Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Beverly Sills

Am dobândit un fel de pace - nu mai părea important dacă toată lumea mă iubea sau nu - mult mai important era acum ca eu să îi iubesc pe ei. Să simți asta îți schimbă complet viața - a trăi devine a dărui.

în Căile înțelepciunii
Adăugat de TinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Când nu ai o imagine bună despre tine, când nu ai încredere în tine, îți mai rămâne te agăți de dorințe și ai impresia că dacă ți le împlinești, asta înseamnă că ai succes și ești valoros ca om. Cauți prin asta să te valorifici și te simți mai important. Ai senzația că asta o să îți dea încredere în tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Beverly Crusher: Computer, citește toată lista cu echpajul de pe Enterprise.
Computer: Doctor Beverly Crusher.
Beverly Crusher: Am fost mereu singurul membru al echipajului de pe nava Enterprise?
Computer: Afirmativ.
Beverly Crusher: Dacă ăsta ar fi un coșmar, mi-ai spune?
Computer: Asta nu este o întrebare validă.
Beverly Crusher: Pe naiba, nu. Care e misiunea principală a navei spațiale Enterprise?
Computer: exploreze Galaxia.
Beverly Crusher: Am calitățile necesare pentru a duce la bun sfârșit această misiune? (Computerul piuie confuz.) Aha, cu asta chiar te-am prins.

replici din filmul serial Star Trek: Generația următoare
Adăugat de Cerchez Elena-AlinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atâta timp cât trăiești viața gândului vei trăi o viață de orfan. Vei trăi o viață rătăcită. Vei trăi ca o viață rătăcită chiar dacă tu îți faci cele mai mari ziduri împrejur, cum ar fi familia, serviciu, politicul (poate cel mai important "om" în stat degeaba) și așa mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O ceașcă de cafea

Ce minunat ar fi dacă am putea
bem acum o ceașcă de cafea
Tu un espresso, frișcă și mult lapte
Eu te-aș sorbi, iubito, printre șoapte

Dacă am bea și un pahar cu vin
Am savura o clipă de senin
Și am trăi într-un destin divin
Pe muzica lui Frederic Chopin

Când zorile ne-ar prinde îmbrățișați
bem o ceașcă de cafea cu mult zaț
Dacă părea prea dulce sau amară
știi că te iubesc ca prima oară

Nu am nevoie în viața asta de nimic
Doar de o pungă de cafea și un ibric
torn în el dacă și tu ai vrea
O linguriță din iubirea mea și-a ta

bem o ceașcă de cafea e un pretext
Vreau doar -ti amintesc ce mult eu te iubesc
Și de băut, după ce am terminat
La tine-n brațe vreau rămân uitat

Aș vrea fie clipa asta un nemărginit
Cu ea trecem în infinit
Și trăim de-a pururi împreună
Ca și acum, ținându-ne de mână

Iubita mea o clipă să mai stai
Și dacă vrei iubirii o șansă să mai dai
Atunci am te rog îmi mai dai ceva
Mai dă-mi, te rog, o ceașcă de cafea

poezie de din Orașul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Morrison

Cel mai important fel de libertate este acela în care poți fi tu însuți. Îți schimbi adevărul pentru un rol. Renunți la a mai simți și în schimb, îți pui o mască.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Lords and the New Creatures Paperback" de Jim Morrison este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Ana Blandiana

În viața mea, verbul a citi a fost mult mai important decât verbul a trăi, atât de important, încât - folosind un foarte mic artificiu poetic - mărturisesc că n-aș putea să mă imaginez trăind fără a citi, dar nu mi-ar fi deloc greu să mă închipui citind și după moarte.

în Autoportret cu palimpsest (1986)
Adăugat de Francesca ButaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Povestiri fantastice" de Ana Blandiana este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -55.00- 41.99 lei.

Poți te închizi în casă, prost dispus, te complaci în starea ta lamentabilă și hoinărești prin deșertul sterp al gândurilor precum "de ce tocmai eu?" și "nimeni nu mă înțelege". Sau poți consideri că e important să te împaci cu propria suferință la fel de bine cum te împaci cu propria fericire. E important să-ți stăpânești durerea și fii recunoscător pentru faptul că grație acesteia, ai căpătat imboldul necesar de a face schimbări pozitive în viața ta. Reflectează îndeajuns asupra propriei dureri astfel încât o înțelegi, dar nu prea mult, ca să nu ajungi te consume. Dacă durerea trece neobservată poți face ulcer sau o boală mai gravă. E important să fii atent la semne.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu știi ce îți dorești, nu știi încotro o iei și îi vei lăsa pe alții te influențeze în deciziile tale. Dacă nu ai un plan clar cu viața ta, te vor introduce alții în planurile lor și, peste ani, te vei întreba - oare eu a cui viață o trăiesc? Dacă nu ai vise, obiective și scopuri personale, vei fi tentat faci ce face toată lumea și vei trăi cum trăiește toată lumea. Uită-te în jurul tău - îți place ceea ce vezi? Pentru că exact așa vei trăi și tu dacă nu alegi altfel de acum. Devino conștient de calea pe care mergi și, dacă nu știi unde ești sau unde duce mai exact acest drum, oprește-te, descoperă-te și fii tu arhitectul unei vieți originale și autentice.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mitch: Cred că, dacă aș fi în locul lui Joey sau al lui Bessie, m-aș simți tare norocos că faci parte din viața mea.
Pacey: De ce? Distrug orice lucru sau persoană de care apropii. Cunoști legenda despre atingerea lui Midas, nu? Ai auzit de ea? Așa, atingerea lui Midas sau orice ar fi ea, la mine este exact invers.
Mitch: Nu fi atât de sigur. Uită-te la tine, încă mai ești aici, nu ai renunțat. Pace, în loc te gândești la tot ce nu a mers bine weekend-ul acesta până acum, gândește-te la toată contribuția ta aici. Ai muncit destul de mult fără aștepți fii răsplătit, nu? Asta e adevărata întrebare. Ascultă, asta demonstrează cine e Pacey Witter cu adevărat.
Pacey: Ce?
Mitch: De ce îți pasă atât de mult?

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

J. D.: Nu cred că oamenii sunt meniți fie singuri. De asta, atunci când găsești pe cineva la care ții, e important să lași deoparte lucrurile mărunte, chiar dacă nu le poți lăsa complet. Pentru că nu e nimic mai trist decât te simți singur, indiferent de câți oameni sunt în jurul tău.

replică din filmul serial Stagiarii
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există miliarde de oameni în toată lumea, chiar acum, care - dacă ar putea schimbe locul cu tine doar pentru o zi - ar trăi o viață cu mult dincolo de ce și-au putut imagina vreodată. Viața ta de zi cu zi este realizarea celui mai îndrăzneț vis al lor și încă mult mai mult decât atât.

în Cum să devii fantastic de bogat, în cel mai scurt timp
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gerry Kennedy: Dragă Holly, nu mai am mult timp. Nu refer la faptul că nu mai am mult de trăit, ci la faptul că tu tocmai ai ieșit cumperi înghețată și te vei întoarce în curând acasă. Dar am sentimentul că asta va fi ultima mea scrisoare, pentru că nu mai am decât un singur lucru -ți spun. Nu va trebui te întorci în trecut, sau să cumperi o lampă, poți foarte bine -ți porți de grijă și fără ajutorul meu. Vreau doar -ți spun cât de mult m-ai schimbat. Iubirea ta m-a transformat într-un bărbat puternic, Holly. Și pentru asta îți voi mereu recunoscător... la propriu. Dacă ar fi -mi promiți ceva, promite-mi că ori de câte ori ești tristă, sau nesigură, sau îți pierzi încrederea, vei încerca te privești prin ochii mei. Îți mulțumesc pentru onoarea de a fi soția mea. Sunt un bărbat lipsit de regrete. Cât sunt de norocos. Tu ai fost viața mea, Holly. Dar eu nu sunt decât un capitol din viața ta. Vor urma și altele. Îți promit. Și acum, lucrul cel mai important. Nu-ți fie teamă te îndrăgostești din nou. Fii atentă la acel semn care va însemna că viața ta de până acum va lua sfârșit. P. S. Te voi iubi mereu.

replică din filmul artistic P.S. Te iubesc, după Cecelia Ahern
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Te iubesc, te vreau... dar, nu te accept așa. Va trebui te schimbi, înveți a diferenția adevărul de minciună și minciuna de adevăr în propria ta viața și apoi în afara ei și a accepta asta cu ușurință și seninătate. Când vei învăța această lecție și vei iubi Adevărul mai mult decât orice... mai mult decât pe tine, mai mult decât pe mine... mai mult decât pe noi amândoi... ești pregătit te (re)întorci la mine. Între timp, îți recomand înveți a renunța la tine și dai întâietate altora din toată inima ta... singura cale și mijloc garantat de evoluție spirituală existentă în această lume. Da, mi-e dor de tine... dar mai drag mi-e Dumnezeu, iar pentru EL nu fac concesii pentru absolut nimeni, oricât aș iubi... iar eu iubesc total și fără graniță de timp... pentru că de fapt, mai mult îl iubesc pe EL decât oricine și orice. Și dacă ajungi să simți și tu la fel... da, suntem compatibili cu adevărat... redevenim ce-am fost odată, o singură parte dintr-un întreg... acum reîntregită. Iubește-L pe Dumnezeu! Întoarce-te la mine!

în Pentru suflet - Colecție de citate și aforisme
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Este foarte important să te simți bine. Fiindcă acest sentiment bun este ceea ce emani ca semnal în univers și începe atragă mai mult bine către tine. Așadar, cu cât te simți mai bine, cu atât mai mult vei atrage lucruri care te ajută te simți bine și aceasta te va ridica mai mult și mai mult.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu e important dacă rezultatele sunt cele așteptate sau nu, nu e important dacă facem sau nu o bună impresie, până la urmă pentru cei mai mulți dintre noi contează ceea ce nu se vede, contează ce simțim cu sufletul.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Men Without Women: Stories Hardcover" de Haruki Murakami este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -106.99- 62.99 lei.

Dacă ai și gândul bun

Ce bine ar fi dacă toate gândurile bune ar trece de la om la om, bucure o lume.
Gândul bun dacă îl ai
către prieten -l dai
Că și el dacă-ți trimite,
gândurile se unesc
și prin ele, pasă-mi-te
faptele voastre vorbesc.
Unul și altul v-ascultă.
Și după exemplul vostru
lumea devine mai cultă,
în bine își schimbă rostul.
Procedând la fel ca voi,
gândul lor, toți -l transmită,
că cel aflat în nevoi
va primi încredere multă.
Astfel ne vom arăta
fiecare bunătatea.
Comunicând vom prospera,
ne vom păstra demnitate.
Când toată lumea e bună
viața este mai frumoasă.
Putem trăi împreună,
griji și nevoi nu ne-apasă.

poezie de (noiembrie 2023)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Lasă-mă în pace

Azi iar te-ai trezit
Cu fața la cearceaf și-ai zis
Nu te sărut

Atât îmi doresc
pot zâmbi când trezesc
Vreau te uit

Poate e mai bine
Plec de lângă tine
Și îți spun
Da, da

Dacă nu îți place
Lasă- în pace
Ieși din viața mea

Dacă nu îți place
Nu te mai întoarce
Vreau pe altcineva

Azi nu-mi mai doresc
Parfumul tău îl găsesc
Pe perna mea

Nu te mai iubesc
Și nu mai vreau să mă-nvelesc
Cu haina ta

Poate e mai bine
Plec de lângă tine
Și îți spun
Da, da

Dacă nu îți place
Lasă- în pace
Ieși din viața mea

Dacă nu îți place
Nu te mai întoarce
Vreau pe altcineva

Dacă nu îți place
Lasă- în pace
Ieși din viața mea

Inima nu vrea
te-apropii iar de ea

Poate e mai bine
Plec de lângă tine
Și îți spun
Da, da

Dacă nu îți place
Lasă- în pace
Ieși din viața mea

Dacă nu îți place
Nu te mai întoarce
Vreau pe altcineva

Dacă nu îți place
Nu te mai întoarce
Vreau pe altcineva

cântec interpretat de Dana Nălbaru, versuri de din Parfum (iulie 2008)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă oamenii nu ar uita că suntem făcuți pentru a cădea și pentru a ne ridica în continuu, viața multora ar fi mult mai bună. E sănătos și firesc ți-o iei în bot în viață. Te face smerit, așa cum ar trebui fii, și, în același timp, te ambiționează să îți depășești condiția, știind că poate orice faci în viață sunt doar poduri peste râuri care seacă. Important este ce ai devenit, nu ce ai realizat sau acumulat. Tu ești cel mai de preț bun al tău și tot ce e important e doar în tine. Datoria ta este crești permanent.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

... E mai bine... Sunt atât de fericită, A... Am să-ți spun ceva. Un secret... Știi, nu te mai iubesc. Ba te iubesc, dar știi cum?... ca pe oricine și ca pe toată lumea. A... Nu te mai iubesc, știi? Mi se părea că suntem prieteni acum și că poate -mi spuie multe, orice, ca și când nu ar fi vorba de noi, cei dinainte.

în Pânza de păianjen
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gentiane" de Cella Serghi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.
Bill Vaughan

Cu cât ești mai puțin important în organigrama firmei, cu atât ți se va simți mai mult lipsa dacă nu vii la muncă.

citat din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook