiuni. Aşadar, singura întrebare importantă la care să te gândeşti este..... Cum leg pasiunea mea de nevoile şi dorinţele oamenilor, nevoie şi dorinţe pe care ei îşi doresc să plătească bani. Simplu?
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochiţoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Mesajul meu către lume, adevărul la care am ajuns eu, este că atunci când un om îşi descoperă vocaţia, toate stelelele din viaţa lui se aliniază şi va avea nu doar bani, relaţii faine, sănătate şi putere, dar va avea un sens în viaţă, un motiv pentru a se trezi în fiecare dimineaţă, o muncă de la care nu va dori pauze, weekenduri şi concedii pentru că vocaţia lui este vacanţa lui. Care este mesajul tău pentru cei din jur? Care este adevărul pe care l-ai descoperit şi ştii că dacă oamenii din jurul tău l-ar ştii, le-ar face viaţa mai bună?
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochiţoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

UN DEFECT (D-F)
Demagogii consideră că a nu fi demagog este un defect.
Defăimătorii consideră că a nu defăima este un defect.
Oamenii lipsiţi de demnitate consideră că a avea demnitate este un defect.
Derbedeii consideră că a nu fi derbedeu este un defect.
Depravaţii consideră virtutea un defect.
Desfrânaţii consideră virtutea un defect.
Despoţii consideră bunătatea un defect.
Deşănţaţii consideră virtutea un defect.
Dezmăţaţii consideră virtutea un defect.
Dobitocii consideră bunul-simţ un defect.
Duplicitarii consideră sinceritatea un defect.
Oamenii duşmănoşi consideră că a-ţi iubi aproapele e un defect.
Egoiştii consideră altruismul un defect.
Escrocii consideră cinstea un defect.
Extremişti consideră toleranţa un defect.
Oamenii falşi consideră sinceritatea un defect.
Fanaticii consideră toleranţa un defect.
Fanfaronii consideră modestia un defect.
Fariseii consideră lipsa ipocriziei un defect.
Făţarnicii consideră sinceritatea un defect.
Fricoşii consideră curajul un defect.
Oamenii frivoli consideră seriozitatea un defect.
Oamenii fuduli consideră modestia un defect.
Oamenii furioşi consideră calmul un defect.
George Budoi în Calităţile şi defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete şi satire (8 august 2020)
Adăugat de George Budoi
Comentează! | Votează! | Copiază!


UN DEFECT (O-P)
Obraznicii consideră buna-cuviinţă un defect.
Oamenii obsceni consideră pudoarea un defect.
Oamenii lipsiţi de onoare consideră că a avea onoare este un defect.
Optimiştii consideră pesimismul un defect.
Ordinarii consideră că a nu fi ordinar este un defect.
Oamenii orgolioşi consideră modestia un defect.
Paraziţii consideră că a trăi din munca ta este un defect.
Parşivii consideră că a nu fi parşiv este un defect.
Parveniţii consideră că a nu fi parvenit este un defect.
Perfizii consideră sinceritatea un defect.
Prefăcuţii consideră sinceritatea un defect.
Perverşii consideră că a nu fi pervers este un defect.
Pesimiştii consideră optimismul un defect.
Piloşii consideră că a nu te folosi de pile este un defect.
Ponegritorii consideră că a nu ponegri este un defect.
Porcii consideră că a nu fi porc este un defect.
Oamenii porcoşi consideră că a fi cuviincios este un defect.
Potlogarii consideră cinstea un defect.
Pramatiile consideră că a nu fi pramatie este un defect.
Oamenii prădalnici consideră cinstea un defect.
Prădătorii consideră cinstea un defect.
Prefăcuţii consideră sinceritatea un defect.
Profitorii consideră că a nu fi profitor este un defect.
Prostituatele consideră că a fi femeie cinstită este un defect.
Pungaşii consideră cinstea un defect.
Pupincuriştii consideră că a nu fi pupincurist este un defect.
Puşlamalele consideră că a nu fi puşlama este un defect.
Puturoşii consideră hărnicia un defect.
George Budoi în Calităţile şi defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete şi satire (8 august 2020)
Adăugat de George Budoi
Comentează! | Votează! | Copiază!



Întreb care din două – viaţa civilizată sau cea naturală – este mai susceptibilă să devină de nesuportat celor care o trăiesc? Aproape că nu vedem în jurul nostru decât oameni care se plâng de existenţa lor; şi mai mulţi sunt aceia care nu se plâng, deşi sufletul le e plin de aceasta; îmbinarea legilor divine şi omeneşti abia dacă este de ajuns pentru a împiedica dezordinea. Concluzia va fi că, rătăcind prin păduri, fără meşteşuguri, fără grai, fără locuinţă, fără război şi fără legături, fără a avea nevoie de semenii săi şi fără a avea vreo dorinţă de a le face rău, poate fără a recunoaşte vreodată pe vreunul dintre ei în mod individual, omul sălbatic, prea puţin supus pasiunilor şi fiindu-i de ajuns lui însuşi, nu avea decât sentimente şi cunoştinţe cu această stare.
Jean-Jacques Rousseau în Discurs asupra originii şi fundamentelor inegalităţii dintre oameni (1755)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!


