Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Robin Sharma

Majoritatea oamenilor nu descoperă ceea ce este mai important în viață până ce nu îmbătrânesc prea mult ca să mai poată schimba ceva. Își petrec mulți dintre cei mai buni ani de viață urmărind lucruri care, în fond, valorează prea puțin. Deși societatea ne îndeamnă să ne umplem viețile cu obiecte materiale, în adâncul sufletului, partea cea mai bună din noi știe că bucuriile cele mai simple sunt cele care ne îmbogățesc și ne susțin. Oricât de grea sau de ușoară ar fi situația noastră din prezent, cu toții avem la îndemână o mulțime de bucurii simple care nu așteaptă decât să observăm că există și să le apreciem. Și pe măsură ce facem acest lucru, suntem tot mai fericiți. Suntem tot mai recunoscători. Și fiecare zi devine un dar uimitor.

în Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul, din scrisoarea “Bucuriile cele mai simple ale vieții sunt și cele mai mari”
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Citate similare

Marilena Ion Cristea

Lucruri simple

Acuze reci sunt peste tot...
Nu mai lăsa treacă
O zi din viață, ca un joc,
Căci nu se-ntoarce, pleacă!

Și n-o vei mai vedea vreodat',
Iar lucrurile simple
Sunt cele care viața, bat,
Deci, fă-le să se-ntâmple!

Un gând frumos, o lacrimă,
De-i limpede și clară,
Un zâmbet fără patimă,
Un cântec de vioară...

Atâtea lucruri simple sunt
Ce ar putea -ncânte
Trecerea noastră pe pământ
Și nu să ne-nspăimânte...

Viața-i frumoasă, este grea,
Dar nu prea complicată...
Îndrăgostește-te de ea
Și mai traiește-odată!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Woody Allen

Profesorul Levy: De-a lungul vieții suntem puși în situația de a lua decizii extrem de dificile și de a face alegeri de principiu. Doar unele sunt majore, cele mai multe sunt mărunte. Totuși, alegerile pe care le facem ne definesc. Suntem, în cele din urmă, suma alegerilor noastre. Evenimentele se desfășoară atât de imprevizibil, de nedrept. Fericirea nu pare a fi fost inclusă în planul creației; noi suntem cei care, având puterea iubim, facem ca universul nepăsător capete un sens. Totuși, cei mai mulți dintre noi continuă caute bucurie în lucrurile simple, ca familia, profesia și speranța viitoarele generații vor înțelege mai mult.

replică din filmul artistic Delicte și fărădelegi, scenariu de (13 octombrie 1989)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Play It Again Sam Paperback" de Woody Allen este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Suntem îngropați în sarcini. Avem liste la liste, sunt atât de multe lucruri la care să fim atenți, pe care să le rezolvăm. Cei mai mulți dintre noi ne concentrăm pe ideea de "prioritizare". Facem liste cu sarcini importante și mai puțin importante. Una dintre cele mai sănătoase liste, însă, și pe care puțini o "fac", este lista cu ce să nu mai faci. Practic este aceeași listă de sarcini în care începi tai efectiv ce nu ai nevoie (lucruri prea puțin importante și care iți mănâncă prea multă atenție în momentul ăsta). Este ca o cură sănătoasă în care, la final, te simți energizat ai rezolvat o groază de lucruri dintr-o singură mișcare de "peniță".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Iubim la fel

Ne naștem toți, cu toți ne ducem,
Trăim o viață... cum putem
Ne bucurăm, cu toții plângem,
Dar bine știm, lacrimi nu vrem,

Cu toți avem copilărie
Poate ușoară sau mai grea
Ce zboară mult prea timpurie
Și ne trezim adulți în ea

Avem, mulți dintre noi, regrete
Că n-am avut sau n-am făcut
La fel avem ceva secrete
Ce mai ascundem din trecut

Atât de diferiți ne pare
Că poate suntem între noi
Unii sunt cer, alții sunt mare,
Unii-s cinstiți, alții-s vulpoi,

Avem comun un singur lucru
Deși ne pare -i altfel
Un suflet ce-i divin și sacru
Cu care toți iubim la fel

poezie de (25 iunie 2018)
Adăugat de Anna GheorghiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt cica 4,5 miliarde de ani de când din "CHAOS"-ul începuturilor s-a născut acest Pământ, pe care îl locuim noi, oamenii, împreună cu alte milioane de specii de viețuitoare, de la cele mai simple bacterii până la rudele noastre cele mai apropiate – maimuțele antropoide, cu înfățișare care nu este prea departe de a semenilor noștri. Mult și totuși puțin timp; mult pentru viața planetei noastre, puțin pentru cea a Universului infinit în timp și spațiu.

în Miracolul vieții, miracolul eredității
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Ce bizari suntem noi, muritorii! Fiecare dintre noi se află aici pentru un scurt sejur; nu știe pentru ce scop, deși uneori are impresia simte de ce. Dar fără a ne gândi prea mult la asta, fiecare dintre noi știe că există pentru alți oameni – în primul rând pentru cei de ale căror zâmbete și bunăstare este dependentă propria noastră fericire; apoi pentru cei mulți, necunoscuți nouă, de ale căror destine suntem legați prin simpatie. Îmi reamintesc de o sută de ori în fiecare zi că viața mea este bazată pe munca altor oameni, în viață sau morți, iar eu la rândul meu trebuie încerc dăruiesc în aceeași măsură în care am primit și încă mai primesc.

în Cum văd eu lumea
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Este uimitor cum pot se saboteze oamenii atunci când deschid gura sau când rămân singuri cu ei înșiși. De la Buddha, acum 2600 de ani care spunea: "Suntem ceea ce gândim, cu gândurile noastre facem lumea", până la Napoleon Hill care zicea în 1937: "Autosugestia este singura cale de a schimba și influența mintea subconștientă." și până la majoritatea ramurilor psihologice de azi care spun obsesiv "Tot ceea ce ai este rezultatul gândirii tale." Așadar, cum gândim? Foarte simplu. Folosim vocabularul ce îl avem pentru a gândi, pentru a sta de vorbă cu noi înșine, pentru asta este până la urmă gânditul. Un dialog interior. Problema cea mare este că acest dialog interior se petrece de cele mai multe ori pe pilot automat. Și de cele mai multe ori pilotul automat este setat pe negativ. Gândurile și cuvintele ce le vom planta în mintea și sufletul nostru, sunt viitoarele recolte ce le vom culege. Așa cum ghinda devine stejar, cuvântul și gândul devin faptă, comportament, obicei și împreună, ele sunt chiar viața noastră. Ce recoltă vrei strângi? De buruieni sau de hrană și bunăstare?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu toții vrem o țară mai bună, mai frumoasă și mai curată. Cu toate astea, tot ceea ce facem noi este... aproape egal cu 0 (și care facem ceva suntem puțini în comparație cu majoritatea pasivă). Vrem ca ceilalți fie mai buni cu noi, dar noi nu oferim nici măcar un zâmbet. Vrem fie curat, dar dacă vedem pe cineva aruncând ceva pe jos nu zicem nimic nah... de ce să ne complicăm? Vrem ca noile generații fie mai bune, dar noi ce exemplu le dăm? Vrem altă mentalitate, dar totuși parcă o acceptăm și pe cea care ne trage în jos. Nu vi se pare toate se leagă? Și totuși, după cine așteptăm facă și de ce? De ce nu noi? De ce tot timpul alții în locul nostru? De la cine înceapă schimbarea?!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trăim într-o lume care ne mănâncă din atenție din ce în ce mai mult și ne incapacitează din rezultatele pe care le putem obține, personal. Suntem din ce în ce mai confuzi pentru că avem teorii din ce în ce mai complexe și răspunsuri din ce în ce mai complicate cu privire la cine suntem, ce facem, ce obținem. În ultimii ani găsesc îngrijorător faptul că din ce în ce mai mulți dintre noi găsim motive pentru care nu avem rezultate și nu ducem viața pe care o dorim.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am fost învățați de mici să ne comparăm, să ne dorim fim ca domnul X sau doamna Y pentru acelea sunt modelele de "succes". Și am continuat NE comparăm și SĂ comparăm viețile noastre cu ale celorlalți pentru așa am fost obișnuiți să facem. Am reușit astfel impunem și stabilim modele "ideale" pentru viețile noastre care, de fapt, ne împiedică fim recunoscători și să apreciem ceea ce avem aici și acum. Te plângi că nu-ți poți cumpăra un ceas de fițe cu care să impresionezi. Ghici ce? Încă există oameni care nu au ce mânca. Te plângi n-ai hainele cele mai în vogă? Amintește-ți unii copii abia au haine pe ei, iar cea mai mare fericire ar fi o pereche de papuci noi. Te plângi n-ai tenul perfect? Gândește-te cineva poate afla acum suferă de o boală incurabilă și mai are doar câteva săptămâni de trăit. Te plângi ai de mers 10 minute cu transportul în comun până acasă? Ce părere ai atunci de cei care au de mers kilometri pe zi pentru un bidon cu apă? Te plângi că nu-ți convine CULOAREA telefonului pe care l-ai primit cadou? Hmmm... unii nu au unde doarmă. Și lista poate continua. Te întreb acum: oare nu cumva marile noastre "lipsuri" sunt cumva mai mult mofturi? Nu e nevoie să avem vieți de reviste pentru a fi fericiți, dar e nevoie învățăm să apreciem în prezent.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Trăim într-o lume ciudată. Putem trimitem rachete în jurul lumii cu o precizie uimitoare, însă nu suntem în stare traversăm strada și să ne împrietenim cu un nou vecin. Ne petrecem mai mult timp în fața televizorului în loc creăm legături cu copiii noștri. Susținem vrem schimbăm lumea, însă nu suntem dispuși să ne schimbăm pe noi înșine. Apoi, când soarele apune în viața noastră și ne permitem câteva clipe de meditație, începem întrezărim toate bucuriile pe care le-am fi putut trăi, toată bunătatea pe care am fi putut-o revărsa asupra semenilor noștri și înțelegem am fi putut fi oameni cu totul diferiți, însă atunci e prea târziu. Cei mai mulți dintre noi ne trezim la viață abia când vine vremea murim. Din fericire, eu m-am deșteptat înainte fie prea târziu.

în Învățături spirituale pentru familia ta (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cercetările au arătat majoritatea britanicilor îi socotesc pe cei săraci ca fiind responsabili pentru propria sărăcie și îi privesc cu neîncredere pe cei care trăiesc "gratis" din "ajutoare guvernamentale". Mulți sunt de părere persoanele care trăiesc din ajutor social ar avea posibilitatea să-și găsească de lucru dacă ar fi hotărâți facă acest lucru. Aceste păreri nu sunt conforme cu realitatea sărăciei. Aproximativ un sfert dintre cei care trăiesc în sărăcie se află oricum în câmpul muncii, dar câștigă prea puțin pentru a depăși pragul de sărăcie. Dintre cei rămași, majoritatea o reprezintă copiii sub 14 ani, cei trecuți de 64 de ani, precum și cei bolnavi sau handicapați. În ciuda părerilor populare despre înaltul nivel al fraudelor în domeniul asigurărilor sociale, mai puțin de 1% din cererile de ajutor social implică fraude - cu mult mai puțin decât în cazul obligațiilor legale de a întocmi o declarație a veniturilor anuale care urmează a fi impozitate, unde se estimează că mai mult de 10% din impozit se pierde prin raportări false sau evaziune fiscală.

în Sociologie
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 11 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Sociologie. Editia a V-a" de Anthony Giddens este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.90- 53.99 lei.
Robin Sharma

Cei mai mulți oameni descoperă cu adevărat esența vieții doar când sunt la un pas de moarte. Atunci, când sunt cu un picior în groapă, înțeleg care e rostul profund al vieții și își dau seama câte ocazii le-au scăpat printre degete. Viața poate fi crudă din acest punct de vedere. Viața refuză să-și dezvăluie darurile, uneori până în ultima clipă. Când suntem tineri și avem toată viața înainte, amânăm trăim: "Anul viitor am să petrec mai mult timp în natură, am râd mai mult sau am iubesc mai mult. Anul viitor am să petrec mai mult timp alături de copiii mei și am citesc cărțile importante din literatură. Anul viitor am privesc mai multe răsărituri de soare și o să-mi fac prieteni noi, însă, momentan, am multe alte lucruri de făcut și multe întâlniri de onorat." Acestea sunt șabloanele vremurilor în care trăim. Ei, bine, eu am învățat dacă nu-ți iei viața în propriile mâini, aceasta are obiceiul -ți joace feste. Zilele se transformă în săptămâni, săptămânile în luni și înainte de a te dezmetici, viața ta s-a sfârșit. Lecția de înțelepciune este următoarea: nu te mai lăsa dus de val, trăieste-ți viața în mod deliberat.

în Învățături spirituale pentru familia ta (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scopul este cel spre care se tinde. Direcția este ceea ce ne face ajungem mai ușor la scop. Căci oricine urmărește un scop își conduce acțiunea după el și cine se îndreaptă mai perseverent spre capăt ajunge mai repede. Căci există bunuri spre care nici chiar mai multe mișcări nu produc un avans prea mare, pe când altele aduc cu efort puțin roade bogate. Deci, ceea ce trebuie distins și mai ales este ceea ce este mai util. Căci toate cele mai utile sunt mai bune și fiecare lucrare trebuie judecată după roadele sale. Fiindcă mulți nu au acest discernământ, au depus mult efort și au avansat puțin, pentru au avut ochiul îndreptat doar exterior, spre înfățișarea lucrării, și nu interior, spre rodul virtuții. În fapt, ei se bucurau mai mult să facă lucruri mari decât să se exerseze în cele folositoare și le-au preferat pe cele prin care puteau fi mai degrabă admirați decât îndreptați.

în Meditații spirituale
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Didascalicon. Editie bilingva" de Hugo de Saint-Victor este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.
Blaise Pascal

Ceea ce desăvârșește neputința noastră de a cunoaște lucrurile este faptul , în ele însele, lucrurile sunt simple și că noi suntem alcătuiți din două firi opuse și diferite ca genuri, din suflet și trup;căci este cu neputință ca partea care raționează în noi să fie altfel decât spirituală. Și, în cazul în care am pretinde că suntem numai corporali, asta ne-ar înlătura și mai mult de la cunoașterea lucrurilor, întrucât nu este nimic mai de neconceput decât să spui materia se cunoaște pe sine.

în Scrieri alese
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Vine o zi în viețile majorității dintre noi când pierdem și uităm aproape tot. Pierdem încrederea în noi, în cuvântul iubire, în oamenii din jurul nostru. Ne simțim rupți, deconectați și singuri. Uităm odată am știut fim foarte fericiți, entuziaști, plini de viață și energie fără să avem neapărat nevoie de ceva sau de cineva. Suntem ca într-un deșert, înghesuiți și totuși atât de departe unii de ceilalți. În această "noapte neagră a sufletului", suntem gata acuzăm cu furie și să găsim vinovați pentru starea noastră actuală și știm nimic bun nu ne așteaptă. Și fiecare om care ajunge în acest punct al vieții sale este binecuvântat pentru a ajuns la fundul prăpastiei și știe că de acum încolo, orice s-ar întâmpla, nu poate urma decât urcarea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Cred că cele mai mari satisfacții oferite de viață sunt încercate de aceia dintre noi care și-au făcut un obicei din a realiza ce este mai bun cu ceea ce au. De fapt, faptul că facem mai puțin decât maximum ne influențează psihic.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Societatea omenească e cu mult mai severă în a judeca greșelile oamenilor de bine, decât pe cele ale nemernicilor, fiindcă folosește în cele două cazuri unități de măsură diferite. Cu cei dintâi se pornește de la (impresia) cea mai bună, cu ceilalți de la cea mai proastă.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Între Ani!

A mai trecut un an fără vrem,
Am făcut și facem tot ceea ce putem,
Ca să ne fie drumul vieții cât mai ușor,
Pentru unii drumul lor parcă-i un zbor.

Copiii vor repede ca să crească,
Bătrânii și-ar dori întinerească,
Noi, ceilalți, nu avem timp să ne gândim,
Dar ne-am dori, tineri mereu ca să fim.

Copiii cresc repede fără să știe,
Bătrânii se gândesc, dincolo cum o să fie,
Noi mergem înainte purtați sau nu de val,
Dar unii dintre noi, nu mai ajung la mal.

Iată-ne ajunși în ziua dintre ani,
Ziua în care uităm că avem dușmani,
Majoritatea vom petrece și fără mulți bani,
Mulți, dar nu toți vor apuca noaptea dintre ani.

Cu toate acestea, eu vă îndemn la iubire,
La cât mai multă înțelegere, pace și fericire,
Să încercăm fim mai buni în fiecare an,
Și fiecare dintre noi să ajute, chiar și pe dușman.

Viața este calea spre eternitate,
Și fiecare an este un pas,
Câți oare dintre noi, în realitate,
Știm cât timp sau pași, ne-a mai rămas?

poezie de (31 decembrie 2013)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Nana Filip

* * *

Răsare soarele, pe aleea mea,
Răsare soarele și-mi dă speranța
Răsare-n inimi și în suflet,
Răsare fără a mai apune iară,
Suntem mai atenți la lucruri simple
Suntem parte din viața noastră,
Suntem persoanaje principale,
Suntem cer plin de cuvinte,
Sunt margele prinse-n nemurire,
Ascultam cum vom putea,
Până ce dimineata va trezi
O parte din noi, o parte din vis.
Viața și inima se vor armoniza
Până ce orice moment va fi special
Frumos și plin de cuvinte frumoase
Pe care micuța Elena Camelia le va scrie.
La mulți ani, România mea iubită,
La mulți ani, sănătoși mie și tuturor românilor de pretutindeni
La mulți ani, românilor din țară,
La mulți ani tradiției curate românești
La mulți ani, frumoși și luminoși.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook